10 innlegg i emnet

har tenkt å skaffe en oss en shæfer ettervært.

har ikke lyst på "type" uttstillings shæfer med ræva i bakken.

har også lyst på svart type.

tenkte da kanskje at det blir fra brukslinjer, men har heller ikke lyst på en hund som er "på" helle tiden da det ska være familie hund å vi har en 8 åring.

 

noen som har noen tips om oppdrettere som har hunder som passer til beskrivelsen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De færreste oppdrettere av brukslinjer avler etter farge, de avler etter bruksegenskaper. Det dukker opp svarte schäfere innimellom, men at de er av typen "familiehund" er nok ikke vel ikke veldig sannsynlig. Det er nok heller ikke så veldig sannsynlig at du finner en oppdretter som ønsker å selge en bruksavlet hund som ren familiehund, de fleste seriøse oppdrettere av brukslinjer stiller krav om at hundene skal brukes (ellers kommer de fort gjerne i retur). Det dukker selvfølgelig opp noen relativt rolige og lite krevende hunder av brukslinjer innimellom, men det er ikke noe som kommer på "bestilling", i likhet med fargen svart (med mindre begge foreldre er helsorte, da blir alle valpene svarte). :)

Å kjøpe en bruksavlet hund når du egentlig skal ha en familiehund blir litt som å kjøpe racerbil når det du trenger er en stasjonsvogn. Så nei, jeg kjenner ikke til noen oppdrettere som passer til beskrivelsen.

17 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du er ute etter en sort hund som familiehund, du har ikke vurdert feks labrador istedenfor? 

6 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis den må være sort og ha ståører, har man alltids groenendael.. 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

er nok shæfer jeg er på leiting etter. har hadd det flere ganger tidligere. har også litt erfaring med bruks shæfer,

er ikke ett must at den må være svart. men at den er rett i ryggen er temmelig viktig for meg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
1 hour ago, Roger Antonsen said:

er nok shæfer jeg er på leiting etter. har hadd det flere ganger tidligere. har også litt erfaring med bruks shæfer,

er ikke ett must at den må være svart. men at den er rett i ryggen er temmelig viktig for meg.

Er denne rett nok i ryggen for deg?595fc1d06a915_vr2017standbildeutenpels.thumb.jpg.398b23e6dd9fac206f0fd420bcd33991.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva innebærer en familiehund-hverdag for dere da? Det er jo det som betyr noe ift. hvorvidt en bruksschäfer passer inn. De aller fleste bruksschäfere er jo familiehunder som brukes aktivt. De fleste oppdrettere av bruksschäfer jeg kjenner til hvert fall selger til folk som vil bruke hunden. Det betyr ikke nødvendigvis at hunden må konkurreres aktivt med, så lenge den får dekket sine behov. 

Jeg ville tatt kontakt med forskjellige oppdrettere av bruksschäfer og hørt om de avler på hunder som kunne passet til deres bruk. Jeg håper og tror at oppdrettere som avler schäfere etter brukslinjer er nøye nok til å ikke selge hund til folk som ikke kan gi hunden det den trenger for å få dekket sine behov. 

RED:
Jeg har dog møtt folk med bruksschäfer der eier helt tydelig ikke greier å håndtere det de har i andre enden av båndet og det er bare direkte trist å se på. For både hund og eier. Så vær ærlig når du sier hva dere som familie kan tilby en hund. Det er vel så viktig for dere som for hunden at dere kan gi den det den trenger. Jeg sier ikke det for å være kritisk, men rett og slett fordi det ikke er noe gøy å ha en hund som er for mye. Da blir ikke hundeholdet noe kjekt og hunden lider under det. 

5 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Akkurat den følelse er fryktelig! Hater når folk får meg til å føle at jeg er lat, gjør at man tviler på om man er syk. Enda man selv vet veldig godt at man er det. Men jeg syntes du har kommet langt  du må rett og slett bli mer tålmodig med din egen kropp enda så vanskelig det er    
  • Les hva jeg skriver... Jeg uttaler meg ikke om hvorvidt det er rett eller ikke at media og blader fokuserer på overvekt, slankekurer og sunne oppskrifter - det eneste jeg skrev var at medias og bladers fokus er en naturlig konsekvens av å skulle å nå ut til størst mulig kundebase.    Totalt sett er det en økning i antall som utvikler spiseforstyrrelser, men hovedsakelig gjelder dette gruppene bulimi og overspising. Anoreksi er derimot ikke et økende problem, og det er svært få som utvikler anoreksi (0.2-0.4%).  "Ifølge Espeset får 0,3 prosent av tenåringer anoreksi. Denne andelen ligger helt stabilt. – Samtidig er 70 prosent av tenåringer misfornøyde med kroppen sin. Et økende kroppspress har med andre ord ingenting å si for tilfeller av anoreksi."  - link   Ellers er jeg selvsagt helt enig i at undervekt blant barn, unge og voksne skal tas på alvor. Det er et problem med forskjønning av sykelige idealer, retusjering som skaper uoppnåelige og fullstendig urealistiske mål og en generell hyperfokus på utseende som absolutt ikke er sunt i seg selv. Det er et særlig problem at mange barn og unge ikke har et sunt forhold til mat - enten det er overspising eller underspising. Samfunnet har lagt til rette for å feile - svært lett tilgjengelig usunn, billig mat, idealer som ikke eksisterer, uoppnåelige mål, urettferdige stereotyper.
  • Takk! Ja, skikkelig deilig!! Det har vært en smule demotiverende med løp som har vært knallbra, men bare med en ekstra tunell og resten feilfritt  Det har også vært ganske kjipt med en hund som har løpt på meg, hoppet ut av slalåm, samt løpt mellom bena mine (!) for å ta den ene tunellen hun har låst seg på.. Utrolig godt å ha funnet en løsning som ser ut til å fungere - nå må jeg bare fortsette å være konsekvent når hun låser seg  Klar for NO, og så starter vinterprosjektet!
  • Har din rase noen "teite/meningsløse" feil etc. i standarden? På borzoi irriterer dette meg under feil:  Colour: Flecks of the same shade as the same shade as the ground color Og under alvorlige feil: Colour: Flecks on the body of another shade than the ground colour.
     Samtidig skal feil vurderes etter følgende kriterier: "Any departure from the forgoing faults should be considered a fault and the seriousness with wich the fault should be regarded should be in exact proportion to its degree and its effect upon the helath and welfare of the dog".    
 • Nylig opprettede emner