Jump to content
Hundesonen.no

Canelana hundeførerjakke - er dere fornøyde?

Recommended Posts

Vet den har blitt skrekkelig populær, men er den faktisk verdt pengene?

Jeg har per i dag en vanlig softshelljakke, og så refleksjakken til CRW til litt mer guffent vær. Er hundeførerjakken verdt som et tillegg? Er et noen ulemper med den? Hvor mye regn tåler den?

Jeg bruker lommer til hundetrening, så har ikke noe behov for vest/rygglomme, men klart at det nok blir brukt om jeg kjøper jakken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, simira skrev:

Vet den har blitt skrekkelig populær, men er den faktisk verdt pengene?

Jeg har per i dag en vanlig softshelljakke, og så refleksjakken til CRW til litt mer guffent vær. Er hundeførerjakken verdt som et tillegg? Er et noen ulemper med den? Hvor mye regn tåler den?

Jeg bruker lommer til hundetrening, så har ikke noe behov for vest/rygglomme, men klart at det nok blir brukt om jeg kjøper jakken.

Vi fikk den som klubbjakke nå, så jeg har akkurat fått min. Er så langt fornøyd, men de er store i str. Valgte allikevel S, selv om den er drøyt svær, for den ble litt kort i XS. S er dog veldig lang på ermene :P Store og dype lommer, glidelåslomme inni frontlommene nede. Har ikke impregnert min, men det er softshell, så jeg satser på ingen måte på denne som regnjakke. Brukte regnjakke utenpå i dag, og på veldig våte dager kommer jeg til å bruke regnjakke og vest istedenfor, bare den nye vesten kommer seg fram. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om allerede har klær som fungerer greit, så ser jeg ikke noe poeng i å kjøpe den jakken. Den er jo en helt vanlig softshell-jakke med mulighet til å ta av ermene slik at den blir en vest. Ja, også har den også avtakbar hette. Jeg liker ikke hette og foretrekker sydvest om jeg skal gjøre hundeting :)

Jeg synes den er litt rar i fasongen - i hvert fall for min kropp. Den kunne gjerne vært lenger i kroppen - og videre. Jeg synes den blir litt stram over rumpa rett og slett, dersom jeg skal ta igjen glidelåsen. Men jeg liker klærne litt romslig og ikke at de sitter som pølseskinn :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er veldig fornøyd med min. Men altså, noe regnjakke er det ikke. Litt vann tåler den, men skal jeg ut å trene i drittvær så velger jeg regntøy og en annen vest. Denne fungerer bedre når det er litt kjøligere ute, den er ganske varm synes jeg. Jeg har i M, selv om jeg egentlig er en S-person. Jeg er veldig høy og tynn, så hvis jeg vil ha lange nok armer, så må jeg som regel opp i størrelse. Jeg synes dog ikke det gjør noe at den er litt stor ellers. Den har jo greit med innstramminger. Og så synes jeg det er praktisk at man får lettere tilgang på lomma bak om den ikke er for tettsittende. Jeg bruker den riktignok som treningsjakke i hovedsak.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg solgte min- den skulle være vindtett, noe den ikke var- blåste tvers igjennom, og da forsvant poenget for min del- Skrev til Canelana og "klagde" men fikk bare beskjed om at det hadde de aldri hørt om før, så det stemte nok ikke ;)
Fasongen passet heller ikke til korte lubne meg- nådde jo nesten ikke ned i lommene i str M :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flere i hundeklubben jeg trener i, kjøpte jakker i fellesskap. Jeg kjøpte ikke, så personlig har jeg ikke erfaring med jakka.

Men det er ikke mange i hundeklubben som bruker den jakka. Om noen i det hele tatt

(Jeg likte ikke stoffet. Spesielt med tanke på at jeg gjerne bruker klissete godbiter som pølsebiter og fiskepudding. Sånn stoff suger vel til seg klisset? Og fasongen var ikke helt meg. Jeg kan godt betale godt for en jakke jeg virkelig vil ha. Denne ville jeg ikke ha. Og i hvert fall ikke for den prisen)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har faktisk hørt andre som har nevnt vizla i sammenheng med jaktlabbe - jeg ser det personlig ikke helt, men det kan være fordi jeg har blitt så vant til dem og straks ser at det er en labbe. Men de er jo da som regel avlet for jakt, og det er merkelig at en slik har havnet i hendene på en som ikke bruker den til det. Og så er det en forskjell mellom labbe og golden der. Disse altfor lette labradortypene har ikke rot i hostorien - de var aldri ment å se slik ut fra begynnelsen av. I motsetning til golden, hvor dagens typiske jaktgolden ser akkurat ut som de var tenkt en gang for rundt 100 år siden. Kan bare komme på et par stykker jeg har møtt som ikke har vært «rasetypiske» i det perspektivet.
  • Krysser fingrene!  Gjerne send meg regnummer et hans på PM om du vil, så jeg kan følge med hvor lang behandlingstid de har om dagen. Her er skal vi avgårde på røntgen på mandag, kjenner jeg er veldig spent. En av de værste periodene som oppdretter, dette! 🙈
  • I disse tider hvor det er stor etterspørsel etter valper, så kan de se ut som de vil, og være så brukanes som den vil. Det er lange køer for å kjøpe en slik valp uansett. Men jeg mener nå at en oppdretter bør lage valper som ser ut som den rasen den er, og kunne brukes til det den er avlet for. Uten at de trenger å utmerke seg. Jeg så en hund som jeg først trodde var en vizla. Da jeg så den nærmere, lignet den heller ikke på det. Kanskje en vizla-blanding? Vel, det viste seg å være en labrador. Jeg tror ikke et menneske i verden ville gjettet på det. En trippende hund som verken så ut som en fugl eller fisk. Om den hadde gode jakt-instinkter vet jeg ikke. Den var aldri trent i jakt.  Når jeg kjøper meg en schæfer eller dalmatiner e.l, så håper jeg at valpen vokser opp og ser ut som den rasen den er. Selv om den ikke er vakker og en typisk utstillingsvinner.
  • Her er tre bilder av golden. Det første er av den aller første golden som ble champion, rundt 1930 mener jeg: Noranby Campfire. Det andre er av min Sansa (forøvrig - av familiære årsaker veldig lik den som ble disket av dommeren over). Den tredje er i form og farge relativt representativ for «dagens» golden - selv om det avles nåen del mer moderate hunder også. Det er vel ingen som helst tvil om hvem som ligner mest på opphavet både i form og funksjon, og hadde Sansa hatt en annen positur hadde de lignet enda mer. Det er nå en ting at man tillater og til og med premierer høyt disse nyere variantene, men det som irriterer meg mest er at man faktisk DISKVALIFISERER de som ligner mest på opphavet. Når det blir så absurd så er det klart man trekker seg unna utstilling. Og det er synd for da kan man fort se enda mer ekstreme varianter - nesten myndeaktive hunder - fra tid til annen.   .
  • Tja, der kommer preferanser og bruksområde inn i bildet igjen. Svært få av de labbisene som vinner på utstilling er bygd på en sånn måte at den holder en dag på jakt, de er rett og slett for tunge blitt. Mange av dem minner jo mer om mastiffer enn moderate jakthunder. Så hvilken av linjene har da egentlig mest korrekt bygning? Når det er sagt er jeg ikke supefan av jaktretrievere som mer minner om mynder heller, det var den der mellomtingen da...
 • Nylig opprettede emner

×