Gå til innhold
Hundesonen.no

Lemen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,876
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1,390 Excellent

5 følgere

Om Lemen

 • Rang
  Husvarm

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

11,014 profilvisninger
 1. Whippetene Blitz og Happy

  Huff, så grusomt. Masse god bedring til Happy, håper hun kommer seg gjennom dette uten varige men.
 2. Jeg vet ikke mer enn det som står i teksten, men jeg synes det høres interessant ut. Hadde jeg bodd i nærheten så skulle jeg gjerne levert inn en prøve fra min hund. Vi søker eiere som kan hjelpe oss med å samle inn avføringsprøver fra hundene sine. På den måten kan vi få mer kunnskap om hundens tarmflora, noe forskning har vist er svært viktig for helsen. Lyst til å bidra til viktig forskning? Prøvesett og instrukser hentes på Smådyrklinikken på Veterinærhøgskolen. https://www.nmbu.no/fakultet/vet/aktuelt/node/34134
 3. Akkurat nå, februar

  Oj, Coral reef var lekker! Så gøy med valmuer som sprer seg villig, det ønsker jeg meg veldig. Tror nok jeg legger inn en bestilling på 2 stk røtter så kanskje jeg får til en av de *krysser fingrene* Her jeg bor er det masse akeleier og de er faktisk lettvinte å få til, sneglene er ikke så ivrig på de av en eller annen grunn. Det med insekter lærte jeg i fjor, så det var nytt for meg også. Doble og fylte blomster betyr dårlige forhold for insektene rett og slett fordi det kostet biene mye energi å finne frem til nektaren og det at mange doble/fylte blomster har mindre nektar enn enkle varianter. Så fremover er det enkle blomster som gjelder her i huset (og på hytta). Peoner har jeg i grunn god erfaring med, så lenge jeg husker å sette de grunt så knollen vises litt så kommer de som bare det år etter år. Jeg har riktig nok bare en silkepeon som er enkel, men den virker like hardfør som de andre jeg har. Den stortives på hytta og der er det H4-5.
 4. Jeg har barbert puddelsnuter i 15 år og har aldri tenkt at jeg skader hunden min når jeg gjør det. Det er som sagt hår som klippes rett av og siden jeg foretrekker 40 skjær i ansiktet så trenger jeg heller ikke å gjøre mer enn en gang i måneden. Mine hunder er vant til pelsstell og sitter pent mens jeg barberer, jeg mener jeg ville sett det på at de at det var vondt eller ubehagelig å klippe over værhårene. Jeg synes faktisk det virker verre å la hunden gå rundt med masse sopp i skjegget som klør og lukter surt jeg da. For hunder som er allergiske mot malassezia sopp må jo det være et mareritt. Så fremt pelsen og værhårene klippes rett av ser jeg ingen problemer med å barbere snuten.
 5. Akkurat nå, februar

  Valmuer er så lekre. Jeg har forsøkt med frø flere ganger, men her blir stiklingene spist opp så nå håper jeg at en rot er det som skal til. Jeg sikler fælt på Pattys Plum og Türkenlouis også har jeg innmari lyst på noen nye akeleier.. Og hvert fall en ny peon. Men det er vanskelig å finne enkle peoner, jeg har et nyttårsforsett om å bare kjøpe enkle blomster sånn at insektene kommer til. Jeg har hatt en hang til doble/fylte blomster og det er ikke lettvinte matfat for insektene våre. Jeg har en problem når det gjelder blomster altså, hagen er allerede full av høstløk og det er fullt i bedene.
 6. Akkurat nå, februar

  Her er det snøstorm i dag og jeg sitter inne på nett og vindusshopper blomster. Jeg trenger noen valmuer i hagen ikke sant? Og da er det lurt å kjøpe de som barrot sånn at de rekker å vokse til før brunsnilene går til angrep, også kanskje jeg burde ha enda flere peoner..? Omg, jeg er så lei av vinteren! Gi meg vår og sol og blomster nå..!
 7. Akkurat nå, februar

  Topplokket er nesten skrelt av faktisk, men det er nok sola som skinner på de mørke krøllene på bildet.
 8. Akkurat nå, februar

  Knerten har bursdag i dag han! 1 år er han blitt. Tenk så heldig jeg var da jeg fant han på Finn, jeg som ikke skulle ha dverg og ikke ha hannhund.. Verdens fineste lille Knert. Dagen ble feiret med et griseøre for første gang og det var faktisk så godt at han kan ikke gå i fra det. Han tar det med seg over alt til og med ut i hagen for å tisse Knerten feirer også med å komme i flokealderen noe voldsomt, så i går tok vi turen til frisøren og skrelte ned hele han. For makan til pels han få, den er tykk og sort som natten. Det blir godt når den vokser ut uten noe valpepels som floker til.
 9. Gir du hunden kosttilskudd?

  Jeg synes jeg så god effekt av Joint support fra Dr. Mercola da jeg begynte å gi det til den forrige hunden min. Han ble merkbart kvikkere og i bedre humør synes jeg, han hadde vonde knær, men da han ble røntget som 8 åring fikk jeg tilbakemelding på at skjelettet hans så ut som en unghunds. Siden Joint Support tidvis var vanskelig å få tak i har jeg også gitt multiflex og senior tilskudd. Jeg ga også div urter som mariatistel når han hadde allergioppblomstring og når han fikk flåttmiddel. Ved behov fikk han også linfrøolje, Ubiquinol(q10), kokosolje, fordøyelsesenzymer, krillolje , spirugreen og probiotika. Merker at jeg har en frisk hund nå gitt.. Han får knapt olje i maten og en halv Multiflex en gang i uka for sikkerhetsskyld. Glemte å nevne BOT miniflitene, som jeg har mange av. Helt geniale til hundesenga, bilburet og sofaen, forrige hunden min elsket de. Nå er det jeg som mest bruker de.
 10. Røytefri og rolig familiehund

  Min erfaring er at du i stor grad kan få det du ønsker deg om du gjør litt research før du evnt kjøper deg en mellompuddel. Er du interessert i veldig aktive linjer finnes det og det finnes roligere linjer. En kennel kan ha både rolige og aktive linjer. Puddel er en tallrik rase så du har mange oppdrettere å velge mellom. Jeg hadde veldig god erfaring med å ringe de ulike oppdretterene jeg synes virket interessante og ta en god puddelprat på telefonen. Det er ikke så lurt å hovedsaklig orientere deg via nett da de fleste hjemmesider ikke er oppdatert og facebookgrupper for de ulike oppdretterene er via invitasjon. Alle jeg snakket med var veldig hyggelige og det var for min del mye lettere å ta opp temaer jeg var opptatt av (som helsetesting) på telefon, fremfor mail. Jeg er på min tredje puddel og kan ikke tenke meg noen annen rase. Jeg kjenner mange mellompudler, felles for de er at de alle er familiehunder og fungerer veldig godt som det. Glade ukompliserte hunder, enkelte har mer stress og lyd enn det jeg liker, men det er igjen linjeavhengig - tenker jeg. Personlig ville jeg styrt unna grå/fawn/rød/aprikos pudler rett og slett fordi genpoolet er såpass lite på disse fargene.
 11. Akkurat nå, februar

  Vinterglede dette! I går kveld slapp jeg Knerten uti hagen for å tisse en siste gang før senga og han kom inn igjen sånn.. Han elsker snø han! Så nå har jeg satt Ice on Ice flaska i yttergangen og Knerten får en dusj med den før han får lov til å gå ut, for dette gidder jeg ikke.. Ice on Ice hjelper faktisk en god på pelsen han altså, så det kan anbefales om du ikke har forsøkt det allerede.
 12. Fish4dogs

  Jeg har bestilt noen prøveposer av fish4dogs og så langt ble den med superior laks inhalert av Knerten så smaken var det ingenting å si på. Det som kom ut var sånn klassisk tørrfôrbæsj, ikke det verste jeg har sett, men det kan jo ikke sammenliknes med det som kommer ut når han bare får V&H. Jeg liker tanken på at fôret skal ha mye omega 3 og krill og grønnleppemusling og ikke så mange rare ingredienser. Siden jeg hovedsakelig fullfôrer med V&H er tørrfôret kjøpt inn til de dagene jeg har glemt å ta opp maten fra frysa og siden Knerten ikke liker V&H med laks er det veldig greit å gi et tørrfôr med laksebasis - har jeg tenkt. Så langt er jeg fornøyd. Godbitene deres falt veldig i smak, så nå er makrellbiter, squidbites og lakserullene gjemt bort i skapet og Knerten ligger foran og passer på.. Er det flere som har prøvd fish4dogs over tid og har erfaringer de vil dele?
 13. Stemmen på hund

  Grattis med schipperke! Det er en rase jeg gjerne skulle hatt om den bare ikke hadde røytet. De er så skjønne synes jeg. Det kan jo hende at Tino bare trenger lang tid på seg til å bli så husvarm at stemmen kommer frem? Var Tino til helsejekk før du overtok han? Hvis ikke så er det en grei sak å ta en ny helsesjekk nå og ha spesielt fokus på mandlene/halsen på hunden? Jeg vet at hunder kan få tonsillitt, men da har de ofte problemer med å spise osv.
 14. Akkurat nå, januar

  Jeg brukte mye Groomers edge produkter på passehunder i sin tid så jeg synes de er gode. Jeg liker spesielt godt Grimeinator, den er fantastisk på pels som har skitnet seg veldig til, sånn som når hunden tar seg et lite myrbad eller ruller seg i revebæsj, eller for å rense potene for sementstøv/veistøv. Ultimate er også bra synes jeg, den skal jo vannes ut med 1 del shampoo til 50 deler vann så den er superdrøy. TIl Sølve var CC produkter best, men han hadde så silkete pels. For tiden bruker jeg Optima faktisk, den er helt grei. Mild mot huden og veldig god da Knerten gikk igjennom en kvisete periode(!) som tenåring. Si ifra hva dere synes om shampoene dere bruker da. Knerten har så tykk pels, jeg tror han kommer til å få skikkelig sort stålullpels med tiden og sist jeg hadde puddel med det brukte jeg Dogstuff shampo og det merket finnes vel ikke lenger.
 15. Se under og ikke på det jeg skrev i stad! Ojojoj! Nå har jeg gått helt i surr! Det er riktig at F står for finishing, og det er her jeg har surra fælt - F bladene er jevne i taggene - jeg har tenkt at det er skip tooth som er F skjær av en eller annen grunn. Skip tooth skjær er når taggene er en lang og en kort at det er lett å klippe i huden. Jeezez altså. Sorry! Kort om skjær her: Finishing blade: Finishing blades (also known as fine tooth blades) provide a smooth clip. They are most suitable for an all-over groom or as a finishing touch. Skip tooth blade: Just like the name suggests, every other tooth on a skip tooth comb is omitted. These blades are more suitable for a rough cut or for mats and blending. Be forewarned: skin can get caught in the gaps between the teeth. So be careful with skip tooth blades! Så her må jeg bare dementere mine tidligere uttalelser altså. Kjøp F skjær - ikke skip tooth skjær om du er nybegynner.
×