Jump to content
Hundesonen.no

Heidihj

Medlemmer
 • Content Count

  5248
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Heidihj last won the day on September 1 2019

Heidihj had the most liked content!

Community Reputation

3446 Excellent

About Heidihj

 • Rank
  Happydog!
 • Birthday 09/13/1990

Contact Methods

 • MSN
  heidi.h.j@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  Alaskan malamute og shiba

Recent Profile Visitors

13228 profile views
 1. Heidihj

  Parret seg

  Veldig kjedelig.. skjønner at det er spennende og koselig med valper også, men husk på at det er utrolig mange ah på markedet, og på langt nær så mange gode trekkhundhjem. Jeg ville ha tatt en tur til veterinæren, med mindre man har en plan om å beholde noen selv.
 2. Heidihj

  Bil--Bur til malamute!

  Jeg har Kela bur inni bilen til malamuter (har pick-up med to bur i bak forsetene, og 4 hundekasser oppå selve lasteplanet). Hadde Kela tidligere da jeg hadde kassebur. En malamutehann kan jo variere ganske mye i størrelse, så jeg tror kanskje jeg hadde venta å sett an hvor stor han blir. Evt kjøpt et ganske stort bur, så får han evt får litt god plass i det. Linjene på hunden kan jo gi en indikator på størrelse, men det kan varierer endel bare mellom kullsøsken.
 3. Heidihj

  Urolig/vilter valp

  Jeg har hatt flere valper. Den ene var sånn. Full fart hele tiden, og sov aldri på dagen (til gjengjeld sov hun godt hele natten). Hun hadde ikke vært å ha i hus om hun bare hadde fått korte turer på 15 min noen ganger om dagen. Jeg er gjerne ute med valpene i flere timer om jeg vil det, men da har jeg en sekk valpen kan sitte i, eller vi tar hyppige og lange pauser (evt er vi bare ute på samme sted lenge og koser oss). Valpene tåler det, og de elsker å finne på noe med dere 😊 Ikke vær redd for alt dere leser på nett. Det er utrolig mange meninger, og veldig mange ser ut til å tro at valper ikke tåler noe. Mine hunder har blitt både avbalanserte og trivelige alle sammen, selv om de har vært med på lengre fjellturer og andre aktiviteter fra de er i hus. Kos dere sammen!
 4. Heidihj

  Fra bølle til bestevenn

  Jeg har ikke bc og ikke noen gjeterhund, men jeg har polarhunder med sterk jaktdrift som kan reagere på bevegelse. På en fjelltur i sommer tilta den ene hannen min på biler som kjørte 2 km (!) unna. Han så bevegelse i det fjerne og ble helt tullerusk. Jeg nådde overhode ikke igjennom. Da vi kom ned til bilveien, og han skjønte det bare var biler roa han seg, men skal love deg det er tungt med en krakilsk hann på 40 kg som har bestemt seg for at her skal det jaktes. Det jeg vil frem til er at om driftene er store nok, trenger ikke avstand ha så mye å si. Jeg har også hatt en fryktaggressiv tispe. Hun blokkerte totalt og ble helt vill på andre hunder ved passeringer. Der funka det å trene på avstand, og gradvis minske avstanden, men den situasjonen der er en heeelt annen enn når mine reagerer og skal jakte. Da kan man glemme å bare holde avstand. Og godbiter finnes ikke for hunder med såpass sterke drifter..
 5. Heidihj

  Fra bølle til bestevenn

  Tenker det samme. Jeg er sjokkert, og fatter ikke at kritikerne og jeg ser samme program ..
 6. Jeg har Agria på mine 5 hunder. 2 av dem har 60 000, 3 har 30 000. 1600 + 15% egenandel på alle. Livsforsikring på 3 av dem. Hatt bruk for forsikring flere ganger, og er veldig fornøyd med Agria.
 7. Heidihj

  Acana

  Jeg bruker Acana på noen av mine hunder (de som ikke trenger høyenergi - da bruker jeg stort sett RC 4800) og er veldig fornøyd! Men nå er ikke noen av mine hunder spesielt ømfintlige, så de spiser det de får av mat uten trøbbel. Har brukt Acana Puppy på de siste valpene mine, og det har jeg vært veldig fornøyd med. I tillegg til tørrfôr får mine hunder Provit, rester fra slakteri, elgkjøtt, fisk mm, så her kjører vi variert kost. Alle mine har fin pels, gode poter, fine tenner, gode mager og er i finfin form (har 5 hunder - fra 6 mnd til 8 år og begge kjønn).
 8. Heidihj

  Ulike reaksjoner på hund nummer to

  Jeg fikk min første hund da jeg var 13 år og bodde hjemme. Det tok ikke lang tid før jeg ønsket meg en til, men det måtte vente til jeg ble 21 år og hadde flyttet et sted der jeg kunne gå til anskaffelse av hund nr 2. Familien syns det var for galt å skulle ha to hunder mens jeg bodde i kollektiv som student, og de var veldig negative. Venner syns det var artig, men venner uten hundeinteresserte skjønte jo ikke helt poenget med to store hunder på et lite rom. Samme reaksjonen fikk jeg da den eldste hund døde, og jeg gikk til anskaffelse av ny hund nr.2. Familien syns jeg skulle holde meg til den ene jeg hadde. Familien reagerte også på hund nr 3, men nå har de gitt litt opp, og skjønt at hund er min store hobby og interesse. Nå har jeg 5 hunder (jeg er 29 år nå) 😅
 9. Heidihj

  Valpegjengen 2019

  Min valp vokser sakte men sikkert opp til å bli en fin malamutegutt 😍 Han er ikke en stor valp, men vokser jevnt og fint. En morsom, energisk og glad fyr! Begynner å bli veldig sterk også, så gleder meg til vi kan begynne å jobbe mer med trekk. Foreløpig trekker han tulling når båndet er på, men han går fremdeles stort sett løs på tur. På ene bildet er han sammen med min 2018-valp, Rana. Som har blitt en fantastisk trivelig og fin malamutefrøken ❤️ Hun er Taroks bestevenn og lærer han opp til å bli like rampete som hun selv er 😅
 10. Heidihj

  Hvilken kløv anbefales?

  Har flere kunder som sliter med gnagsår på korthårshunder, så skjønner at det blir en utfordring. Synd!
 11. Heidihj

  Hvilken kløv anbefales?

  Jeg har approach, men de begynner å bli gamle. Kjøpte min første for 8 år siden. På hverken malamutene etter shibaen er mulig å unngå at kløven kommer i konflikt med albuene om man har noe mer enn plastposer i. Men er jo ingen hemmelighet at jeg syns de kløvene er håpløse til det meste annet enn korte turer der man ikke skal ha med noe særlig 😛 men veit mange elsker dem. Skjønner. Mine trekker, men alltid i kløvene. Har trekksele under og passer godt på iforhold til gnagsår. De er hunder som stort sett alltid får trekke på tur, så da finner vi løsninger for at de skal få lov til det. Jeg har veldig dårlig erfaring med non-stop jeg også, men prøver et par kløver nå for å sjekke hvordan de er (ønsker erfaringen på flere pga jobb og verv knytta til kløvaktiviteter i raseklubben). Det blir spennende å se hvordan de tåler lengre turer. Malamutene går bare på, så i ulendt terreng får kløver kjørt seg.
 12. Heidihj

  Hvilken kløv anbefales?

  Jeg har ikke brukt Non-Stop mye, men den sitter absolutt dårlig på mange hunder. De jeg har er ikke brukt mye enda, men spent på å prøve de på noen fjellturer. Jeg foretrekker helt klart Togo, men har både Laika og Ruffwear også. Min erfaring med Ruffwear er ikke så god som din. To av mine har blitt fort slitt etter bruk i stein og kratt (på shiba og malamute), og jeg syns det med at de ikke kan heises opp er helt håpløst. Har sydd på en reim på den ene min for å få veskene litt opp. Laikaen syns jeg er mye bedre i bruk, og den har holdt bedre i stoffet, men Togoen syns jeg er klart best på mine hunder. Edit: når du skriver at kløver har revna foran, har du latt hundene trekke i kløvene da, eller detter de bare sammen?
 13. Heidihj

  Stille To hunderaser på samme utstilling

  Jeg har stilt to raser flere ganger. Jeg har vært heldig, og rasene har blitt dømt i samme ring eller en ring i nærheten, så det hsr gått bra. Det har vært travelt mellom rasene et par ganger. Nå til helga skal jeg stille en i hver av de to rasene. Begge har oppmøte kl 11, og de er ikke så langt fra hverandre i hvilke nr hunden er i ringen totalt sett. Jeg har alliert meg med en venninne som kan gå med den ene i tilfelle det kolliderer helt, men håper å få rekt begge selv. Jeg melder på i begge raser om jeg tror mine hunder kan ha noe å hente, så håper jeg at det går greit 😅
 14. Heidihj

  Flytting og hund

  Nå måtte jeg telle, og Mayah (8 år), har bodd 5-6 steder i sitt liv. Vi har altså flytta endel etter vi fikk henne. De andre hundene vi har nå har flytta en gang (i tillegg til at 2 av dem er omplasseringshunder) eller voks opp her vi bor nå. Tidligere hunder har også flytta litt rundt. Jeg har aldri opplevd noen problemer knytta til flytting på de hundene vi har/har hatt 😊 De er fornøyde så lenge de får være med flokken sin har jeg inntrykk av. Jeg vil vel tro at noen hunder kan slite litt mer med det enn andre. Vi har jo flere hunder, så da er det kanskje enklere enn å kun ha en. Alene hjemme-trening kan vel i noen tilfeller være nødvendig når man flytter til et nytt sted. Spesielt om man har en hund som er litt usikker i utgangspunktet.
 15. Heidihj

  Flokken på Helgeland - Malamute og shiba

  Tusen takk 😊 Valp er stas 😍 elsker valpetiden!
×