Jump to content
Hundesonen.no

Lemen

Medlemmer
 • Content Count

  1893
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1403 Excellent

5 Followers

About Lemen

 • Rank
  Husvarm

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

11901 profile views
 1. Knerten min har forstørret prostata fant vi ut i dag. Han skal få Ypozane i 7 dager og det skal forhåpentlig redusere størrelsen og plagene han har. Knerten blir 2 år i februar, så han er er innmari ung til å ha slike plager. Er det noen som har erfart lignende? Foreløpig er det ikke snakk om kastrering, men å la Ypozane fungere og så ser hva som skjer etter hvert.
 2. Lemen

  Valp som jager halen sin

  Hva sa veterinæren? Knerten jagde halen sin en kort periode i vinter og det var tydelig for meg at han gjorde pga stress og smerter. Han hadde aldri gjort det før. Jeg synes også han gikk rart og tok ikke stegene fult ut. Dette skjedde en kort tid etter at han hadde gått ordentlig på tryne på glatta så jeg skjønte jo at det var en sammenheng. Jeg var hos to veterinærer, den første så jo det samme som meg, men ville bare gi smertestillende, mens den andre (og den jeg foretrekker) så hvor skeiv han var i bekkenet og kunne behandle med mer enn smertestillende, så etter to turer til veterinæren som behandlet med akupressur ble han helt fin igjen. Jeg har ikke sett noe til halejaging siden. Har du en veterinær/hundefysioterapeut eller lignende som er god på bevegelser du kan konsultere med?
 3. Huff, så trasig at hunden din sliter sånn med magen. Har du vurdert å kun gi en proteinkilde og tilsette kokte moste grønnsaker og evt en fiberkilde som kruskakli for å motvirke hard mage? Kokt og most søtpotet er bra for urolige mager. Personlig har jeg god erfaring med å gi tilskudd som probiotika og fordøyelsesenzymer. Jeg kan også varmt anbefale akupunktur, som om du har en veterinær i nærheten som kan gi slik behandling kan jo det være et alternativ. Det at hunden din ikke tåler allergitørrfôr fra veterinær er nok ikke så uvanlig som du vil tro, jeg kjenner til flere hunder som også ikke har tålt det og blitt mye verre av allergien mens de gikk på det.
 4. Lemen

  Poe - en bedlington terrier

  Jeg dåner Så utrolig søt hun er. Gratulerer så mye med lille blonde svensken!
 5. Lemen

  Fish4dogs

  Min puddel synes Superior tørrfôret og Finest laks tørrfôret fra Fish4dogs er helt nydelig, han vil ikke ha variantene som er basert på sardin og annen hvit fisk. Jeg kjøpte en liten pose Superior for den inneholdt krill og grønnleppemusling og det må jo være bra saker , men jeg gir det bare når han matvegrer eller vi er på reise. Han får V&H resten av tiden. Det er jo så klart forskjell på mengden som kommer ut når han får tørrfôr , men det er ikke ekstreme mengder som kommer ut liksom. Jeg kan forresten anbefale godbitene deres, Squid bites og Sea jerky/tiddlers går ned som varmt hvetebrød.
 6. Lemen

  Zooplus

  Jeg har også fått svar på mail når jeg har lurt på noe. Jeg har ikke noe å utsette på Zooplus annet enn de som nevnt bruker Post Nord, men det har heldigvis gått fint så langt.
 7. Lemen

  Plastikkproblemet

  Så fint initiativ. Jeg tenker at det er mange små tiltak vi som enkeltpersoner kan gjøre. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Jeg har lenge vært inspirert av No waste bevegelsen, men det er pr i dag ikke mulig for meg å gå så langt. Så jeg gjør heller litt småting mens jeg prøver å bevisstgjøre forbruket mitt. Jeg kjøper lite klær, bytter heller med søsteren og vennene mine. Jeg prøver å kutte ned på matsvinn og handle kortreist uten for mye emballasje. Også resirkulerer og komposterer jeg. Jeg har begynt å bruke bambus tannbørste, på min nærmeste Rema har de bambustannbørster med medium eller soft bust. Og ikke er de så veldig mye dyrere enn vanlig tannbørste heller. Siden plastikktannbørster ikke kan resirkuleres er det et greit sted å starte synes jeg. Q-tips er jo egentlig ikke et produkt jeg trenger, men jeg liker å bruke de så nå kjøper jeg bare de som er laget med papp-pinne. Q-tips plast er overalt på alle strender så det er en grei sak å enten slutte med Q-tips eller bytte til pappbasert. Pappbaserte q-tips er å finne i alle matvareforetninger som jeg har hvert i hvert fall. Jeg har som regel min kjære Känken sekk på ryggen når jeg handler så enten bruker den eller handlenett - jeg har sekken full. Jeg har også sånn små stoffposer til grønnsaker og frukt, de synes jeg er helt geniale for der merker jeg veldig godt at jeg bruker mye mindre plast. Jeg har også begynt å ta med meg en kaffekopp. så hvis jeg har lyst på en mokka kan jeg kjøpe det uten å bruke mer plast. Jeg har en Joco kopp og når jeg spør om å få kaffen i den er det aldri et problem, baristaene synes bare det flott. Jeg har også en vannflaske i sekken, kjekt til meg og hunden. Jeg plukker søppel på tur med hunden og for å få litt mer motivasjon har jeg hentet meg to sekker og da også to lodd i Kystlotteriet. Jeg må bare komme meg til stranda en dag. Jeg har også en menskopp og selv om det tok litt tilvenning til så er jeg veldig fornøyd. Jeg synes Planet Plast er veldig bra! Glemte at jeg bruker biologisk nedbrytbare bæsjeposer og kjøper kortreist hundemat (V&H). Kjøper også bare svanemerkede vaskemidler og kosmetikk som ikke er testet på dyr og uten mikroplast.
 8. Lemen

  Tråden for bioposer

  Jeg har brukt denne typen i flere år. https://www.ebay.com/itm/new-eco-friendly-biodegradable-dog-poop-bags-300-large-dogs-waste-bags-poo-bag/360874964792 Jeg liker også de fra Clas og det hender jeg kjøper bæsjeposene fra Rusta https://www.rusta.com/no/hundeposer-p75601386.aspx https://www.rusta.com/no/hundeposer-p756015300101.aspx Disse to typene skal være "biodegradable", men de virker veldig solide og ikke fullt så nedbrytbare som andre typer bæsjeposer.. så jeg vet ikke.. Det vanskelig å orientere seg i denne jungelen synes jeg, jeg vil jo helst unngå å bruke plast til å pakke inn bæsj, men det er vanskelig å komme utenom virker det som. Jeg har også kjøpt denne typen og de er et herk. https://www.ebay.com/itm/200-400x-Biodegradable-Dog-Poo-Bag-Pet-Cat-Waste-Poop-Clean-Pick-Up-Garbage-Bags/322322454383?epid=2008491375&hash=item4b0bea576f:m:mQE2aTXUSUz2thMKwTSrT8Q Spesielt på vinteren nå er kaldt ute og du må sette av 10 minutter til å åpne posene hjemme før du går ut på tur eller så kan du risikere å miste fingrene mens du fomler med å finne åpningen. Anbefales ikke!
 9. Lemen

  Akkurat nå APRIL

  Jeg får helt fnatt av all den smeltende råtne hundebæsjen. Jeg var på trimbingo på søndag i et nabolag jeg sjelden går tur i og det er det jammen en grunn til. Det var hundebæsj o v e r a l t. Det gikk på faktisk på trivselen løs for vi hadde med oss småbarn som ikke så seg for og skulle ta på alt mulig... Jeg begynner også bli en smule lei av å vaske hund etter hver eneste tur utenfor hagen. Han går jo å vasser i bæsjevann liksom, det er ikke snakk om at han skal inn i huset mitt med e-coli bakteriene til hele nabolaget innsausa i pelsen. Heldigvis har børstebilen begynte å kjøre rundt her så da blir bedre etter hvert.
 10. Jeg gir til dyrebeskyttelsen og min lokale "kattevern"gruppe. Jeg gir også sporadisk til Global sanctuary for elephants , Lightshine Canine a rez dog rescue , Animals Asia og Animal defenders International Akkurat elefantene og rez hundene er hjertet nært, mye fordi de som jobber for disse dyrene slår meg som dyktige mennesker som er gode til å gi innblikk i hvordan hverdagen faktisk er med prøvelser og utfordringer og ikke minst gleder. Akkurat Animals Asia er jeg blitt litt ambivalent til, noen av disse bjørnene de redder fra bilefarming (hva heter det på norsk?) tenker jeg heller kunne blitt humant avlivet, men jeg er ikke midt oppi det og ser alt heller.
 11. Lemen

  Valpegjengen 2018

  Så innmari gøy da! Velkommen i ikke-røytehundklubben. Her bruker vi ikke tid på å støvsuge røytepels, men på å børste ut barnåler og frø og floker. Det er mye koseligere
 12. Lemen

  Valpegjengen 2018

  Gratulerer! Så gøy! Men kan vi litt mer info eller? Det er en krøllete røytefri sak, men hva slags?
 13. Jeg kjøper norske grisehaler og norske struper som tyggebein. Om du har en velvillig dyrebutikk i nærheten kan du kanskje høre med de hva de har av norskproduserte tyggebein? Om du tenker på sånne tradisjonelle bein av hud er de veldig prosessert, noe jeg personlig styrer unna. Her er forøvrig en "expose" fra CBC fra 2012 om tørket kyllingkjøtt spesielt.
 14. FDA sier bla: Jerky pet treats are not required as part of a complete and balanced diet for your pet. If you choose to feed jerky pet treats, watch your pet closely. Signs that have been reported in association with JPT may occur within hours to days of feeding the jerky treat products are decreased appetite, decreased activity, vomiting, diarrhea (sometimes with blood or mucus), increased water consumption and/or increased urination. Severe cases may be diagnosed with pancreatitis, gastrointestinal bleeding, and/or kidney failure or the resemblance of Fanconi syndrome. https://www.fda.gov/AnimalVeterinary/SafetyHealth/ProductSafetyInformation/ucm360951.htm Det enkle er noen ganger det beste, ikke gi hunden tørka kylling eller tørket søtpotetgodteri fra butikk. Om det er tørka godbiter hunde liker best så tørk heller godbiter hjemme og gi det istedet.
 15. Lemen

  Akkurat nå APRIL

  Kondolerer @Raksha
×