Jump to content
Hundesonen.no

Meg

Medlemmer
 • Content Count

  3594
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Meg last won the day on March 18

Meg had the most liked content!

Community Reputation

5074 Excellent

2 Followers

About Meg

 • Rank
  Vanedyr

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Recent Profile Visitors

11579 profile views
 1. Meg

  Sonens store Reisetråd!

  Det er mye fint å se i Skottland! I byen er det mye spennende å se- såklart må man på Edinburg Castle. Det er også mange gamle hvelv og rom under selve byen, og mange guidede turer der. Selv likte jeg https://www.realmarykingsclose.com veldig godt. Se bort fra den litt dustete "turiststoryen", så er det jo veldig moro å gå nede under bakken på det som var gamle gater og se inn i gamle vinduer og hus. I Edinburgh er det mange morsomme hus, og små butikker. Er man Harry Potter eller GoT fan så er det jo en del finne - feks kafeen der Harry Potter-bøkene ble til. Og så må en jo innom statuen av Greyfriars Bobby. Vi tok en guida buss tur (jadda, turister) til Highlands og Loch ness. Fikk sett mye på den turen av både natur og bygd samt et whiskeydestilleri (men vi så ikke Nessie). Turen tok vel 12 timer eller noe sånt. Og så tok vi toget til Glascow.
 2. Meg

  Akkurat nå mai

  jeg hadde glemt å kjøpe sølvpuss en gang - og det sjekka jeg såklart etter stengetid 16.5... fikk låne av noen andre da
 3. Meg

  Akkurat nå mai

  jaja. bedre enn å finne det ut 16.5 på kvelden
 4. Meg

  Bli kvitt pokaler og rosetter

  Hør med klubbene du har fått premiene av :) I hvertfall de du har mange fra :)
 5. Meg

  Anti-trekksele

  hm, da har jeg faktisk ikke forstått poenget med antitrekksele. jeg trodde poenget var at det skulle bli ubehagelig ( i varierende grad), så hunden ikke trekker. Enten det strammer, eller hunden blir "dratt til siden" (ved feste foran). Hvis det er som å bli holdt igjen i hvilken som helst sele, hadde man ikke fått noen effekt av antitrekkselen. Hele poenget med den er å få hunden til å IKKE trekke. trodde jeg da.
 6. Meg

  Anti-trekksele

  men tror du ikke han blir forvirret av å ha noen seler som er behagelig og en som ikke er? Jeg vil helst at mine skal forbinde sele med gøy og jobb, ikke ubehag. Rent intuitivt tror jeg egentlig grime er bedre da. Men helst trene gå pent da Men, hver sin smak og mange veier til rom da. Mine er hovedsaklig trekkhunder, og jeg er ikke så nøye på det om de trekker på fottur (de har "turseler" til det, ikke nomeseler). De som stilles ut er lært opp til å gå pent i bånd om vi løper og de har utstillingsbånd, så det ER mulig å lære dem, det er bare jeg som ikke har prioritert det
 7. Meg

  Anti-trekksele

  Psst: Et annet tips når man har hund av trekkhundrase (det er mulig du vet om det): kjøp trekksele, og la hunden trekke på tur. Så trener du inn gå pent i halsbånd, og så skiller hunden på sele og halsbånd.
 8. Meg

  NKK og tisper med løpetid.

  I trekkhundløp er ting litt enklere, og løpske tisper er helt i orden. Jeg blir alltid litt ekstra påpasselig ved passeringer e.l- får man linesurr e.l er det bare å løpe frem og sikre løpetispa Det å løpe fremover og trekke er nok mindre krevende enn andre konkurranser, og jeg forventer at hannene mine fungerer selv om det er løpetid. Altså, det er greit at de reagerer litt på høyløpske tisper, det er jo naturlig, men å bli helt idiot, det er ikke greit. Og grunn til disk fra avl spør du meg. Det samme gjelder alt for påvirkede tisper.
 9. Meg

  Finnmarksløpet 2019

  enig med deg der altså.
 10. festlig vri. Martinsen snakket ikke om rovdyr i sitt innlegg. Uten å være på NOAHs side, så er jo landbruk en fellesbetengelse på skogbruk, jordbruk og husdyrhold. Mange steder der det er rovdyr, er det faktisk skogbruk og jordbruk som har vært hovednæring. Men nå var det ikke det som var poenget her da, rovdyr var ikke nevnt i det hele tatt. Om vi skal ha husdyr eller ikke er en etisk problemstilling. Ikke en faglig sånn sett.
 11. Meg

  Utholdenhetsprøve (AD)

  kan det være fordi det egentlig er ment som en del av RIK, men så dukker det opp veldig mange andre på prøvene, som ikke har tenkt å drive med RIK?
 12. mens elg i boligfelt tusler rundt og skremmer og angriper folk og dyr
 13. beklager jeg må bare. Finnes det noen nedtegnelser over antall mennesker drept av elg? eller ku? merkelig nok, dyr kan være farlige. Ulv, og annet vilt, skal en ha respekt for. Store rovdyr i norsk natur, vel det er en utfordring med konflikt med jaktinteresser og husdyrhold.
 14. Meg

  Finnmarksløpet 2019

  jeg hadde likevel likt info om hundene Noen kjørere gjør jo det. jeg har bare 15 hunder selv, og muligens et annet fokus på hundekjøring enn de som ligger i toppen LD (vi kjører ikke LD, men vi konkurrerer aktivt da). jeg blir oppriktig glad når jeg leser hundekjøres beskrivelser av hundene sine og man ser mellom linjene at individet betyr mer enn bare et verktøy foran sleden. Det er nok ikke absolutt alle som er der.
 15. nei men jeg har hørt mye bra om henne
×