Heidihj

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,106
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Om Heidihj

 • Rang
  Happydog!
 • Bursdag 09/13/1990

Contact Methods

 • MSN
  heidi.h.j@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  Alaskan malamute og shiba

Nylige profilbesøk

11,603 profilvisninger
 1. Jupp.. da jeg enda bodde hjemme passa en golden endel. Han fikk kun frolic hele livet. Elendig pels, forkalkninger i hele kroppen omtrent (eieren mente at han bare var litt stiv som gammel, så han levde alt for lenge på overtid 😔), lukta helt jævelig, grusom avføring (omtrent bare rød diaré), dårlige tenner. Den hunden fungerte ikke på den måten for å si det sånn.. men eierne tok det ikke innover seg. Jeg fora han med RC når han var hos meg, men det var aldri lengre enn et par dager i strekk. Ikke imponert over den testen akkurat..
 2. Veldig fin frøken!
 3. Bare sørg for at det er lystbetont at du tar det. Om du bare tar det, kan hun en dag bestemme seg for å si ifra at det ikke er greit. Bytt med andre leker/godbiter, så får hun ingen grunn til å forsvare hennes ting/mat 😊
 4. Jeg har vært så heldig å fått tilbringe mye tid med denne hunden. Både med folk og andre hunder. For meg er dette en hund som enkelt lar seg kontrollere 😊 Jeg kjenner ikke til saken og hva som skjedde den dagen, men den hunden er i dag en svært sosial og trivelig gutt.
 5. Så flott du kan ha valpen sammen med den voksne ute. Det hjelper veldig mye med å lære de å stå ute 😊 Jeg droppa faktisk å ha min første malamute ute alene de første to årene. Grunnen var at jeg hadde en innehund fra før (golden retriever), og da ble det helt feil å dele opp flokken sånn. Den første tispa utviklet også ganske heftig seperasjonsangst. Hun flyttet ut når det kom en malamute til. Når det kommer til malamuter ville jeg fokusert veldig på miljøtrening og rett sosialisering med trygge hunder. Ikke la valpen få hilse på "alt og alle" på tur. Ellers er bytting av leker, godis osv veldig lurt. Ressursforsvar dukker ofte opp, så lurt å lære de "slipp" (om de stjeler sokker, mat osv de ikke skal ha), og jobb med å bytte ting valpen tar med leker eller godbiter. Svært mange opplever nettopp dette som en utfordring med rasen når de kommer opp i tenårene. Kos dere! Malamutevalper er så herlige
 6. Bare et lite obs. Det er nok polarhunder som opplever det å bli forlatt ute alene fra ung alder som veldig vanskelig, og seperasjonsangst er ikke uvanlig på disse hundene (svært sterkt flokkinstrinkt). Jeg syns det har vært mye enklere å vente med å tilvenne de hundegård alene til de har blitt mer selvstendige. Jeg har vært mye ute med valpene, gitt de alle måltider i gården, og gitt bein, godbiter osv som de kan kose seg med der ute. Utover det har jeg absolutt ikke pressa på. Om valpen uler, ville jeg prøvd å se på hvorfor den uler. Er det uling pga kjedsomhet og oppmerksomhet, eller er det rett og slett uling fordi valpen er redd. Er det sistnevnte, ville jeg absolutt ikke oversett det, men unngått å sette henne i de situasjonene.
 7. Hunden lider ingen nød på kennelen 😊 Jeg håper dette går rett vei for Rambo ❤
 8. Jeg er en av de som er ganske skeptisk til de lange løpene som de er i dag, og den ekstreme "sportifiseringen" som oppstår innenfor hundekjøring. Jeg er ikke i tvil om at det kan bidra til mindre pen behandling av hunder, og mindre optimale forhold for mange trekkhunder (samt at flere hunder avles til det ekstreme, og ikke kan kalles polarhunder lengre). Men jeg mener absolutt at det fremdeles er mange dyktige hundekjørere som setter dyrenes behov og velferd først. Disse ekstreme løpene er ikke i seg selv noe problem for godt trente, riktig fremavlede trekkhunder, men klart de kan ha negativ effekt på noens hundehold. Løpene skal gjennomføres på hundenes premisser, og når det ikke lenger blir gjort, så må det få reaksjoner. Det er nok hundekjørere som burde funnet seg noe annet å drive med, men det betyr da ikke at trekkhunder generelt ikke får rett behandling og trening? Jeg skal ikke spekulere i hvor mange som har det dårlig, og hvor mange som har det bra, men jeg tror man finner veldig mange trekkhunder som har det godt. Samtidig er det mange som ikke har det så bra, og det er jo derfor Mattilsynet har et økt fokus på dette, og skal besøke steder som har hunder boende ute. Et økt fokus på at utehunder skal ha det bra, er jeg veldig for! Det er ikke så vanskelig å legge til rette for at hunder som bor ute får et vel så godt liv som de som bor inne Jeg har mine hunder i hundegårder selv, og kommer nok aldri til å gå over til kjettingbruk som oppstalling hjemme. Det ønsker jeg ikke i mitt hundehold. Når det er sagt tror jeg ikke at hunder som står bindt til kjetting hjemme, samtidig som de er i full trening (som ikkebærer lagt mer enn "2 timer mosjon om dagen"), trenger å ha det så ille. Jeg har trent hunder som hadde kjettingoppstalling, og de hundene hadde det absolutt ikke fælt. Det er ikke nødvendigvis sånn at kjetting = dårlig hundehold, selv om jeg nok foretrekker hundegårder så langt det lar seg gjøre. Mine hunder ligger stort sett i ro i hundegården de. Det er ikke vanlig at de løper rundt og styrer når de hviler. Løping og hergjing skjer i løpegården og på tur. Sånn sett hadde det ikke vært noe forskjell hos meg om jeg hadde hatt en kjetting og et hundehus eller en hundegård. Mine hunder står separate også, så null leking på dem. Det skjer igjen i kontrollerte forhold i løpegården. Likevel har mine hunder enorm glede av hverandre, selv om de ikke kan hergje i gårdene sine. Sånn som jeg har det her, er absolutt ikke unikt for oss. Det er ikke uvanlig at hunder slapper av i gårdene sine, og ikke springer bajas inni der. Får hundene mye mosjon ute, så er ikke behovet for å springe rundt i gården så veldig stort - akkurat som at hunder som er alene hjemme sover, og ikke nødvendigvis springer gal inne i huset. Det er nok av hunder som trives best alene i en hundegård, uten at den nødvendigvis er aggressiv Men om det er andre hunder i andre gårder rundt, kommuniserer de mye med hverandre, og har likevel en sterk flokktilhørighet.
 9. Tror du virkelig at langdistanse løpshunder står på kjetting 22 timer i døgnet året rundt? Hvordan kan de være trent nok til å fullføre lange løp da? Som sagt tidligere, dette er hunder som får langt mer trening og aktivitet enn de fleste andre hunder her i landet. Om du snakker om de som har bikkjer stående på kjetting/hundegårder, uten å bruke de, tror jeg du har de aller fleste hundekjørernes støtte i at det ikke er greit. Aktive og seriøse trekkhundfolk er stort sett svært opptatt av at hunder blir brukt.
 10. Trekkhunder som trenes mye, har faktisk et stort behov for å slappe skikkelig av. Restitusjon er faktisk minst like viktig som selve treningen for å få frem toppidrettsutøvere. Seriøse trekkhundkenneler gir hundene sine langt mer trening enn de aller fleste "vanlige" hundeeiere. Det er ingen andre hundesporten som krever like mye trening som langdistanse hundekjøring.. Hundene restituere ofte best av å slappe av i hundehusene sine i fred og ro, så å trekke frem det som et problem syns jeg blir for dumt. De trekkhundkennlene jeg kjenner til, som satser, har de fleste hundene i trening. Flere stiller med flere spann i løp, og har derfor mange hunder i trening. Unge hunder trenes på deres premisser, og ofte blir pensjonister sendt vekk for å unngå at noen hunder kun står. Sommeren er for mange litt utfordrende, men det er faktisk en hundetype som bruker mye energi på å holde seg kjørlige om sommeren. Mine polarhunder kan f.eks. stå i dagesvis pga for høye temperaturer. Det er ikke alltid greit å bare gå tur engang.. Så sålenge hundene har god tilgang til vann, skygge og hundegården der de kan få lufta seg skikkelig i, er det bedre enn å presse på med turer sommerstid. De fleste kjørerne jeg kjenner til, forter seg ut med vogn så fort temperaturene er lave nok. Alt i alt mener jeg at trekkhunder hos seriøse og dyktige hundekjørere har det veldig fint. Det er et større problem med de som ikke har særlig kunnskap, som bare har endel trekkhunder for småturer (der kan jo bikkjene bli stående en stund fordi de ikke MÅ trene for å få hunder klare til løp), og såklart større kenneler som ikke evner å ta vare på alle hundene sine. Det er mange kenneler som ikke er bra, og det er det viktig å fokusere på. Jeg mener at det er disse som er problemet, og ikke konseptet trekkhundkennel. Polarhunder er avlet og selektert for et arbeidsliv der hundene bor ute. F.eks. ser man ofte at hunder som bor inne har stort behov for å trekke seg vekk, og få være i fred. Mine malamuter elsker å komme inn og være inne med oss, men etter en stund får de nok, og vil ut å slappe av i gårdene sine. Dette opplever nok mange polarhundeiere. Hundene har ikke nødvendigvis så stort behov for å henge rundt beina på førerne sine hele tiden. Det er jo noe av det som gjør de så hardføre og selvstendige. De trives gjerne godt ute i flokk. Så lenge de får trening, kjærlighet, rett stell og fôring, samt få ha et nært og trygt iforhold til sin fører/eier, så tror jeg bikkjene har det veldig bra, uansett om de står i en hundegård 23 timer i døgnet om sommeren, eller 12 timer en vinterdag (etter en lang treningsøkt på fjellet). Ofte har disse hundene større behov for å være sosiale med hverandre, enn de har for å være sosiale med menneskene sine. Jeg tror ikke polarhunder som bort ute i flokk, har det noe verre enn de som er alene inne hele dagen + hele natta, og får en time ut per dag (kanskje 2-3 timer i helgene).
 11. Takk Frost har krypet godt inn i hjertene våre. En fantastisk hund som ikke kunne ha passet bedre inn hos oss. Vi var utrolig heldige som fikk overta den hunden ved en ren tilfeldighet
 12. @SandyEyeCandy Så koselige bilder! Var veldig trivelig å være på tur med dere 😊 Neste gang vi er i Oslo-området med hele gjengen, må vi prøve å møtes igjen
 13. Litt oppdateringer her. Vi har hatt en veldig fin sommer og høst. Denne høsten har jeg og Frost vært mye på farten, da vi har vært en lengre periode på Østlandet for at jeg skulle fullføre min mastergrad. Mayah og Teemo har da vært igjen på Helgeland hos min samboer. Teemo har blitt stilt et par ganger til siden sist oppdatering. Den ene gangen ble vi sendt ut med gul (dommeren mente Teemo var aalt for liten), og dagen etter fikk vi vårt 2. CERT. Vi håper på det siste certet i løpet av 2018! Teemo har også blitt pappa. Det kom kun en tispe i kullet, men hun er til gjengjeld veldig herlig! Trygg, sosial og veldig morsom Hun er dessverre kremfarget, noe som ikke er en godkjent farge på rasen, men hun vil nok bli en veldig god venn og turkamerat hos sine nye eiere Teemo i utstillingsringen Valpis 5 uker gammel Frost blir en bedre og bedre arbeidshund ettersom temperaturene synker og formen hans stiger. Han har virkelig gjennomgått store forandringer gjennom sommeren og høsten. Vi gleder oss veldig til å teste fyren mer på vinterføre! Han er en energisk og sterk kar som liker godt å bruke kroppen sin <3 Tur i Rondane i september Frost er veldig fornøyd på sykkeltur Generelt trives gjengen veldig godt sammen, og vi koser oss sammen hver dag En virkelig herlig og omgjengelig flokk.
 14. Jeg har ikke hørt om forfrysning på hengeører på ah jeg heller. Vært borti endel andre forfrysninger hos ah (håpløst å avle så dårlig pelsa bikkjer..). Det som hadde vært interessant hadde vært å hørt med se som virkelig bruker bikkjene ute i ekstreme forhold over lang tid. Da tenker jeg på hundene som lever på Grønland, og for eksempler Jo Henderson som er ute i ekstreme, arktiske forhold med sine malamuter i månedsvis. Det er jo dette disse hundene opprinnelig er avlet for. Ørene som har vært tette og små, samt er stående, har jo åpenbart blitt favorisert i disse forholdene hos denne hundetypen. Hadde det ikke hatt noe å si, ville vi kanskje sett større variasjon hos disse hundetypene også? Grønlandshund og malamute er jo hundetyper som er veldig gamle, og det har vært hard selektering mot polare tilpasninger og overlevelse i ekstreme strøk . Gamle tegninger, bilder og beskrivelser av disse typene viser jo hunder med ståører. Jeg tror riktignok ikke ørene har noe å si hos de fleste polarhunder/trekkhunder som er i Norge i dag, men jeg syns det er viktig å forvalte rasene som de ekstreme polarhundene de skal være.
 15. For en utrolig nydelig gjeng! ❤ Håper virkelig du får noen gode valpekjøpere til de 😊 Lykke til!