Jump to content
Hundesonen.no

Meg

Medlemmer
 • Content Count

  3668
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Meg last won the day on January 28

Meg had the most liked content!

Community Reputation

5173 Excellent

2 Followers

About Meg

 • Rank
  Vanedyr

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Recent Profile Visitors

12301 profile views
 1. Meg

  Drektig tispe dag 63

  Hvordan gikk det?
 2. Meg

  Jogge med hund som trekker for mye

  tren henne på å ikke trekke?
 3. ang allergi og tørrfôr: det er ikke fôret det er "noe galt med". De fleste hunder tåler tørrfôr helt fint. Allergi har en arvelig komponent, så om man ønsker å ta tak i det problemet, er det der en kan begynne. Ellers har @tillien mange gode poenger .
 4. Meg

  Samojed vs. Alaska Husky

  Kjøper du siberian husky fra arbeidslinjer, og helst fra foreldre som har blitt benyttet aktiv i trekk (gått løp) så er det stor sjans for å få en hund som trekker. Selv har jeg siberians fra arbeidslinjer, og kjører aktivt med dem. Jeg har ikke måttet selektere ut en eneste hund pga manglende trekkvilje i løpet av de 12 årene vi har kjørt aktivt. (jeg har forsåvidt ikke selektert ut noen annet enn en som ikke trivdes i flokk) Ellers ville jeg styrt unna kenneler som "spesialiserer" seg på salg, det være seg AH eller SH. Man kan spørre seg hva målet med avlen er for disse. Jeg tror det er pengeboka. Kontrollspørsmål: skal de beholde valp selv, hvor mange valper har de i året, er foreldre løpskjørt, helsetesta (AH: Test for AHE, SH: øyne)....Det finnes noen som omtrent driver valpeproduksjon... Jeg ville nok vært villig til å flytte litt på meg for å få tak i valpen som passer best : )
 5. Meg

  Samojed vs. Alaska Husky

  Hvis formålet er å ha en hund som skal trekke på ski, kickbike og sykkel, er det som du sier enklere å finne en med arbeidshode blant alaska husky (og siberian fra trekklinjer) enn blant samojedhund. Men de finnes jo, vet om flere som har hentet samojed fra arbeidslinjer i Sverige. De har ofte litt mindre pels. Det var en som var en del her inne tidligere som har samojed av trekklinjer, men jeg finner ikke igjen brukernavnet. @Hannah har samojed. Velger du renraset polarhund, vit at det (dessverre, må jeg jo si) har oppstått ulike avlsretninger; utstilling og bruk. Det er imidlertid ikke noen forskjell på disse linjenes egnethet som turhunder. Avlen konsentrerer seg om hhv eksteriør som slår an på utstilling (hundene testes i varierende grad i selen), og trekkegenskaper (arbeidsvilje, pels, poter, bevegelser, matlyst, restitusjonsevne, gemytt, etc. Her er det varierende hvor mye oppdretter ivektlegger å bevare "type"). Så - hvis ønsket er en hund som jobber, velg hund fra oppdretter som vektlegger det (og trener/tester hundene i sele). En ting du ikke nevner her er forskjell i pelsstell og lyd. Det er en del lyd i samojed (bare ta deg en tur på samoedsamlig eller rundt samojed-ringen på utstilling, kan jo være litt vanskelig i disse dager. Kontakt Norsk polarhundklubb for info om rasen).
 6. Meg

  Oppdretter sibirsk husky anbefalinger

  Jeg ville kontaktet raseklubben også For siberian husky mener man brukslinje om de hundene som aktivt er avlet etter bruksegenskaper, som da er trekkegenskaper. Det betyr ikke at de er mer energiske enn andre linjer, og heller ikke mer krevende. Ikke er det forskjell i hvordan de egner seg som familiehunder. Etter min erfaring er det ingen forskjell på energinivå og aktivitetsbehov, men viljen til å jobbe kan være forskjellig. Trekkhundfolk vil ha hunder med en god av-knapp. Det er også rasetypisk. Akkurat den biten vet jeg ikke om man verdsetter like godt om trekk ikke er hovedmålet. Alle siberians fra alle linjer kan bli problematiske om de ikke aktiviseres nok (ødelegger, bråker).
 7. Men så er ikke belgfrukter og korn det samme da. Forskjellig innhold av næringsstoffer.
 8. Men som Simira sier, høy andel animalsk protein er nok det viktigste.
 9. Jeg synes det er så merkelig at det er helt forferdelig å gi hunder fôr med hvete, men helt innafor å gi dem mat med alskens urter, erter, poteter og bønner..."Normale" hunder tåler helt fint hvete, andre får allergi eller magetrøbbel. Er det da hvete eller hunden som er problemet? Jeg tror nå egentlig at hverken hvete eller potet er særlig bra hundemat jeg. Det blir ikke fôr med erter, poteter, eller bønner her. Fôr med høy andel animalsk protein av god kvalitet er det jeg ser etter. Kjenner til to hunder som har dødd av DCM faktisk. Eller, de døde plutselig og under obduksjon var konklusjon forstørret hjerte. Begge spiste "grainfree" tørrfôr.
 10. Ang forsikring. vi bruker Gjensidige. Fornøyd med vilkårene. VI har ikke alltid forsikret hundene fra fire mnds alder, men de tingene vi har trengt forsikringa til har blitt dekka. Det er ikke mange hundekjørere som har forsikring på hundene sine, og ganske mange setter ikke chip før de skal gå løp senere, og da gjerne med NHF-chip (som ikke kan registreres i Dyreidentitet). Vi har siberian husky så for oss er det litt annerledes, valpen MÅ chippes før registrering. Giardia er det en del av i trekkhundmiljøet, og ikke lett å bli kvitt. Det virker som om de fleste voksne hunder til en viss grad blir immune, men det er vanlig å ta prøver og behandle hundene ved jevne mellomrom hvis giardia er påvist. En enehund som bor inne vil du få giardiafri. Ha den minst mulig ute i hagen (plukk opp avføring!) de fem dagene du behandler den. Synes jo valpen burde vært behandlet før dere fikk den, da.
 11. Meg

  Problemløsning valp

  Gratulerer med valp! Det finnes mange bøker som beskriver hvordan man kan jobbe med dette, og det finnes også god informasjon på nett. Akkurat hvordan man skal jobbe og hvilke metoder man skal bruke er man jo uenig om. Men uansett: https://www.lundqvist-hundeskole.no/hjelp-vi-har-fatt-valp/ Victoria stillwell har en del fornuftige videoer på youtube og egen side jeg liker denne https://www.tanum.no/_vardagsuppfostran-med-kansla-och-respekt-gunilla-lundbom-asa-ahlbom-9789163320545 (selv om jeg ikke liker tittelen).
 12. Meg

  Trening av trekkhunder

  Jeg ser du bor i Hamarområdet? Finn Hamar trekkhundklubb på facebook, og still samme spørsmål der Det er egne hundeløyer og fortsatt vinterføre oppi åsen der
 13. Meg

  Omplasseringshund

  Å overta en trekkhund som har levd hele sitt liv på en turistkennel er jo egentlig litt som å få en valp, men med noen erfaringer. Men ha i bakhodet at feks alenetrening må tas veldig gradvis. Ikke alle huskier trives som enehunder heller. Men gradvis tilnærming så kan det gå fint
 14. vil dette påvirke utsetting av fasan og vaktel for trening? https://www.miljodirektoratet.no/globalassets/tema/arter-naturtyper/vilt/viltforskrift---fastsatt-1-april-2020.pdf Og når det gjelder dyrevelferd: http://www.fasaneri.se/fasaner-och-rapphöns/tom-sida-22102586?fbclid=IwAR3adNusT_BgyZLnkZ_vsUdY71skhQsAwcp7kNoU4JV2VEUKb_5hAp-wQfs dette er hvordan fasaner og rapphøns oppdrettes for jakttrening i sverige. Man bruker tilogmed nesering/nebbring for å unngå fjørhakking blant dyra. Dvs disse dyra har det definitivt ikke bra under oppdrettet heller. nesering brukes på fasan i Norge også.
 15. Meg

  Samojed vs Finsk Lapphund

  Det er jo to ganske ulike raser egentlig, uten at jeg kan veldig mye om finsk lapphund. Men kontakt ulike oppdrettere av de to rasene, og nevn gjerne at du vurderer disse to. Det kan være mye lyd i samojeder også.
×