Heidihj

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,072
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Om Heidihj

 • Rang
  Happydog!
 • Bursdag 09/13/1990

Contact Methods

 • MSN
  heidi.h.j@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  Alaskan malamute og shiba

Nylige profilbesøk

11,498 profilvisninger
 1. Gratulerer! 😊
 2. Så spennende! Lykke til 😊
 3. Lite som slår en godt muskulert og godt bygd alaskan malamute Gjelder grønlandshund også forsåvidt. Generelt liker jeg helt klart best spisshunder utseendemessig, og flaks for meg passer de rasene jeg liker best hos oss.
 4. Jeg jobber bla. på et hundesenter. Der har jeg stort sett alltid med hundene mine 😊
 5. Jeg har fått to hannhunder etter dette ble skrevet, så har ingen konkrete valpeplaner nå 😊
 6. Det er helt tragisk.. Akkurat det samme merkes på malamute. Det er egentlig bare trist at rasene er så pene.. På malamute er det mye kull og valper (både i klubben og utenfor) for tiden, og det er nok ganske mange nye malamuteeiere som ikke passer rasen over hode. Dessverre er det stadig flere og flere malamuter som går til omplassering når eierne får en aha-opplevelse ved kjønnsmodning - og også endel som ender med å omplassere ved 3-års alderen når hundene plutselig begynner å få mer meninger. Ikke en god utvikling for polarhundene dette nei (nå er det jo ikke bare GOT som står for dette da).
 7. Malamuteklubben har en del aktive medlemmer i Hedmark Mange muligheter knyttet til hundekjøring i området. Skulle jeg kun valgt boplass ut i fra hundemiljø og kjøremuligheter, hadde helt klart Hedmark stilt sterkt!
 8. Jeg har vært på rideturer på Hardangervidda der heller ble brukt i pausene. Dette var da snakk om lunsjpauser opp til 1 time der hestene fikk gå å gresse med de på. På natten hadde vi fast tilholdssted med inngjerding til hestene. Jeg må helt ærlig si at jeg ikke så noe galt med denne bruken - helt til det nesten ble katastrofe. På en tur vi hadde kom det plutselig noen turgåere med en løs hund. Hestene skvatt noe veldig (det gjorde vi også), og til tross for hellene la de på sprang. Vi sprang etter og var livredde for at de skulle snuble og brekke noe. Heldigvis tok vi de igjen etter noen kmer, og helt uskadde! Den ene hadde ødelagt sine heller, men den andre hadde fremdeles intakte. Det kunne virkelig ha gått fryktelig galt.. Denne episoden har fått meg til å tenke at det er en risiko for skade om hestene virkelig legger på sprang, men utover det syns jeg faktisk ikke det er så himla mye mer problematisk enn å stalle opp mine bikkjer i kort kjetting når vi er på tur. Jeg syns det virker som mange turhester lever et godt liv Må legge til: Jeg syns såklart ikke noe om å bruke dette utover på tur eller lignende der det er det eneste/beste alternativet.
 9. Så nydelig! Jeg har en fasinasjon for rasen jeg og. Virker veldig fine 😊
 10. Veit om flere som sliter med å finne passende seler. Hadde helt klart spesialbestilt! Det trenger ikke være så dyrt heller. Flere som driver aktivt med kjøring og trekk vet jeg foretrekker å spesialbestille fordi hunder er ganske forskjellige Her har jeg spesialsydde seler på 2/3, samt hatt spesialsydd til en malamute tidligere. Sjekk opp med Seleverkstedet (de tar ikke inn bestillinger før høsten) og Minipina (tar imot bestillinger mot slutten av august). Evt. kan du bestille på mål fra MR i Sverige.
 11. Jeg kommenterer da ingen spesielle der? Det er jo mange som har utrolig stort behov for at hundene skal springe løs i båndtvangen. Om du har helt og holdent kontroll til enhver tid, og aldri er i nærheten av vilt, kjenner jeg at det ikke er ditt hundehold som er det store problemet. Det er ganske mange andre folk der ute som er slappe på båndtvangen, men som argumenterer som bare det at de har kontroll. Jeg veit ikke hvor kontroll hver enkelt har, men båndtvang er båndtvang, og mange har hunder med et snev av viltinteresse og selvstendighet nok til å forlate både fører og sti noen sekunder.
 12. Jeg siktet overhode til ingen spesiell da jeg skrev at de går klistra eller noe av det andre jeg skrev. Jeg kommenterte at det GENERELT er en svært slapp holdning i hundemiljøet, og jeg ser hver dag omtrent folk offer seg over båndtvangen på fb, forumer mm. Disse holdningene syns jeg svært lite om, unasett hvordan hundetype eller hvilket individ man har. Jeg kan overhode ikke si noe om enkelte soniser sin kontroll, og det har jeg ikke gjort heller. Men det ER båndtvang, og den gjelder uansett hvor mye kontroll man som hundeeier mener man her. Det er faktisk ikke mye å diskutere på det.
 13. Jeg har overhode ingen forståelse for at folk skal ha bikkjene sine løse i skauen og på fjellet i båndtvangen. De som har hunder som er klistra til eier uansett, hva er problemet med å ha bånd på da? Og hvorfor har folk så utrolig stort behov for å la sine hunder springe løs, når det kan gå utover andre dyr? Nei.. Jeg fatter det virkelig ikke. Det å ha magebelte og bånd bør ikke være et problem. Bruk båndtvangstiden til å få hundene til å jobbe på nye måte isteden. Det er så utrolig mange måter man kan få mosjonert en hund som går i bånd. Greit nok at det er noen soniser som mener at de har fullstendig kontroll på sine hunder uansett situasjon i skogen/på fjellet, men den slappe holdninger man ser i hundemiljøene syns jeg er skremmende. Man skulle trodd at hundefolk ofte er mennesker som har forståelse og interesse for dyr og natur, men det virker som utrolig mange hundeeiere (også aktive hundefolk) syns det viktigste i denne verdenen er at akkurat sin hund får mulighet til å løpe løs og kose seg..
 14. Gratulerer så mye med en flott gjeng ❤
 15. Jeg har kun hatt valp en gang mens jeg bodde alene, og da hadde jeg en voksen hund i tillegg, så akkurat det med å være alene med valp for første gang skal jeg ikke si så mye om. Men jeg vil virkelig anbefale deg å se deg om etter en unghund eller en voksen omplasseringshund! Jeg har hatt tre valper og to voksne omplasseringshunder, og du verden så mye enklere jeg syns det har vært med de voksne hundene. Jeg har vært nøye med hvilke voksne hunder som ble tatt inn, og rasene var bestemt på forhånd. Individene som kom inn hit i voksen alder ble vudert og sjekket godt før jeg tok de hjem. Nå elsker jeg valper, men de siste to gangene vi har skaffa hund, har det rett og slett ikke vært så lett å skaffe valp. Det er virkelig tidkrevende mtp alenehjemmetrening osv, og det hadde ikke vi mulighet til. For oss har voksen hund vært lurt i de tilfellene Det vil jo evt være mulig for deg å få en valp ved en senere anledning, og kanskje til og med mens du har en stabil, voksen hund å ha sammen med den? Jeg syns det er stor forskjell på å ha valp alene, og valp sammen med andre hunder i hjemmet. Uansett, lykke til! Jeg har hatt både en og to hunder mens jeg har vært alene om de, og det syns jeg har vært helt greit. Så lenge man passer på å tilrettelegge dagene sine etter at du har hunder hjemme, så syns jeg ikke det var så vanskelig