Jump to content
Hundesonen.no

Meg

Medlemmer
 • Content Count

  3641
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Meg last won the day on September 25 2019

Meg had the most liked content!

Community Reputation

5128 Excellent

2 Followers

About Meg

 • Rank
  Vanedyr

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Recent Profile Visitors

11994 profile views
 1. Meg

  Eierskifte

  det har nok ikke noe å si om hunden ble overtatt gratis Hvorfor tror du at de nye eierene ikke er i stand til å finne nye, gode hjem til valpene? Kan du heller tilby deg hjelp til å finne nye hjem? Vær klar over at HVIS du tar hjem hunden, kan du selv risikere å måtte betale dem for hundepass og for ekstra utgifter i forbindelse med valpekullet. Det er jo ikke akkurat lite tidkrevende å ha et valpekull. Vanligvis får hannhundeier ved planlagt avl betalt en viss sum per valp, eller pris tilsvarende en valp avh av kullstrl. Tyvparring er jo noe annet egentlig da.
 2. Meg

  Eierskifte

  beklager der leste jeg for fort. Det kan jo hende dette går begge veier. Uhell kan skje alle, men kan det hende de nye kjøperne tenkte at det var du som var den slepphendte og uansvarlige som sendte bort en tyvparret tispe? Nå fremstår det jo litt som om dunønsker den tispa du i utgangspunktet ikke ville ha lenger tilbake, fordi du ønsker å tjene penger på valpene. For meg som ikke kjenner saken, så ser det ikke særlig bedre ut. Om du har en OK tone med dem som kjøpte tispa skulle det nok gå an å komme til en enighet, men hunden er kjøpt og betalt. Din hannhunds "bidrag" kan du kreve noe for. Kontakt jurist.
 3. Meg

  Eierskifte

  Jeg hadde ikke blitt såå fornøyd om jeg hentet en tispe som viste seg å få valper to uker senere. Siden du ikke var klar over at hun var drektig, er det vel egentlig ikke ditt bord lenger? Men siden hannen er din, kan du nok kreve betalt for hans "bidrag" Tenker jeg da.
 4. Om utstilling ble brukt som det egentlig var ment for, et verktøy for å evaluere avlen med en kvalitetsbedømmelse av avkom, så hadde det jo vært fint. Men som det er nå er konkurranseaspektet det viktigste, der resultatene i ringen styrer utvkiklingen av rasene, gjerne i form av "mer" (og dermed går man mot ekstreme trekk) og for mange raser har vi fått en todeling av rasene... Jeg synes dyrebeskyttelsen og Odd Vangen hadde mange gode poenger.
 5. Mens noen snakker om slakteavfall lagt ut for å tiltrekke seg dyret. hvem skal man egentlig tro på? Forøvrig festlig hvordan man oppfatter ulike dyr. Så et innlegg i dag: "storfint besøk i hagen" = voksen elg med kalv på besøk. Noe jeg virkelig ville holdt meg unna... men ulv på tunet kan være litt vel spennende det også
 6. en annen ting: om ulvene som er prøvetatt har slektskap med ulv i fangenskap, betyr ikke det nødvendigvis at ulvene er satt ut. Det kan likegjerne skyldes at ulvene i dyreparkene har samme opphav som de ville ulvene som er prøvetatt - dyreparkulver stammer jo fra ville ulver... Det er mange usikkerhetsmomenter her.
 7. anbefaler dem å sende inn dna-prøve av sin renrasede jakthund også. De bør ikke bli forundret om de får tilbake svar om at de har en hund som er dels chihuahua eller lignende. Ikke alltid de testene er til å stole på...
 8. Meg

  Setter skutt pga angrep på gås/fugl

  Mine hunder har heldigvis aldri kommet løs i nærheten av dyr. Jeg tar mine forhåndsregler. Men uhell KAN skje. En bekjent opplevde det- men traff heldigvis på en bonde med forståelse for at avogtil går ting ikke etter planen (det er her snakk om er bånd som røk). Det ble krav om erstatning. Men hunden fikk leve med krav om bedre sikring. Det har ikke skjedd igjen. Saken er at med regelverket vi har i dag trenger ikke hunden jage dyr for å bli avlivet. Vi er uenige. Det er greit.
 9. Meg

  Setter skutt pga angrep på gås/fugl

  Jeg oppfattet hele innlegget ditt som om du synes det er greit å avlive hunder som jager (eller er i nærheten av) husdyr og at man kan takke seg selv om det skjer. Tok jeg feil? Får håpe det ikke er du som en gang ved et uhell mister hunden din. Det kan nemlig skje den beste. Kjedelig om din hund da tilfeldigvis befinner seg i nærheten av husdyr og da blir skutt "for å forsvare sine egne dyr". Akkurat denne saken handlet om en hund som gikk løs selv om det er båndtvang. Mitt innlegg er mer generelt.
 10. Meg

  Setter skutt pga angrep på gås/fugl

  jeg tenker at "øye for øye" ikke alltid er nødvendig. En saftig bot? ja. Avlive hunden fordi eieren har tabbet seg ut? Nei. Har eier gitt blaffen? Vel, ta fra hen hunden.
 11. Meg

  Setter skutt pga angrep på gås/fugl

  forstår ikke hvorfor hunder har så liten verdi i samfunnet. Og ikke noe rettsvern. Ikke at jeg forsvarer at denne hunden gikk løs i båndtvangen, og at den plaget fuglene, men - om den hadde en and i kjeften hadde nok ikke anda vært uten skader..
 12. Meg

  Letohallen 9-10 november

  AJ! God bedring!
 13. Meg

  Letohallen 9-10 november

  Hvordan gikk det?
 14. Meg

  Akkurat nå oktober

  heldiggris! Hilsen de firbente ute i hundegården her
×