Gå til innhold
Hundesonen.no

Meg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,286
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Meg last won the day on 13. Mars 2015

Meg had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,494 Excellent

2 følgere

Om Meg

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Nylige profilbesøk

10,596 profilvisninger
 1. Kullstørrelse og adferd

  bare noen tanker fra meg, ikke basert på studier. I et stort kull har oppdretter et ennå større ansvar for å sørge for at valpene blir godt sosialisert med folk. I en så stor valpeflokk må også oppdretter passe på at alle får nok melk, mat osv, slik at det ikke blir for høy konkurranse. På den positive siden, med en god valpemor får disse valpene god opplæring i å "være hund", mange søsken samt mor å forholde seg til. Det er vel det som mangler med enevalper. Ikke alle lærer å være hund like godt. med det mener jeg språk og samspill med andre hunder. Skal jeg kjøpe valp, vil jeg heller ha en fra et stort kull (hvis oppdretter gjør jobben) enn fra et kull med bare en valp (selv om en kan gjøre en del ved å bruke "valpetanter og - onkler")
 2. Akkurat nå mars

  hm, det har dukket opp i facebookfeeden min mange ganger- dessverre skal jeg på jobb i morgen kveld så jeg får ikke deltatt.
 3. Akkurat nå mars

  seminar om etisk hundeavl på NMBU i morgen. De mangler representanter for raseklubber raser med kort snute. Tilfeldig?
 4. Akkurat nå mars

  I fjor var det knapt med snø på denne tiden. I år er det veldig mye. I går var hele kennelen på tur, gamle, unge og løpshunder. Fantastiske forhold! Denne helga lever vi lenge på
 5. Fint at det forskes- men ja, de kan fryse på potene. Selv mine polarhunder
 6. Hva godtar/godtar du ikke i en hund?

  Jeg er avhengig av å ha stille hunder som fungerer i gruppe/flokk. I tillegg ønsker jeg hunder som jobber godt, jeg kan fire noe på eksteriør (men ikke mye i avlssammenheng). Og kranglete hunder, det vil jeg ikke ha.
 7. Akkurat nå mars

  ja hun er flink!
 8. Akkurat nå mars

  enig! har bare fulgt sånn halvveis med i år, men innspurten får jeg med meg
 9. Akkurat nå mars

  tydeligvis ingen i Statoil heller som har tenkt den tanken, så du er ikke alene nei
 10. Vil ikke bli kjent på

  jeg er i bunn og grunn enig med deg. Jeg har to som ikke er lett å stille. Den ene er usikker, den andre liker ikke settinen (men kan fint håndteres hos veterinær, av fremmede osv. utstilling, det er ikke like fint...synes hun)
 11. Vil ikke bli kjent på

  Noen dommere liker ikke at man kommer på utstilling med en hund som ikke er helt ferdig ringtrent. Andre er mer greie på det. Jeg har stilt hund som ikke er helt komfortabel i situasjonen, og har da sagt fra om det. Hunden har fått trekk, men bedømming. For min del var det blåsløyfa jeg var på jakt etter (gjerne rød også) for championat. Så at hun sa at hunden ble trukket fra rødt til blått pga at jeg ikke hadde trent nok var ok det. men vær bare obs på at du kan få ganske greit med trekk om hun ikke vil håndteres.
 12. skytet elg? nei man skriver i avisen hvordan man skal oppføre seg rundt dem. Svært sjelden de skytes (og det er jo bra). Vi har kanskje distansert oss så mye fra naturen at vi ikke lenger vet hvordan vi skal omgås dyr. Og dermed blir vi usikre og redde.
 13. elg er jo direkte farlig. ikke få mennesker som blir angrepet av elg i løpet av et år. for ikke snakke om dødsulykker bil/elg. men det er jo litt ot. Om man skal kunne bruke argumentet om at det er grunn for å utrydde et dyr fordi noen oppfatter det som ubehagelig at dyret finnes i nærområdet, blir det få dyr igjen rundt oss. Veps, huggorm, elg osv hadde ligget tynt an.
×