Jump to content
Hundesonen.no

Kontakte/besøke oppdrettere før rasevalg?

Recommended Posts

Hvem er det hensiktsmessig å kontakte for å få treffe/besøke hunder av rasen man vurderer?

Sende mail til raseklubben? Eller er det like greit (eller bedre) å sende mail direkte til oppdrettere, om det er ok å spørre om å få komme på besøk for å treffe rasen, sjekke for ev. allergi mv.? Er det vanlig at oppdrettere tar imot folk sånn?..
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

På store utstillinger får man jo som regel kommet i kontakt med folk som driver med rasen. Ellers går det jo an å sende Mail til raseklubben og spørre om de skal ha noe treff eller om det er noen oppdrettere de kan anbefale som følger klubbens retningslinjer. En seriøs oppdretter vil nok ta seg tid til besøk hvis du er interessert i rasen og er en potensiell fremtidig valpekjøper. Og noen raseklubber har stand på store utstillinger som feks Dogs4all 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du kan ta direkte kontakt med oppdrettere for å få mer informasjon om rasen og evt. avtale et besøk. Hvis du virker som en aktuell valpekjøper er de fleste seriøse oppdrettere interessert i å bli kjent med deg uansett.

En annen fin arena å møte hunder på er utstillinger. Der er det ofte lett å komme i kontakt med folk og man får også sett flere individer enn bare en oppdretters hunder. De fleste liker å snakke om sin rase og sine hunder. :) Noen kan være litt avvisende rett før de skal inn i ringen da, så sjekk når rasen skal gå og ta kontakt etter eller en stund før.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oppdrettere er jo like forskjellige som andre folk, men de fleste er vell glad i å snakke om og å vise frem sin rase. 😊 på generelt grunnlag så vil jeg kanskje si man har vell så mye igjen for å bare treffe vanlige hundeeiere og gjerne mer enn én pr rase for å få et litt generelt innblikk. Ikke alle oppdrettere(eller mannen i gata forsåvidt heller) er like gode på å være objektive og det kan jo fort bli litt mye fokus på å bare selge sin rase eller sitt oppdrett. 

Ville forsøkt å snevre inn så mye som mulig hvilke raser som er aktuelle og deretter truffet eller snakket med på facebook etc for å høre erfaringer og danne deg et godt bilde før du begynner å sikte deg inn på oppdrettere eller kull😊

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar!😊 

Er virkelig ikke lett å velge rase, er mange som kan passe, men så leser man som regel ett eller anna som trekker ned, og litt vanskelig å vite hvilke egenskaper man skal vektlegge mest og minst.. 

Har vært innom både puddel, bedlington, løwchen, wheaten, cocker spaniel, whippet, finsk lapphund..

Ang å teste for evt allergi, så funker vel ikke utstillinger så godt, når det er alle slags raser. Må nesten treffe én og én rase, og da blir det jo besøk. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg tok kontakt med oppdrettere, vanlig hundeeiere og var på utstillinger. 

Det er for meg en veldig enkel måte å også luke ut oppdrettere, for alle som ikke tar imot besøk om du ikke nærmest skriver kontrakt på at du blir valpekjøper er nogo for min del. Men det er også viktig å komme overens med oppdretter for meg, så hvis jeg ikke liker mennesket bak kjøper jeg heller ikke hund der. 

Så, synes jeg det er fint å besøke forskjellige individer, se forskjeller og håpe de er ærlige ang oppførsel, hva de har gjort riktig og hva de evt har gjort feil. For hva DU skal med hunden din er jo noe annet. Møtte mange nervøse eurasiere, men ingen av de var sosialisert. Så de «overså» jeg.. 

og når jeg vet om oppdrettere dro jeg på utstillinger, hilste på oppdrettere. Snakket med dem face to face. Koste hunder rundt overalt. Fant ut litt om hundene mens jeg koste, alltid gøy å finne ut hva oppdretter produserer. Endte som oftest opp med håndtlanger eller hundepasser. Passa meg heeelt ypperlig ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fordelen med å sose rundt på utstillinger og kose med tilfeldige hunder og snakke med eierene er at du også får kontakt med valpekjøperene. Selv om en del valpekjøpere uansett aldri ville sagt noe negativt om oppdretter så er det nok de som kanskje også kan si litt om erfaringer både med rasen, miljøet og oppdretter, på godt og vondt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ifht allergi så er det ikke sikkert besøk er nok heller. Om dere har allergi i husholdet så ville jeg minimum prøvd å passet en hund av aktuell rase over er par dager eller noe. Kanskje dere kan være hundevakt for noen som trenger det?😊 greit å ha i bakhodet at det er litt individuelle forskjeller her og så kan være greit å få testet mer enn én. Og aller helst kanskje "sikre" seg med en røytefri rase, så lenge det er pels/midd man reagerer på å ikke spytt. Aldri helt sikker selvsagt, men så sikker som mulig. Noen blir jo og mindre reaktive ovenfor egne dyr når de blir "vant", mens andre igjen blir verre over tid når kroppen utsettes for allergener. Så til en viss grad blir det nok å ta en sjans uansett om allergi er et tema.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg hae nylig begynt med kokos og ikke fått flått på hunden med det hittil, men har glatthåret hund som ikke tiltrekker seg så mye flått også.  Min forrige hund tiltrakk seg det mer, og brukte spray av kokt rosmarin og litt sitron flere år med godt hell, fikk aldri noe flått så lenge jeg sprayet annenhver dag. (Anbefaler å teste et lite område først isåfall, enkelte hunder kan være allergiske mot sitrus etc.) Brukte en sommer en elektronisk jager til han, han fikk det ikke så lenge det fungerte, men batteriet sluttet å fungere etter en ukes tid eller to 2 ganger på rad, så ga det opp (men finnes jo flere merker, sikkert noe som er bedre enn dette jeg brukte for flere år tilbake).  Ravhalsbånd og Catandogs-brikke er også noe man kan sjekke ut. Brukt sistnevnte forrige sommer og halve denne sommeren uten å finne noe på min, men tester altså nå ut bare kokos for å se om det holder.  
  • Fant for første gang på rundt 15år som hundeeier flått på bikkja idag, og siden vi går mye tur i skog og mark og bikkja har mengder med pels så vurderer jeg nå hva jeg evt skulle begynne å bruke for å unngå flått. Ser at endel snakker om kokosolje, noen her som har prøvd det og sett god effekt? Evt. andre giftfrie alternativer som fungerer? Ultralyd/elektronisk flåttjager, noen som har erfaring med slike?
  • I dag er super Prima 6 år:) HURRA HURRA for verdens beste lykkepille  
  • Takk for linkene, skal sjekkes ut. 😊 Mener selv at alle operasjoner kun skal gjøres for dyrets eget beste og aldri helt unødvendig. 
  • Ja enig, syns også det er merkelig🤔 Håper jeg også, ingenting foreløpig! 
 • Nylig opprettede emner

×