Gå til innhold
Hundesonen.no

Malamuten

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,248
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

Alt skrevet av Malamuten

 1. Ulende hannhund hjemme alene..?

  Vil tippe løpetid, evt hormoner som klusser litt om det er en ung voksen? Uansett høres det jo ikke problematisk ut så ikke noe å tenke på antagelig? Om noe så hadde jeg bare forsøkt med en god trimøkt før jeg forlot hunden(i håp om at den da sover istedet for å tenke så mye på andre ting) i feks en uke, bare for å forsøke å brytevanen/forhindre at det blir en uvane også fortsatt som før etterpå.
 2. Gikk altfor lang tur med valp 5 måneder😞

  ingen problem å gå lang tur med en 5 mnd unghund. Og 7 km er ikke såå langt. Men om man skal tenke på noe så er det at hunden er I form til de turene de skal på, men 7 km greier nå de fleste så lenge de ikke er syke eller ekstremt overvektige eller noe sånt
 3. Underernært husky

  400g energifor(tørrfor) er vell ikke lite for hunder flest akkurat. Det holdt nå i massevis for malamutene på 40 kg.. Og ingen av de mellomstore(+-24 kg) jeg har hatt, i hard bruk, har spist noe i nærheten av det. Da har de blitt tjukke. Nå er det ikke uvanlig at unge (hann-)hunder er slanke, om hunden er frisk og fin, våken, aktiv osv så ville jeg ikke brydd meg om det. Tvert imot ville jeg nesten tenkt heller det enn litt for mye. Men skal du gjøre noe med det så sjekk forskjellige høyenergifor og gi det du finner med høyest antall kalorier pr kg Der er det sikkert tildels store forskjeller vil jeg tro. Større mengde mat er selvsagt og et alternativ om hunden vil spise mer. Olje i maten er jo en enkel og grei kaloriboost. Vom er ikke voldsomt energirikt, så ikke nødvendigvis et bedre alternativ sånn sett, men er jo evt for å få maten mer smakelig på småspiste hunder da.
 4. Starte eget oppdrett

  Sier som wilhelmina, første bud er å ha avlshunder som kan tilføre noe positivt til rasen/være med å forbedre snittet på rasen, ikke bare produksjon av middelmådige hunder som er ok. Og med bedre enn gjennomsnittet så sikter jeg til alt, ikke bare enkelte ting, man må se an helheten, og huske på at den perfekte hund finnes ikke, men samtidig trenger man jo ikke å lukke øynene for alt heller. og skaff deg kunnskap. oppdretterskolen til nkk feks, bøker, bruk tid på å studere linjer mtp alt, sykdom, eksteriør, mentalitet, størrelse, farger, ja hva nå som er viktig og relevant på din rase. Grav i dybden og sjekk i bredden. Oversikt er viktig. Og husk at ditt individ ikke er det viktigste å sjekke ut ifht avl. Hennes søsken(helheten i kullet og ellers i linjene hennes) er vell så viktig for å få et bilde av hvordan hun kommer til å avle. Drt samme gjelder jo da også utvalgt hannhund. Mange trekk og sykdommer nedarves også av de som ikke selv er rammet, så ligger det på linjene så er det stor sannsynlighet for at de nedarves til avkom selv om avlsdyrene selv er fri . nå vet man jo selvsagt ikke hvordan noen hund avler før de har avlet, men man kan jo ikke annet enn å bruke de beste utgangspunktene iallefall. Og i stor grad kan man forutse resultatet om man har god koll på linjene man avler på, selv om det kan bli helt skivebom også noen ganger uten noen åpenbar grunn.
 5. Built For Speed`s første kull!

  Gratulerer så mye med fine små 😁
 6. Valpegjengen 2018

  Nye bilder i dag 😍
 7. Valpegjengen 2018

  herlig, hva henter du? 😊
 8. Når valpen må være hjemme alene

  Jeg bruker å ha med valpene i bil om jeg jobber. Som noen over her sier så synes jeg og at 6 mnd er det tidligste det er ok å ha hunden alene hjemme så lenge som en hel arbeidsdag. Egentlig uansett, men ihvertfall om den er eneste hund i husholdet. Andre får nå kjenne på hva de synes, men der går ihvertfall min grense for at jeg skal vøre komfortabel med det. Selv om jeg vet at det er mange som forlater valper hjemme langt tidligere enn det og det går jo greit det og. Men hvor hyggelig det er for valpen, selv om den ikke får varige men, det tenker iallefall jeg over. De er jo flokkdyr og "barn" mine tanker ifht å ta med hundene i bil vs være hjemme alene; man får mer tid til hunden istedet for at det går bort i kjøring til og fra, man får kanskje luftet oftere enn en gang også? Hunder er ofte tryggere i bil enn hjemme alene, går kanskje på forventninger til bilen. Ifht hjemme alene så tenker jeg at det nesten blir verre å dra hjem å lufte midtveis for så å forlate dem igjen. Bedre ifht blæra og tissing selvsagt, men verre å bli forlatt på nytt igjen etter å akkurat ha vært alene. Det blir de jo selvsagt i bil og da, men som sagt så er det ikke uvanlig at hunder har litt annerledes forhold til bil. Selv hunder som har separasjonsangst. Bruker å kutte en og en lufting til vi er nede i en, også trener vi jo litt på å være hjemme alene også imellom mens vi venter på alder og modenhet. Så får de begynne å vøre hjemme fra rundt 6-9 mnd alt ettersom hbordan jeg jobber og hvor enkelt det er å ta dem med.
 9. Valpegjengen 2018

  Først på september så ganske nøyaktig 2 mnd til 😊
 10. Valpegjengen 2018

  Hollandsk gjeterhund, korthår. Men det er jo mer eller mindre det samme med unntak av fargen 😊 hun kommer fra élevage an erminig i Frankrike 😊 Garanti har man vell aldri, men det er meget gode muligheter her iallefall en kombinasjon og linjer man sjeldent ser . Og valpen i seg virker jo og bra 😊 håper så inderlug hun bare er fysisk frisk også 🤞🤞
 11. Beste bilen for hund

  Forskjell på hunder vil jeg tro, ingen av mine har vært noe til å røre på seg okke som hvordan de ligger og ingem av de har satt pris på stort bur i bil. Når man kjører iallefall. Sistnevnte som alltid lå i bilen sitter nå pal oppreist. Srlv når vi kjørte til Sverige i vår, over 90 mil mer eller mindre i ett strekk. Nesten et døgn altså. Det gjør hun uten bur, og det gjør hun i det nye buret hun fikk samtidig med ny bil. Det er større og gir mindre støtte . Til tema, suv er ofte ikke bra på bagasjerom, selv om de er gode å kjøre, har god fremkommelighet osv. Eller, bagasjeplass kan det godt være, men det er gjerne hjulbuer inni der som gjør det fint lite effektivt ifht plassutnyttelse, spesielt mtp hundebur osv. Personlig var jeg veldig fornøyd med ford focusen jeg hadde. Svært bagasjerom. Rundt 120 cm bredt, 90ish høyt og vell 100cm dypt og ingen hjulbuer i veien. Ingen terskel eller karmer på bagasjerommet heller, så det var lett å utnytte til det fulle. Rimelig er de og. Nå sist kjøpte jeg en mondeo, vet ikke om bagasjerommet er så mye større faktisk, selv om det er en større bil. Men litt "dyrere", mer utstyr osv, selv om de to nå er nesten likt rent prismessig. Større plass inne i bilen er det definitivt da, og man får som sagt mer utstyr og finesser med på kjøpet. Nå var jeg ikke spesielt heldig med sistnevnte, men når den saken er fikset opp i så kommer det til å bli en ny mondeo. disse to passer neppe alle kravene dine, men syntes de var verdt å nevne likevel. med et større budsjett hadde jeg gått for s-max. Eller gjerne en pajero mtp kjøreegenskaper, men jeg vet jeg ikke hadde blitt fornøyd med bagasjerommet på pajeroen så lenge jeg ønsker å ha 5 seter, been there, done that.
 12. Built For Speed`s første kull!

  Så spennende 😁🤞 blir gøy og følge med på! Er det noe bruks/show e.l. kombinasjonen higer etter eller "bare" sunne, friske og trivelige borzoier? 😊
 13. Hjelp! Hund som ikke kan være alene hjemme

  nå spørs det litt hva som er problemet og hvor ille er det? Er hunden redd/panisk? Litt usikker? Eller er det mer sånn protest, "jeg kunne tenkt meg og blitt med" lyd? om det er førstnevnte, vell, det skader ikke å prøve, men da hadde jeg nok ikke hatt så store forhåpninger om å få det til. Hunder blir ikke sånn av at dere kanskje (eller kanskje ikke) har gjort noen småfeil i alenetreningen. Dette er en medfødt svakhet isåfall, og derfor vanskelig/umulig å jobbe bort. En del hunder med separasjonsangst synes det er greit å være alene i bil. Virker ikke som de oppfatter det som en lik situasjon. Sistnevnte, vell, da hadde jeg gått en god tur, gått inn med hunden, latt den lande litt, gi den noe å tygge på evt og gå ut. Her hadde jeg rett og slett bare tatt litt lyd og ventet ut det. Så lenge hunden ikke er redd altså. Og jeg hadde ikke løpt inn døra med en gang hunden blir stille, men latt den få tid til å legge seg ned for å sove. Det er den assosiasjonen jeg vil ha. Skulle det eskalere og bli for galt så ville jeg gått inn uten å gjøre noe nummer av det og så revurdere strategi. (dette ville jeg gjort en gang, må jeg avbryte så ville jeg prøvd noe med stor sannsynlighet for at lykkes neste gang). Evt alternativ tilnærming, gå mye ut og inn, korte turer, gi fullstendig f. i at hun evt bråker(samme om dere går ut eller kommer inn) , ignorer hunden både når dere går ut og når dere kommer inn. Tenker det kan funke som desensivisering rett og slett. At hun blir vant til at dere løper ut og kommer tilbake snart. Ved bedring så øker dere lengden ute selvsagt, men i starten bare helt kort. Dog hadde jeg nok gått for litt mer enn 10 sek muligens. Tur i postkassen feks. Ut med søpla. Osv. Og her og, gjerne når hunden er god og sliten og har fått litt tid etter tur til å roe seg ned. Edit: og sånn i verste fall, kan ikke hunden bli med i bilen da om det funker? Ingen grunn til å omplassere ihvertfall, om dere ikke selv vil. og annen hund kan fungere. Noen blir tryggere da, men ingen garanti. Situasjonen er nok litt annerledes og om hunden forlater dere i stua kontra om dere forlater hunden. Så den vet nok forskjell på det når den gikk ut i hagen med hundevennen sin.
 14. Valpegjengen 2018

  det ble frøken hvit, som forespeilet. Og det høres veldig bra ut 😊 jeg har jo ikke vært nedover selv og det kryr ikke av bilder/video, så jeg må jo ta oppdretters ord for det, men magefølelsen er god ifht henne. Og jeg vet hun sa ifra om en annen valp som var mindre selvstendig og trengte mer støtte og tid. Så da får man håpe at det er bra. 😊 og foreldrene er veldig bra da, liker spesielt mor og kullet hennes, fulgt med på henne og en søster lenge. oppdretter selv sto litt fast ifht hvem hun selv skulle beholde og det sto da mellom hvit og rosa, hun gikk for rosa og jeg fikk hvit. Det er jo neppe noen ulempe å få 2 valget til oppdretter tenker jeg. Det er hun som har oppdrettet mor, og bestemor også. Veldig gode hunder. hun beskrives som trygg, ikke utpreget hverken hard eller myk, reservert/førerorientert, rolig fast bitt, god lek, god utholdenhet/konsentrasjon, glad og nysgjerrig. Gjorde en fin valpetest, og er fin både i nye miljø og med nye mennesker uten resten av kullet å støtte seg på. Pen er hun vist også, men det er dårlig med gode oppstillingsbilder osv så bygning får være en overaskelse 😅 får vell ta det som et godt tegn at hun er aktiv og ikke har tid til å stå pent på bilder 😂 de var til dyrlegen i går for chip og vaksine, og hun hadde bare logret og lekt gjennom det hele. Ikle noe brydd av noe, ikke en gang det som var ekkelt, bare glad og leken. Og det liker vi 😊 ganske nøyaktig 7 uker gamle nå, så noen reiser vell hjemmefra neste uke, jeg må nok vente litt lengre men 2 mnd går vell fort det og 😁 Mor😍, tjenestehund og mondioringshund: Far, mondioringshund. far, mor og mormor 😍 lille hvit, Opale, som jeg ikke har noen nye bilder av og som mangler kallenavn 😍 så nå gleder vi oss 😁😁😁
 15. Valpegjengen 2018

  hvor gammel er hun? Sidrn du har prøvd "alt" mener jeg?du har nok langt mer igjen for å bare prøve en ting og holde deg til det. Bruk hansker, sko, ha på bånd, eller bare gi den en timeout. sliten er hun helt sikkert, men hun trenger vell hjelp til å roe ned. Har dere feks begynt å trene på "legg deg"? Få inn det så er jo mye gjort. Ha på deg sko, bånd på valpen, sett foten på båndet slik at det er passe kort og vent til den legger seg til ro. Eller hansker og holdt den fast på fanget. Bare la den få ut frustrasjonen uten noe respons fra deg og vær der til hun roer seg. også kan det vell være verdt å se litt på hva du gjør med og rundt valpen? Blir det mye lek? Babystemme/oppspiltstemme? Greier du å la den være i fred eller blir det kanskje litt mye? Grensesetting? Altså hva som helst som kan gjøre at hunden blir så oppspilt rundt deg og ikke sambo.
 16. Tispenavn på O?

  Det ble Opale. Hadde ikke så mye tid på meg og ble egentlig ikkr helt gotnøyd med noen av alternativene, bortsett fra ett, men det er mer et hannhunfnavn, egentlig, så da måtte jeg bare velge ett😅 hannhunden kommer fra cote d'opale så da gikk jeg for opale 😊 takk for forslag alle sammen 👌👏
 17. Tispenavn på O?

  Noen som har noen kule forslag. Sliter litt med å finne på noe kult. Foreløpig så ligger det an til å bli olga, men vet ikke helt hva jeg synes om det egentlig 😅
 18. Diskusjon om dyreparker, splittet fra Akkurat nå, juli 2018

  @Wilhelmina nå ble jeg nysgjerrig på hvilke fellesnevnere du ser ifht den problemstillingen? Altså, er det mer greit å sette dyr i parker kontra mennesker? Njaa, tja. Det kommer veldig an på, for min del. Mennesker synes jeg aldri er ok, med mindre det er frivillig og samtykkende av en eller annen grunn. Vi klarer oss selv og er ikke underpopulert, vi har et annet inteligens eller selvbevisthetsnivå enn veldig mange andre dyr, og en veldig annen levemåte. Og det er vell spesielt at mennesker skal settes i parker å vøre underholdning for andre mennesker sånn rent ifht vår lov om menneskerettigjeter osv. Vi lever nå tross alt i et samfunn med lover og regler. Hadde vi levd "fritt" som dyr så hadde det vært noe annet, faktisk. Koselig, nei, men muligens en naturlig problemstilling og del av livet der den sterkestes rett og lyst er gjeldende. Og det ville nok også hatt en del og si for hvordan man hadde opplevd det og forholdt seg til det. Dyr, tja, generelt sett så synes jeg ville dyr hører hjemme i naturen og husdyr kan godt være husdyr så lenge de blir tatt godt vare på. Og da mener jeg ikke bare stell, mat og ly, men får utfolde seg ute, fysisk og mentalt, får selskap av artsfrender, har god plass osv. men, det er ikke helt kategorisk. der vi kan bidra og det er behov for det, synes jeg det er innafor å holde ville dyr og, dog helst ikke viltfangede. Og det bør være visde kriterier som er oppfylt ifht hold. Plass, omgivelser, aktivisering, selskap etter behov m.m. og målet med hjelp(feks avl) og forskning må være å få på plass en levedyktig stamme i naturen. jeg tror det finnes verre ting enn feks kristiansand, men jeg er ikke sikker på om jeg ønsker å ta med sønnen dit. Og heldigvis så finnes det mye alternativ underholdning underholdning i dag. Åpen gård, fornøyelsesparker uten dyr, og safari i naturen, m.m.
 19. De siste ulvene i Osdalsflokken er skutt

  Selv om de finnes i området? Landegrenser spiller jo ikke inn her strengt tatt.
 20. De siste ulvene i Osdalsflokken er skutt

  Kan man egentlig si at ulven er utryddet i Norge når vi grenser til andre land som har ulv og distansene ikke er større enn at ulven vandrer? Ulvene følger tross alt ikke landegrenser.
 21. Tispenavn på O?

  Hahaha, det er så synd at ikke odel ble kalt olme beist altså 😂😂😂 men kanskje ikke det beste tispenavnet 😛
 22. Tisser han mye? Når det er så uforutsigbart så tenker jeg og førdt og fremst økt væskeinntak og hund som må på do etter kort tid, men om han bare skvetter litt så er det jo ikke det. Er det mye som kommer så ville jeg holdt en knapp på det. Også kan det jo være greit å sjekke evt uvi, selv om det ikke stemmer helt heller om han holder seg lenge ellers? Stress? Ligger han sammen med dere? Alene? Ligger han evt en annen plass på natten enn på dagen om han er alene?
 23. Tispenavn på O?

  Hollender 😊
 24. Hente valp, mange timer med bilkøring.

  Synes det er greiest å ha valpene i bur baki når jeg henter. Lufter godt før vi begynner å kjøre, da sover de bare lell, evt roer seg fort om de blir litt urolige. Stopper å lufter jevnt underveis, og på en slik tur hadde jeg antagelig stoppet en kort lufting etter 2-2,5 time, en lengre lufting etter enda et par timer også vil jeg anta det holder til dere kommer hjem. Må selvsagt se an valpen, men stort sett er det helt uproblematisk
 25. Aktivisering av valp i sterk varme

  Gå tur tidlig/sent. Gå tur ved vann eller i områder hvor det er bekker osv å kjøle seg ned i under veis. Dusj valpen i litt kjølig vann før dere går ut så den blir gjennomvåt, om dere ikke har vann i nærheten, eller kjøp et plaskebasseng å ha med ut om dere skal trene. Evt bare vær litt lengre ute, gå litt, sitt litt å se på livet og gå litt igjen etc. Inne kan dere jo trene, sitt, dekk, andre triks eller lydighetsøvelser. Søk etter godbiter(dette kan gjøres ganske utfordrende etterhvert som han skjønner greia).
×