Jump to content
Hundesonen.no

Malamuten

Medlemmer
 • Content Count

  10772
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Everything posted by Malamuten

 1. Malamuten

  Valp sammen med voksen hund med separasjonsangst

  Jeg hadde enten lagt press på eier av den andre hunden til å fikse det problemet, enten det er å trene på det eller ta den med seg eller om du tar den med deg. Eller så får du ta med deg valpen å unngå det da. Ville ikke etterlatt noen hund sammen med en sånn hund. Ikke i samme bygning heller. Man må jo trene på å bygge opp alene tid gradvis så er det mulig å komme opp på 8 timer 5 dager i uken så burde det være langt mindre problematisk å komme opp i et par tre timer i uken 😊 du kan jo evt trene med denne voksne samtidig som du likevel holder på å trene med valpen? Kanskje det nytter. Edit; det er vell heller fordi de har flyttet eller det går skjedd én forandring i livet at den ikke lenger kan være hjemme alene, hva nå enn "tilnærmet trygg" var. Sånne hunder er jo selvsagt mer var for endringer fordi de ikke er trygge i utgangspunktet, så det må gjerne trenes på igjen om det skjer noe nytt. Det er ikke uvanlig at hunder med separasjonsangst er tryggere/roligere i bil, av en eller annen grunn.
 2. Malamuten

  Valp sammen med voksen hund med separasjonsangst

  Den med angst burde vell strengt tatt ikke bli etterlatt alene inne så det burde jo egentlig ikke være en problemstilling, beklager om jeg fremstår som frekk, men det er rett og slett ikke hyggelig å sette igjen en hund med angst i en situasjon den er engstelig i og dra fra.. Og for å svare på spm, valpen burde ikke være alene sammen med en hund med sep. angst, så jeg ville rett og slett funnet en alternativ løsning om den andre skal være der. Ta med i bil feks.
 3. Malamuten

  Mulig vondt i hofter

  Ikke sikkert det er noen ting heller, utenom en betennelse eller overanstrengelse i muskulaturen:) Det kan selvsagt være noe hd eller noe som ligger bak det og, men om dere ikke har merket noe før nå så er sannsynligheten stor for at det ikke er noe stort problem uansett. I første omgang er det jo gjerne muskulaturen rundt og ikke selve hoftene som er problemet og det kan holdes i sjakk en god stund men fysio, masasje, tilskudd og evt andre tiltak som er mer enn overkommelige Personlig hadde jeg ikke stresset med røntgen om dere ikke trenger det til noe annet. Behandlingen er jo det samme uansett om man tar røtngen eller ikke.
 4. Malamuten

  Hund som maser etter lengre turer

  "overstimulert" sikkert. Noen er mer sånn enn andre.
 5. Malamuten

  Innlæring av IGP spor

  Det skal ikke være perfekt i starten poletten må jo ramle ned. Pass på at hun er skikkelig sulten også, og kanskje godbitene er for små? Så det blir litt for vanskelig nå i nyinnlæring. Jeg har gått litt bort fra mat i sporet, lærer inn markering på gjenstand først, inne og ute, så tråkker jeg opp et tråkk starter ved gjenstanden og tar en vanlig markering, belønner den, trekker med meg valpen litt bakover der jeg har tråkket så hun må søke litt og øker avstanden fra gang til gang og etterhvert flytter jeg litt på gjenstanden eller legger ut flere så hun faktisk må lete litt. Bygger mye verdi på gjenstand/markering og tenker å styre tempo/nøyaktighet med å bruke små og evt hyppige gjenstander etterhvert.
 6. Malamuten

  Innlæring av IGP spor

  Det vanlige er å styre dem veldig, ha på line, gå med valpen mellom bena og ikke åpne for at det kan bli surr. Mange holder hånda ned mot bakken ved ansiktet til hunden de første gangene bare for å komme i gang. Ellers kan du jo ta et mellomsteg ved å lage en rute også et tråkk(spor) ut av den ruta og til en ny rute. Noen tråkker også bre godt over et spor og lar valpene utforske selv(samme prinsipp som næringsrute). Har du nok godbiter og tett nok? Og ellers handler det jo om erfaring. Hun får ingen belønning for å gå utenfor så det vil nok rette seg selv når hun skjønner poenget 🙂
 7. Malamuten

  Pokemon go!

  Noen som spiller? Lastet ned akkurat så har ikke kommet i gang enda, men synes vi trenger en tråd om det.
 8. Malamuten

  Korthåret Collie

  Så lenge du kommer til å bruke hunden litt så er det neppe noe problem. 😊 jeg har hatt både hollender og malle og de klarer seg fint med bare tur de og. Og de tåler rolige dager. Og korthårscollien er jo ingen ekstremt krevende hund jevnt over. Alt du ramser opp her er jo mentalstimuli, i tillegg er jo alt av spor og søksøvelser fin mentaltrening. 😊 og det er som regel ikke så mye som skal til for å dekke det mentale behovet, iallefall ikke om de lever et aktivt liv med tur osv ellers😊
 9. Malamuten

  Hva gjør man når hunden blir angrepet?

  Jeg gjør det jeg føler er riktig der og da. Ligger det an til bråk slipper jeg aldri frem/løs min hund. Rett og slett fordi det er en urettferdig situasjon å stille dem i, Og fordi det da er vanskeligere å få stoppet evt bråk før det eskalerer om hundene er lenger unna. Har man mulighet så synes jeg det å reise seg opp å si nei, evt stille seg imellom å prøve å jage den som oppsøker er en god tilnærming, og ofte kan nok det ha god effekt før det er blitt en konflikt. Evt, om din hund ikke er bråkete/ blir vitende på kommando så kan man jo slippe sin egen og fange den andre, for å få kontroll. Om det blir en konflikt så hadde jeg gjort mitt for å få slutt på det og jeg hadde ikke bare gått imellom, jeg hadde lempet vekk den andre hunden. Hadde dette skjedd igjen hadde jeg faktisk vært passelig hard med den andre hunden i det den kommer, om jeg hadde hatt muligheten. Slik at den kanskje tenker seg litt mer om senere før den oppsøker meg og min hund om den stikker fra eier. Evt kanskje det motiverer eier til å passe på hunden bedre. Det er ikke hunden din feil, men mitt ansvar er først og fremst min egen hund, så sånn hadde det nok blitt. Personlig hadde jeg nok lagt min hund i bilen om denne hunden er ute uten langline/bånd også heller trent når den har pause, så slipper du og din hund og evt få problemer pga negative erfaringer på treningsplassen.
 10. Malamuten

  NKK

  Du må omregistrere hunden til nkk for at den skal stå på din side, ja. Og for å få starte konkurranse eller stille på utstilling. Kommer stamtavla bort får du nok en ny, og jeg vil tro det er forholdsvis trygt, viss ikke hadde de vell endret praksis for lenge siden. Har omregistrere en del hunder og det har alltid gått bra😊 greit å ta vare på pass og kjøpekontrakt, sånn i tilfelle, så.du har bevis. Med mindre du kjenner oppdretter/forrige eier godt og vet det ikke blir noe krøll der om du mangler bevis. 😊
 11. Malamuten

  Hvilken kløv anbefales?

  Jeg ville hovedsaklig vurdert Laika eller togo om jeg skulle hatt tur-kløv. God passform, god plass, solide. Hunder som trekker burde nok helst uansett ha sele under, iallefall på lange turer, siden det på ingen måte gir noen optimal trekkbelastning å trekke i kløv. Jeg vet ikke hvor mye jeg hadde stolt på at kløven holder heller om hunden trekker mye. Så lenge det er trekk i sela så vil vekta fordele seg godt utover uansett og ikke trykke så mye ned på hunden. Det finnes jo også seler med åpen rygg man kan vurdere.
 12. Malamuten

  Merkelig ansvarsfraskrivelse fra tollvesenet?

  Det er det, men det som kanskje er fint med "stikkprøver" kontra å sjekke absolutt alle er jo at det er sånn man får tatt flere kanskje. Om det hadde vært 100% umulig å komme seg ut av en flyplass med ei bikkje som ikke har vært innom tollen så ville jo det bare føre til at ingen prøver å smugle via fly (evt juks med chip og papirer). Og det kan jo høres fint ut at ingen prøver å smugle via fly, men det hjelper jo ikke når det er en haug med andre grenseoverganger. Hyppigere kontroller, alle steder, er nok veien å gå. Inkl sånne små, øde, ubevoktede overganger og kontroller en stund etter grensepassering, så det blir mer uforutsigbart. Samarbeid med både Sverige og Finland hadde sikkert og vært på sin plass mtp grenser mot resten av europa og kanskje få stoppet flere smuglerhunder før de kommer i nærheten. Samt selvsagt strengest kontroller på de overgangene som er nærmest/mest tilgjengelig/naturlig å bruke om man kommer fra kontinentet, enten til lands eller vanns. Tipper tollerne på gardermoen er like forskjellige som andre mennesker jeg. Noen tar jobben sin veldig seriøst, noen litt mindre, evt har en dårlig dag, evt travelt, evt ser an folk og magefølelse eller hva som helst. Ikke at jeg sier det er rett, men ja. Mulig det sto skilt der, jeg hadde valp som hadde holdt seg i 7 timer eller noe så jeg hadde ikke planer om å ta henne ut av buret uansett 😛 Men han som sto ved siden av meg i køen hadde hunden ute og det var ingen som sto borte ved utleveringen. Og ingen som gadd å se på hunden eller si noe til vedkommende i luken ved siden av iallefall.
 13. Malamuten

  Pokemon go!

  Bare å adde meg også; 2908 3979 9889 Legger til de som har postet nr før meg her
 14. Malamuten

  Merkelig ansvarsfraskrivelse fra tollvesenet?

  Hmm, kom med hund til Gardermoen sist nå å fikk ingen beskjed om at hunden ikke kunne ut av buret før den ble sjekket eller noe. Den ble ikke sjekket heller forsåvidt.. Men de sjekket papirene. Det var en valp/import. Samme forrige gang, da kom vi med danskebåten, kjøre på rødt, de gløtta så vidt i papirene(neppe nok til å se hva som faktisk sto der), og vinket meg videre uten å betale toll eller så mye som åpne bagasjeluka å se hva eller hvor mange som lå i bilen. Og det er jo likt i resten av landet, med bil kan man jo komme inn en haug med plasser både via Sverige og Finland. De fleste (alle?) er det jo bare å kjøre, så den eneste risken man tar et vell stikkontroller. Mange grenseoverganger er jo helt ubevoktet også, Og selv om det kan utføres stikkontroller også etter grensepassering så er det nok mange plasser sjansene er mikroskopiske for at man blir rammet av en kontroll. For de fleste er det nok frykten for en evt kontroll og konsekvensene av å evt ikke ha ting i orden som er motivasjon nok til å gjøre ting riktig, men det driter vell smuglere i, og ja, det er nok potensielt alt for lett å smugle hunder inn i landet. 🙁
 15. Malamuten

  Grime til hund

  Velg en av de med sikkerhetsreim til å feste i halsbånd så slipper du 2 bånd osv eller risikere at hunden kommer seg løs.
 16. Malamuten

  Pokemon go!

  Det varierer litt, men blir som regel jevnlig når jeg likevel skal på tur eller er i sentrum eller noe😊
 17. Malamuten

  Hvorfor er titler så stas?

  Om jeg ikke hadde kommet høyere, enten det står på interesse eller hunden eller noe annet så hadde jeg nok kanskje gått for å oppnå tittel i den klassen vi er i. Men utover det, neh. Da går jeg for championat evt, om vi kommer så langt. Klasse 1 og 2 skal vi iallefall bare hoppe videre fra så fort vi har opprykket. Klasse 3 får vi se. Spørs vell litt hvor mye vi mangler på å evt gå videre og evt om motivasjonen er der for å gå videre. Isåfall satser vi videre til fci 3, men viss ikke så går vi sikkert for det norske/nordiske championatet eller hva det var, om jeg husker rett nå. Skjønner heller ikke poenget med mellomtittlene, når man har oppnådd en høyere tittel så vet man jo at man har vært igjennom de andre klassene først liksom. Min filosofi er stort sett å starte så sjeldent som mulig. Det er ikke konkurransene som er positivt for hunden. Ergo der jeg på det som negativt(for min del) å gå etter mellomtittlene. Om vi kommer så langt som mesterskapsnivå så blir det evt konkurranser for konkurransen sin del, men fortsatt begrenset. Målet da vil være kvalifisering til mesterskap og mesterskap deltagelse, Ikke noe utover det.
 18. Malamuten

  Kastrert hannhund og løpetid

  Nei, tenker sen kastrering. Har ikke noe særlig erfaring med veldig sen kastrering, men typ 2-4 år. Det finnes sikkert unntak og forskjeller, men de jeg har vært borti har fortsatt vært klar over at det er en tispe og er fortsatt hakket mer interessert i å snuse på tisper osv, men det har ikke endret seg noe når tispa får løpetid. Da oppfører de seg fortsatt som om det er en tispe uten løpetid. Min hannhund fikk chip siste tiden han bodde hjemme fordi han ble helt forstyrret under løpetid, han slutta å bry seg med en gang chippen virket. De som er kastrert tidlig vil vel ikke vite hva en tispe er egentlig, vil jeg tro.
 19. Malamuten

  Kastrert hannhund og løpetid

  Etter min erfaring så vil de fleste som er kastrert i voksen alder oppføre seg som om det ikke er løpetid. De vet at det er en tisse osv, men det eskalerer liksom aldri noe mer enn det.
 20. Malamuten

  Sunlily's Kull III

  Gratulerer med et fint kull😍
 21. Malamuten

  Akkurat nå mai

  Herlighet, folk altså😕 stakkars minien❤ tror det der er litt sånn missforstått, det er forskjell på trøst og det at man selv blir nervøs, anspent eller usikker og prosjekterer det over på bikkja. At man gjør ting som lager en greie ut av noe som ikke er en greie og sånn sett påvirker hunden negativt. Men trøst og støtte der det trengs og man selv forholder seg rolig skal man selvsagt gi når hunden trenger det..❤ Det kan jo sikkert bli prima det der, bare med en golden kropp, men for å få til det må man nok både trene relativt hardt og ha et veldig strengt kosthold. Ikke bare med få nok kalorier, men med rett sammensetning. Høyt proteininnhold og lite fett/karbohydrater. 😊 men ville uansett tatt tiden til hjelp og ikke satset på å miste vekt for fort, da vil du nok bare tære på muskler også. Spesielt om treningsopplegget er litt begrenset for tiden og hunden ikke er på spesialdiett nettopp for å skrelle av fett uten å tape seg noe utover det.
 22. Malamuten

  Akkurat nå mai

  Var det prima som var dårlig? 300g på en måned på en ikke så veldig tjukk mellomstor hund vil jeg si er helt innafor, da går det jo rett vei😊 ellers er det nok mer aktivitet som gjelder, mer intensitet, oftere. Vanskelig å si hva som er mest nyttig for dere. Jeg har ei som er ganske sparsom av seg og da bruker de lite kalorier selv om man er mye ute/går lang tur så når det kom på litt ekstra i det vi avslutta skisesongen så gikk jeg tilbake innkjøp av pinnebakdel og kjetting til henne for å tvinge henne til å ta i litt mer. Det har hatt rask og god effekt her. Jeg veier ikke da, bruker bare øyemål og ser/kjenner, så aner ikke hvor mye hun har gått ned, til sammenligning, men ser at hun har trekt seg sammen etter noen få dager med bruk. Jeg må også gi mindre mat de dagene det blir noe godbitforbruk av betydning, om det blir mindre aktivitet enn vanlig en dag etc, ellers går det rett på igjen.
 23. Malamuten

  Valpeliste

  Kommer jo an på hvem du vil rette deg mot, men generelt sett så handler det jo om markedsføring. Du må jo kunne vise frem hva foreldredyra har å by på, både individuelt og linjene de kommer fra (lynne, aktivitetsnivå, eksteriør, helse, arbeidskapasitet m.m) og hva du forventer av denne kombinasjonen. Det er nok ofte en fordel å kunne underbygge påstandene med offisielle resultater, videoer m.m. også bør man være ærlig med seg selv om hvor på treet hundene ligger og hvilken gruppe eiere de tiltaler og rett fokus mot dem istedet for å prøve å selge hardbarka brukslinjer til familien som rusler en time i nabolaget eller hunder i nedre halvdel av skalaen til de som satser på bruk/sport/tjeneste og kanskje vil ha noe annet, samme hva man selv måtte føle at de duger til. Man lurer bare seg selv ellers, alle varianter av hund er greit, de har vær sine styrker og svakheter og vi eiere har like mange preferanser som det finnes hunder. Ved å prøve å selge noe annet enn det man har ender man bare opp med lite interesse og evt misfornøyde kjøpere(og dårlig reklame) om noen føler seg lurt. Har du fått kull tidligere, spesielt om denne tispa har hatt kull før så kan man med fordel dra frem disse avkommene som eksempel på hva man avler 😊 Deretter må ordet ut til folk selvsagt, annonsering, vise frem tispa og evt andre hunder fra ditt oppdrett i sport, utstilling eller hva nå dere evt interesserer dere for, så folk hører navnet og fatter interesse. Kanskje må du belage deg på å teste eller meritter noe om dere ikke har gjort slikt, kanskje går det bra uten, det kommer jo litt an på hvilke hunder og hvilken gruppe du sikter deg inn på.
 24. Malamuten

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Det finnes noen daffe springere, men de fleste jeg har møtt hår vært forholdsvis kvikke og kjekke hunder, gøyale hunder. Det er ikke det mest ekstreme man får, men det er vell ikke det du leter etter heller. Absolutt verdt å titte på. Det er nok kanskje og en sånn rase som generelt sett kan tippe litt begge veier alt ettersom, i et aktivt hjem fra starten av kan man få litt kvikkere hunder og i roligere hjem så vil man nok mer få litt daffe, kjedelige hunder. Individ har selvsagt mye å si og, men sånn jevnt over ligger de nok litt midt i mellom og kan vippes litt opp eller ned alt ettersom hvilket liv man har. Collie korthår/langhår, noe rusk finnes jo, men jeg må dessverre si at jeg vet ikke om mange raser lengre som jeg ville omtalt som at de ikke har forholdsvis mange potensielle issues, så i stor grad vil jeg nok først og fremst finne Den rasen som tiltaler dere på alt annet enn at de kan ha helse eller mentalitetsproblemer, og deretter heller lagt litt ekstra innsats i å finne rett valp/linjer/oppdretter. Flere av retrieverne kan jo kanskje passe om man går for tispe, spørs vell litt hvor man setter grensa på mellomstor hund. Nå er det jo variasjoner i raser, men om schiperke utgår så ville jeg nok bare styrt unna belger og dober også.. Dsg er sikkert og er fint alternativ om man legger litt jobb i å finne rett hund😊
 25. Malamuten

  Hvor lang nattesøvn har hunden din?

  Tja, det kommer vell an på hvordan dagen vår er, de sover jo stort sett bare inne uansett. Jeg sliter med å sove så legger meg ofte sent, selv om de er rolige inne merker jeg et skifte i mellom 21-23 en gang kanskje. Da er er det åpenbart nattmodus. Slipper de som regel ut for å tisse når jeg går å legger meg en gang i løpet av natten, men ellers ingen aktivitet. Stort sett må jeg opp med ungen mellom 6 og 8. Men har jeg fri så sover de til jeg står opp, kan være alt mellom 9 og 11, akkurat som de sover om jeg sovner med ungen i 7 tiden og ikke våkner igjen på kvelden. Aldri hatt hund som funker annerledes enn det, inne sover de med mindre jeg byr opp til aktivitet.
×