Jump to content
Hundesonen.no

HeleneFS

Medlemmer
 • Content Count

  1488
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by HeleneFS

 1. HeleneFS

  Mange ting å tenkte på med første valp

  Jeg har valpen i sengen de første ukene og når den begynner å bli trygg så får hun ligge i seng nedenfor sengen min. Jeg skulle egentlig ikke ha hund på soverommet og jeg hadde egentlig flyttet henne ut i gangen når hun var selvstendig nok, men da jeg begynte å ha henne alene mens jeg var på jobb så fikk jeg veldig dårlig samvittighet for at hun måtte være så mye alene. Så hun har flyttet inn igjen på rommet mitt nå ❤️. Noen ganger i sengen når kjæresten er borte, men mest på gulvet i egen seng.
 2. HeleneFS

  Kennel Mollycoddle har fått løwchenvalper

  Gratulerer! Så morro med så lyse valper, vil disse bli helt hvite?? Gleder meg til å følge meg på utviklingen!!
 3. HeleneFS

  Våt og møkkete hund

  Jeg kan jo svare som har en hund med mye pels: Er hun bare våt så tørkes hun bare i gangen før vi går inn. Det henger et håndkle fast der og hun kan kommandoen «vente» slik at jeg kan hente et håndkle om det tilfeldigvis er til vask. En liten runde med et håndkle holder i forhold til å kunne slippe henne inn i leiligheten. Er hun møkkete så bærer jeg henne faktisk rett inn i dusjen. Det kan man ikke gjøre med større hunder, men da kan man kanskje tørke av de i gangen før man geleider de opp på badet. Med hund i hus vil man merke økt behov for støvsuging og vasking så jeg kjøpte meg robotstøvsuger med moppefunksjon og fra nå av anser jeg det som et nødvendig utstyr når man har pelshund 🤣
 4. HeleneFS

  Vom Puppy til valp

  Jeg ga 1/5 av en 500g pølse. Altså 100g vom til middag + ca 50g oppbløtet tørrfôr til frokost hver dag. Justerte litt ettersom hvordan formen var.
 5. Har du sett på «step in» sele? Sånn man trer i frembena og klipses på ryggen. Jeg tenkte å prøve en sånn når jeg finner. Dette er vel den typen med mest polstring i brystet http://www.truelove.no/alleseler/step-in-sele/
 6. HeleneFS

  Hvor sov valpen den første tiden?

  Jeg hadde valpen i sengen i 1-2 mnd til hun ble mer selvstendig og følte seg trygg. Det er mye lettere å følge opp valper når de er i sengen for man våkner med en gang de våkner. Etter de månedene har hun fått ligge i seng ved siden av min seng og det gjør hun fortsatt i dag. Når kjæresten er borte får hun komme opp i sengen igjen da!
 7. HeleneFS

  Flått middel. Hvilket?

  Jeg bruker tabletter, NexGard, som tas 1g i måneden Har aldri før funnet så mye flått på en hund som i år så jeg vil heller sikre meg om at de jeg ikke klarer å få tatt før de setter seg i det minste dør med en gang de gjør det. Så langt er jeg veldig fornøyd, men de fleste plukkes av før de biter. Jeg har ikke hunden i sengen og er ikke redd for å håndtere flått, men om man ikke takler det så bør man heller vurdere middel som virker utenpå. Da tenker jeg på spray, dråper, oljer osv.
 8. HeleneFS

  Hjemme alene trening

  Jeg synes det høres ut som en god fremgangsmåte! Jeg fokuserer litt omvendt med min hund da jeg lærer henne morgenrutinene med at vi går tur og så må hun være alene en stund. Jeg kommer hjem til lunsj og tar hjemmekontor resten av dagen. Denne tiden blir forskjøvet lengre og lengre etterhvert. Du må se an hva som funker for dere mtp lyder. Min hund er skeptisk til lyder i blokken så jeg har radioen på når hun er alene hjemme. Jeg tror støyen hadde vært for skummelt for henne om jeg hadde hatt verandadøren åpen.
 9. HeleneFS

  Hundemodeller

  Oooh! Vi skal på ferie til Oslo i det tidsrommet og det hadde vært gøy om du vil prøve deg på en pelsball og å fått lære litt av deg!! Ta kontakt på Instagram isåfall, jeg er ikke så ofte her ☺️
 10. HeleneFS

  Hund

  Hvor gammel er du? Bor du med din far? Er det flere enn deg som vil går turer/trene med hunden?
 11. HeleneFS

  Mellomstor turkompis/familiehund, førstegangs

  Har du sett noe på apporterende vannhunder? Feks portugisisk eller spansk? Jeg synes de virker veldig fine. Ganske lett å trene og jeg kjenner flere som lever i familie med katter og små barn. Det er jo litt pelsstell, men til gjengjeld røyter de ikke.
 12. HeleneFS

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Om du vil ha mer avansert så hadde jeg bare begynt med Photoshop med en gang altså! Som sagt så får du et panel som er ganske likt lightroom og så kan du velge å bruke flere verktøy etterhvert som du utvikler deg
 13. HeleneFS

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Det er som du skriver mer avansert og mindre brukervennlig, en helt annen type meny. Om man åpner et bilde i Photoshop og velger filter -> raw filter så kommer det opp et vindu som har de samme funksjonene som i Lightroom, dette er også det som dukker opp automatisk når man åpner et raw bilde i Photoshop. Når jeg forstod dette så ble overgangen mye lettere! Men jeg har knotet mye med det og er glad jeg hadde mye dødtid for å se på videoer osv.
 14. HeleneFS

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Her er et før/etter av et bilde jeg redigerte i dag forresten
 15. HeleneFS

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Jeg har vært dårlig til å ta vare på originalen, men da jeg redigerte i Lightroom ble jo dette gjort automatisk så fant to bilder der. Disse er ikke mine «beste» redigeringen, men de viser litt hvor forandret bildene blir. Nå redigerer jeg i Photoshop og har bare nylig innsett at jeg må la det nederste laget være uberørt av endringer så jeg alltid har originalen 😅.
 16. HeleneFS

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Åååh så fine! selv begynte jeg med Lightroom og Photoshop i disse koronatider og dette er mine favoritter så langt:
 17. HeleneFS

  Løwchen på vei til familien!

  Hei og velkommen! Gratulerer med ny hund! Jeg håper dere blir fornøyd med rasen! De er ganske enkle og ukompliserte hunder i mine øyne .
 18. HeleneFS

  Bur eller ikke bur

  Jeg bruker ikke bur utenom i bil og på utstilling! Hunden har gangen og badet når den er alene hjemme og om natten og noe mer avgrensing trenger jeg ikke. Jeg mener at bur til hund er for late eiere... min hund har fristed over alt i leiligheten, jeg plager henne ikke når hun sover, men legger seg som oftest ved ytterdøren for det er det kjøligst. Har dere bur i bil så er det som oftest ikke mer tilvenning som trengs f.eks. med tanke på veterinærbesøk, utstilling, hotell, fly og steder der de ofte må sitte litt i bur. Jeg har forresten hatt med min hund på jobb siden jeg fikk henne 10 uker gammel og det er ingenting som er bedre enn en hund som kan ligge og slappe av selv om folk tråkker rundt og prater med hverandre, jeg er glad jeg jobbet med å få henne rolig uten å passivisere henne med bur for det får jeg masse igjen for nå.
 19. Som et lite innspill så ble min hund (som også er av liten rase) stresset av å ha hele leiligheten om natten, så hun gjorde også fra seg inne når vi prøvde dette. Det ble alt for mye for henne å holde oversikt over alle rommene når hun skulle sove. Vi har aldri brukt bur, men har nå en løsning der hun sover i gangen utenfor soverommet. Der står døren oppe til badet om hun trenger varme, men ellers er alle de andre rommene lukket. Jeg lurer på om dere må begrense litt hvor hunden kan bevege seg på natten.
 20. Jeg skjønner at man tenker på dette med båndtvang før man får seg hund, det virker jo så enormt strengt. Jeg tenkte på det jeg også, men oppdaget heldigvis fort at det ikke er noe problem egentlig. Jeg er ELSKER langline. 15 meter line er tilstrekkelig for at hunden kan boltre seg skikkelig. Min hund har ikke så lang radius så jeg har klippet min ned til 9 meter og det er aldri for kort for oss (men jeg har en liten og lite selvstendig hund). Angående hund i bil så kan du gjøre akkurat som du vil, jeg foretrekker bur pga sikkerhet og fordi hunden ofte er skitten etter tur og jeg synes det er greiere om jeg må forlate henne i bilen. I nabolaget mitt er det mange som setter hundene utenfor lokalbutikken, de har faktisk et lite inngjerdet område på siden av butikkbygningen som brukes nettopp til dette. Det er skjermet og man må gå inn en port så jeg tror ikke barn osv går inn dit. Jeg ser hunder utenfor butikker hele tiden, så det virker som er en generell aksept for hos mange. Å ha med hunden på butikken er som oftest ikke nødvendig, så jeg har klart meg uten.
 21. HeleneFS

  Kelpie eller Collie, eller noe helt annet?

  Om man ikke er glad i pelsstell eller røyting så er det ingen alternativer igjen. De hundene som ikke røyter krever pelsstell da de ikke mister hår naturlig. Er det så mye forskjell på korthårscollie røyting og kelpie røyting?! Jeg kjenner ikke til rasen korthår collie, men jeg syntes røytingen til Kelpien var ganske ille de gangene det stod på. Men jeg hater røyting og har derfor en pelsstellrase.
 22. HeleneFS

  Hjemme alene

  Nå er han vant til at du er rundt han hele tiden. Jeg ville begynt hver dag denne uken med en god morgentur og deretter litt alenetrening slik at «om morgenen får du tur og så må du være alene en liten stund»-rutinen setter seg litt igjen.
 23. HeleneFS

  Stille, stødig liten rase?

  Min Løwchen er ihvertfall totalt lydløs. Bjeffer ikke på døren eller hunder. Hun varsler ikke i det hele tatt, selv ikke når det er hunder med henne som varsler. Folk spør hele tiden om hun ikke har lyd, men jeg har hørt henne bjeffe på en robotgressklippee hun ikke likte 🤣.
 24. HeleneFS

  Wrigglebutts - kull1

  Gratulerer med 4 fine valper 😍
 25. HeleneFS

  Førstegangshund, leilighet, mellomstor

  Lapphund er jo et godt alternativ. Har dere tenkt på hva dere tenker om lyd (Siden dere bor i leilighet)? Lapphunden er jo avlet som vokterrase og vil muligens varsle på lyder, men jeg har møtt en hannhund som ikke varslet veldig mye. Jeg har ikke inntrykk av rasen som veldig lett å trene. Jeg skyter litt fra hoften her, i tillegg til Simira sine forslag så har man også vannhunder, portugisisk og spansk vannhund for å nevne de jeg kjenner mest til. De er i tillegg røytefri, men må klippes og bades jevnlig om man ønsker en funksjonell pels til skog og mark.
×