Gå til innhold
Hundesonen.no

tulip

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,963
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

tulip last won the day on 25. Januar 2014

tulip had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,462 Excellent

Om tulip

 • Rang
  MsVinegar

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Grand Danois x 1

Nylige profilbesøk

13,450 profilvisninger
 1. Hundehår i vaskemaskinen

  For de som ikke kan/vil ha tørketrommel er det best om man rister (korthåret) eller støvsuger (langhåret) hundehårsting før de vaskes. Etter vask tar man en runde med skylling av tom maskin, så vasker man jeans el hardt stoff, dette vi slå løs hår som ligger bak trommelen.
 2. Lawsuit - Acana/Orijen

  En 4 år gammel ku har produsert melk i to år. Det er sinnsykt dårlig økonomi i å fore opp en kalv i to år for så å bare la den produsere i kun to år etter det! Selvsagt er snittalder for slakt/død lavere enn forventet produksjons/leve alder, sånn er det med det meste. Norges eldste produserende ku er 14 år gammel. Jeg vet ikke om hun skal/er inseminert dette året.
 3. Lawsuit - Acana/Orijen

  Melkekyr sendes ikke til slakt fordi de er gamle før i 10-12 års alder, de som sendes tidligere er pga fødselsskader, jurbetennelser og dårlig gemytt. Alder er altså ikke årsaken til slakting, men produksjonsverdien. "Mitt" kufjøs (er avløser for geit og kyr) fikk kraftig S Aureus angrep i høst, 14 dyr ble smittet og 10 av de måtte sendes, alle under 6 år. De 4 som berga juret var alle over 8, tre av de har nå kalvet og er i full produksjon og vil insemineres på nytt. Eldste kua er 12, skal ha sin siste kalv nå i påska. Hun produserer godt, men begynner å slite med humøret og skal få slippe etter en siste sommer på Sætra.
 4. Jeg har hatt hund som lemlestet andre om de kom løs bort til oss om jeg ikke klarte å forhindre det. To stykker ble virkelig stygt skadet, fordi eiere ikke hadde kontroll på sin løse hund og heller ikke turte å steppe inn i kampen for å få sin hund vekk. Han hadde ofte munnkurv på som sikring, men folk kunne finne på å la sin hund komme bort likevel, for min kunne jo ikke bite med munnkurven på.. Alt ble bedre når Zugo kom til, en GD som sperrer tilgangen skremmer både folk og bikkjer *ler* Zugo og Oabba var løse overalt så og si bestandig, jepp jeg brøt båndtvangen som om den ikke fantes. De holdt seg nær og brøt aldri en kommando. Biiga derimot har elendig lydighet, elendig impulskontroll og mye jakt. Hun jager sau, er uhøflig mot andre hunder og vil hoppe opp på folk om de viser tegn til å hilse. Så hun er så og si aldri løs.
 5. Fôr med lav prosent protein.

  Umulig? Det er bare å google, så finner man gode norske svar på hva ordene i innholdsfortegnelsen betyr. Uavhengig om det gjelder hundemat, kosmetikk eller Toroposen.
 6. Fôr med lav prosent protein.

  Omsettelig energi og %av innhold er to forskjellige ting. Omsettelig energi fra hønsefjær er lavt, men protein% kan være høy likevel.
 7. Fôr med lav prosent protein.

  Man kan ikke regne % likt i tørrt og vått/rått, da de har helt forskjellige tørrstoffinnhold. Med VOH skal man minst doble protein% for å sammenligne med tørrt, da VOH har ca 35% tørrstoffinnhold mens et tørrfor har ca 90% . Så 15% protein i VOH er minst 30% protein i et tørrfor.
 8. Akkurat nå, desember

  Det å vente på tur/lov til å ete ER naturlig, i ulve/villhundflokk vil det alltid være noen med høyere rang som eter først. De andre må pent vente på tur, og prøver de seg får de jaggu høre det. Samme finner man i mange andre arter. Å vente på mat er jaggu meg noe av det mest naturlige vi lærer/opprettholder hos hunder.
 9. Anskaffelse av Dobermann

  Pøh, de fleste dør AV det, ikke med det. Det er ikke uten grunn at hverken den svenske eller norske RAS har med levekårsundersøkelse, eller opplyser om snittalder og %vise dødsårsaker... DNA testene er bare en liten bit av arvegangen, det er mange hunder som har dødd av hjertesvikt/DCM til tross for å ha vært negativ på både den tyske og den amerikanske testen. Det viser at man har ikke funnet de dominante genene, kun noen av bitene i hele pakka.
 10. Flådd hund funnet

  Jeg hadde et skinn som var mye svart i, en brei ål over ryggen, hele halen unntatt tuppen og godt opp på bog/lår. Rødfargen var også veldig mørk, veldig uvanlig i dette området.
 11. Det mange som går MH/FA glemmer, er at man ikke MÅ leke under skuddmomentet. Hunder som ikke er lekeglade har en mer ekte reaksjon om man beveger seg istedet. Jeg gikk stram nazimarsj på ene og en mer løssluppen hønsegang med et gresstrå på den andre, for bikkja fantes ikke interessert i trad lek med fille el. Dommere lo seg skakk, men det funka fjell for oss.
 12. Furry Paws - hundeoppdrett- og treningsspill

  Folk vil jo fullføre Achievements fortest mulig, derfor gir de bort valper... Fått mange GODE valper helt gratis. Øh, må sjekke... Nei, hun har dessverre ikke det. http://www.furry-paws.com/litter/pup/2210142/13888711
 13. Flådd hund funnet

  Jeg flådde og garva 9 reveskinn ifjor vinter og skrotten fikk fuglene. Skinna ble solgt på marked, fikk greit betalt. Jeg flådde over 400 kji, og garva/tørka rundt 250 av de skinna. Resten ble kasta til reven. Skrottene fikk bikkja. Skinn/lær/pels er det mange som vil ha, de færreste samler på de men lager bruksgjenstander av de.
 14. Furry Paws - hundeoppdrett- og treningsspill

  Hihi, jeg har stort sett grabba med meg de gratisvalpene jeg, nå driver jeg og parrer de slik at jeg får mest mulig egenavlet til 175/200 målet. Jeg har tib mastiff valp om du vil ha?
 15. Billig vs dyr hundemat vg +

  Alle tørrfor har rundt 10% vann i seg, ellers hadde det vært stein...
×