Jump to content
Hundesonen.no

Shokata

Medlemmer
 • Content Count

  906
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Shokata last won the day on August 2 2019

Shokata had the most liked content!

Community Reputation

933 Excellent

About Shokata

 • Rank
  Pirrevirr

Contact Methods

 • Website URL
  www.hoppedill.weebly.com

Profile Information

 • Hunderase
  Hoppedill

Recent Profile Visitors

2106 profile views
 1. Shokata

  Akkurat nå mars

  Å hamstre trenger man nok ikke, men hvis man planlegger handlinga litt (handler en gang i uka feks), så er man mindre eksponert for smitte enn om man handler daglig.
 2. Shokata

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Denne var ikke vond å se på 😍 Veldig flott!
 3. Shokata

  Staffie Bullweiler

  Hvorfor i all verden skal man mikse en liten hund med en stor en, i tillegg til alt annet av gode grunner for å ikke mikse disse to rasene? Hvis jeg har missa at noen har nevnt størrelsesforskjellen, så beklager jeg.
 4. Shokata

  Fra bølle til bestevenn

  Jeg tror ikke all atferd styres av redsel. Fikseringen til en del gjetere (kun observert på avstand irl) ser langt fra ut som redsel for meg. Men selvfølgelig vil ikke kjeft få vekk redsel.
 5. Shokata

  Fra bølle til bestevenn

  Enig i dette, gitt at det er gjennomførbart
 6. Shokata

  Fra bølle til bestevenn

  Dette høres slitsomt ut, for dere begge. Håper du møter forståelse fra de du møter, slik at situasjonene blir så korte som overhodet mulig. ❤️
 7. Shokata

  Fra bølle til bestevenn

  Da skjønner jeg deg litt bedre Og nettopp dette er vel også litt av grunnen til at man havner i ymse diskusjoner (særlig på nett); fordi vi langt fra alltid helt skjønner hva som blir formidla. Eller forsøkes formidles. Hvis man klarer seg med en liten kontaktlyd etc., så er jo ingenting bedre. Jeg bare tror ikke det holder for alle hunder, i alle situasjoner. Jeg tror vi innimellom går i "hund er hund"-fella tankemessig, når vi tenker at ting bør funke på alle typer hund. Og jeg skal også innrømme at hvis det i verste fall står mellom å skremme hunden min for å unngå en potensiell ulykke hvor jeg kan miste den (påkjørsel, begjært avlivet etc etc.), så sjekker jeg nok ut å skremme den også. Det tror jeg ganske sikkert. Jeg har heldigvis ikke hatt behov for å gå så hardt til verks, så jeg bare antar og tror.
 8. Shokata

  Fra bølle til bestevenn

  Nå forutsetter du at hunden blir skremt av at noen klapper i hendene, sier krasst "nei" (eller hva som helst av "stopp det du gjør- ord"), eller tramper i bakken Å stappe godis i trynet på hunden anser jeg ikke som brannslukking (med mindre man omtrent tvinger det inn i kjeften på den), men kanskje du har rett. Kanskje brannslukkinga da er en måte å trene/belønne på (for man belønner jo. All den tid man kjører på med nettopp belønninga man har tatt med seg). Det er ikke alltid mulig å bare føre hunden vekk fra det som er forstyrrende. Ofte kan man det, men man kan ikke alltid. Ordet "føre" høres også veldig mye penere ut enn dte som nok ofte er realiteten; trekking/draing/sliting i kobbelet, på en hund som absolutt ikke er interessert i å gjøre noe annet enn å fiksere på det den har satt blikket i.
 9. Shokata

  Fra bølle til bestevenn

  All ære til de som klarer å kontrollere miljøet de bor i, sånn at man aldri trenger å gjøre noe annet enn å belønne. Aldri trenger å brannslukke, eller aldri blir så slitne og frustrerte at de oppfører seg urimelige, og ikke helt gjør alt etter boka. Når man sitter med en hund som Iris, så trenger man nok all hjelp og oppmuntring man kan få, for å klare å fortsette å jobbe. Og her synes jeg Maren gjør en glimrende jobb, ut fra hva jeg har sett. For meg er det rart å se at man mener at hunder er så skjøre at de ikke tåler å få beskjed om å stoppe en atferd. Å trene positivt bør ikke bety at man aldri kan stoppe en atferd, hvis atferden er farlig (f.eks.). Det blir for dumt å bare kalle det brannslokking, hvis det skjer ofte, for å slippe å forholde seg til at man faktisk gjør ting som ikke nødvendigvis er så positivt.
 10. Shokata

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Golden retriever, hannhund, født juni 2019 ... søker "parringspartner". Annonsen er fjerna nå, men den sto der og glitra en stund 😛
 11. Shokata

  Vanskelig å vite når nok er nok!

  Jeg holder med i forslaget om å be om å prøve smertestillende. Siden hunder er råe på å skjule smerter, vil det kanskje gi deg noen svar. Enten pga bedringen ved oppstart, eller pga forverring når behandlingen eventuelt stopper. Min erfaring er at når man begynner å lure på om man skal vurdere avliving, så er det en svært god grunn for det. Kan anbefale å skrive dagbok. Noter ned positive og negative ting, hver dag. Du ser fort hva det er mest av. Også greit å vise veterinær når behandlinger skal vurderes. Det er så fort å glemme ting man ikke noterer ned.
 12. Shokata

  75 savnede hunder på nyttårsaften

  Har opplevd akkurat dette, for mange år siden. Feiret nyttår (ikke fest, men familiegreie) med folk som ikke har hund, og som åpna dører uten å se seg for. Noe stressende å løpe ut i rakettbraket etter en noe oppjaga hund, som heldigvis ble mer satt ut enn redd. Null problemer med å skjønne at uhell kan skje.
 13. Som hundeeier må det være ekstremt stressende å observere. Jeg tror en del vil kunne løses med en fornuftig forvaltning. Ikke alt, men noe. Kanskje mer enn man tror? Og jeg personlig vil heller ha denne forvaltningen enn en total utrydding i Norge.
 14. Jeg skjønner at en ting jeg skrev kanskje ble uklart. Med å gå på ulven mener jeg at den muligens går seg på (tipper fokuset er på dyret som spores, og at drivet på dette kan finne på å være så stort at hunden ikke bryr seg med lukt av ulv? Ikke en påstand, men en tanke. Noe jeg lett kan se for meg at hund som er litt robust mentalt kan finne på)
 15. Jeg er ikke uenig i at man skal forvalte også rovdyr, og jeg mener også at ulven bør være sky. Men idioter som vi er (mennesker), så har vi en fantastisk tendens til å lokke til oss vilt (fordi det er stas!!!), og så blir de plagsomme så det holder når de vaser rundt i nabolaget (vi har noen fordømra rådyr boende nedenfor verandaen. De er bråkete og hører hjemme i skauen, og jeg skulle gjerne sett at de ble tatt ut, helt ærlig. Elgen virrer tidvis rundt her også, og i dag gikk vi tur med en rev foran oss 😛 ). Poenget med denne tiraden er vel egentlig at jeg tror vi ofte legger opp til at de skal komme nærmere, mens vi kanskje egentlig ikke tenker konsekvens med det. Samtidig tror jeg at jakthundene snur for sent, tidvis. Det er for sent når du får ulven etter deg. Jeg er klar over at hunder har prøvd å stikke av fra ulv, men det det da koker ned til er om hunden gikk på ulven eller omvendt? Jeg holder en knapp på hunden. At den ikke spiller etter samme regler som ulven, og derfor blir det konflikt. Dette kan hverken hund eller ulv for, i såfall. Det er vi som må finne en god løsning da. Og løsningen er ikke alltid å ta ut rovdyrene. I noen tilfeller er det løsningen, men altså ikke alltid. Jeg er heller ikke glad for at jakt blir vanskelig, all den tid jeg synes jakt og fiske er fornuftige sysler, som gir god mat på bordet.
×