Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Utspekulert valp som stjeler fra eldstemann

Recommended Posts

Det dukker opp en situasjon mellom mine hunder av og til der jeg ikke helt vet hva som er riktig. Scenarioet pleier utspille seg slikt: begge to får en kong med fryst vom i. Eldste legger seg ned med den i fred og ro. Samme gjør valpen. Men plutselig vil valpen ha det eldste har. Eldste gir beskjed (han har et tydelig og godt språk), men valpen har lært seg at hvis han bjeffer så går eldste bort fra kongen. Derav blir valpen vinneren av kongen, og han har gjerne begge kongene i sin rekkevidde. Det kan også skje at eldste prøver seg på noen av valpens fryste snacks-greier (altså at valpen har mistet interesse/gått bort fra kongen sin), da skjer samme scenario. Valpen bryr seg midt i rumpa om knurring og klare advarsel fra eldste - fordi han vet at hvis jeg bjeffer nok får jeg det jeg vil ha. 

Jeg prøver riktignok å passe på, ved å feks ha de adskilt mens de får slike ting og forebygge. Men når slike situasjoner dukker opp - hva gjør jeg egentlig? Eldste har veldig lite ressursforsvar, mens valpen har mer. Valpen er utroooolig glad i vom (som jeg fryser i kong ol.) og et matvrak🙈

Edited by Miloficent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg hadde gått inn å stoppet det og «sagt i fra» til valpen at den eldste skal få spise i fred 😊

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stopp det. Her er det ikke lov å bølle med andre hunders mat/godis. I begynnelsen ble det å sitte på gulvet mellom hundene og "fange" valpen hver gang han prøvde å stjele fra de eldste. I dag "stjeler" de ikke fra hverandre med mindre den andre har lagt det fra seg og gått vekk. 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingen hunder får stjele fra den andre. Funnet er vunnet, men det er ikke lov å ta det den andre har, uansett alder eller rang.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det første jeg vil tenke på er at valpen aldri får sjansen til å gjøre det "det de gjør mye av blir de flinke på" og om det skulle glippe en dag så han prøver seg er det å fjerne valpen og unngå at det skjer igjen. :D

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Takk for svar folkens! Da fortsetter jeg å prøve å unngå slike situasjoner, og evt fjerner valpen om han prøver å stjele😊

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg har det billige fra hööks, aldri fått våt hund. 
  • Tips til regndekken som faktisk holder hunden tørr? Bruker det som regel på morgen/kveldstur, sjeldent på hovedtur. Jeg forventer nesten ikke at et dekken klarer å holde ute ekte vestlandsregn i over en time, men de blir altså gjennomvåte av de regndekkene vi har nå på bare 15-20 min😩
  • Jeg syns også dette er vanskelig! De får vanligvis alltid 3 turer til dagen, men om vi på kvelden har en treningsøkt så blir turen mindre. Om vi er noen timer på kurs eller trening så får de også mindre tur. Men unghunden i hus må få rase fra seg vertfall en gang til dagen - også fordi jeg vil han skal få bygge muskler. Det gjør man jo ikke på samme vis med en LP-økt for eksempel. Eldste i hus er megafornøyd etter 30 minutter med trening (inkl pauser og med doturer utenom) og kan sove i flere timer, mens unghunden krever både fysisk og mental stimuli for å virkelig finne ro. Nå er han jo i en krevende alder også, så det spiller jo inn vs. den eldste som er 4 år og ganske avbalansert inne.  Litt rotete forklart kanskje😂 Men prøver å se an hundene og se an hvilke aktiviteter vi har gjort de siste dagene og hva planen er for resten av uken. Eksempel: Mandag - tur x3, passeringstrening, gå pent i bånd ol. 
   Tirsdag - liten luftetur, vannapporttrening, hjem/hvile, lydighetsøkt så kveldstur senere.  Onsdag - miljøtrening i byen, korte lydighetsøkter ila dagen, så løpe i langline-tur senere. 
  • Varmebehandling har ikke noe å si, dvs det skal mindre mengde til tørket løk enn rå i volum ganske naturlig nok. 
  • Spørsmål til alle dere kloke hoder i kveld. Jeg klikkertrener. Klikker og klikker. Og har støtt på et par-tre utfordringer. Jeg innser at jeg har gått i fella "ikke heve kriteriene raskt nok". Det betyr at vi står bom fast ganske tidlig i noen av grunnferdighetene  Spesielt føler jeg på dette på kassa, hvor jeg har rundt 4 steg, men kommer ikke videre. Venter jeg han ut, går han av kassa og prøver noe annet etter en stund (har trent mye "hold posisjonen", så han er ikke typen som frenetisk tilbyr ørten adferder på 2 minutter). Har kommet til punktet at jeg vurderer lokking for å få på plass innsitten, da det akkurat nå føles som det er umulig å komme videre på grunnferdighetene fordi jeg ikke har "på plass" inne. Masse GF jeg ikke får startet på når den mangler... og jeg vil jo egentlig ikke lokke, eller er hvert fall redd for å ødelegge klikkertreningen på alt annet hvis jeg lokker han inn på plass.  Den andre utfordringen er fokus mens jeg går baklengs. Han har bra fokus og kan gå en hel del skritt (der har jeg ikke samme kriterie-utfordringen), men - han er for langt unna. Jeg belønner bak venstre lår, men han sklir unna med en gang jeg går. Han er generelt veldig myk og antagelig av den typen som ikke synes det er helt stas å være helt tett inntil. Har selvsagt ingen dårlige erfaringer eller noe sånt, jeg bare tenker at han er litt den typen hund. Hvordan kan jeg få han i mer korrekt posisjon med hode og framkroppen? Jo lengre jeg går uten klikk & belønning, jo lengre unna siger han.  Det siste utfordringen er target-trening. Jeg sliter maks med å få skikkelig trykk med snuten, han slenger liksom bare innom 😅 Noen tips til å få mer markant touch?   
 • Nylig opprettede emner

×