Gå til innhold
Hundesonen.no

Heidihj

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,179
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Heidihj last won the day on 28. Mars 2016

Heidihj had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

3,240 Excellent

Om Heidihj

 • Rang
  Happydog!
 • Bursdag 09/13/1990

Contact Methods

 • MSN
  heidi.h.j@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  Alaskan malamute og shiba

Nylige profilbesøk

12,024 profilvisninger
 1. Sonens Championer

  Jou av Enerhaugen - "Teemo" Rase: Shiba Født: 15.04.2014 Titler: N UCH
 2. Valpegjengen 2018

  Jeg henter mitt nye håp om litt over en uke ❤ Gleder oss veldig til å få en liten muttebølle i hus!
 3. Å velge en annen rase enn «hjerterasen»

  Jeg fant min hjerterase på 2. forsøk. Den første hunden min ble kjøpt sammen med familien da jeg bodde hjemme (golden), men da jeg flyttet ut tok det ikke lange tiden før jeg turte å satse på min daværende drømmerase. Det ble full klaff, og om en uke henter jeg mitt eksemplar nr. 4 av rasen (malamute). Jeg var inne på tanken nå om å kjøpe meg en annen polarhund, men det klarte jeg rett og slett ikke da jeg fikk tilbud om en valp av rett kombinasjon. Er usikker på om jeg klarer skifte ut malamuten i fremtiden om jeg har samme ønskene som i dag. Vi tok inn en annen rase for litt over et år siden (shiba). Jeg var spent på om jeg ville engasjere meg like mye for den rasen, men nei. Det gjør jeg rett og slett ikke. Jeg digger de, men de er ikke drømmehundene for meg. Super "tilleggshund" da riktignok. Vi digger shibaen vår, og kunne ikke fått en bedre "maskot" i tillegg til malamutene. Jeg kan likevel ikke tenke meg å gå for å bare ha shiba.
 4. Hundetiss i pels

  Ville ha satt opp noe foran veggen sånn at han ikke ligger der. Jeg har selv hundegårdshunder, og de lukter ikke blomster, spesielt ikke hannhundene. De tisser opp etter hundehusene og elementene, og de ligger jo inntil hus og gårder innimellom.
 5. Trekkhundtråden

  Jeg ville ikke ha brukt nakkeline. Min erfaring er ihvertfall at det blir veldig demotiverende og tungt for begge om man kobler sammen en motivert og en mindre motivert hund. Den motiverte må plutselig dra med deg den andre (i halsen), og den demotivert blir dratt med. Det kan jo såklart slå ut andre veien, men jeg ville ikke satt på nakkeline her. Hadde også sløyfa hanefoten, og gått for to kobbel. Det blir mye morsommere for hun som trekker. Da blir hun ikke begrensa av den andre. Det kan jo være at dere har et for høyt tempo for elghunden her? Ikke alle et komfortable med høy fart og galopp.
 6. Valpegjengen 2018

  Blir nok malamute om alt går etter planen nå 😊 om ikke vurderes grønlandshund også.
 7. Jeg har Ruffwear til shibaen, og har også et par i malamutestørrelse liggende som har blitt brukt på yngre hunder for å begynne treninga. Jeg syns de sitter ok om man pakker lett, og hundene får bevege seg relativt fritt. Men med det samme kløven skal brukes til noe mer enn lette turer, syns jeg den ikke holder mål. 2 av de 3 jeg har her, bærer preg av å ha blitt brukt i kratt, steinrøyser mm. De tåler ikke like mye som de andre, mer solide kløvene jeg har (Togo og Laika). Skulle jeg kjøpe en kløv som skulle brukes til lettere vekt i ok terreng hadde jeg kunne kjøpt en Ruffwear, men om man skal pakke tyngre og trene for lengre turer, da er de rett og slett for små, før dårlig mulighet til å heise veskene, og jeg syns stoffet tåler vanskelig terreng for dårlig. På shibaen sitter den mye bedre enn på malamutene. Shibaen blir trent til å gå med opp til 30% av kroppsvekta, og det fungerer greit med kløvveskene på de mindre størrelsene. Vurderer likevel en kløv som er mer hardfør til shibaen også.
 8. Valpegjengen 2018

  Valpekullet jeg vurderer å kjøpe valp fra er snart 3 uker veldig morsomt og spennende å følge dem! Vi begynner å bli klare for valpesommer og nye utfordringer om ca 6 uker
 9. Valpegjengen 2020, 2021, 2022, 2023, 2024?

  Det blir nok en ny hund eller to i løpet av den perioden, men ingenting konkret planlagt 😊 vi får valp nå i 2018 sannsynligvis, så da har vi 4 hunder. Det holder nok for en stund.
 10. Valpegjengen 2018

  Litt endring i valpeplanene her. Om alt går rett vei, får vi muligens en liten muttefrøken i hus om ca 8 uker
 11. Vi har litt forskjellige hunder innom hos oss for pass, og da er det våre regler som gjelder. Hundene går løs i leiligheten, får være i møblene så lenge de oppfører seg (ressursforsvar osv). Nå skal det sies at ingen av de hundene vi pleier å være passere til, har eiere med spesielle regler de vil vi skal overholde.
 12. Polarhunder i andre land

  Når det kommer til malamute ihvertfall, så er nok hundene her i Skandinavia generelt litt "mer" enn de er i USA. Mange av hundene vi har her blir avlet for sledebruk og turbruk, og vi fremelsker trekkegenskaper, noe som ofte fører med seg mer jakt. Amerikanerne mener jo at mye av de hundene vi har her er helt feil. De er for lette, små, for bruksavla rett og slett. At det jeg har sett og hørt fra amerikanske hunder, er generelt roligere og "daffere", men det er jo forskjeller der også. Jeg er nok ganske sikker på at det er nok av jaktinstingt og driftige hunder der borte også. Flere av de aktive malamuteeiere jeg kjenner til der borte, har hundene i bånd, som her. Ellers må jeg jo si at en feit og utrent hund som ikke er vant med annet enn å tursle i parker, antakelig kan bli litt passiv. Vi ser jo det her i landet også. I tillegg tror jeg nok at det er endel hunder som jager, og at eierne likevel slipper de løs.
 13. Lemenår

  Jo ja.. Det kan vel sees på på den måten også
 14. Lemenår

  Åhhh.. turene blir ikke så idylliske når jeg må passe på å ikke bli revet i bakken av ivrige malamuter som ser lemen som dukker opp overalt håper vi ikke får det sånn her i Nordland!
 15. Alle mine 5 hunde har smilt på en eller annen måte når jeg kommer hjem/inn i hundegården, når de blir klødd eller kappes et ekstra godt sted eller når de bare koser seg. Shibaen har det tydeligste smilet, golden retrieveren min smilte med tenner da hun møtte oss i døra da vi kom hjem, malamutene smiler med munnvikene av kos og når de trives ekstra godt på tur eller ellers. Jeg er ikke i tvil om at mange hunder smiler når de er glade!
×