Jump to content
Hundesonen.no

Meg

Medlemmer
 • Content Count

  3608
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Meg last won the day on June 25

Meg had the most liked content!

Community Reputation

5099 Excellent

2 Followers

About Meg

 • Rank
  Vanedyr

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Recent Profile Visitors

11673 profile views
 1. Meg

  Akkurat nå, juli

  valp i kjøreavstand skal vel ofte godt gjøre seg? Send mail til ulike oppdrettere, det ville jeg gjort.
 2. du er nok inne på noe der
 3. Det ER en del kritikkverdige forhold blant oppstalling av trekkhunder, synes jeg. Likevel, det er ganske lett å lage en video der en fremstiller noe på den måten en vil. Jeg kan feks filme dine hunder når der er kommet inn fra jakt, slitne og fornøyde. Men jeg kan fremstille det som om du har kjørt dem så hardt at de ikke orker mer. Kanksje har en av dem en liten skade pga fått kvist i labben? "jakthunder blir skadet på jakt". Vi kan diskutere hundekjøring om du vil, i en egen post. Men egentlig er vi ganske enige. Her snur du bare vekk fokus fra den saken som diskuteres her - nemlig utsetting av oppdrettede dyr i norsk natur.
 4. Beklager, men du tar nok litt feil. Jakt er generelt ikke mitt felt, men biologi er Direktoratet er såpass usikre på om velferden til disse fuglene er god nok til at de har bedt VKM om en rapport. Det ble slutt på utsetting av and blant annet på grunnlag av en slik rapport Snakker man om sensasjonspregede oppslag, så er jo nettopp disse videoene fra hundegårder som lenket til over det. Sånn er det absolutt ikke alle trekkhunder som holdes. Ikke dine, ikke mine. Ei heller alle som kjører LD, selv om mitt inntryk er at det er vanlig blant folk som har mange hunder Og når det gjelder ditt siste avsnitt så er vi jo litt i samme bås. MEN: Jeg er hundekjører, men holder ikke hundene på den måten som vises i videoene over, og jeg kjører ikke LD. Forskjellen er at jeg ikke forsvarer kritikkverdig hundehold. Selv om du ikke trener på fasan forsvarer du utsetting av oppdrettsdyr i norsk natur. Når man "lever for" å forvalte naturen (som jegere sier) så er det for meg litt merkelig.
 5. Meg

  Huskyen Yara

  grattis!
 6. Det er veldig bra at man er opptatt av dyrevelferd hos trekkhunder og andre dyr, men hvorfor bruker man det at noen trekkhunder har det veldig dårlig som argument for at det skal være greit å sette ut oppdrettede fugler, spesielt når man vet hvordan det går med mange av dem (sulter eller fryser ihjel)? Fordi noen her inne har i egen interesse å trene på denne typen fugl, er det noe som skal dysses ned? Det er jo som om jeg som har trekkhunder skal holde kjeft om hva jeg tenker om ulike oppstallingsmetoder osv fordi jeg driver med trekkhund. Det gjør jeg ikke. Og jeg holder heller ikke hundene på den måten som vist på filmen og artiklene over.
 7. Jeg er enig med deg i mye av det du skriver om langdistanse hundekjøring. Men det forsvarer ikke at det forekommer dårlig hundehold, skader og dødsfall blant jakthunder også. En får rydde opp i begge leire. Når det gjelder det at jakthunder kan velge når de ikke vil jakte mer, så er det jo forsåvidt sant, men det er jo en grunn til at man har blandet inn fuglehund for å få gode trekkhunder. De går på. Selv om de er slitne. Altså har hundekjører og jeger et stort ansvar: gi seg før hunden er for sliten. Det er ikke greit å sette ut fugl som ikke hører naturlig hjemme her kun i egen interesse, nemlig jakt. Det vitner om en kultur der en gir fullstendig blaffen i hvordan dyr skal behandles, og med dårlige holdninger. Ikke så ulikt enkelte i miljøet du nevner. Og det er i tillegg et omdømmeproblem.
 8. http://www.bladetfuglehunden.no/2018/01/skader-omdommet/ https://www.nrk.no/vestfold/krever-600-000-av-jegerforening-1.13783779 "– Fuglene som blir satt ut for sent blir kun et redskap for egeninteresse, og lider en langsom død og fryser i hjel, særlig under kalde vintre, sier Jo Anders Auran i Miljødirektoratet." https://www.tb.no/nyheter/dyrevelferd/dyr/pa-denne-farmen-i-kvelde-oppdrettes-fasaner-som-blir-satt-ut-ulovlig-de-sulter-eller-fryser-i-hjel-nar-vinteren-kommer/s/5-76-717293 Og så har vi denne da https://www.nrk.no/vestfold/xl/den-store-fasanjakten-1.13811794 sånn apropos mediaomtale Det blir spennende å se hva VKM-rapporten sier. Og så lurer jeg på hvordan klubbene planlegger å sikre at dyra har det bra om vinteren og ikke lider under prøvene. Som de jo pålegges å ta hensyn til. Fôres fuglene? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Og så burde jeg ikke ta det opp heller, men jakt er ikke akkurat problemfritt for jakthundene mtp dyrevelferd. ang skader og velferd hos jakthunder: https://www.agria.se/pressrum/statistik-om-djur-djurvard-och-djurhalsa/vad-sager-statistiken-om-skador-vid-jakt/ . Det står ikke noe her om halthet, lungeødem, kutt, skade på hale, osv. Men det vet tilogmed jeg som ikke driver med jakt at forekommer, fordi jeg hører det fra folk som faktisk jakter. (jeg er ikke i mot jakt). --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja til fokus på god dyrevelferd for både hund (uavhengig av bruksformål), vilt og andre dyr.
 9. da blir det mange trist skjebner i år også da. Men hva gjør vel det, så lenge man får jakta med bikkjene...dyrevelferd er bare viktig når det gjelder hund og jakt skjønner jeg. Ikke det en jakter på. men eh. naturlig reproduksjons av utsatte dyr. Betyr det i såfall at man er for å sette ut andre arter også? Ikke det nei... Jeg synes det er uhørt å sette ut dyr uansett art. Å ale opp dyr ene og alene for å kunne trene jakthunder...:( http://www.birdlife.no/naturforvaltning/nyheter/?id=2115 (et år gammel artikkel men tydligvis like aktuell i dag)
 10. heldigvis finnes det forskjellige folk også blant hundekjørere, akkurat som blant jegere. De som ikke driver bra skulle man hatt ut. Jeg er til dels enig med deg ang Langdistanse. Man balanserer på en knivsegg hva angår dyrevelferd. Det er lett å tippe over. (og kjenner man til kjørere der en mistenker at hundene ikke har det bra, ja så finnes det en mulighet for varsling på MTs nettside). Hvordan det står til her til lands får vi jo se når Mattilsynets rapport kommer i september. Evalueringa av femundløpet er jo allerede klar.
 11. Jeg har lest litt om den saken, og uten å forsvare noe som helst, så har en sak alltid flere sider. Ihttps://www.ktuu.com/content/sports/Iditarod-Trail-Committee-takes-strong-stand-against-PETA-allegations-508420041.html?fbclid=IwAR3PVX4OWqrWQnattFR0VbF-SYAknfxM3VuZ3IXWUqXd3YhKQSEIQFXNp6c PETA stoler jeg dessverre ikke veldig mye på. Det er akkurat avslørt at undercover-filming på en gård der det ble filmet mishandling ble iscenesatt av nettopp dem som jobbet undercover. En del av bildene som ble vist kan faktisk ikke forsvares, og jeg har personlig ikke sansen for en slik oppstallingsmåte. Men så er det en viss fare for at noen av bildene er iscenessatt da. Det er det som er så vanskelig med PETA, man kan ikke stole på dem. De ødelegger derfor mer for saken enn de bidrar. Dessverre Deres måte å håndtere "hittehunder og - katter" er jo under enhver kritikk. https://www.petakillsanimals.com/category/animal-rights/ Og så kan man jo ta et kjapt googlesøk for å se hva aktivister har vært innblandet i, og hva organisasjonen bruker penger på. Husk: Peta er i mot all slags dyrehold. Også kjæledyr. De er ikke en organisasjon som jobber for god dyrevelferd. De vil ha slutt på alt dyrehold. Gjentar gjerne meg selv - jeg forsvarer IKKE bildene i artikkelen fra den omtalte kennelen. jeg vil bare påpeke at Peta ikke nødvendigvis viser bilder som er sanne. Det er veldig synd. Det ødelegger for arbeidet for bedre dyrevelferd for trekkhunder (og andre dyr).
 12. Meg

  Hva gjør man når hunden blir angrepet?

  hvis en av hundene som slåss har ressursforsvar vil det kunne gjøre vondt værre om man hiver inn godbiter.
 13. Meg

  Hvorfor er titler så stas?

  Det er ikke så mange titler som er relevant for min rase, men jeg synes det er fint med titler fordi det da er lett å se hva hunden faktisk har prestert.
 14. Meg

  Hvilken kløv anbefales?

  Den som sitter best på hunden Ellers har Laika gode kløver
×