Gå til innhold
Hundesonen.no

Meg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,519
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

Meg last won the day on 16. November

Meg had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,947 Excellent

2 følgere

Om Meg

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Nylige profilbesøk

11,200 profilvisninger
 1. Men hvordan skal en selektere etter bruksegenskaper om det blir forbudt å la hundene løpe? De vil jo ikke bare forby veddeløp, men selve racingen.
 2. synes hele ulvedebatten er vanskelig. Og man begynner å få "ulv på hjernen" - på begge sider. Det virker å være veldig vanskelig å holde seg til saken, debatten sporer til stadighet av og debatteknikken går stadig mer ut på å rakke ned/drite ut motpartene enn å holde seg saklig. Jeg har falt av lasset for lengst, og blir en blanding av irritert, oppgitt og lattermild. Hvordan ulven har fått så innmari stor plass i rovdyrdebatten forstår jeg ikke... de står for en utrolig liten andel av det tap til rovdyr. Hvorfor fokuseres det ikke mer på å senke det totale tapet - som ikke bare gjelder rovdyr? Alt fokus går på rovdyr, spesielt ulv. Men hva med Påkjørsler, skader, fluelarver, forgiftninger, osv. De fleste dyra omkommer tross alt pga det. En skal visst ikke forstå alt.
 3. Kilder er fint. Uten å kommentere innhold, så er det jo ganske vanlig å henvise til hvor en henter tekst fra.
 4. men litt intr er det jo at de definerer "høyrisiko-konkurranser for hunder: hundeløp over 100 km samt jaktprøver på nasjonalt og internasjonalt nivå". Så...
 5. det virker som om mange med showutgave, der hundene de siste tiårene er selektert kun etter utseende, glemmer at det er en grunn til at rasene har blitt som de er, både mht utseende og gemytt, og det er den historien den har. Så alt de liker, er et resultat av avl for bruksegenskaper. Men det tar ikke lang tid å ødelegge begge deler når man ikke lenger selekterer etter bruksegenskaper, hverken gemyttmessig eller eksteriørmessig
 6. jeg tror fortsatt det er mulig å drive med langdistanse hundekjøring samtidig som dyrevelferden sikres, men... alt skal liksom bli lengre, tøffere, kulere. Hundene blir bare et redskap... Det er ikke så dumt med en oppskjerping her.
 7. Snakker jeg rett fra levra, og etter min oppfatning etter noen år i miljøet, så holdes hunder på kjetting fordi det er enkelt for eier. Du trenger ikke tenke på hvilke hunder som går godt sammen, stell tar kort tid, du har god oversikt over hva hver enkelt hund spiser og hva som kommer ut uten at du må bruke litt ekstra tid for å følge med. Og det er billigere å sette opp enn å ha flere gårder. Mange snakker om at på kjetting så har hver hund "sitt område" (mine ser nå ut til å trives sammen, og flere deler gjerne hus selv om de har hvert sitt). Argumentet om at man slipper slåssing på kjetting og derfor har dem der, synes jeg egentlig er dårlig. Man kan jo også ha hunder en og en oppstallet løst i hundegård om alle er så usosiale at de slåss (hvem vil ha det sånn da??). I tillegg er det jo noen som har hundene oppstallet to og to på kjetting utenfor et dobbelt hus. Da faller argumentet om slåssing bort. MEN- å holde hundene løse i stor flokk er ikke en god ide. TILFELLE det oppstår uenigheter, så kan det raskt eskalere. 2-3 voksne hunder sammen er bedre. Det skinner vel igjennom at jeg har mine løse i gårder (men de står på kjetting når vi er på tur). ups. dobbelpost. Moderator kan godt sette dem sammen.
 8. min første tanke: Så teit Min andre tanke: Hundekjøring er ikke alltid greit, men pulk og to hunder er jo ikke akkurat mishandling Min tredje tanke; han skulle vært med ut og sett glade hunder som liker å trekke Veganere er i mot all utnytting av dyr. Jeg finner det derfor litt merkelig at mange av dem har hund/katt selv. For det er jo også, i bunn og grunn, utnytting. Vi har dyra fordi vi ønsker det. Av egoistiske grunner. Om man skal se litt svart på det
 9. Valg av trekksele

  vi har fra seleverkstedet, troll, dragråttan, huken, manmat, taiga, canadog, axaeco. Det gjelder å finne den rette selen til den rette hunden, det blir som med joggesko til oss. Og siden vi trener en del, har vi flere seler som passer til hver hund. Så kan vi bytte på. Tipset må være å forsøke deg litt frem, og også høre med andre med samme rase.
 10. Men har man en husky eller polarhund, så er det egentlig sånn at de vil kunne finne på å fullføre jakta uansett. Jeg tror ikke de blir værre av å ha prøvd. De har det i seg. Så det fordømte ansvaret har man uansett. Om man har en utbryterkonge som aktivt leter etter en vei ut er det kanskje værre. Ellers handler det om å sikre hunden. jeg legger forresten til noe: Det gikk med en god del rådyr i Oslo og Bærum i vinter. Da var det settere og fuglehunder ofte, som hadde vært på ferde.
 11. Ribbein av elg?

  jeg gir bar ryggvirvler til dem som gnager mye. ikke de mest glupske.
 12. evt bare tenke "akkurat ja", og la personen holde på med sitt. Det gjorde jeg. mens jeg lo i skjegget jeg ikke har.
 13. jeg sa min mening om en kombinasjon, privat. (gjaldt helse). Fikk telefon av oppdretter til en hund i stamtavla. Som skjelte meg ut (skal ha seg frabedt om at jeg spredte rykter om at de hadde avlet på syk hund... eh. jaja). For noe som står i dogweb Hundefolk altså!
 14. Veldig lei hendelse dette her. Rett og slett tragisk. Hvor mange kan med hånden på hjertet si at det aldri har skjedd hos dem at en hund kom seg løs uten at det var meningen? Jeg kan dessverre ikke det. Det gikk heldigvis bra. jeg reagerer litt på at så mange dømmer eier nord og ned uten å vite hvas om egentlig skjedde. Spesielt bønder, som mener det er uholdbart at hunden kom løs. For dårlig sikret (jeg er jo enig) og dermed uansvarlig (ikke nødvendigvis enig). Mens de samme antageligvis har sau/ku/etc på vidvanke titt og ofte. Litt trist at en har så ulike holdninger ovenfor ulike dyr. Nei, en sau vil ikke gjøre skade annet enn på hagen eller materielle/personskade ved påkjørsel. En ku kan angripe og skade/drepe mennesker og hunder. Så jeg vet ikke? Ikke er en sau mer verdt økonomisk enn en hund heller. Og i hvertfall ikke emosjonelt. Merkelig hvor forskjellige holdningene våre er til et dyrs verdi. En hund som skader noe? DØ! En ku angriper? Huff, det er visst instinkter. Når det er sagt så er jeg en av dem som maser om å holde polarhunden i bånd. jeg får vondt i magen når jeg ser løse polarhunder på tur...
 15. pluss at de får ganske sterke kramper, og sparker mye (vanskelig å stikke)
×