Jump to content
Hundesonen.no

tulip

Medlemmer
 • Content Count

  4982
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

tulip last won the day on January 25 2014

tulip had the most liked content!

Community Reputation

4482 Excellent

About tulip

 • Rank
  MsVinegar

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Grand Danois x 1

Recent Profile Visitors

13827 profile views
 1. tulip

  Vaksine valp 4 måneder

  Bor i lavrisikoområde (få hunder), så det blir vaksine kun ved 8+12 uker. At en av 10000 (?sannsynlig mange flere) valper dør ett år er ingen grunn for å endre en vaksineprotokoll som har fungert i flere 10 år.
 2. tulip

  Kildesortering av tomme fôrposer

  Jeg bruker Halla og High Energy, begge går i plast avfallet.
 3. tulip

  Kildesortering av tomme fôrposer

  Kommer an på materialet, sjv kan alle typer forsekk kildesorteres.
 4. tulip

  Hva gjør man når hunden blir angrepet?

  Man reagere forskjellig, men prøv å ikke legge armene i mellom. Ikke bare fordi du kan miste fingre, men halsen din er også ekstremt utsatt... Bruk beina eller enda bedre, en stol. Jeg ville sluppet båndet, faren for at man selv havner imellom hunder i full kamp når man er festet til den ene er stor. Jeg skjønner instinktet til å beskytte egen hund, men det hjelper bikkja di null om du er den som har de største skadene!! Nå har du opplevd to angrep, og reagert, og gjort fått tenkt litt på det. Det har vært relativt milde situasjoner, prøv å tenk deg en der din hund også tar full tenning, hva gjør du da? Er hendene, halsen og ansiktet ditt trygt? Jeg er helt for å ta tak i hale/bakben for å skille hunder, sjansen for menneskeskader er minst da.
 5. tulip

  Sunlily's Kull III

  Valyria vil jo bli registrert som merle, og det er jo tydelig på valpebildene at hun er merle, så da vil det jo bli feil å kalle henne kryptisk? Da er jo sjansen for at Meereen er kryptisk større, for hun har ingen merleflekker.
 6. tulip

  Hvor lang nattesøvn har hunden din?

  Alle hundene jeg har hatt i voksen alder, også passehunder som har vært mer en 3 dager hos meg sover omså hvor lenge etter kveldsmat. De må vekkes/spørres om tissetur før natta, samme om morgenen. Biiga som jeg har nå, blir luftet når jeg kommer fra fjøsen om kvelden (ca 2000) og får kvelds, og da sover hun til jeg kommer hjem fra fjøsen neste morgen ca 0930. Jeg spør henne om tissing før jeg legger meg, og før jeg drar om morgenen, men 9 av 10 ganger vil hun ikke. Hun er voksen, så ho får bestemme selv, en valp/unghunden hadde jeg tvunget ut. Det at hun hovedsaklig råfores har kanskje noe å si, hun har ikke samme væskebehovet som de som får tørrfor.
 7. tulip

  Parre med en "onkel"

  Da er det desto viktigere å "utavle" så mye som mulig for å beholde genetisk diversitet. Det er uhyre lett å gjenta tabbene fra 100 år siden da man visste mindre om effekten av lukket stambok enn man gjør i dag, om man (bare) tenker typelike og pene hunder.
 8. At det kan være stoffer i belgfrukter hunder ikke tåler er en sak, men når jeg så oversikten over rasene det var innmeldt DCM diagnoser på, så var de fleste kjente for hjertesykdom... Det står heller ikke noe om ev slektskap mellom individer, ei heller hvor lenge de har gått på kornfritt, eller hvilke merker det var snakk om. Selv anbefaler jeg å unngå/være forsiktig med de som inneholder erter, da så mange hunder får gass/løs mage av det. Linser virker lettere fordøyelig, og potet har ikke vært et issue i så måte.
 9. tulip

  Hannhundbråk

  Går det ikke å reise UT av byen de gangene han må løpe løs? Ev begynn å sykle med han, så han får mer fart i bena. Gå tidligere/senere en vanlig. Jeg har hatt bøllehund selv, og selv i veldig hundetett område klarte vi stort sett å gå tur uten å treffe på andre hunder. Min gikk aldri løs da, men han var meget veltrent fordet.
 10. tulip

  Hannhundbråk

  Enkelt, slutt å ha han løs med hunder du ikke VET er greie med andre hunder, uansett kjønn.
 11. Og jeg tror sokkene ville blitt for små til dine.. Jeg bestilte største str for endel år siden i håp om at de passet på bakbeina til mine GD, og det var såvidt de passet en dobertispe!! Kvaliteten var topp da, de holdt 3 vintre før sømmene begynte å ryke 🙂
 12. Vektmansjett er er av fast materiale for å holde vekta på plass, og det blir en konstant jevn belastning. Powerband er av ettergivende materiale, slik at belastningen blir ulik etter hvor mye hunden tar i/materialet gir etter.
 13. tulip

  Halsbånd/line i ringen.

  Jeg har brukt 1,5cm rundsydd lær halvstrup på Biiga, da ho får helt nella av de tynneste bånda. Aldri fått kommentar på det, selv om det skiller seg veldig ut fra de andre i ringen med tynne lær/nylonbånd.
 14. Vektmansjett; man legger ekstra vekt som belastning Powerband; man legger ekstra motstand som belastning
 15. tulip

  Hannhundeier- valg av betaling

  Nei, det er ikke urimelig. Vet flere oppdrettere/hannhundseiere som har slike avtaler. Så lenge man blir enige på forhånd dvs FØR parring, ser jeg på ingen måte at dette er til ulempe for tispeeier.
×