Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Hvor sov valpen den første tiden?

Recommended Posts

Nå er det bare en uke igjen til vi henter Stella❤️
 

Hvordan endte dere opp med sovearrangement i starten. Regner jo med en del løping på do om natten og vi gjerne gi henne en trygg start.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Torvald sov i senga mi. Den eneste ulempa med det, var at jeg sov litt dårlig, fordi jeg var nervøs for at han skulle klatre over meg og falle ut av senga på den sida som ikke stod mot veggen. Det skjedde ikke, han sov natta gjennom på "sin side", på et teppe han fikk med fra oppdretter. Jeg valgte å ha han i senga for å gi han trygghet, han var vandt til å sove tett i tett med søsknene sine, og jeg ville at han skulle få lov til å være nær. Dessuten var det lett å merke hvis han var våken og ville ut. Han sover fremdeles i min seng, og jeg syns det er helt uproblematisk og ikke minst koselig, men det er jo en slags livsstil og man må være forberedt på å skifte sengetøy litt oftere enn andre😅

Hvor mye løping på do det blir er nok ganske individuelt - Torvald sov fra 24.00-06.00 uten uhell eller turer ut fra første dag. Vi stod opp når han våkna, gikk ut og tissa, og så inn og la oss igjen. Da sov han som regel 1-2 timer til, før vi tissa, spiste frokost og starta dagen. 

Edited by Torvald tåke
Retta en liten skrivefeil
 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tenker også sengen, men er også redd for at hun hopper ned/faller ut... Men samsov med ungene mine også, og ingen av de gikk i gulvet;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salka sov i sengen den første tiden, husker ikke helt hvor lenge, men rundt en uke tror jeg det var. Etter det sov hun i bur ved siden av sengen min i et par uker for å venne henne til buret, før hun fikk flytte opp igjen i senga 🥰 Hun datt aldri ut av senga som liten valp, men det skjedde et par ganger når hun ble større og var litt mer urolig 😂

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine sover i senga til de selv viser at de vil være ute med de andre hundene, evt vi mener de er klare for det 😊 Den nest siste valpen var inne med oss i 2 mnd, den siste var inne i 2 dager før han ville bli ute. Valpene vi har hatt har smelt i bakken flere ganger, men de har bare rista seg og prøvd å komme opp igjen 😅 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Han har senga si på soverommet vårt - og har faktisk ikkje sove i senga vår, berre veeeldig veldig nær 😉

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yngstemann sov mellom oss i senga, så vi kunne passe på at han ikke ramlet ut. Når han ble eldre og mer urolig, hadde vi en periode hvor han sov i samme rom som oss men ikke i senga, for at han ikke skulle hoppe ut. Vi har ganske høy seng og vi var redde han skulle skade seg. Når han ble stor nok til å greie å hoppe opp i senga selv, fikk han sove hvor han ville. Stort sett er det enten under senga eller i senga vår 😊 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alle mine valper har sovet i senga . Hvor lenge har variert, noen i noen dager, noen i noen måneder,  den eldste hjemme nå i 10 år og sover i senga enda.  Er vel 3 eller 4 som sover i senga nå, resten på gulvet rundt omkring.  Blir en syk og må ut i løpet av natta, merker jeg at de blir urolige og våkner av det. Hvis det tar litt tid,  klapper den eldste meg på kinnet til jeg våkner 😍 Aldri opplevd at de har ramla ut av senga eller gjort fra seg. Alle sover til jeg våkner og så er det ut å gjøre fra seg. Helt uproblematisk.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senga. Hadde jeg hatt en veldig liten en, som ikke skal hoppe ned såpass høyt, hadde jeg satt hundens seng like ved sengen der jeg sover.

Red: Vi fjernet forøveig ramme og overmadrass en stund her da hunden hadde operert, så det ble mye lavere å komme seg opp/ned, det er kanskje en mulighet for en del andre også i valpetiden. 

Edited by Stjerneskinn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tok av beina på rammemadrassen og lot henne sove i senga, de trenger den tryggheten. Hun holdt seg faktisk natta igjennom fra første stund, men det var jeg nok veldig heldig med, men da våknet jeg lett når hun måtte ut om morgenen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg hadde valpen i sengen i 1-2 mnd til hun ble mer selvstendig og følte seg trygg. Det er mye lettere å følge opp valper når de er i sengen for man våkner med en gang de våkner. Etter de månedene har hun fått ligge i seng ved siden av min seng og det gjør hun fortsatt i dag. Når kjæresten er borte får hun komme opp i sengen igjen da!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blir nok senga;) Hadde dere et eget pledd? Lå hunden i fotenden, ved hodet, under dyna?

Senga er ca 50 cm høy, men står inntil veggen på ene siden. Det er ei underkøye som er ca 120 bred, men det er slike hyller innerst som tar litt av plassen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sov i senga med hodet i halsgropa mi😍Slapp ut på natta pga jeg starter tidlig på jobb så morgenturen var 05.20.Hun hadde pass da jeg jobbet altså😊Hun sover fremdeles i senga da nå straks 3.5 år😄

1813F6A7-2618-4592-A1A0-D25C1888418D.jpeg

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Krysser fingrer for det jeg også!  Så altfor, altfor sakte! Har vært 3 år uten hund nå og det har føltes ut som en evighet!!

   Det skal jeg gjøre! Kameraet kommer til å gå varmt når jeg får henne hjem!  Hobbyhund og potet! Så lenge koronaen tillater det så blir det noen utstillinger i hvert fall! Dit jeg flytter så har jeg endeløse grusveier omtrent rett utenfor døra, så blir nok å kjøpe kickbike når hun blir eldre! Jeg driver også egentlig med hest (har ikke egen, men får låne av kjente) så hun skal også få bli med på rideturer når innkallingen etc er på plass. Jeg syns også det er veldig gøy å trene hund, så blir nok å prøve oss på lydighet/rally etterhvert. Og ikke minst så blir nok noe spor/ettersøk som hjernetrim, og så har jeg lyst å delta på smeller/nosework kurs! 

   Og så er vil vel en gjeng som håper på å få til et Tore Lislevand kurs, ble dessverre avlyst ifjor da han fikk sjangs å bli med på MH (Tror jeg) med hunden sin akkurat den helga vi egentlig skulle dit, var ikke akkurat flust av dem i fjor sånn jeg forsto det, så forstår godt han prioriterte den! 
  • Krysser fingrene for at det ikke er altfor mange år til 😅 Jeg er en utålmodig sjel og tiden går så saaaakte når man venter... Du må legge ut masse valpebilder da 😊 Har du noen planer med henne?
  • Regner med den Maxien hadde flere seter enn 2? Altså ikke registrert som varebil? Det forklarer noe av prisen i så fall siden varebiler (med kun 2 evt 3 seter foran) har lavere avgifter til å begynne med og derfor kan gjøres meget gode kjøp på. Også fordi det går enormt mange av disse gjennom ymse firma (håndtverkere, budfirma osv) årlig. Hadde jeg hatt ubegrenset med penger (eller i alle fall en god del mer enn jeg har  ) så hadde jeg sikkert kjøpt 4wd jeg også altså, men er man på budsjett så måtte jeg ansett det som ekstremt viktig før jeg evt prioriterte det. Hvilket erfaringen tilsier at jeg ikke burde gjøre. Skal ikke male for mye på akkurat dette med 4wd, det er bare det at jeg aldri har skjønt hvorfor det har blitt så viktig for så mange, men det er forskning som viser at det faktisk er større ulykkesrisiko med 4wd enn 2wd. Feks her https://www.tv2.no/a/9108490/ Grunnen er at folk flest har en fullstendig urealistisk forståelse av hva 4wd gir. Den vanligste misforståelsen er at det er «tryggere» når det er glatt ... det er det ikke. Så da blir spørsmålet, tror du du ville/burde kjørt hjem de gangene du lot være dersom du hadde hadd 4wd? Svaret kan jo være ja, men da må det jo veies opp mot risikoen ved å kjøpe en eldre bil, som har gått langt, med mindre annet sikkerhetsutstyr og som står i mye større fare for å stoppe av andre grunner. Min klare konklusjon er at i den prisklassen du opererer så kommer du alt i alt mye bedre ut av det ved å ikke tenke 4wd - evt bare ta det som en bonus om det dukker opp et godt tilbud. Uansett - hør med mannen til kollegaen din du og igjen - lykke til
  • Da er det bra jeg ikke hørte fra forhandleren da. Min kollegas mann har sagt ja til at hjelpe med at finne en bil... det er veldig deiligt. Han har litt mer peiling enn meg..  Jeg har aldri stått fast, men jeg har måtte droppe at komme meg hjem noen vinterdager - og det går ikke lengere, når jeg har Tuija. Men som skrevet, så kan det vurderes. 
  • Plutselig en dag så er det din tur!  Jeg har ventet noen år på at omstendighetene skulle passe med ny hund, og endelig gikk det i boks! 
 • Nylig opprettede emner

×