Meg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,889
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Meg

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Nylige profilbesøk

9,467 profilvisninger
 1. takk, de holder vel til i Sandvika- hadde ønsket meg noe på "andre sia av by`n"
 2. Noen som vet om ringtrening åpen for alle? kan godt koste noe per gang. Helst utendørs, men det er kanskje ikke så mange som driver med det om vinteren.
 3. mange her nevner at de ikke ville kjøpt hund av folk som "spyr ut valper". Men hvor setter man grensa da? Jeg personlig kjøper bare av kull der oppdretter anser kullet så bra at oppdretter har tenkt å beholde valper selv. Rene salgskull styrer jeg unna. Det er kanskje lettere for en som driver med hundkjøring, der pleier folk gjerne sette på om hundene er så bra at de ønske avle på dem for å forsterke spannet i fremtiden. Mine krav til oppdretter: Ærlig, vet hva h*n avler på , kan helsehistorien bakover ("alle er friske" = hadet, med mindre det kan dokumenteres), kjører aktivt og helst stiller ut. Kan leve med at det siste ikke blir gjort om hundene ser høvelig rasetypiske ut Blant annet.
 4. nå kjører vi mest 3-5 milsturer, siden vi trener til mellomdistanseløp, men har vi med snacking, bruker vi snackepølser fra vom og hundemat, frosset kjøtt, laksebiter e.l De som kan sånt har fortalt at tommelfingerregelen er snacking etter tre timer på sporet, deretter annenhver time.
 5. Etter å ha fulgt med på diskusjoner på facebook, ser jeg jo at en del oppdrettere har den holdningen at om de bare selger hunden som selskapshund, så har ikke kjøper krav på noe som helst om det er noe som ikke er som det skal. Jeg blir litt rystet. Men jeg blir ikke lenger overrasket når oppdretter avfeier det med "selskapshund". Hva sier retningslinjene i sverige? Og hva står i kontrakten?
 6. akkurat nå kan jeg puste igjen. Når noen ringer deg og sier de har hunden din (glad jeg har plate med telefonnummer på alle hundenes halsbånd) og du vet du låste hundegården før du dro på jobb - så lurer du på hva som har skjedd, og om det betyr at alle utehundene er på rømmen... og siden hun ble funnet nær jernbanen, er resten meid ned? HELDIGVIS viste det seg at hennes dør var defekt (skruer!) og de andre var trygt i sine gårder. Hun selv er uskadet. Puh. Og takk til høyere makter.
 7. Og så har det vært hamar hundekjørerfestival, med snørekjøring, sprint og mellomdistanseklasser Har tilbragt helgen der
 8. ja, for mange er det utenkelig at deres kjære, søte hund er i stand til å jage eller ta andre dyr. De fleste med husky vet det, så husky er ikke overrepresentert når det gjelder tap av sau til hund.
 9. GJETT! artig å drive med hundekjøring når vinteren uteblir :/
 10. Snø?? Hva er det??? Her drives det oppsøkende virksomhet for å finne snø elendig vinter så langt En del klarer seg med 1.50 noen må ha 1.80 (hundegården her er 1.80 og vi måker den slik at det ikke skal bli for lavt). av våre er det ei som kan gå løs overalt (hun er ikke intr i vilt, husdyr eller andre hunder), tre kan slippes under visse omstendigheter, og resten er båndhunder. Det siste er det vanligste. Så mine går stort sett i bånd. Sånn er det bare. Det går fint.
 11. men det er ganske langt mellom retrievere/spaniels og siberian da Det er liksom ikke helt samme hund, selv om alle er "sporty" hunder.
 12. bare å gjerde inn eiendommen
 13. Hvis trådstarter snakker med folk som har siberian husky selv, ville hun funnet ut at den største ulempen ved rasen er at hvis man trives med den, så ender man fort opp med mer enn 1... Jaktinstinktet lever en fint med, det går fint an å aktivisere hunden uten å slippe den løs. Siberians er faktisk ganske lettlærte hunder, så man kan lære dem til å gå bak/ikke trekke på kommando. Ønsker man en siberian som vil jobbe i selen (og det gjør en jo når en ser etter en polar trekkhund), må en velge hund fra oppdrettere som tar hensyn til bruksegenskaper i avlen (les: kjører regelmessig). I denne rasen er det ikke slik at hunder avlet for bruk ikke passer som familiehunder. Det er mange egenskaper en selekterer for i avl for gode trekkhunder, som også gjør dem til gode famile og turhunder for aktive familier. En siberian trenger mosjon. Ingen har fortalt den at den MÅ løpe fem mil foran slede hver dag, men den trenger mosjon og aktivisering. Det være seg foran sykkel, ski, slede, eller på fottur. Min erfaring er at de foretrekker mosjon fremfor hjernetrim, men likevel er de ganske gode til feks spor og søk. Trikstrening setter de også pris på. Skal de løpe løs, må det være et område uten vilt og husdyr, eller et større inngjerdet område.
 14. De jeg kjenner som går toppturer med hund har kommando "gå bak" i de bratteste kneikene. og likeså sommerstid : gå pent.
 15. og det er også individforskjeller, også innen siberian husky. Noen har veldig sterk utforskertrang og jaktinstinkt, mens andre ikke har det. I hovedregelen har siberians mye jakt, men det er altså både individ og linjeforskjeller.