10 innlegg i emnet

har tenkt å skaffe en oss en shæfer ettervært.

har ikke lyst på "type" uttstillings shæfer med ræva i bakken.

har også lyst på svart type.

tenkte da kanskje at det blir fra brukslinjer, men har heller ikke lyst på en hund som er "på" helle tiden da det ska være familie hund å vi har en 8 åring.

 

noen som har noen tips om oppdrettere som har hunder som passer til beskrivelsen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De færreste oppdrettere av brukslinjer avler etter farge, de avler etter bruksegenskaper. Det dukker opp svarte schäfere innimellom, men at de er av typen "familiehund" er nok ikke vel ikke veldig sannsynlig. Det er nok heller ikke så veldig sannsynlig at du finner en oppdretter som ønsker å selge en bruksavlet hund som ren familiehund, de fleste seriøse oppdrettere av brukslinjer stiller krav om at hundene skal brukes (ellers kommer de fort gjerne i retur). Det dukker selvfølgelig opp noen relativt rolige og lite krevende hunder av brukslinjer innimellom, men det er ikke noe som kommer på "bestilling", i likhet med fargen svart (med mindre begge foreldre er helsorte, da blir alle valpene svarte). :)

Å kjøpe en bruksavlet hund når du egentlig skal ha en familiehund blir litt som å kjøpe racerbil når det du trenger er en stasjonsvogn. Så nei, jeg kjenner ikke til noen oppdrettere som passer til beskrivelsen.

17 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du er ute etter en sort hund som familiehund, du har ikke vurdert feks labrador istedenfor? 

6 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis den må være sort og ha ståører, har man alltids groenendael.. 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

er nok shæfer jeg er på leiting etter. har hadd det flere ganger tidligere. har også litt erfaring med bruks shæfer,

er ikke ett must at den må være svart. men at den er rett i ryggen er temmelig viktig for meg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
1 hour ago, Roger Antonsen said:

er nok shæfer jeg er på leiting etter. har hadd det flere ganger tidligere. har også litt erfaring med bruks shæfer,

er ikke ett must at den må være svart. men at den er rett i ryggen er temmelig viktig for meg.

Er denne rett nok i ryggen for deg?595fc1d06a915_vr2017standbildeutenpels.thumb.jpg.398b23e6dd9fac206f0fd420bcd33991.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva innebærer en familiehund-hverdag for dere da? Det er jo det som betyr noe ift. hvorvidt en bruksschäfer passer inn. De aller fleste bruksschäfere er jo familiehunder som brukes aktivt. De fleste oppdrettere av bruksschäfer jeg kjenner til hvert fall selger til folk som vil bruke hunden. Det betyr ikke nødvendigvis at hunden må konkurreres aktivt med, så lenge den får dekket sine behov. 

Jeg ville tatt kontakt med forskjellige oppdrettere av bruksschäfer og hørt om de avler på hunder som kunne passet til deres bruk. Jeg håper og tror at oppdrettere som avler schäfere etter brukslinjer er nøye nok til å ikke selge hund til folk som ikke kan gi hunden det den trenger for å få dekket sine behov. 

RED:
Jeg har dog møtt folk med bruksschäfer der eier helt tydelig ikke greier å håndtere det de har i andre enden av båndet og det er bare direkte trist å se på. For både hund og eier. Så vær ærlig når du sier hva dere som familie kan tilby en hund. Det er vel så viktig for dere som for hunden at dere kan gi den det den trenger. Jeg sier ikke det for å være kritisk, men rett og slett fordi det ikke er noe gøy å ha en hund som er for mye. Da blir ikke hundeholdet noe kjekt og hunden lider under det. 

5 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Mildt innvandringskritiske? Du mener de som hopper på enhver nyhetssak om kriminaltitet ved å hyle "berikelsen" om det er oppgitt utenlandsk opprinnelse, som hevder at media og staten skjuler alle de kriminelle utlendingene som står bak all kriminaltiet der det ikke er oppgitt etnisitet, eller som hevder at media aldri ville nevnt etnisitet om vedkommende ikke var norsk? Du mener de som hevder at innvandrere/immigranter/flyktninger får 30.000 kr mer hver måned enn en etnisk norsk hvis man trenger hjelp fra NAV i en eller annen grad? De som konsekvent kaller flyktninger for "lykkegjegere"? De som først ikke vil ha de hit, fordi det er viktig å hjelpe de der de er, for så klage over alle millionene vi gir i bistand, fordi det er viktigere å hjelpe nordmenn i Norge først? For ikke å snakke om at "der de er" er et sted som er bomba sønder og sammen fordi vesten blander seg inn i politikk og skaper ubalanse og krig? De som først klager over flyktninger som kommer hit for å snylte på NAV og velferdssamfunnet vårt, og som etterpå klager over at de stjeler skoleplass med tilhørende lån og stipend og arbeidsplasser for oss?  Vi har en innvandrings- og inkluderingsminister som ikke inkluderer, men som er med å polarisere og dele oss opp i "oss" og "dem". Det er så himla BS at venstresiden holder disse blåbrune på høyresiden nede, det har aldri min levetid vært så greit og normalt å være "innvandringskritisk" som det er nå - vi har et regjeringsparti som vinner valg på innvandrerkritikk.  Ytringsfrihet betyr at du har rett til å si hva du mener. Det betyr ikke at det ikke finnes konsekvenser for det du sier. Bare for å avslutte med det. 
  • Jeg greier ikke helt å legge fra meg tanken om en ny terrier... Har noen erfaring med de overnevnte? Jeg er nysgjerrig på generelt gemytt, lyd, treningsvillighet, omgjengelighet med andre hunder, radius på tur osv. Sammenligne gjerne med staff om dere vil, da det er de jeg har best kjennskap til     Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Man får også kjøpt noe som heter Box-Lifter som hører til Herkulesburene. Det er kotter man fester under buret for å løfte det opp over slike terskler
  • Så spennende! God tur og lykke til du kommer nok til å få en opplevelse for livet
  • Kjære deg, det var du som brukte ordet livsledsager som argument for å velge beauceron  Og klart jeg blir nysgjerrig når du nevner spesialsøk så da sjekker jeg jo litt rundt 
   Og da finner man jo ut litt av hvert   
 • Nylig opprettede emner