Gå til innhold
Hundesonen.no

Heidihj

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,197
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Heidihj last won the day on 28. Mars 2016

Heidihj had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

3,318 Excellent

Om Heidihj

 • Rang
  Happydog!
 • Bursdag 09/13/1990

Contact Methods

 • MSN
  heidi.h.j@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  Alaskan malamute og shiba

Nylige profilbesøk

12,133 profilvisninger
 1. Uttørket pels?

  Om du ikke tror det er fôret, er det ikke veldig uvanlig at de røyter skikkelig ned innimellom. Dekkhåra røyter på mine innimellom også. Ikke nødvendigvis hvert år. Så om han er i fin form, og dere ikke har gjort noen store endringer med foringa hadde jeg vente å sett om pelsen kom tilbake på vanlig måte 😊
 2. Flokken på Helgeland - Malamute og shiba

  Valpen vokser, og hun blir bare morsommere og morsommere. Hun har virkelig funnet seg godt til rette i gjengen, og det er tydelig at de alle trives godt i hverandres selskap. Det har vært en varm juli her på Helgeland, så vi har måtte begrense oss når det kommer til turer i noen perioder. Likevel har vi fått flere dagsturer på fjellet og en 4 dagers fjelltur på Saltfjellet. I dag har temperaturene rast, så nå håper vi på en mer malamutevennlig sommer den siste måneden (og gleder oss selvfølgelig til en fin høst)
 3. Valpegjengen 2018

  Valpen min begynner å bli stor 15 uker og nesten 16 kg. En herlig og flott frøken
 4. Marvin

  For en herlig liten krabat Gratulerer så mye Ia!
 5. Min neste hund *drømmetråd*

  Den hannhunden jeg beskriver over er veldig lik min Frost, en voksen malamutegutt som jeg overtok sist år. Han er nesten perfekt Jeg har nylig kjøpt meg en ny valp. En malamutejente av fargen agouti (lys). Jeg håper og tror jeg kan få en sosial, vakker og herlig arbeidshund i henne. Ser jeg har skrevet i denne tråden at jeg ville ha en siberian husky. Jeg tror nok ikke det kommer en sh i hus på en god stund, om noen gang. Flott rase, men jeg tror nok malamute og grønlandshund er hunder som passer meg bedre.
 6. Fjelltur med hund

  Hei! Jeg har vandra mye i fjellet med hund, og det er noen hensyn å ta. Når det kommer til bånd og sele er det best å finne noen dere trives med. Det et veldig forskjellig hva å folk foretrekker, og valget avhenger litt av om hunden trekker mm. Jeg foretrekker strikkbånd på ca 2 meter til min shiba (veier 10 kg) på fjelltur. Han trekker hardt, og går alltid i stramt bånd foran oss på stien. Finn en sele som passer hunden. Jeg foretrekker en form for trekksele. Non-stop har noen korte sykkelseler med y-front som jeg syns er veldig ok. Om hunden ikke er vant med hardt terreng, er potene viktig å sjekke. De kan bli sårbeinte. Pakk med et sett med potesokker og en potesalve i tilfelle han trenger det. Sjekk labbene flere ganger om dagen om du er i tvil om de er sterke nok. Ta med litt ekstra mat. Det er ikke uvanlig at de kan bli litt mindre interessert i mat enn vanlig på slike turer, så ikke dumt å ha med noe frysetørka kjøtt (Provit selger frysetørket vom) eller noe annet å blande i som hunden liker. Frysetørka provit syns jeg er veldig greit å kombinere med tørrfôr på tur pga ekstra energi til hundene, i tillegg til at det veier veldig lite. Det kan bli veldig kaldt på teltbunnen om det blir kaldt på natta (har vel ikke vært noe stort problem sørpå akkurat denne sommeren), så gi han gjerne et pledd eller en del av et liggeunderlag. Turen dere skal gjennomføre bør absolutt være overkommelig om hunden er vant med å få litt turer God tur!
 7. Abortsprøyte/p-sprøyte

  Jeg ville tatt kontakt med veterinær og heller vurdert å kastrere henne permanent om hun sliter såpass med løpetid. Det må være en bedre løsning enn å ta sprøyter hver gang?
 8. Valpegjengen 2018

  Valpen min vokser seg stor og fin ❤ Vi tok med oss hele gjengen vår til veterinæren på onsdag, og da viste vekta på Rana 12,5 kg. Fin størrelse for en frøken på 12 uker 😊 Hun er veldig sosial, energisk og morsom. Hun elsker de voksne hundene, og koser seg stort sett med de hele dagen utendørs (det er dødskjedelig å være inne! Så hun er ute fra kl 8 til kl 23-00 🤣 stort sett er vi to-bente også det).
 9. Hvordan få opp matlysta?

  Det er endel som blir lei vom og hundemat. Hva skjer som du gir annet kjøtt eller fisk? Bare tørrfôr? Hun får jo ganske mye mat, så det kan jo være hun rett og slett ikke trenger så mye. Malamuten er jo en rase med lavt stoffskifte, og trenger ikke voldsomme mengder mat. Syns jo heller ikke 33 kg høres lite ut på din tispe (hun er jo ikke så høy), men vanskelig å si bare ut i fra vekta såklart. At hun faktisk blir slapp gjør jo at jeg ville ha prøvd å skifte ut kjøttet. Legger til: med den sommeren dere sørpå har nå, er det ikke merkelig at hundene spiser dårlig. Det i kombinasjon med hormoner kan nok gjøre sitt. Unge hunder kan jo spise dårlig, og det er helt vanlig at de er litt tynne og hengslete. Kan godt hende dere merker forskjell når temperaturene går ned til høsten.
 10. Nye vaksineringsrutiner?

  Som tidligere er det anbefalt DHPPI ved 12 ukers alder, og flere anbefaler fremdeles revaksinering ved 16 uker pga smittsom leverbetennelse (det har vist seg at rundt 10% av valpene som får vaksine ved 12 uker ikke er tilstrekkelig beskytta). Vi var hos veterinæren for 12 ukers kontroll og vaksine i går, og da anbefalte de fremdeles å ta vaksine ved 16 uker før sikkerhets skyld (valpen min er utsatt for endel smittepress pga min jobb på hundepensjonat og at vi omgås mye hunder ellers også). Min valp er heller ikke vaksinert ved 8 uker.
 11. Hente valp, mange timer med bilkøring.

  Jeg har akkurat kjørt fra Østlandet til Nordland med valp. Fiksa meg sjåfør sånn at jeg kunne fokusere på valpen. Hadde henne på fanget hele veien. Det har jeg gjort med alle valpene jeg har henta, og opplever helt klart det som det tryggeste for valpen. Ellers hadde jeg med teppe, tyggebein og håndkle, og vi stoppet ganske ofte for å lufte oss. Valpen sov omtrent ikke på turen, men så lenge hun lå inntil meg var hun snill og rolig Burtrening i bil har vi jobba litt med nå etter vi kom hjem. Nå er hun mye tryggere, og da har tilvenning til bilburet blitt mye enklere.
 12. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Jeg tenker høyde og vekt. En corgi f.eks. er faktisk ikke en så himla liten hund, den har bare veldig korte bein. Jeg syns også mine malamuter er større enn endel settere, selv om høyden i noen tilfeller kan være lik.
 13. Valpegjengen 2018

  Små tøffinger trenger også litt pause ❤
 14. Personlighet i samme hunderase

  De malamutene jeg har og har hatt har alle vært veldig ulike. En var liten, svært rask, veldig mye energi i tillegg til en stor pakke drifter i form av jakt, forsvar mm. En er rolig, leken og useriøs. En energibombe som er glad i alt og alle. Den nyeste frøkna er den mest aktive valpen jeg har hatt, og hun virker selvstendig. Blir spennende å se hvordan hun utvikler seg. Hun blir nok en helt annen type enn de andre igjen.
×