Meg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,961
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

1 følger

Om Meg

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Nylige profilbesøk

9,591 profilvisninger
 1. Det er sånn "ikke-hundefolk" ser på oss hundefolk når vi diskuterer så busta fyker
 2. og på den andre siden- et eksteriørkrav for å beholde noenlunde type på hundene
 3. Mitt problem med utstilling er at fokus på bruksegenskaper ofte forsvinner. Folk har hunder ene og alene for utstillingshobbyen, og dermed er ikke bruksegenskaper noe de forholder seg til i hverdagen. Og hva skjer når en ikke tar hensyn til bruksegenskaper? Forblir rasen brukandes til det den opprinnelig skulle brukes til?
 4. ja. Det gjøres før øyelysingen. Samme pris (og samme øyelyser) på NMBU
 5. 1300 for øyelysing og goniskopi oslo dyreklinikk
 6. mange hunder synes det er kjempefint å løpe foran sykkel/vogn Selv om noen mennesker mener det er mishandling, de "noen" har ikke alltid like god greie på det. Jeg har for eksempel en rase som ikke kan løpe løs i terrenget. Det blir dårlig dyrevelferd for evt andre husdyr og vilt i området i såfall. Da er sykkel/vogn/slede en fin måte å trene hundene på. Har forresten alltid syntes at "frislipp" fort kan bli en sovepute for eier for å slippe å gjøre noe sammen med hunden. Der har du den andre siden av frislipp...
 7. det løser ikke hungersnøden, men det er unødig bruk av ressurser. Jeg har sansen for at de tar hensyn til dyrevelferd i produksjonen av hundemat da
 8. Det er nok mange mennesker i USA som kunne hatt bruk for disse kjøttstykkene. Hunder kan fint klare seg på biprodukter fra produksjon av kjøtt og andre råvarer til humanføde, eller nedklasifisert kjøtt. Om man bruker råvarer som er klassifisert som menneskeføde, vil det si at det er slaktedyr som ales opp kun (eller hovedsaklig) for å bli mat for våre kjæledyr. Det er unødvendig bruk av ressurser.
 9. https://www.orijen.ca/orijen/fresh-regional-ingredients/?lang=us
 10. ulempen med disse fôrene er jo at det jo brukes råvarer som kunne vært brukt til menneskemat og jeg tenker at det er litt feil ressursutnyttelse. Dessuten må de fraktes halve kloden rundt, og da kommer miljøaspektet inn. Det er jammen ikke lett å være opptatt av dyrevelferd, miljø og bærekraft...
 11. ganske vanlig med bivirkninger i starten, trøtthet, svimmelhet og kvalme er ganske vanlig, men det pleier å bedre seg etterhvert. Noen ganger bytter man medisin hvis bivirkningene ikke gir seg. Det er ikke rart at du er trøtt og sliten for tiden, husk hjernen har fått en skikkelig "smell". Snakk med legene om bivirkningene, så de er informert (men det er de jo siden du har fått kvalmestillende skjønner jeg). Det kan ta en stund før bivirkningene går over. Lamcital heter mine.
 12. Håper dette kommer under kontroll med medisinering De fleste får god kontroll på det med riktig medisinering. De gangene jeg selv har hatt anfall, husker jeg ingenting. Jeg sover tungt etterpå, og våkner helt forvirret. Det går heldigvis fort over medisinering stopper det (jeg gikk uten medisiner i mange år, men så kom det tilbake i fjor høst, så da var det bare å begynne på medisiner. Ingen flere anfall etter det)
 13. Det er jo lett for oss å se annerledes på kanin alt opp til kjøtt, enn gris, storfe, sau og fjørfe. Har disse det ille? De har i hvertfall god tilgang til grovfor på bildet, strøet ser rent ut. Nettingen ser ikke helt ny ut og den er det jo en del pels og strø på, så kanskje det er på tide å gjøre det rent der.
 14. Jeg har epilepsi (oj, nå er jeg i overkant privat her kjenner jeg...hm...). Det snur verden litt på hodet, men det BLIR bedre etterhvert. For de som blir vitne til et GTK anfall ser det skummelt ut, man slutter jo å puste en liten stund, og man blir blå i fjes og på lepper. Høres jo ut som du var borte litt lenger da- bra mannen din er handlekraftig! Håper at dette er en engangshendelse, man kan få epileptiske anfall uten at det er epilepsi (den cystiske forandringen høres "skyldig" ut) Bare send en Pm om jeg kan bidra med noe. Lykke til!