Gå til innhold
Hundesonen.no

Malamuten

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,510
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  29

Alt skrevet av Malamuten

 1. Allergi&forbytte

  Klem til deg ❤❤
 2. Vi som liker blekk!

  Jaa, jeg tok i vår på sydenferie 😁😍 en liten familietattoo. Den ble ikke helt som tenkt og det er litt nedtur siden jeg viste veldig tydelig hvordan jeg ville ha den. Jeg liker tatoveringen godt like vell, ellers hadde jeg ikke tatt den, men har litt indre konflikt med at det ble litt feil ifht hva jeg lenge hadde gått å ønsket meg.🙉 riktig "bilde", men ikke helt rett stil og farger.
 3. Hund i bilen på vinteren

  Det er viktig og lufte selv om det er kaldt. Det blir verre om det blir fuktig og rått inne i bilen pga manglende lufting. (bare nevner siden det vet noen tenker at det er smart å holde vinduene igjen for å holde bedre på varmen.) jeg bruker å sørge for god nok isolering i underlaget, gjerne ull (evt fleece) rett under hunden siden det transporterer fukt vekk fra huden og varmer selv om det skulle være litt fuktig, og isolerer generelt godt. Bruker dekken på hunden etter behov. Non stop varmedekken på de litt milde dagene og fleecedress/ull under varmedekkenet når det blir kaldere. Evt slenger på 2 dekken. Når det er skikkelig kaldt fyller jeg opp et par tre flasker med glovarmt vann og legger under underlaget. De varmet godt og lenge og gjør stor forskjell. Bruker bare vanlige brusflasker, men siden de ligger pakket inn så holder de varmen i flere timer. Bruker gjerne et litt stort og mykt teppe eller noe i bunn som går litt oppover sidene på hunden når den ligger. Snakker man at hunden skal ligge der en stund så er det evt greit å gå ut å starte opp bilen litt ila dagen, evt ha en kuppevarmer eller noe å sette igang litt får å varme opp interiør osv og bli kvitt den rå luften for en stund iallefall, samt strekke litt på bena før hundens del og gå igang blodsirkulasjon og få litt ekstra varme i kroppen.
 4. Ville dere heller gått for valp?

  Mulig jeg misforstår hva du spør om så beklager det evt. Valp vil jo ikke ha noen bedre forutsetninger for å takle hundegården på dag 1 eller 2 eller 10 nødvendigvis, så ingen fordel der. Jeg kan vell heller ikke se for meg at det skal være noen andre store fordeler ifht det. De fleste voksne kan være alene og de tåler også hundegård. Unntak finnes, men det får man jo evt hos valper og. Det er gjerne ikke trening eller mangel på trening som avgjør om en hund har/får separasjonsangst, men hundens sammensetning, genetisk. Å sette igjen en ny hund i hundegård med en fremmedhund med snev av ressursforsvar og et overivrig vesen kan det nok være mange som ville følt seg ukomfortable med. Det ville jeg drøyet litt uansett hvilken hund dere ender opp med. Det blir jo mye nytt på en gang og potensielt litt overveldende. Bedre å skyndte seg sakte.😊 Problematisk er det jo helt sikkert ikke med valp. Men mulig dere må skjerme valpen en del og holde de adskilt når dere ikke er tilstede, om en eller begge ikke greier å roe seg. Fordelen med valp er jo at det er mindre sannsynlig med bråk mellom de når det er grei aldersforskjell og valpen kommer inn som valp og vokser opp sammen.
 5. Første bad

  Gjør heller ikke noen greie av det. Om jeg kommer på det (eller det tilfeldigvis blir behov for å.spyle bena bare) så kan jeg godt ta noen ganger med bare spyle ben først, men dusjing er egentlig ikke noe vi tenker på så veldig ofte her uthuset så for de fleste har det nok blitt rett i dusjen med sjampo og alt med en gang. Tar det litt med ro bare, starter på bena og lar hunden få venne seg litt til det før vi har kroppen. Har som regel med noe pølse eller noe og stikker i dem en gang i blant, men inn i dusjen blir de bare plassert og dusje skal de. Aldri hatt noe problem med dusjing. Noen har syntes det er helt ok, andre hadde vell helst sett de fikk slippe, men de står nå der å finner seg i det uten noe tøys eller kamp.
 6. Pris på hunder til omplassering .

  Dårlig kjemi, kanskje hunden ikke har helt de egenskapene de ønsket så de vil ha plass til en annen hund, kanskje hverdagen er litt travel ja, hva som helst. Det finnes mange årsaker og ikke alle må bli kvitt hunden(kanskje ikke i det hele tatt, eller ihvertfall ikke med en gang). Selvsagt er verdien i hunden relevant, man kjøper jo hund fordi man vil ha hund. En ettåring eller en toåring har i de fleste tilfeller alt man vil ha og man taper ingenting på å kjøpe en hund som ikke er valp. Så hvorfor skal da prisen være viktig? Jeg har og gitt vekk to hunder, men jeg har og kjøpt en voksen hund til 15000 og jeg tenkte å kjøpe en tispe i vår som kosta 25000 pluss reise til og fra Tyskland. Hvorfor ikke? Med unntak av problemhunder så er det jo tryggere å kjøpe en ung/voksen hund kontra en valp... Positivt å bli omplassert, tja, de fleste ville sikkert ikke det om de kunne svart selv, men det gjør neppe noe skade på hunden nei om det er det du tenker på. Hvor er motsetningen? Oppdrettere vil vell og gå gode hjem til valpene sine, likevel koster de penger. Og bare fordi man tar betaling for omplasseringshunden sin så betyr ikke det at man er mindre opptatt av hvor hunden havner.. Det er vell ikke absurd å snakke om verditap? En hund har en verdi for de fleste av oss. En emosjonell verdi selvfølgelig, men også bruksverdi. Og man har kanskje lagt ned en del penger i hunden som er relevant og kjekt også for de neste eierne. Det kommer med en verdi det også. Kanskje skal man kjøpe ny hund selv og å få er det kanskje litt relevant hva man får igjen for hunden man selger og. Er det brukshund eller noe sånt så er man jo nærmere en pltenskelm start, man slipper å vente på at valpen blir voksen. Og ellers har jo hunden alt det en valp har. Den vil gjøre samme nytta, så verdien burde ikke være noe mindre heller. Men det er jo uansett ikke noe problem, om folk er enig med deg så blir jo ikke hundene solgt da, da må de evt ned på pris, og blir de solgt så er det vell marked for det.
 7. Pris på hunder til omplassering .

  Hvorfor? Nå er det ikke alle omplasseringshunder som omplasseres fordi eier ikke greier å ta seg av dem.. Og hvor mye verditap tenker du det er på en et år gammel hund? Bruksmessig har man vell knapt gått glipp av noen ting og for mange kan det nå være positivt å slippe å ha valp. Noen er til og med helsetestet øynet tryggere kjøp enn en valp er. Og sånn utover det så bestemmer markedet. De som synes det er fair de kjøper, de som ikke er interessert, de lar det være.
 8. Sliter med å roe ned inne

  Det er ganske enkelt heldigvis, krever bare litt tålmodighet. Du må fortelle hunden hva du vil den skal gjøre om den ikke greier det selv. Feks "legg deg". Håper den ikke må du hjelpe den ytterligere, ha på bånd, hjelp den ned eller i ro(ikke hardt), og gjenta så ofte som nødvendig. Det krever at man er konsekvent og følger opp til det kjedsommelige i starten, men når det begynner å synke inn så kommer gjerne resultatene raskt og😊 å være rolig og å være sliten er to forskjellige ting.😊
 9. De siste ulvene i Osdalsflokken er skutt

  Ikke sant. Og fordi rovdyr tar andre ting eller gjør ting vanskeligere for noen. Plutselig må man passe på dyra litt ekstra, eller det blir kanskje mindre bestander av klovvilt så jegerne får mindre kvoter å jakte på, kanskje er det ikke bare å slippe laus jaktbikkja heller og da blir det vanskelig vett.
 10. Introdusere ny hund

  Ville heller ikke sluppet de sammen til å begynne med. Gå noen turer sammen i bånd og evt prøv å ha de inne sammen under kontroll/rolige former. La de bli litt kjent bare rett og slett. Venn på hundegården gradvis og vær i nærheten, alltid, i starten om de skal være der sammen. I tilfelle. Ha også i bakhodet at begge er unge og jevngamle, ikke vokst opp sammen og at ting kan endre seg plutselig selv om de tilsynelatende går bra over ens til å begynne med. Det kan være bare ren alder, at de blir voksne og får noen nye følelser og syn på ting og livet eller det kan være i forbindelse med løpetid feks. Det kan selvsagt gå veldig bra også, men greit å ha i bakhodet om hundene er sammen og dere er langt unna. Det kan bli kjipt om det skulle oppstå noe. Første gang med begge i hundegården kan med fordel være rett etter de har vært på en tur sammen. Da får de både styrket flokkfølelsen, brent av litt energi og roet ned litt sammen før de går samlet inn i hundegården. Det kan motvirke at en av dem tenker på det som "sin" plass.
 11. Separasjonsangst uten "å ha" separasjonsangst

  Det høres ut som du har en generelt engstelig hund, ikke en hund med separasjonsangst.. Med generelt engstelig mener jeg ikke nødvendigvis engdtelignfor alt hele tiden, men det kan jo virke som det er flere ting som trigger henne. Lyd, nye plasser, trekk fra vinduet(av en eller annen grunn) osv. Svaret er vell at du må.forsøke å jobbe med henne på det som er vanskelig eller de om du finner en løsning som gjør at du kan unngå problemet. Feks ha henne løs så hun kan legge seg der hun vil. Det er vell ikke verdens undergang om du kjøre på henne med stolen? Da får hun vell enten flytte seg eller godta det. Hjemme finnes det jo måter å overvåke hunden på, men det endrer jo ikke på problemene. Det kan høres ut som du potensielt får mye å jobbe med om du skal komme i mål med å få en trygg hund i disse tilfellene.
 12. Valpegjengen 2018

  Frokost når vi står opp og kvelds vanligvis rundt 19-20. Om vi er på trening eller noe i den tiden får se som regel mat når vi kommer hjem.
 13. Avls-kriterier

  Egenskaper og helhet blir jo alltid snakk om en balansegang, prioriteringer osv, ingen er perfekt så da får man sikte på å komme så nært som mulig. Akkurat hva man anser som viktig, veldig viktig og udiskutabelt å gå på kompromiss med osv vil jo variere utifra bruk og egne ønsker/tanker. Personlig firer jeg lett på feil ører, feil farge, feil haleføring osv, slikt som er helt uten påvirkning for hund og bruk. Jeg ønsker jo helst en hund som er "perfekt" også i eksteriør, både ifht funksjonalitet og rasestandard, så avler jeg på eksteriøre avvik ville jeg jo på sikt prøvd å balansert det opp igjen, men sammenlignet med mentalitet, helse, bruksegenskaper eller funksjonalitet er det helt ubetydelig med et fristilt øre eller noe slikt. På andre ting som pels, poter, eller arbeidskapasitet så kan jeg fire litt på krava, det trenger ikke å være perfekt om det ellers er en god hund med egenskaper jeg vil ha med videre, men det er en grense for hvor dårlig det får være, om du skjønner. Med mindre målet bare er å få inn nye linjer. Da kunne jeg godt ha gjort et testprosjekt på å gå for linjer som er noe helt annet enn jeg sikter etter, dog med mentalt stødige hunder i bunn og prøvd å krysse de inn i mine linjer. Da kan jeg godt ta noen generasjoner med ok hunder som ikke er helt der jeg vil, mot nytt blod og gode hunder igjen i enden av prosjektet. Utstilling vektlegger jeg absolutt ingen ting, selv om jeg vektlegger eksteriør. Dessverre er det mange dommere som er veldig snill på håndtering og gir tydelig redde hunder mange sjanser på å få vist seg og uten å nødvendigvis nevne noe problemene i kritikken om hunden kommer seg igjennom til slutt..🙁 I min rase er det en del outcross både med uregistrerte hollendere(dvs ikke fci registrerte, men registrert i knpv/politihund registeret) og også maller. Rasen er ikke veldig homogen i utgangspunktet, jevnt over, på tross av høy innavl, men outcross kullene skiller seg igrunn ikke veldig ut de heller. Noen er homogene, noen er mindre homogene og i de fleste tilfeller aå er det uansett veldig likt rasen forøvrig. Det de skiller seg ut på er vell helst eksteriør, noen av kombinasjonene iallefall, men det er jo helst fordi det kan være blandet inn andre raser også i disse innregistrerte hundene, så naturlig nok vil det kunne være en større variasjon i eksteriør. Seleksjon på mentalitet osv føler jeg er veldig likt rasen forøvrig så derfor blir det vell ikke så store forskjeller på den kanten. I mange fall er det positive bidrag. I noen fall er det kanskje mindre positivt, men får vår del iallefall så trengs det større genpool så vi er egentlig avhengig av det, samme hva det måtte føre med seg. Jevnt over vil jeg påstå at det er en bra ting. Om det er en ting som er mer eller mindre utfordrende i de fleste raser i dag så er det nok genpool. Men man skal selvsagt huske på at det kan åpne for like mye negativt bidrag som positivt og få inn noe nytt. Ihvertfall om det er så nytt at det kan ha sykdommer som ikke er vanlig/ikke finnes på rasen fra før,og det kan være vanskeligere å forutsi hva man får mentalt sett, om det er veldig forskjellige typer, men det gjelder jo forsåvidt typeforskjeller der linjene ikke er så ukjente/forskjellige også.
 14. Avls-kriterier

  Det kommer jo an på hva som finnes av utfordringer på rasen. Personlig synes jeg noe av det viktigste er å se helhet. Studere linjene, ikke bare individ. I mange tilfeller er det nesten ubetydelig hvilke resultater individet har om helheten inlinjene forteller en annen historie, feks HD, mentalitet m.m. men ikke alltid selvsagt. På min rase har vi feks ltv og DM som er viktig på individnivå. Personlig synes jeg ikke noe sykdom kan kompenseres av partner. Sykdommer som feks ltv og DM på min rase kan selvsagt avles på, bærer mot fri partner feks, det vil ikke skape noen syke individer, men det vil jo bidra med noen nye bærere. Det er helt innafor, for all del, men personlig kunne jeg bare forsvart det om det ikke fantes noen annen (bedre) mulighet. Får man faset ut disse genene så er de borte, potensielt på veldig få generasjoner, hva er vell bedre enn det? Jeg ville heller ikke avlet på HD e.l. om det kan unngås, selv om det potensielt er veldig lite problematisk. I de fleste raser så finnes det bedre alternativ som ikke går på bekostning av noe annet heller. Så får man heller lete litt lengre etter et godt avlsindivid. Heller sjekk for mye enn for lite, samme om man avler på tross av resultat. Det er alltid bedre å vite enn å avle i blinde. Konkurranse resultater vil jeg gjerne ha, men det er ikke viktig. Det viktigste er inntrykket jeg får av linjene. Og ikke bare mtp arbeidskapasitet, men at det er trivelige, sterke, tøffe, selvsikre hunder som sorterer godt og har god lek. Da blir det stort sett bra resten og 😊 og se selv. Tenk selv. Det er alt for mange som lar seg blende av resultater, premier etc og ikke ser hunden bak. Det er på ingen måte noe kvalitetsstempel alltid(ofte ikke, i seg selv), og alt for mange vet ikke hva de ser på og kan derfor ikke ta hensyn til det. Folk hører på myter og fordommer og stiller seg bak slike selv istedet for å bryte løs. Og ikke bruk unnskyldninger. Ingen hunder er perfekt, avl handler om å prioritere det man synes er viktig og holde en så god balanse som.mulig, vær ærlig (spesielt med deg selv) om hva du avler på og hvorfor. Det viktigste er å vite hva man avler på, både i positiv og negativ forstand så man kan følge med og evt gjøre tiltak senere, om nødvendig. Og ikke la andre påvirke deg til å gå på kompromiss med deg selv og dine tanker. Er det en ting som er tydelig i dag så er det at de avlsverktøy som finnes ikke er nok til å bevare raser på en god måte. Det vi trenger er folk som har egne meninger og tørr å stå for dem, som.tørr og avle det de mener er riktig etter standard eller rasehistorie, samme hva som premieres på utstilling eller hva trenden er rundt om. Vell, mine tanker iallefall. 😊
 15. Da brukte han nok muligheten til å få publisitet rundt noe han som er ekstra viktig for han. evt så innså han at den hesten var ikke bare et engangstilfelle, men at han kanskje måtte svelge flere kameler gjennom programmet. Eller han var kanskje ikke så interessert i å være der lengre så da virket det kanskje greit å droppe ut til fordel for publisitet på dyra. Hvem vet.
 16. Hvorfor må det være motsetninger? Jeg har ikke gått nøye inn i alle uttalelser, men sånn på generelt grunnlag så er det vell en del forskjell på hest og hund ifht hold. Ikke nødvendigvis det ene bedre eller verre enn det andre, men det kan jo hende han har har holdepunkter for å ta fullstendig avstand fra hundekjøring som han ikke har ifht hest. Eller kanskje han her hadde mulighet til å sjekke hvilken hest og til hvilket bruk mens han ikke fikk til det med hundene.. Det betyr ikke at man nødvendigvis slår alle hundekjørere under samme kam heller, men at man velger å ta avstand fra en sport eller en type dyrehold eller ja, hva som helst. Kanskje var det fordi det var tv og en mulighet til å få publisitet på tema, kanskje. Er det like vanlig at kjørehester står på kjetting så mye? Er det like vanlig at kjørehester kjøres så langt i trav og galopp? At det blir mye ensformig trening? Altså det er mange mulige forskjeller her. Og for han så kan det være stor forskjell på hva han synes om de forskjellige temaene.
 17. Non-Stop Freemotion

  Om du mener troll kombisele som i nomesele med pulkfester og ikke de korte selene deres så bruk den. Den duger til både ski, sykkel og løping. Med en pinnebakdel kan du bruke den til kjetting og slikt også.😊 Non stop free motion er bare en overpriset og dårligere versjon av en nomesele. Greit nok om man ikke finner nomeseler som passer og free motion gjør det, men for alle andre, bruk nomesele. I tillegg til den stive prisen og mindre bra utformingen er det store forskjeller mellom størrelsene, som gjør det vanskelig å finne en sele som passer til alle, man må ha litt flaks.og det er noen strikk på siden der som ryker og må byttes med jevne mellomrom. Pluss at å i det hele tatt ha strikk på siden der er dumt for når strikket gir etter og det blir mindre motstand nedover under brystet kontra over ryggen så går jo dela opp i halsen. Korte seler funker stort sett aldri optimalt fordi de på grunn av utforming ikke fordeler trekket godt nok fra undersiden og da sklir de opp i halsen om hunden trekker.
 18. Det bars jo raskt i den retningen etter sparket Edit: Men det var nok fordi at han som var ledig og skulle få han vekk sto med hund. Det krever litt å holde kontroll på hunden som regel i slike opprørte situasjoner så da var det tilsnakk og deretter en fot og et dytt med den som var det beste, og eneste egentlig, alternativet. Helt til han sparket. Da ble det grus, håndjern og eskorte.
 19. Uff, jeg blir helt matt altså.. Så denne saken forleden og var også dum nok til å lese kommentarene. Kan ikke si annet enn at det står dårlig til med intelligensen rundt om... Når vi er mer opptatt av våre rettigheter(som vi tror vi har iallefall) til å stå å filme og forstyrre politiet enn å gå vekk å la de gjøre jobben sin... Jeg hørte ikke med lyd så aner ikke hva som ble sagt eller ikke sagt, men sparket kom nå ikke med en gang og var ikke spesielt dramatisk akkurat. Og fyren gjorde ingen tegn til å ta hintet å stikke hverken før eller etter. Å det sparket han sendte i retur var hardt og på ingen måte noen refleks handling etter selv å ha blitt "sparket". Ikke har situasjonen spesielt truende heller. Og å henge seg opp i at man blir dyttet med en fot.. Eh, ja, mannen står med ei sinna bikkje i hånda, alternativet til foten hadde vært å risikere å bli bitt🤦og hadde politiet vært dust så hadde han jo iallefall bare latt bikkja bite når det sparket kom. Håper vedkommende får seg en passe saftig bot og kanskje noen dager soning og. Dust. Nei, hunden ble løftet vekk. De vil nok ikke bruke hundene unødig først og fremst også blir det jo selvsagt litt mer styr med det på en travel plass med mye folk rundt og en ellers prekær situasjon som skulle løses. Men helt enig med deg, hadde vært til pass for han. Jaggu går det nedover med IQ'en på mennekseheten. Bare det å sparke en politimann med hund (eller hunden) er ganske dumt, samme hvilken årsak man evt måtte ha. De biter og det er vondt liksom..
 20. Angående hund som skader annen hund så den må avlives

  Så forferdelig trist og helt utrolig hvordan folk kan oppføre seg. Loven sier ikke at det bastant er sånn eller slik, men den sier vell at hunden som har forholdt vesentlig skade eller drept (herunder både andre mennesker, hunder, samt vilt og beitedyr) normalt sett bør avlives om eier av det skadde dyret ønsker det, med mindre det er spesielle omstendigheter og liten sannsynlighet for at det skjer igjen. I dette tilfellet vil jeg tro dere har en god sak om dere tar det til retten, både ifht avliving og erstatning. Det som evt kan bli et problem er vell bevis, det kan vell fort bli ord mot ord ang hendelsesforløp og om det blir sådd tvil om hvorvidt dette var en "normal" klinsj mellom to hunder hvor begge var delaktige eller hvem som startet, hvem som hadde bånd eller ikke osv så spørs det da.. Kanskje får dere gjennom erstatning rett og slett pga utfallet, men avliving er ikke nødvendigvis like aktuelt om det er tvil ang hendelsesforløp.
 21. Huskyer bjeffer på hunder på tur

  Det er jo igrunn ikke så mange alternativer, enten må man lokke/hjelpe dem gjennom det, ellers så må man fysisk bryte igjennom. Eller bare ignorere det evt. Men noen tips i tilfelle ikke alt er prøvd. Ta en periode og gå tur hvor det er oversiktlig og litt god plass så man kan oppdage andre hunder tidlig og gi dem god plass i passeringer. Og gå evt tur der det er minimal sjanse for å møte noen om dere bare vil gå tur innimellom uten å tenke på trening eller passering. Større avstand gjør det lettere å nå inn og holde fokus. Vær tidlig ute og prøv å få hunden opptatt før den begynner å låse seg. Stapp pølse oppi nesa på den om nødvendig og med den forbi uten at den helt er klar over det om du må(og får til). Har du en klikkerhund eller et verbalt belønningssignal så kan det være fint å bruke når hunden er iferd med å låse seg istedet for å gjøre andre ting. Det kan være nok til at hunden glemmer seg og snur seg til deg for belønning istedet for å utagere. Prøv å legg inn en sitt eller dekk istedet for å gå forbi, det kan være lettere å holde. Og om det ikke funker så stå likevel rolig og ikke gå videre før hunden igjen sitter, er rolig og gir deg kontakt. Selv om det evt skjer etter at den andre hunden er ute av syne eller godt på vei vekk fra dere så er det en start på det så vil ha og hunden får ikke noe særlig igjen for å tøyse. Og som simira sier, ikke hils på andre hunder på en god stund. ihvertfall ikke på tur,i bånd eller med en gang dere møter noen ute. Det kan være en fordel å gå plasser det er mange hunder å møte kontra plasser det der er få hunder å møte, når dere trener. Mange hunder kan hjelpe til å holde flyten, mens en hund må og da bare kan være vanskeligere siden de kommer litt mer uventet og skiller seg mer ut. Men her må du jo se an hunden og mulighetene.
 22. Valpegjengen 2019

  @Snøfrost fryse ned sæd om det er en mulighet, da slipper du jo å velge. Går det å ha et kull i 19 og et i 20 så kan du jo sjanse på at hannhunden lever litt til og har god sædkvalitet eller at den eldste tispa tar seg på første forsøk. Ellers må du vell velge hvem du mest vil ha valper etter av din eldste tispe eller den eldre hannhunden og velge på den måten. Eller pare den som får løp først og ha den andre kombinasjonen i bakhånd om første går tom? Vanskelige valg 😅
 23. Alkohol rundt hunden

  Det er ikke en greie for meg, så lenge de kan å oppføre seg. Evt er to stk hvor en av dem er oppegående nok til å skjerme hunden ved behov. Jeg kan selv ha hundene hjemme i festlige lag. Og de fleste kan jo og oppføre seg selv om de har drukket litt. Spesielt om man bare sitter hjemme og tar seg noen øl eller noe sånt uten mye annet som skjer rundt.
 24. Valg av trekksele

  Samojed blir kanskje litt som malamute i fasong mtp sele? Jeg synes det var vanskelig å finne ferdigsydde seler som passer til muttene, de fleste vær nok laget for smalere type hunder. Så enten vær de passe.i kroppen og for små i halsen eller passe i halsen og for stor i kroppen. Hadde breeders og huken tror jeg til dem, iallefall hadde vi breeders seler som passet. Hadde også målsydde fra mr koppel som vi var veldig fornøyde med og målsydd fra bjørkis, som jeg synes var god, men den tålte ikke mye. Lenge siden da så det kan være bedre nå.
 25. Bedlington: velge tispe eller hannhund?

  Ja, jeg tenker at det der ikke har noe med kjønn å gjøre med mindre det er å stikke etter løpetid. Og hannhunder flest er helt greie i de aller fleste tilfeller der og. Eventyrlyst er nok helst individuelt, eventuelt så er det kanskje mer latent i noen raser enn andre.
×