Jump to content
Hundesonen.no

Heidihj

Medlemmer
 • Content Count

  5230
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Heidihj last won the day on March 28 2016

Heidihj had the most liked content!

Community Reputation

3403 Excellent

About Heidihj

 • Rank
  Happydog!
 • Birthday 09/13/1990

Contact Methods

 • MSN
  heidi.h.j@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  Alaskan malamute og shiba

Recent Profile Visitors

12627 profile views
 1. Heidihj

  Vaksine valp 4 måneder

  I fjor vaksinerte jeg ved 12 og 16 uker. Det har jeg planer om å gjøre med valpen jeg får nå også 😊
 2. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Set ut som valp kom fortere enn forventa likevel. Om alt går etter planen henter vi en hannvalp til pinsehelga 😍
 3. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Ble ikke valp på oss fra det kullet vi ventet på, så da håper vi at det kommer nok hanner i neste interessante kull (der venter de på løpetid) 😊
 4. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Samme her. Jeg kjøpte min første hund sammen med min mor da jeg var 13 år. Hund nr 2 kom da jeg var 20 år. Nå er jeg 28, og i løpet av året tror jeg vi har 6 hunder 🙈 Familien har gitt opp å prøve å snakke meg til fornuft 😅
 5. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Rundt 2 uker til termin på tispa jeg er interessert i valp fra. Hun er drektig, men vi er veldig spent på hvor mange som kommer og kjønnsfordeling! Krysser fingrene for at det kommer en fin hannhund til oss 🤞
 6. Heidihj

  Når fikk din tispe første løpetid

  Litt ulik erfaring på de 4 tispene jeg har hatt: - Golden retriever tispa fikk første løpetid da hun var 14 mnd. Hadde en løpetid i året resten av sitt liv. Aldri problemer med innbilt eller noe. - Alaskan malamute tispe 1 første løpetid da hun var 7 mnd. 2 løpetider i året. Aldri hatt problemer med innbilt. Fikk livmorbetennelte da hun var 6 år - ble kastrert. - Alaskan malamute tispe 2 fikk første løpetid da hun var 7 mnd. 2 løpetider i året. Aldri hatt noe trøbbel hormonelt, men ble bare 4 år av andre grunner. - Alaskan malamute tispe 3 fikk første løpetid da hun var 9 mnd. Hun er fremdeles ikke ett år, så kan ikke si så mye om hvordan hun utvikler seg.
 7. Heidihj

  Tursele til hunder som trekker

  Jeg bruker nomeseler også på gåturer til mine malamuter. Men jeg vil at de skal holde drag i selen også da (ikke full gass - det går ikke, men holde trekk til en viss grad). Jeg var veldig redd for at hundene ikke skulle skille situasjonene om jeg brukte nome til alt, men det gjør de absolutt! De er i helt annet modus om jeg har på nome foran ski/slede/sykkel og om jeg går. Bruker også nome under kløvene pga trekkinga (men da sjekker jeg for gnagsår underveis). Det finnes sikkert noen andre seler som ok, men jeg har enda ikke funnet noen jeg er like fornøyd med som nomeselene når hundene faktisk ligger i trekk på tur også.
 8. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Spennende! Går du for husky igjen? Ja! Blir spennende å prøve en ny rase 😊
 9. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Jupp håpet er å på sikt få et 4-spann til løp og tester (på sikt - Mayah blir 8 i år)
 10. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Blir spennende å se hva som kommer. Jeg tar et raseskifte ser det ut til. Grønlandhund. Jeg har inntrykk av det man kan få mer motor og mer trøkk, så jeg går for det denne gangen.
 11. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Så dere hadde lånt ut Seeko. Blir spennende å se om det blir en valp på dere derfra da tispe eller hannhund?
 12. Heidihj

  Aska, schæferhund :)

  Utrolig trist lesing 😞 Kondolerer.
 13. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Blir kanskje valp i år også 😅 Det håper jeg blir siste valpen på noen år. Kanskje 🙈
 14. Heidihj

  Trekkhundtråden

  I år har jeg nok hunder hjemme til å kjøre 4-spann! Har fått noen sledeturer hittil denne vinteren, og sånn som føret er nå håper jeg vi får mange flere 😊 Malamuten Rana på 9 mnd gjør det veldig godt, og hun har vist seg å foreløpig kunne gå foran med Frost og bak. Resten av gjengen er malamuten Frost (4 år- stort sett foran), malamuten Mayah (7,5 år - går bak) og innimellom har vi med malamute/alaska husky miksen Tundra (1,5 år - går greit foran med Frost og bak med Mayah). Shibaen vår Teemo har også fått prøvd seg på noen spannturer - både der han får løpe bak og ved siden av sleden, og der han går i spannet. Bilder og noen filmsnutter ligger her:
 15. Heidihj

  Tur og skeptisk veteriner

  Noe av det viktigste jeg gjør med mine valper er å være masse ute i terrenget, skogen og fjellet. Vi kan være ute i mange timer, så lenge det går på valpenes premisser og at de får hvile når de trenger. Det er viktig for valpene å bygge muskler, få god koordinasjon og forståelse for terreng. Mine hunder har et liv med mye tur og fysisk aktivitet, så jeg syns det er veldig viktig å legge et godt grunnlag (jeg har en hund som jeg overtok som voksen. han har ikke grunnlag i det hele tatt.. merker fremdeles etter to år hos oss at han er mye mer klønete i terreng enn de andre).
×