Gå til innhold
Hundesonen.no

Heidihj

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,215
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Heidihj last won the day on 28. Mars 2016

Heidihj had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

3,375 Excellent

Om Heidihj

 • Rang
  Happydog!
 • Bursdag 09/13/1990

Contact Methods

 • MSN
  heidi.h.j@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  Alaskan malamute og shiba

Nylige profilbesøk

12,364 profilvisninger
 1. Pris på hunder til omplassering .

  Jeg tror de fleste hunder takler en omplassering. Jeg har tatt inn to voksne hannhunder, og det har gått så bra begge gangene. Det selges en drøss med voksne hunder til 10 000 +. Jeg syns absolutt dette kan forsvares for en hund som er frisk (helsetester OK), har de egenskapene som ny eier ønsker (god trekkhund, god jakthund mm.) og har et bra gemytt. Jeg hadde selv enkelt kjøpt inn en voksen hund om den har det jeg ønsker av egenskaper. Min ene omplassering kosta egentlig 8000 kr. Jeg hadde ikke de pengene liggende da jeg ble oppmerksom på han. Eier var så fornøyd med det livet vi kunne tilby hunden, så vi fikk kjøpe han til under halv pris. Jeg har fint råd til å eie hundene mine, men jeg har ikke penger til ny hund liggende til enhver tid. Jeg må alltid spare inn og skrape sammen når vi skal kjøpe inn ny hund - men penger til mat, forsikringer og enkle vet.utgifter har vi (vi har 4 hunder - så blir litt utgifter).
 2. Valg av trekksele

  Jeg har nomeseler fra troll, björkis og gresshoppa til mine malamuter. Fornøyd med de. Shibaen har en som er sydd på mål av Minipina. Om du har mulighet ville jeg ha prøvd på noen varianter for å se hva som passer best til din hund.
 3. Helt enig med deg! Men nå kjenner jeg til en sak der eier var på tur i utmark med hund i bånd. En søye med lam kom helt bort til hunden, og eier klarte ikke dytte de vekk. Hunden bet sauen. Hvem ble begjært avlivet? Jo, hunden... Det er ganske sprøtt
 4. Jeg har hatt hunder som har drept. Det er helt jævelig. Den ene var en golden retriever. Hun drepte to kaniner. Begge gangene var hun bindt (første gangen hoppa kaninen innenfor rekkevidden, andre gangen slet hunden seg). Der var veldig vondt begge gangene. Spesielt ettersom begge tilfellene endte i knuste eiere.. Det hadde ikke falt meg inn å avlive hunden min pga dette. Jeg tok bare enda sterkere forhåndsregler. Andre gangen var det en av malamutene mine som kom seg løs på gården vi bodde på. Vi hadde sau, kyr, høner, kaniner og katter som nærmeste nabo på den tiden. Hunden valgte å bryte seg inn i hønsegården. Der gikk det dessverre med noen høner som lå på eggene sine. Dette var også helt grusomt. Bonden tok det heldigvis pent. Han kjente meg godt, og viste at dette var et uhell som nok ikke kom til å skje igjen - i tillegg kjente han til polarhunder fra før, så han hadde kunnskapen til å se at dette ikke var aggresjon eller at det var fare for barna på gården. Igjen - å avlive hunden min pga dette hadde ikke vært greit. Jeg har lært at bånd ryker og at dører åpnes. Som eier av store polarhunder har jeg et stor ansvar. Vi har valgt å bosette oss i en bygd ned sau, og vi bor i en kommune med tusenvis av tamrein. Det går helt fint, så lenge vi er vårt ansvar bevisst. Vi vet godt hva vi har i enden av båndet.. Vi har en lignende sak som de tolv sauene her i kommunen. Utrolig sosiale og enkle hunder er krevd avliva. En svært trist sak. Om disse hundene må bøte med livet, har det ingen ting å si utover at eieren mister sine elskede hunder.. Eierne har lært, og de kommer ikke til å være sløve med de igjen. I denne saken har også argumentet vært at bonden har barn på tunet, noe som såklart er totalt irrelevant i en sak der hunder tar sau på utmarksbeite.
 5. Vi er nok endel folk som eier hunder som vi vet fullfører jakta om de får sjansen. Jeg går fint med normal puls, men det er et stort ansvar, og man må passe godt på at man bruker utstyr som ikke ryker osv. Utrolig trasig sak for alle parter. Det er mitt store mareritt å oppleve at hundene kommer seg løs og tar dyr på denne måten..
 6. Valpegjengen 2018

  Jeg er så utrolig fornøyd med denne valpen! Hun er så utrolig god og fin. Ser ut som hun kan bli flink i trekkselen også
 7. Valpegjengen 2018

  Valpen viser at hun kan bli en brukbar trekkhund
 8. Valpegjengen 2018

  Det er hun
 9. Valpegjengen 2018

  Hundepoter tåler stort sett fint å gå på frost og snø. Da jeg hadde retriever tok jeg på potesokker da jeg så hun begynne å løfte potene ekstra og halte litt. Stort sett var det under 15 minus før hun trengte sokker. Nå har jeg malamuter og shiba. Bruker ikke sokker på malamutene omtrent (bare ved skader), og shibaen har jeg kun opplevd trengte sokker en gang (- 20 grader på skitur på fjellet).
 10. Valpegjengen 2018

  Min 2018 valp er 5 måneder i morgen 😍 fremdeles drømmevalpen!
 11. Annen hunderase enn den du har.

  Jeg har malamuter fra før. Skulle jeg hatt samme bruksområde, som er trekk og tur, ville jeg valgt som over. Jeg har også shiba som tilleggshund. Han er med på alt, men bor inne med oss. Skulle jeg hatt en annen rase som tilleggshund til polarhundene, kunne jeg tenke meg islandsk fårehund. Har veldig sansen for dem - men jeg HATER bjeffing.
 12. Annen hunderase enn den du har.

  Ingen tvil: grønlandshund 😊
 13. Valp - hva prioriterer du av trening i starten?

  Jeg lar valpene mine stort sett bare få være valper. Rana (4 mnd) kan ikke en eneste kommando annet enn å komme når jeg roper navnet hennes. Utover det tar jeg mine valper med overalt og sosialiserer de masse med hunder utenfor flokken og andre mennesker i alle aldre. Valpene må også lære å være selvstendige og falle til ro i hundegård og i bånd ute. Hovedfokuset vårt er likevel å la de få utfolde seg i naturen. De får løpe løs i fjellet og skogen hver dag. Koordinasjon, muskulatur og kondisjon er mitt største fokus hos valpene. De skal få oppleve at det å være aktiv ute er meningen med livet
 14. Valpegjengen 2018

  Takk! Jeg elsker bygningen og kroppen hennes. Hun har også noen utrolig fine bevegelser, så har troa på henne Viste tidlig at hun hadde et svært godt og effektivt trav. Håper hun fortsetter å utvikle seg i den retningen
 15. Valpegjengen 2018

  Rana vokser og vokser. Hun er litt over 4 mnd, og nærmer seg nok 20 kg. Fremdeles en utrolig herlig valp!
×