tulip

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,948
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

Om tulip

 • Rang
  MsVinegar

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Grand Danois x 1

Nylige profilbesøk

13,002 profilvisninger
 1. Hva med å se på MeatLove? Kokt/frysetørket, høy kjøtt andel. Yukon Hundeutstyr er importør.
 2. Jeg føler meg aldri utrygg, hverken med eller uten hund, så sånn sett har ikke størrelse noe å si. Men ja, endel folk viker unna pga str på bikkja mi...
 3. Nå er jeg på min tredje GD, og de har fått lange, gode turer i terreng fra de var 10-12 uker gamle. Ingen av de har hatt skjelettproblemer, alle tre er rtg fritt foran og bak. Jeg husker hvor mye pes jeg fikk fra *ekspertene* da jeg hadde min første, jeg kom til å gå henne ihjel fikk jeg høre flere ganger... Nå er det derimot normen å anbefale mye tid i terrenget fra de er små, nettopp for å styrke sener, ledd og muskulatur.
 4. Jada, størrelsen skiller og helsa er like god/ille... Men gemyttet er på ingen måte unikt på cavalieren, som var poenget mitt.
 5. Valpis/Zugo!!!!! Og beskriver en GD ganske så greitt, med unntak av at størrelsen kan skremme endel, de har plenty av det milde uttrykket.
 6. Jeg har brukt heller på hest. Å ri en uke på Finnmarksvidda med gjerde på slep er bare å glemme, myggmiddel og kraftfor blir prioritert! Vi planla alltid rutene slik at vi fikk minst to netter der hestene fikk stå i skillegjerde for rein, resterende sto de med heller. De kunne fint legge seg og gå rundtomkring, men med kortere steg og annen teknikk enn uten.
 7. Veldig. Det er hoveddødsårsaken i rasen. Jeg har endelig fått begynt på plenklipperga, det er jo rene førsteslåtten rundt huset... Bikkjene satt i et helvetes rabalder mens jeg holdt på på sørsida, og jaggu meg dukka ikke ene naboen opp og lurte på om jeg hadde vann? Eh, joda, tror da det? Skrudde på utkrana og der var det tørrt gitt. Gubben har akkurat overtatt foreldrenes hus, og har begynt grave for å drenere og det dukker opp plenty rør og kabler som ikke står i gravemeldinga... Han fikk fiksa vannet, og nå når jeg har meg drikkepause på verandaen hører jeg han bannes, dem gravde over en strømkabel! Heldigvis går fiberkabelen til internett på andre sia av veien, så han gjør bare seg selv nettløs om han graver opp sin kabel 😅
 8. Jupp, det er helt klart arvbart og man har just funnet tre gener som øker sjansene for magedreining. Man har håp om å finne flere, og det dobbeltestes nå på to gener som muligens kan beskytte mot magedreining. Veldig interessant! Man regner med at pga bygningen er det var 20% sjans for dreining, og med alle 6 alleler har man rundt 60% sjans. Ang det å avle på linjer med dreining, det er umulig å utelukke alle hunder med det på linjene, da har man ikke mer å avle på. Sånn er det med alle tilstander som ikke har enkel dominant eller ressesiv nedarving, i alle raser. Med gentest har vi fått en bedre måte å utelukke enkeltindivider på, men beholde familien for diversitetens del. Biiga er testet fri, men hun skal ikke avles på av andre årsaker.
 9. Akkurat nå venter jeg på det lovede oppholdsværet slik at bikkjene kan få kveldsmaten sin ute (en hel ryggrad hver av nyslakta geit) og jeg kan gå til åteplassen med avfallet.
 10. Iom at overlevelsesraten hos geit vil være større enn hos sau trengs færre dyr for å ha nok til "kvota" (vinterforing) og slaktevolumet vil være mindre iom at man har inntekt på melka også. De er også selvfødende, så man må ikke ha døgnvakt under kjiinga. Kji og unggeit (under 3år) smaker også *mildere* ( i mangel på et bedre ord) enn lam, så det kan erstatte kylling for de fleste. Vinn vinn. Geit er også ypperlig til pinnekjøtt, så julemiddagen er berga.
 11. Kanskje man burde bytte ut sau i skogsområder med geit? Geita holder seg ganske samlet, og de forsvarer seg mot rovdyr. Og om de jages er de både sprekere og mer utholdende enn sau, så omtrent ingen sprenges. De kommer seg ut av ur og bergsprekker selv, de gir både kjøtt og melk, og de har mye eldre avkom når de slippes i utmark. Minuset med geit er at de er innmari sosiale, så de kan forfølge turgåere i milevis, og de elsker å gnage på bark (ødelegger for hogst) og biler (må anlegges inngjerdede parkeringer i hytte- og turområder).
 12. Ja, om man ikke finner andre løsninger enn å la en valp være alene hjemme hele arbeidsdager! Det finnes noe som heter hundepasser, og det er ofte helt gratis om man leiter litt. De to siste valpene mine var 15+ kg som 12 ukers, altså ikke små og søte nøster, men jeg hadde null problem med å finne noen som kunne komme å lufte og leke litt med de ila arbdagen min. Helt gratis. Når jeg fikk Valpis jobbet jeg atpåtil 3 forskjellige skift ila uka. Jeg fikk heller ikke mer enn 3 uker ferie i strekk, med siste var jeg heldig og fikk påskehelga i tillegg. Jeg syns det er ironisk at man kan lete etter den perfekte valpen i evigheter, men når man endelig får den er det om å gjøre å forlate den så fort som mulig...
 13. Personlig hadde jeg klipte mer. Det ser ut som du har tatt knapt to mm på tuppen.. Jeg skjønner at mange syns at det er ekkelt å klippe, og derfor er for forsiktige og bruker lang tid, noe som kan gjøre at hunden blir urolig. Jeg bare satser på at det går bra og klipper i vei, og jeg kan telle på en hånd de gangene jeg har klipt til blods. På nye hunder klipper jeg alltid stående, dvs som om de var hest slik at de ikke kan bite fingre/klotang om de er vant med det. Det å bite i arm/skulder i stedet har de mye større sperre for virker det som. En collie jeg klipte i to år kløp meg i armen første gang, men jeg slapp ikke foten, bare så på han og sa fyyyy og klipte videre. Hadde null problemer etter det, og han var sånn som måtte ha munnkurv og holdes fast/dopes ned hos vet for kloklipp. Han klippes nå av min daværende husvert på samme måte med null tull og ferdig på 5 min.
 14. Joda, du får tatt mer under, på bildene ser man at det er nok å ta av. Fil for hånd med en grov neglefil beregnet for akrylnegler (80-100grit). Legg den helt under neglen, ikke der du allerede har slipt. Da vil du etterhvert få formet kloa "rett vei"
 15. Pulpa er "kjøttlaget" som beskytter nerve og klobenet. Jeg mener toppen av kloa. Du har slipt en skarp vinkel om undersiden er lengre enn oversiden, da må du jevne av oversiden slik at tuppen blir mer buet, da sprekker det ikke. Du må få tatt mer av undersiden også, den skal helst være mye kortere enn oversiden.