Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen som vet.

Recommended Posts

Har kommet over en rase som er jo bare helt nydelig og virker veldig interresann. Er det noen som har noe kjennskap til Native American dog?  Finnes de i Norge?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
15 timer siden, beri77 skrev:

Har kommet over en rase som er jo bare helt nydelig og virker veldig interresann. Er det noen som har noe kjennskap til Native American dog?  Finnes de i Norge?

Jeg vet ikke om de finnes i Norge, tviler dog. Skal man stole på det som står på bl.a denne siden ;https://www.petwave.com/Dogs/Breeds/NAID/Personality.aspx så er det langt fra enkle hunder. Seperasjonsangst er utbredt bl.a og de krever endel fysisk og mental trening.

De ligner da svært på allerede eksisterende polarhunder /mixer her til lands, så hvor ligger begeistringen for 'rasen'? 

Ifølge en annen side er det som tenkelig var, ikke noe opprinnelig  ved denne 'rasen'. 'Rasen' har gjenoppstått ved å krysse ulike eksisterende raser, heriblandt polarhunder. Som jo også utseendet sladrer om. Hvilket får meg til å tenke på et mer fancy ( og ikke minst mer salgbart) navn for alaska husky..

Endret av QUEST
 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

det ser jo ut som en blanding mellom polarhund og noe annet. Får inntrykk av schæfer eller tervuren, ikke polarhund (utenom tegningene). Det ser i hvertfall ikke ut som en typisk "urhund". 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Hei. Er ny her på forumet. Og håpet å finne ut om noen veit om det finnes Naid ( Native american indian dog ) her i norge. Eller om noen veit om det finnes oppdrett/kennel på denne rasen i norden. Meiner å huske at eg fant ut at det var to hunder i norge men finner ikkje det igjen. Beklager om eg innvaderte tråden din. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Haha. De starter med å beskrive at det er den eldste hundetypen som ble holdt i Nord-Amerika, og så... "... crossed those dogs with the Siberian Husky, Alaskan Malamute, Chinook and German Shepherd in an attempt to “re-create” rather than preserve the original pedigree of the type of native dogs ".

Jeg ville nok heller gått for enten malamute ELLER schæfer, om jeg skulle hatt noe ala en slik hund.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Haha? Hva som er så morsomt med det Simira?

Eg spurte om noen viste om en oppdretter på denne hunden? I norge, sverige, danmark osv. Ikkje om hva du ville valgt. Har lest mye om desse hundene. Den orginale native american indian dog er blitt utryddet. Og nå har dei gjort så godt dei kan å gjenskape denne hunden. Om eg skriver grunnen til at eg ønsker denne så skaper eg nok ett heilt ny diskusjon her på forumet.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det som er litt morsomt er at de først beskriver rasen som at den har eldgammel opprinnelse, , og så skriver at den er gjenskapt av en bestemt blanding. Jeg tviler på at de opprinnelige hundene hadde opphav i malamute, schæfer, husky og chinook. Det kunne selvfølgelig være interessant å studere den opprinnelige rasen nøyere og se hvordan de har gått ut fra egenskaper og opprinnelse når de har avlet fram kopien, eller om de har har gått ut fra utseende.

Jeg har ikke hørt om noen oppdrettere i Norden, uten at jeg har prøvd å finne heller. Men når du stiller spørsmål om en ukjent "rase" må du nok regne med å få både flere spørsmål og meninger på kjøpet. ;)

 

Endret av simira
 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 1/9/2019 at 2:58 PM, simira skrev:

Jeg ville nok heller gått for enten malamute ELLER schæfer, om jeg skulle hatt noe ala en slik hund.

Jeg mistenker at hverken schæfer eller malamute er det folk er ute etter når de interesserer seg for disse hundene, det er nok heller denne detaljen:  «They do have a wolf-like appearance» som er viktig🙄

Nok av eksempler her:  https://www.ccf-northaid.com/northaid-eu?fbclid=IwAR333URdQolZNVOqZRQJNeFjB-vUngrtJlkmr5kbCYWjmCn6ZFMGg5SV3A0 

Ikke rart endel mistenker at det finnes ulveblod i denne «rasen».

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Det er ikke snakk om å hverken skjelle ut eller å påføre smerte her. Det er heller Ikke snakk om å kjefte på hunden for at den gjør ting den ikke vet er feil. Som jeg sa, det er bedre å sette grenser og lære hunden hva som er riktig å galt enn å ha en eier som konstant går rundt og småkjefter og er irritert. Jeg bare synes det er synd at folk med en gang noen bruker andre, også rettferdige metoder som ikke belager seg på smerte eller redsel, vifter med dyremishandlerkortet. Det er ganske drøyt å si at det er ulovlig. Hvor mye av hverdagen med hundetrening går ikke ubevisst ut på negativ forsterkning? Hvis hunden din trekker deg et sted du ikke skal eller kan gå, stopper du og holder den igjen da, eller følger du på i redsel for å stramme båndet? Jeg tror problemet i mange tilfeller er at folk er urettferdige og irriterte på hundene sine, fordi de skal trene så positivt og ikke sette grenser og snu ryggen til når hunden gjør noe uønsket, så blir summen av det hele mer negativ for hunden enn om man noen ganger gir den et lite dult for å få den til å følge med. Og igjen så må jeg presisere at det ikke er snakk om å sparke, slå eller banke hunden. 
  • Nitro har gått igjennom 2 ganger det å bli alene. Den første gangen var han bare 6 mnd så det hadde ingenting å si for han. Andre gangen var han voksen, men det gikk egentlig greit. Han ventet litt på at hun skulle komme hjem, men jeg økte endel på aktivitetsnivået hans i den perioden så han ble liksom litt okkupert av det.
   Når Mynte  blir alenehund så vet jeg ikke hvordan det kommer til å bli, men det virker som at hun takler det greit å være i fra han nå. Blir nok å gjøre det samme med henne, å øke på med turer og aktiviteter, for det blir jo tross alt lettere med kun henne.  Men jeg ser jo også at hun venter på han, når han er borte, og gjensynsgleden er der når han kommer inn døra.  Det værste syns jeg, er å måtte la henne være alene hjemme hele dagen. Som alene hund, når hun har hatt noen sammen med seg hele livet sitt.
  • Bor i nærheten av Arendal. Takk for en grundig forklaring. Jeg har gått til kiro( som er velansett og utdannet på mennesker og dyr) over 4 mnd jevnt og vi er oppe i 8 ganger. Vi har hatt opptrening hele tiden. Det har fungert. Men sist gang gikk det fire dager  fra kirotime til hund med store smerter. Det var fire dager med veldig kontrollert bevegelser og mosjon. Dyrlegen mener at det beste er å la musklene hvile, og så bygge opp kroppen. Og så gjerne få inn en massør. Og trener masse kjernemuskulatur, siden det er de store musklene rett foran lårhode ved ryggbenet som er problemt. Kiro mener at dette trolig er kronisk(men jeg har ikke råd til å gå dit 1-2 ganger i mnd) Dyrlegen mener at kiro er fint- men i små doser og kun i nødstilfeller.   Så nå har jeg en hund på smertestillende, som brukes forsiktig og masseres jevnlig.. Og som matmor føler jeg meg forvirret og sliten.   Noen som har vært borti Kristin Halle??
  • Takker så mye for svar. Jeg får bare ta det litt roligere noen dager. Er endel som skjer her de neste dagene, så blir umulig å følge med så nøye som jeg håpet. Jeg tar til meg rådene og skal følge de opp så snart det roer seg litt her. 
  • Takk for svar 😊  Da tar vi treningen tilbake noen hakk, og jobber videre derfra.   
 • Nylig opprettede emner

×