Gå til innhold
Hundesonen.no

Heidihj

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,137
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Heidihj last won the day on 28. Mars 2016

Heidihj had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

3,155 Excellent

Om Heidihj

 • Rang
  Happydog!
 • Bursdag 09/13/1990

Contact Methods

 • MSN
  heidi.h.j@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  Alaskan malamute og shiba

Nylige profilbesøk

11,744 profilvisninger
 1. Tørrfôrjungelen, dine erfaringer.

  Jeg bruker ikke dette lengre. Går i RC4800 og Acana som tørrfôr her nå. Var ganske fornøyd med det, men de ble litt tynne. Kjenner mange som bruker det, og jeg har stort sett hørt bare positivt om det.
 2. De begynner å gå fast i bånd når valpene/unghundene blir for opptatt av å følge spor etter vilt. Jeg bruker ikke tid på trene på innkalling ute når jeg ikke kan stole på hundene lengre iforhold til instinktene. I løpegård osv jobber vi selvfølgelig med innkalling hele tiden. Roper jeg, skal de komme. Jeg har jo båndhunder (3 stk), og trives godt med det 😊
 3. Trekkhundtråden

  Trenger ikke ha så mye dekning for at de skal fungere? Jeg har ihvertfall brukt Endomondo gjevnlig uten noe særlig mobildekning. Den funker hos meg ihvertfall selv om dekninga her er dårlig. Har også gps jeg har med for å sjekke avstand og fart innimellom 😊 har ikke appene på denne telefonen.
 4. Trekkhundtråden

  Tidligere har jeg brukt appene Endomondo og Runkeeper. Fungerer helt greit 😊
 5. Hva slags hunderase har du?

  Jeg har hatt en golden retriever. Hun var en super hund på mange måter, men mangla trøkk og intensitet. Hun ble valgt fordi det var min første hund, og familien min ville ikke ha noe annet enn en retriever. Nå har jeg et par alaskan malamute (har hatt 3 totalt) og en shiba. Malamutene er kjøpt som turhunder som trenes i trekk, i tillegg til kløvbruk og alt mulig av turer. Shibaen ble kjøpt som en hund som kunne bo inne sammen med oss, og ellers være med på alle aktivitetene vi gjør med malamutene. Jeg tror neste hund blir en ny malamute. Ikke helt sikker på når den kommer i hus. Veldig fornøyd med både malamute og shiba. Det er nok raser som blir værende hos oss fremover
 6. Flokken på Helgeland - Malamute og shiba

  Tenke å dele noen nye bilder av gjengen. Ikke noe spesielt som skjer her utover at vi koser oss masse ute sammen. Frost har blitt en sterk og arbeidsom kar, så det syns jeg er veldig morsomt! Vi snørekjører masse, og ellers trenes han en god del med pulk. Han er stort sett en fokusert og lydhør fyr, som er en fryd å jobbe med I løpet av 2018 håper jeg at Teemo får tatt det siste certet på utstilling, samt at jeg nok kommer til å stille Frost litt. Jeg håper også at vi kan få noen resultater på Frost når det kommer til trekk, men vi får se hva vi har muligheten til. Nå har vi ihvertfall 2 konkrete planer når det kommer til løp og test. Jeg legger også med en liten filmsnutt fra en av pulkturene vi har hatt hittil i vinter
 7. Hytte i Hedmark omegn.

  Har du sjekke opp med hundekjørermiljøet? F.eks. div sider på facebook. Det er jo flust av hundekjørere som overnatter i området i forbindelse med Gåsbu i løpet av året.
 8. Biltemas biabed

  Vi har 2. Syns de fungerer veldig greit Har et par tepper oppi, da bikkjene liker å grave og romstere litt før de legger seg ned.
 9. Hvordan gå tur?

  Jeg går stort sett alltid med trekkseler, korte bånd (ca 2 m) og magebelte. Hundene skal gå frem, de skal ikke henge etter å snuse på alt mulig. Går vi så går vi. Jeg vil helst ha trekk fremover også. I vanskelig terreng får de beskjed om å gå bak meg. De få gangene jeg ikke skal bruke sele (byturer ol), går de med halsbånd og kort bånd. De trekker da også, men roer seg som regel med en kommando eller to når det ikke passer med mye trekk. Innimellom tar jeg meg bare en lett kosetur med shibaen. Da går han gjerne med sele og jeg bruker ofte flexi på han om det kun er tur (ikke meninga at han skal trekke for å jobbe i selen).
 10. Antall kilo og antall hunder

  Jeg går med to malamutet og shibaen samtidig. Det er over 80 kg til sammen. Har magebelte på meg og seler på de. Shibaene og malamutehannen ligger stort sett i selen mens vi går. Tispa er ikke så trekkvillig, så det gjør at jeg kan gå med alle tre. Når hun legger seg på i tillegg, må jeg holde hardt igjen. Det skjer om vi møter dyr som sau, rein, elg osv. Da er det bare å stoppe, og vente til dyrene er borte og bikkjene har roa seg. Må vi forbi, kan jeg ta tak i halsbånda på de store og dra de med meg. Men det krever mye krefter.. i terrenget går jeg svært sjelden med alle tre, mest på veier og større stier med god bredde og lettgått terreng. Jeg håndterer mye hund gjennom jobben, og det er utrolig stor forskjell på hvor mye hundene legger seg i båndet. Det et ikke sjelden jeg blir overraska over hvor hardt mindre bikkjer kan trekke.
 11. Har "din" rase alt du ønsker deg?

  Alaskan malamute - Det er helt klart min hjerterase. Je elsker lynnet og den tilgjengeligheten de har ovenfor mennesker. De er stort sett sosiale og glade hunder. Det setter jeg stor pris på! Når det kommer til egenskaper liker jeg godt seigheten, trekkviljen og energien til en god malamute. Jeg har ikke et ønske om en kjapp og "spinnvill" løpsmaskin, men liker den roligere energien og verdigheten til malamuten. De trekker og arbeider godt nok for meg Utseendet elsker jeg! Det jeg kunne ønske meg er nok at de er enklere ovenfor fremmede hunder (2 av 3 som har bodd her har vært greie å håndtere), og at de hadde vært hakket enklere i forhold til å møte på vilt og sau. Men dette er noe som ikke er et stort problem for meg Shiba - jeg har bare hatt en shiba, og han er perfekt! Leken, sosial, kosete og arbeidssom. Med på alt vi gjør, og alltid i godt humør. Trives godt med størrelsen, og jeg syns shibaer er veldig vakre hunder. Min shiba stikker med det samme han kommer løs, og da tar det noen timer å få tak i han.. Det er den desidert største ulempen med akkurat han. Men det et en pris vi er villige til å ta for å ha en så flott hund hos oss
 12. Det perfekte hundeholdet for deg - Drømmen

  Sånn vi har det med vår shiba Med på alt, trekker fint meg på sykkel og ski, men størrelsen gir jo naturlig nok en begrensning på hvor effektiv han er som en trekk- og arbeidshund. Ihvertfall sammenliknet med malamutene. Jeg tenker som pippin over her. Vi har malamuter som hovedfokus, men har en shiba i tillegg. Shibaen er ikke en hund jeg fokuserer på mtp trening, og jeg har ikke store tanker om resultater osv. Han stilles riktignok litt på utstilling, men hans jobb er å være med oss og malamutene på alt vi gjør. Han kløver, er med å trekker pulk, med på løpeturer med ski/sykkel og bor stort sett inne med oss (muttene bor for det meste ute). Men likevel ser jeg på han som en "maskot" fordi det ikke er shiba som er fokuset i mitt hundehold - det er det malamutene som er. Det er malamute som er den rasen jeg ønsker å drive aktivt med Shibaen er likevel like høyt elsket og han et like aktivt liv som de andre. Jeg tror rasen shiba er kommet for å bli hos oss
 13. Det perfekte hundeholdet for deg - Drømmen

  Jeg er utrolig fornøyd med det hundeholdet jeg har nå. To flotte polarhunder til turer og arbeid, og en herlig shiba som er med på alt vi gjør. De tre er gode venner, og kan være sammen både ute og inne Senere drømmer vi om å kjøpe et sted der vi kan ha flere polarhunder, og da drive mer aktivt med trekk. Men jeg ønsker ikke veldig mange hunder samtidig - 6 stk kanskje. Det viktigste er uansett en stabil og grei flokk med hunder som kan brukes til turer, trekk og muligens et lite oppdrett En shiba eller to må vi også ha i gjengen da!
 14. Trekkhundtråden

  Strikkene ryker ved harde napp. Min hannmalamute på nærmere 40 kg har ikke røket noe enda. Grunnen er nok at han er mye flinkere til å ha gjevnt trekk enn tispene. Selv om vi møter dyr, ligger har gjevnt og hardt på. Tispene rykker som noen jojoer.. De tar sats og trykker til, og det er jo da det ryker (30 og 35 kg). Jeg har fletta flere strikkbånd selv. Helt ok til sykling, ski osv, men de er så vonde å holde i, at på turer der jeg innimellom holder i båndet (ved møter osv), orker jeg ikke bruke de. Hendene blir helt ødelagt..
 15. Håpet er lysegrønt?

  Så fantastisk! Gleder meg veldig til å følge med fremover
×