Gå til innhold
Hundesonen.no

Lemen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,889
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1,399 Excellent

5 følgere

Om Lemen

 • Rang
  Husvarm

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

11,158 profilvisninger
 1. Fish4dogs

  Min puddel synes Superior tørrfôret og Finest laks tørrfôret fra Fish4dogs er helt nydelig, han vil ikke ha variantene som er basert på sardin og annen hvit fisk. Jeg kjøpte en liten pose Superior for den inneholdt krill og grønnleppemusling og det må jo være bra saker , men jeg gir det bare når han matvegrer eller vi er på reise. Han får V&H resten av tiden. Det er jo så klart forskjell på mengden som kommer ut når han får tørrfôr , men det er ikke ekstreme mengder som kommer ut liksom. Jeg kan forresten anbefale godbitene deres, Squid bites og Sea jerky/tiddlers går ned som varmt hvetebrød.
 2. Zooplus

  Jeg har også fått svar på mail når jeg har lurt på noe. Jeg har ikke noe å utsette på Zooplus annet enn de som nevnt bruker Post Nord, men det har heldigvis gått fint så langt.
 3. Plastikkproblemet

  Så fint initiativ. Jeg tenker at det er mange små tiltak vi som enkeltpersoner kan gjøre. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Jeg har lenge vært inspirert av No waste bevegelsen, men det er pr i dag ikke mulig for meg å gå så langt. Så jeg gjør heller litt småting mens jeg prøver å bevisstgjøre forbruket mitt. Jeg kjøper lite klær, bytter heller med søsteren og vennene mine. Jeg prøver å kutte ned på matsvinn og handle kortreist uten for mye emballasje. Også resirkulerer og komposterer jeg. Jeg har begynt å bruke bambus tannbørste, på min nærmeste Rema har de bambustannbørster med medium eller soft bust. Og ikke er de så veldig mye dyrere enn vanlig tannbørste heller. Siden plastikktannbørster ikke kan resirkuleres er det et greit sted å starte synes jeg. Q-tips er jo egentlig ikke et produkt jeg trenger, men jeg liker å bruke de så nå kjøper jeg bare de som er laget med papp-pinne. Q-tips plast er overalt på alle strender så det er en grei sak å enten slutte med Q-tips eller bytte til pappbasert. Pappbaserte q-tips er å finne i alle matvareforetninger som jeg har hvert i hvert fall. Jeg har som regel min kjære Känken sekk på ryggen når jeg handler så enten bruker den eller handlenett - jeg har sekken full. Jeg har også sånn små stoffposer til grønnsaker og frukt, de synes jeg er helt geniale for der merker jeg veldig godt at jeg bruker mye mindre plast. Jeg har også begynt å ta med meg en kaffekopp. så hvis jeg har lyst på en mokka kan jeg kjøpe det uten å bruke mer plast. Jeg har en Joco kopp og når jeg spør om å få kaffen i den er det aldri et problem, baristaene synes bare det flott. Jeg har også en vannflaske i sekken, kjekt til meg og hunden. Jeg plukker søppel på tur med hunden og for å få litt mer motivasjon har jeg hentet meg to sekker og da også to lodd i Kystlotteriet. Jeg må bare komme meg til stranda en dag. Jeg har også en menskopp og selv om det tok litt tilvenning til så er jeg veldig fornøyd. Jeg synes Planet Plast er veldig bra! Glemte at jeg bruker biologisk nedbrytbare bæsjeposer og kjøper kortreist hundemat (V&H). Kjøper også bare svanemerkede vaskemidler og kosmetikk som ikke er testet på dyr og uten mikroplast.
 4. Tråden for bioposer

  Jeg har brukt denne typen i flere år. https://www.ebay.com/itm/new-eco-friendly-biodegradable-dog-poop-bags-300-large-dogs-waste-bags-poo-bag/360874964792 Jeg liker også de fra Clas og det hender jeg kjøper bæsjeposene fra Rusta https://www.rusta.com/no/hundeposer-p75601386.aspx https://www.rusta.com/no/hundeposer-p756015300101.aspx Disse to typene skal være "biodegradable", men de virker veldig solide og ikke fullt så nedbrytbare som andre typer bæsjeposer.. så jeg vet ikke.. Det vanskelig å orientere seg i denne jungelen synes jeg, jeg vil jo helst unngå å bruke plast til å pakke inn bæsj, men det er vanskelig å komme utenom virker det som. Jeg har også kjøpt denne typen og de er et herk. https://www.ebay.com/itm/200-400x-Biodegradable-Dog-Poo-Bag-Pet-Cat-Waste-Poop-Clean-Pick-Up-Garbage-Bags/322322454383?epid=2008491375&hash=item4b0bea576f:m:mQE2aTXUSUz2thMKwTSrT8Q Spesielt på vinteren nå er kaldt ute og du må sette av 10 minutter til å åpne posene hjemme før du går ut på tur eller så kan du risikere å miste fingrene mens du fomler med å finne åpningen. Anbefales ikke!
 5. Akkurat nå APRIL

  Jeg får helt fnatt av all den smeltende råtne hundebæsjen. Jeg var på trimbingo på søndag i et nabolag jeg sjelden går tur i og det er det jammen en grunn til. Det var hundebæsj o v e r a l t. Det gikk på faktisk på trivselen løs for vi hadde med oss småbarn som ikke så seg for og skulle ta på alt mulig... Jeg begynner også bli en smule lei av å vaske hund etter hver eneste tur utenfor hagen. Han går jo å vasser i bæsjevann liksom, det er ikke snakk om at han skal inn i huset mitt med e-coli bakteriene til hele nabolaget innsausa i pelsen. Heldigvis har børstebilen begynte å kjøre rundt her så da blir bedre etter hvert.
 6. Jeg gir til dyrebeskyttelsen og min lokale "kattevern"gruppe. Jeg gir også sporadisk til Global sanctuary for elephants , Lightshine Canine a rez dog rescue , Animals Asia og Animal defenders International Akkurat elefantene og rez hundene er hjertet nært, mye fordi de som jobber for disse dyrene slår meg som dyktige mennesker som er gode til å gi innblikk i hvordan hverdagen faktisk er med prøvelser og utfordringer og ikke minst gleder. Akkurat Animals Asia er jeg blitt litt ambivalent til, noen av disse bjørnene de redder fra bilefarming (hva heter det på norsk?) tenker jeg heller kunne blitt humant avlivet, men jeg er ikke midt oppi det og ser alt heller.
 7. Valpegjengen 2018

  Så innmari gøy da! Velkommen i ikke-røytehundklubben. Her bruker vi ikke tid på å støvsuge røytepels, men på å børste ut barnåler og frø og floker. Det er mye koseligere
 8. Valpegjengen 2018

  Gratulerer! Så gøy! Men kan vi litt mer info eller? Det er en krøllete røytefri sak, men hva slags?
 9. Jeg kjøper norske grisehaler og norske struper som tyggebein. Om du har en velvillig dyrebutikk i nærheten kan du kanskje høre med de hva de har av norskproduserte tyggebein? Om du tenker på sånne tradisjonelle bein av hud er de veldig prosessert, noe jeg personlig styrer unna. Her er forøvrig en "expose" fra CBC fra 2012 om tørket kyllingkjøtt spesielt.
 10. FDA sier bla: Jerky pet treats are not required as part of a complete and balanced diet for your pet. If you choose to feed jerky pet treats, watch your pet closely. Signs that have been reported in association with JPT may occur within hours to days of feeding the jerky treat products are decreased appetite, decreased activity, vomiting, diarrhea (sometimes with blood or mucus), increased water consumption and/or increased urination. Severe cases may be diagnosed with pancreatitis, gastrointestinal bleeding, and/or kidney failure or the resemblance of Fanconi syndrome. https://www.fda.gov/AnimalVeterinary/SafetyHealth/ProductSafetyInformation/ucm360951.htm Det enkle er noen ganger det beste, ikke gi hunden tørka kylling eller tørket søtpotetgodteri fra butikk. Om det er tørka godbiter hunde liker best så tørk heller godbiter hjemme og gi det istedet.
 11. Akkurat nå APRIL

  Kondolerer @Raksha
 12. Akkurat nå mars

  Stor klem @Raksha
 13. Krøllete portis

  Hva er det som gjør at krøllete pels er et fast kriterium? Krøllete portispels er mye mer krevende å holde flokefri enn bølgete pels, og portisen er like røytefri uansett pelsstruktur. I min erfaring er bølgete portispels den enkleste røytefrie pelsen jeg noen gang har stelt. Så jeg hadde faktisk hatt akkurat det motsatte kriterium-et om jeg noengang skulle kjøpt portis, den skulle garantert hatt bølgete pels.
 14. https://www.nmbu.no/fakultet/vet/aktuelt/node/34310 Ved NMBU Veterinærhøgskolens har vi sett flere tilfeller enn vanlig av den sjeldne nyresykdommen Fanconi syndrom i løpet av de siste månedene. I utlandet har man i flere år mistenkt at godbiter til hund som består av tørket kjøtt, kan være årsak til den sjeldne nyresykdommen Fanconi syndrom. I USA har man sett at de mistenkte produktene kommer fra Asia.
 15. Minipina sele?

  Det er innmari betryggende å høre at alle som har svart (til nå) har så god erfaring. Det frister veldig å bare slå på stortromma å kjøpe en Minipina sele. Det er bare det at jeg ikke har den beste erfaringen med å måle hunden min selv, jeg har gjort det til spesialsydd dress og det var ikke enkelt.. Og dressen ble så som så. Så til målingen må jeg ha hjelp for å være på den sikre siden. Godt å høre fra en puddeleier også! Alle pudlene min har hatt pels som floker seg inn i sånne ringer som det er på siden av tur-selen, men på den justerbare selen ser det ut som at ringene er dekket av stoff, stemmer det? Det at selen kan justeres med pelslengden - det er viktig. Jeg klipte ned Knerten før sibirkulda kom (angret litt på det kan du si..) og da hang og slang selen etter på, før klippen tenkte jeg at selen måtte byttes ut i en str større..
×