Jump to content
Hundesonen.no

Meg

Medlemmer
 • Content Count

  3676
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Meg last won the day on September 10

Meg had the most liked content!

Community Reputation

5179 Excellent

2 Followers

About Meg

 • Rank
  Vanedyr

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Recent Profile Visitors

12455 profile views
 1. Prisnivået gjør at jeg for min del bare ser en annen vei
 2. Meg

  Akkurat nå september

  Kan vw caddy være noe? Fåes i 4wd og langutgave, med en eller to dører på siden. Legger du solfilm på rutene, og velger lys bil (grå, hvit), samt en med vinduer som kan åpnes, holder de seg bemerkelsesverdig kalde på sommeren. Var veldig fornøyd med vår, men har større bil nå pga flere hunder Har valgt fra erfaringene med caddyen, og har lys bil med solskjerming og vinduer som kan åpnes på begge sider. Du får dem med varmeapparat baki også, og også aircondition om du har åpen/nettingskillevegg.
 3. Meg

  Omplassering hund

  og hvis det blir vansker med å beholde hunden: sett opp krav for betaling per dag dere har hatt hunden, pluss utgifter for fôr, veterinær og annet.
 4. Meg

  Oslo, trene passeringer

  bare å være streng med hvem du møter i såfall
 5. Meg

  Oslo, trene passeringer

  En del Jeg leser "utagerende" som at hunden går ut for å ta/skremme andre hunder, bundet i usikkerhet eller aggresjon. En hund som sliter med det bør møte hunder som ikke har samme problem. Men som regel er det folk med "problemhundene" som ønsker å møtes for å trene. Og noen ildsjeler da, hvis man er heldig.
 6. Meg

  Oslo, trene passeringer

  Mitt inntrykk er at dem som møter opp på slike passeringstreninger ofte har "utagerende" hunder alle sammen, så kan hende er det mer å hente på å melde seg på et kurs?
 7. Meg

  Akkurat nå august

  Ikke mye snø i Bodø, og ikke blir den liggende lenge av gangen. Man kan dog reise "innover i landet" for å finne snø om man vil det. Det er veldig mange fine områder å gå tur i nærheten av sentrum, og flott natur - både skog, sjø og fjell. (har vokst opp i området )
 8. Meg

  Mellomstor turkompis/familiehund, førstegangs

  Godt poeng. jeg er skada pga hold av husky. Pels overalt. Alltid. I røyteperioden er det til tider ekstremt (jada, den nederste er min, og jada, den fikk også kloklipp )
 9. Meg

  Mellomstor turkompis/familiehund, førstegangs

  jeg slår et slag for golden jeg! Sporty hunder som kan være med på det meste. Hadde jeg sluttet med hundekjøring ville jeg nok sett mot retrievere. Omgjengelige hunder, de jeg har møtt
 10. Meg

  Mellomstor turkompis/familiehund, førstegangs

  Jeg har siberian , og jeg kan bekrefte at det er enkle hunder så lenge man er klar over noen få ting: de har som regel sterkt jaktinstinkt, så at de skal gå overens med katt er ikke veldig sannsynlig. Dessverre. De må også stort sett holdes i bånd. De røyter! MYE Ellers er det ingen som har fortalt en siberian at den må bo ute (om man har bare en , så er det jo familien som er flokken, og da bør den få bo inne med dem), ei heller løpe ti mil hver dag. Med tursko, joggesko, ski og sykkel kommer man langt. Den verste faren er at man ender opp med flere huskyer...
 11. Meg

  Drektig tispe dag 63

  Hvordan gikk det?
 12. Meg

  Jogge med hund som trekker for mye

  tren henne på å ikke trekke?
 13. ang allergi og tørrfôr: det er ikke fôret det er "noe galt med". De fleste hunder tåler tørrfôr helt fint. Allergi har en arvelig komponent, så om man ønsker å ta tak i det problemet, er det der en kan begynne. Ellers har @tillien mange gode poenger .
 14. Meg

  Samojed vs. Alaska Husky

  Kjøper du siberian husky fra arbeidslinjer, og helst fra foreldre som har blitt benyttet aktiv i trekk (gått løp) så er det stor sjans for å få en hund som trekker. Selv har jeg siberians fra arbeidslinjer, og kjører aktivt med dem. Jeg har ikke måttet selektere ut en eneste hund pga manglende trekkvilje i løpet av de 12 årene vi har kjørt aktivt. (jeg har forsåvidt ikke selektert ut noen annet enn en som ikke trivdes i flokk) Ellers ville jeg styrt unna kenneler som "spesialiserer" seg på salg, det være seg AH eller SH. Man kan spørre seg hva målet med avlen er for disse. Jeg tror det er pengeboka. Kontrollspørsmål: skal de beholde valp selv, hvor mange valper har de i året, er foreldre løpskjørt, helsetesta (AH: Test for AHE, SH: øyne)....Det finnes noen som omtrent driver valpeproduksjon... Jeg ville nok vært villig til å flytte litt på meg for å få tak i valpen som passer best : )
 15. Meg

  Samojed vs. Alaska Husky

  Hvis formålet er å ha en hund som skal trekke på ski, kickbike og sykkel, er det som du sier enklere å finne en med arbeidshode blant alaska husky (og siberian fra trekklinjer) enn blant samojedhund. Men de finnes jo, vet om flere som har hentet samojed fra arbeidslinjer i Sverige. De har ofte litt mindre pels. Det var en som var en del her inne tidligere som har samojed av trekklinjer, men jeg finner ikke igjen brukernavnet. @Hannah har samojed. Velger du renraset polarhund, vit at det (dessverre, må jeg jo si) har oppstått ulike avlsretninger; utstilling og bruk. Det er imidlertid ikke noen forskjell på disse linjenes egnethet som turhunder. Avlen konsentrerer seg om hhv eksteriør som slår an på utstilling (hundene testes i varierende grad i selen), og trekkegenskaper (arbeidsvilje, pels, poter, bevegelser, matlyst, restitusjonsevne, gemytt, etc. Her er det varierende hvor mye oppdretter ivektlegger å bevare "type"). Så - hvis ønsket er en hund som jobber, velg hund fra oppdretter som vektlegger det (og trener/tester hundene i sele). En ting du ikke nevner her er forskjell i pelsstell og lyd. Det er en del lyd i samojed (bare ta deg en tur på samoedsamlig eller rundt samojed-ringen på utstilling, kan jo være litt vanskelig i disse dager. Kontakt Norsk polarhundklubb for info om rasen).
×