Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Venne seg til lyder osv

Recommended Posts

Stella er 10 uker i dag og har vært hos oss i to dager. Alt er egentlig ganske supert, men vi/hun sliter med å finne søvnen. Vi har en liten leilighet, og tre unger fra 8-14 år. 

Ungene er jo store, og lydene er mest TV, prat, hverdagsliv, biler, busser osv.

Hun prøver virkelig å sove. Legger seg med hodet under hundesengen/dyna osv. Men hun kommer ikke i dyp søvn. Derfor blir hun litt «overstimulert» om kvelden.

Om natten ligger hun med meg i senga, sover som en sten og når JEG vekker henne for å tisse om natta, skyndter hun seg og tisser med én fang, og sovner som en stein til rundt 6-7.

Hvor lang tid tar det å venne seg til nye lyder/hjem?

Hun prøver virkelig!

 

07B1C1B8-F79A-42BE-B5FC-863E0A82CA06.jpeg

03411282-ACD6-4291-B65D-FE88AD4F8335.jpeg

D6F7D175-CDE0-48E4-9EC7-3D8527F3A95A.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis hun bare har vært hos dere i to dager så tenker jeg det går seg til av seg selv etter hvert 😊 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tenker at i løpet av en uke eller to vil hun være vant til lydene i hjemmet deres, kanskje før. Vet ikke hvordan dere bor,  men oppdretter bor vel landet og der er det helt andre lyder enn i en by eller tettsted.

Det er ikke alle løver som sover noe særlig i løpet av dagen, kan være bare noen minutter av gangen og det er jo bra hun sover godt på natta.

Lykke til videre med lykkepillen.

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 timer siden, MollyC skrev:

Jeg tenker at i løpet av en uke eller to vil hun være vant til lydene i hjemmet deres, kanskje før. Vet ikke hvordan dere bor,  men oppdretter bor vel landet og der er det helt andre lyder enn i en by eller tettsted.

Det er ikke alle løver som sover noe særlig i løpet av dagen, kan være bare noen minutter av gangen og det er jo bra hun sover godt på natta.

Lykke til videre med lykkepillen.

Takk! Jeg blir bare svett når jeg leser at valper skal sove 18-20 timer...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Men da er det jo ikke umulig! Må ikke gi opp enda
  • Kult, hva er navnet på oppdretteren?
  • Jeg belønner mye, men bruker gradert belønning. Jeg har alltid med tørre godbiter for å belønne passeringer f.eks, men hunden min er så gjennomtrent at hun vet godt hvilken atferd som forventes i ulike situasjoner. Så jeg går ikke rundt med koteletter i lomma til daglig. Går vi på kurs elle trener for konkurranse belønner jeg ALLTID, og da kan belønningen være alt fra ost til kjøttboller til nystekte baconpølser til leverpostei 
  • De tingene jeg vil ha 100% belønner jeg hver gang. Som feks. kontaktlyd. Resten av hverdagslydigheten blir gode vaner som opprettholdes iblant med godbit. Når hunden kan legge seg på plassen sin, passere syklister, etc så gjør den det(med mindre det blir noe som er et problem).
  • Jeg hadde jo Rocky i 10år, og jeg elsker Beaglen, virkelig. Snille og rett igjennom gode hunder, fint lite som slår opplevelsen av å gå bak en beagle som er på sporet.  MEN, jeg driver ikke med jakt pr nå og har heller ingen interesse for å starte i nær framtid. Så det blir dessverre ikke en ny i huset for min del. 

   Jeg er ikke i tvil, mine 2 neste hunder blir en Collie og en Whippet. Hvilken som kommer først vil tiden vise, om en kull plan (Whippet) blir gjennomført neste år så tror jeg ikke jeg klarer å la være å tinge en valp der. Selvom jeg i utgangspunkt egentlig vil ha collie i huset først.  Kommer også så klart an på livssitasjon. Jeg hadde jo finansiering i 4 måneder i sommer via husbanken, men vant ikke noen budrunde på de leilighetene/rekkehusene som var aktuelle for meg. Og pga korona så er kommunen tomme for midler og jeg fikk dermed ikke forlenget finansieringstiden. Forhåpentligvis så får de mer penger nå i oktober da, krysser fingrer for det! Collien lang eller korthår, virker til å være midt i blinken for det jeg ønsker meg i denne omgang, og ikke minst en fin start på å teste ut gjeterhund! Jeg har jo vært rundt en del, har bla ei venninne som hadde BC, så jeg vet jo hva jeg går til sånn sett, men det er noe annet å bo med dem 100%. Beaglens væremåte som jeg er mest vandt med er jo ganske annerledes. 
   Jeg har vært innom finn og 1000vis av annonsen og sett på så himla med oppdrettere av allslags raser, men uansett hvor søte de er, så havner jeg tilbake på collien. Det er den jeg drømmer om og den hjertet mitt har landet på. 

   Har jo mangle flere raser på aktuell listen, men de er ikke aktuelle akkurat nå, noen er "mer" hund og er kun aktuelle hvis jeg ønsker det i fremtiden eller får interesse for ipo etc. Kommer nok til å trene med et par som er i det miljøet så det er ikke umulig  Akkurat nå er det lydighet som er interessen, og ikke nødvendigvis på konkurranse nivå heller. Jeg bare digger å trene hund! Og trenger noe som gidder det sammen med meg, for det gjorde ikke Rocky. Terping var kjeeeeedelig, uansett hvilke godbiter jeg fant frem. Og leking var uinteressant. 
   Andre er mer i maskott sjangeren slik som nok whippeten og sånn sett er. 

   Jeg har et øye på en oppdretter i nederland på fransk bulldog som jobber mot å forlenge nesen og helsen generelt på rasen. Dog veldig småskala så det er ikke mange kull som kommer derifra, men jeg anser det hun produserer for spennende nok til at det er verdt å vente om jeg virkelig vil ha en fralle en gang. 
   En god chihuahua har jeg veldig lyst på, kule småfiser når de virker! 
   Australsk Gjeterhund/Chodsky Pes/Dobermann og muligens Beuceron ligger øverst på lista over hunder med litt mer vokt etc om jeg finner ut at jeg vil ha det. 
   Pincher og Sheltie er aktuelt om jeg vil litt ned i størrelse igjen. 

   Sannsynligheten er dog stor for at det blir ny Collie igjen ved en senere anledning også.   
 • Nylig opprettede emner

×