Lemen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,841
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

5 følgere

Om Lemen

 • Rang
  Husvarm

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

10,769 profilvisninger
 1. Huffameg @Stella, det er marerittet det der. Det er når sånne ting skjer jeg gjerne skulle hatt storpuddel igjen, for den hadde hatt litt mer å gå på, en dverg er jo bare en munnfull for den rette hunden.. Godt at hun hadde masse pels som tok støyten. Håper inderlig Stella klarer å riste av seg angrepet og fortsatt er trygg og fin på gården og i møte med andre hunder. -- Er det noen her som har deltatt i kystlotteriet og kan dele erfaring? Jeg går stadig tur på strender og langs kysten og ser en del avfall, jeg har plukket med meg litt her og der, men ikke mer enn det jeg får plass til å bæsjeposen.. Er det lett å bli kvitt søppelposen eller må jeg kjøre land og strand rundt med den for å få den levert? Jeg synes tanken er innmari god, men om jeg er ikke gira på å kjøre rundt med stinkende havsøppel bare..
 2. Siden innlegget er skrevet på en lukket gruppe kan jeg ikke linke dit, men trådstarter har godkjent at innlegget kan deles ved klippe ut teksten: : Hei. For ca 2 uker siden ble hvalpen ( 6 mnd) til min mor (bor på Fornebu) avlivet på veterinærhøyskolen på grunnlag av misstanke til leverviruset som er smittsomt. Prøvesvarene viste nå at det IKKE var viruset, men trolig bare noe den hadde spist. Jeg og min mor er helt knust. Dette var min mors 4 puddel, og alt lå tilrette for et lykkelig hundeliv. Vi skulle starte på dressurkurs samme dag..vi var så utrolig fornøyd med "Iris" dverg, tispe, perfekt for min mor. Savnet og sorgen er stor etter å fylle dette tomrommet med en ny valp. Vi har ringt rundt og kontaktet flere oppdrettere, men det viser seg å være lange ventelistet etter nettopp en dverg tispe. Mitt budskap er at det IKKE er noe epedemi å frykte. Hadde ikke veterinæren hørt om viruset på hunden fra Rykkinn tidligere, hadde ikke vår lille Iris blitt avlivet på timen. Videre trenger vi all hjelp som er mulig å få til å finne en ny dverg tispe til min mor, dersom dere har noen kontakter eller tråder å trekke i. Den vil få verdens beste matmor og "søster". Takk😊 Min lille hund gikk på tur med meg på Storøya på Fornebu kl 10:30 sprudlende glad lekte vi i hundeparken . Litt over en time senere var jeg ved bilen , hun kastet opp fikk akutt diaré og falt om . Jeg brukte 4min til Fornebu Dyreklinikk som var like ved . Der ga de henne oksygen og hun kviknet til , men de mente at hun måtte på sykehus og dro til Veterinærhøyskolen med henne . Der tror jeg de hadde panikk , for en hund fra Rykkinn hadde død av smittsom levervirus uken før . Min lille Iris var vaksinert mot denne sykdommen 2 ganger . Likevel var de engstelige .Iris lå på Metadon . Veterinæren sa at det var ikke noe å gjøre . Jeg ba tynt om at min lille hund måtte få mere tid . Da sier dyrlegen at det vil medføre vanvittige smerter , og vi gråter og sier at da må dere jo ta henne . Nå vet vi at min lille hund ikke hadde dette viruset . I ettertid har dyrlegen fortalt at de har ikke isolat på sykehuset . Derfor kunne de ikke ta min lille iris på sykestuen til observasjon . Alt dette skjedde på en dag . Jeg våknet opp med en glad hund , på kvelden hadde jeg ingen hund . Jeg har fremdeles ikke fått svar på hva min hund døde av . -- Det hele er forferdelig tragisk synes jeg.
 3. Om jeg har forstått riktig er en av de to valpene som var mistenkt syk av smittsom av leverbetennelse obdusert og da fant de ut at den ikke hadde smittsom leverbetennelse.. Så da er det bare en valp som er død av denne sykdommen i Norge. Valpen som er obdusert var fra samme kennel som min valp og jeg har ikke tenkt til å vaksinere på nytt.
 4. Det tar i snitt 7 år å få innvilge uføretrygd, det er altså snittet.Den største gruppen mottagere av uføretrygd er godt voksne damer som har ødelagt kroppen sin etter en lang yrkeskarrière (ofte i harde fysiske jobber som renholder/hjelpepleier osv). At det nå har vært en liten økning i yngre uføretrygdede har mange årsaker. Bla så er den medisinske utviklingen kommet så langt at mange barn som tidligere ikke ville overlevd med alvorlig sykdom/funksjonshemninger lever nå opp og blir voksne. Et eksempel er de med medfødt hjertefeil, før så døde disse barna. En god venn av meg er den eldste med sin type hjertefeil i Norge, hun er 41 år og uføretrygdet pga store helseutfordringer. Sånn er det også med alle de som nå blir reddet av nye medisiner/operasjoner/teknikker, alle de som tidligere ville dødd i bilulykker/har sjeldne diagnoser - vi overlever fordi det nå finnes medisiner som kan hjelpe oss - nok til å overleve - men dessverre ikke alltid til å bli friske. Det er en nemlig en stor forskjell. For øvrig priser jeg meg lykkelig over at jeg lever i samfunn hvor vi er rause nok til å ville ta vare på de som ikke kan forsørge seg selv. Om har lyst til å lære mer om uførestønad anbefaler jeg deg å ta en titt på NAV sin egen side om uførestønad. Der kan en lese øye stort og vått om statistikker, utbetalinger osv. Ja, det er kjempeflott at noen kan jobbe ved siden av uføretrygd, bare så synd at det omtrent ikke finnes arbeidsgivere som vil ta en en uføretrygdet som søker jobb. Faktisk så er det slik at de fleste som jobber ved siden av uføretrygd jobber enten hos familiemedlemmer/i en familiebedrift eller i pasientorganisasjoner/andre veldedige organisasjoner. Det er er nemlig slike type bedrifter som har mulighet/programfestet at de skal være fleksible i møte med arbeidstagere med redusert arbeidsevne. Bedre vilkår for uføre får vi ikke med en høyreregjering - tør jeg påstå. Denne høyreregjeringen har i løpet av 4 år kuttet i barnetillegget til uføretrygdede, de har justert bostøtten som mange uføretrygdede trenger slik at mange uføre ikke lenger kvalifiserer til bostøtte. De har også fjernet retten til gratis fysioterapi for brannskadde, amputerte, lungesyke og andre med alvorlig kronisk sykdom.
 5. Jeg vil også skryte av valpen min Knerten altså, jeg er bare helt betatt Han er så god. Han er riktignok helt umulig å ta bilder av, blir bare en spøkelseskladd jo, men her er han døtrøtt og holder på å sovne i båten på vei hjem fra hytta. Knerti-perti-pott er blitt stor gutt på 4,2 kg, med den svarteste pelsen og de mykeste potene. Han altså.
 6. Alle trenger en puddel i livet sitt Sånn helt generelt vil jeg si at om du skal ha en frisk hund så se etter en variant med stor genpool. Og om du da ser på puddel så er det sort/hvit/brun som er de variantene med størst genpool. Det som tidligere het SAR farger (sølv/aprikos/rød(fawn)) har mye mindre genpool og i min erfaring mer sykdom.
 7. Jeg skal stemme SV i år igjen. Mine saker er omfordeling og miljø. Som ufør kjenner jeg på å ha en begrenset inntekt og når Erna & co fjernet retten til gratis fysioterapi så merket jeg det veldig god både på lommebok og helse. For de av mine uføre venner som har barn har det blitt merkbart striere kår med kutt i barnetillegget og bostøtten. Jeg synes det er så uendelig uverdig at vi i verdens rikeste land ikke skal unne kronisk syke og funksjonshemmede bedre levevilkår - mens de rikeste får skattelette og fjernet formueskatten.. Personlig synes jeg SV har et godt miljøperspektiv og tror de kommer til å være en viktig motvekt til AP og SP om det blir regjeringsskifte.
 8. Jeg ser den. Og det jeg de fleste andre også ser. Mercola skriver at deres krill blir fanget med eco-harvesting og at de er tilknyttet AWR. AWR er såvidt jeg kan forstå videre tilknyttet CCAMLR, og eco-harvesting er en fangstmetode som Nina Jensen omtaler i foredraget sitt, det skal visst være en lovende fangstmetode som ikke skader annet dyreliv. For min del synes jeg det alltid er greit å vite hva produsenten skriver om sitt produkt og så se hva fagmiljøet sier. Akkurat i dette tilfellet her kan ikke jeg se at det er så stor motsetning blant de to.
 9. Mercola er opptatt av bærekraftighet og har skrevet dette om krilloljen sin: http://krilloil.mercola.com/krill-oil-sustainability.html Jeg vet at WWF Norge v/Nina Jensen har vært positive til krillfiske. Du kan lese mer om krillfiske på sidene til (CCAMLR) Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources, der står det en god del. Personlig har jeg ikke fått med meg noen grunn til å ikke kjøpe krillolje, men om det viser seg at krillfiske skader krillbestanden så er saken en annen. Her er forresten foredraget til Nina Jensen om krill. Har ikke sett hele foredraget
 10. Iherb er en amerikansk nettbutikk, veldig trygg å kjøpe fra. Såvidt jeg kan se så er Dr Mercolas krillolje en shipping saver så om du ikke kjøper noe mer betaler du ingenting for frakten. Toll trenger du ikke tenke på om sluttesummen (produkt+frakt) er under 350 kr.
 11. Jeg kan anbefale Dr. Mercola sin krillolje for hund, du finner den her https://no.iherb.com/pr/Dr-Mercola-Antarctic-Krill-Oil-For-Cats-Dogs-2-0-fl-oz-59-ml/45518 Jeg var godt fornøyd med den oljen, den var veldig drøy i bruk og luktet ikke vondt. Selolje har jeg kjøpt hos forhandlere av Vom og hundemat, den er mye billigere enn krillolje, men luktet ganske vondt synes jeg.
 12. Jeg sendte mail samme kveld som jeg var på valpekurset om at jeg ønsket å få deler av kursbeløpet tilbake. Jeg tenkte at det var rimelig, jeg hadde jo allerede da vært på et tre timers "standup/foredrag/introkurs" av en 7 timers kurspakke, selv om jeg hadde 0 utbytte av foredraget så hadde jeg jo vært der. 16 juni fikk jeg mail av Berit om at jeg skulle få pengene i løpet av uka, men de var ikke på konto før 7 juli.. Jeg synes det var fint at jeg fikk 772 kr tilbake av 1350 kr. Men jeg synes også at selve pengesaken ble håndtert dårlig. Jeg måte purre på og tilslutt ringe Thomas da Berit etter hvert ikke tok telefonen når jeg ringte eller svarte på mail og tekstmeldinger. Da jeg involverte Thomas løste det seg raskt. Jeg har også meldt det jeg så til Mattilsynet. Saksbehandleren jeg snakket mente dette var en sak for mattilsynet, men at den ikke ville bli prioritert med det første. Mattilsynet har mye på plakaten. Selv mener jeg at det jeg så bryter dyrevelferdsloven § 26 Hunden skal ikke med hensikt påføres frykt, skade eller unødige påkjenninger eller belastninger under trening (jf. § 26). Men det er min mening og hva som eventuelt kommer ut av dette videre vet jeg ikke. Jeg vet bare at jeg ikke kommer til å anbefale denne hundeskolen til noen.
 13. Om du hiver en porsjon tørrfôr ut på plenen og lar han søke etter det er det kanskje mer interessant. Har du iq-leker kan du erstatte godbiter med tørrfôr og se om han lar seg lure. Du kan også lage tørrfôr-is med litt buljon/vann og tørrfôr til varme dager.
 14. Så fint et minneord om en vakker frøken. Det var forferdelig trist å lese at Hottie plutselig hadde reist videre. Stor klem
 15. Det kom til meg til slutt. Werner lå jo faktisk i fanget mitt og slappet av da jeg var på første besøk blant alle pudler han. Han er en nydelig toy som er 4/5 mnd eldre enn Knerten og han og moren til Knerten sjarmerte meg i senk. Ann-Mari har helt skjønne og omgjengelige hunder og jeg er veldig fornøyd med oppdretter og Knert. Håper Ali bare lå rart og det ikke var oppkast på gang. Knerten kan gjerne strupe seg selv i forsøke på å få favoritt leken sin ut av lekekassa.Han er akkurat litt for lav til å rekke over kanten. De er noen raringer.