Gå til innhold
Hundesonen.no

Meg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,449
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Meg last won the day on 22. Juni

Meg had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,827 Excellent

2 følgere

Om Meg

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Nylige profilbesøk

10,968 profilvisninger
 1. men altså det er jo så mye bedre å gi hundene erter, bønner og linser enn korn må vite! Spøk til alvor: Det er viktig å sette sammen et fôr som dekker alle hundens behov...
 2. Abortsprøyte/p-sprøyte

  kan jo hende veterinæren vet noe vi ikke gjør (de gjør jo som regel det) men det høres merkelig ut
 3. Abortsprøyte/p-sprøyte

  så veterinæren trodde du skulle sette abortsprøyte på hunden, men likevel fikk du ikke ny time 24 timer etter? Dobbelfeil... I stedet for å sette sprøyter for å unngå løpetid, har du vurdert kastrering/sterilisering?
 4. jeg er ganske så enig med deg
 5. Det er jo "litt" overproduksjon av sau i Norge, og om man er plaget med rovdyr (det være seg jerv, ørn eller gaupe eller ulv) så kan det være en idè å tenke alternativt. Det hender tilogmed at "ikke-bønder" må gjøre forandringer i livet og arbeidssituasjonen. Det var nok mange telefondamer som hadde tunge tider da telefonen ble modernisert, eller gatelystennere som måtte finne på noe annet da vi fikk elektriske gatelys. Det er mindre å gjøre i fotobutikken etter at digitalkameraet kom. Ikke for å være uempatisk men det hender av og til at det kan lønne seg å finne på noe annet. I hvertfall så lenge det er bestemt at ulvesona skal være som den er. Og jegerne, de har resten av landet å ta av. Jeg har stor respekt for den jobben sauebøndene gjør. Sau og rovdyr går veldig dårlig overens. Så lenge det er bestemt at det skal være rovdyr i Norge, så må vi rett og slett tilpasse oss det. For noen (også i min slekt) innebærer det å slutt med sau (men her pga jerv). Ganske trist.
 6. bra! Det er nok greit med mat til dem der
 7. ja og nei. De fleste sauer ales faktisk opp for å bli..mat. De fleste har NKS og der er det nasjonalt avlssamarbeid, men med begrensninger på flytting av livdyr over fylkesgrenser.
 8. Det er ikke bare i områder med ulv folk har lagt ned driften nei. Det står mye ubrukt mark rundt om. både utmark og innmark. I Sverige er det nå dugnad for å få slått disse teigene på innmark, de er ofte ikke så store.
 9. hadde det ikke vært lurt om du også deler hvor dette du refererer til opprinnelig kommer fra? Det er mange områder i Norge en kan slippe beitedyr på- Men med store fjøs og melkerobot, er det som regel ikke lagt opp til bruk av seter og utmarksbeite lenger. Det er ikke praktisk mulig å ha dyra på utmarksbeite uten å gjøre en del tilpasninger. Noen er vel også fritatt for beitekrav om jeg husker rett. Så selv om vi utryddet ulven ville det ikke hjelpe på situasjonen nå. Beklager.
 10. Men da kan du vel bare legge link til uttalelsen, så er vi ferdig med saken Om det var 70 sau eller storfe, det er like trist uansett. Men jeg foretrekker folk som forholder seg til fakta.
 11. Det er jo ikke det spor bedre om det skulle være sau, men om han faktisk påstår at det er storfe, så tror jeg ikke han har sitt på det rene. Mener jeg har lest innlegget hans på en jakthundside, og jeg tror også han skrev storfe.
 12. Når og hvor var dette? Ser gjerne tall. Jeg gjorde et kjapt søk i statistikken på morgenen i dag. Det var i hvertfall ikke i 2017 (1 storfe drept eller skadet av ulv). ikke i 2016 (1), 2015 (9), 2014 (28), 2013 (3), 2012 (6), 2011 (4) eller 2008 (18). Det er vanskelig å skjønne at EN bonde har mistet (skadet eller drept) 70 dyr? Det må være en tragedie for denne bonden, og om det faktisk har skjedd ( i år, eller i 2009, 2007 og tidligere), har jeg stor medfølelse. Det utarbeides årlige statistikker. Jeg hadde bare tid til å sjekke disse årene. Har du kilde for tallene, Spot? http://www.faravelsforbundet.se/wp-content/uploads/viltskadestatistik_2016_ver1.0-webb.pdf http://www.de5stora.com/media/1609908/viltskadestatistik-2017.pdf SLU har alle rapportene liggende.
 13. Hvilke hunderaser ligner på hverandre.

  Jeg sliter med å se forskjell på molosser-raser. I hvertfall mange av dem
 14. Det er ganske mange områder i hele Norge som ligger brakk. Så det blir litt for enkelt å skylde på ulven der, selv om det passer veldig godt inn i tanken om at ulven står for alt som er fælt. De ulike aktørene i landbruket går sammen for å finne en løsning på fôrmangelen, feks oppfordres det til å ta vare på all halm etter tresking i år (mange pløyer det bare ned), og ta i bruk beiteområder og jorder som har ligget brakk. Bare på min vei til jobb ser jeg mye gjenvokste jorder, som nok kunne fødd en del dyr både nå eller om det blir slått. Det ideelle er vel å la dyra beite det ned første sesong da (evt med beitepusser). Andre tiltak er opprettelse av databaser for formidling av grovfôr, utvikling av fiberrikt kraftfôr osv. jeg vil tro at en av de største trusselene nå er de tobeinte som kaster ølbokser ut bilvinduet. Tar man i bruk beiteland som har stått brakk, kan det nok finnes en del skrot der - det går dårlig med ku som spiser skarpe metallbokser... Men dette var litt OT.
 15. Beste bilen for hund

  ja, vår brukte 0,6 i snitt. Langkjøring 0,5, med henger 0,7. Diesel
×