Shokata

Medlemmer
 • Innholdsteller

  455
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Shokata

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn

Nylige profilbesøk

466 profilvisninger
 1. Siden allergiutredninga allerede er starta vil det komme en reservasjon i forsikringa ifht allergi. Det lønner seg såvidt jeg vet aldri å bytte forsikring på hund under utredning, eller hund med påvist sykdom. *klippet fra www.agria.no* B.7 Særskilte bestemmelser A Atopi/Allergi Utredning og behandling av atopi/allergi erstattes under forutsetning av at hunden ikke har vist symptomer på øre- eller hudlidelser (herunder eksempelvis gjentatt eller kronisk ørebetennelse, fortykket hud, kløe, utslett, slikking) før forsikringen ble tegnet eller i løpet av karenstiden. Viser blodprøven antistoffer før det har gått tre måneder etter nytegning, regnes allergien som påbegynt før forsikringen ble tegnet.
 2. Jeg tenker at prisen forteller noe om hunden, og at det ikke spiller noen rolle i så måte om den selges som familie-, hobby- eller avlshund. Jeg tenker i utgangspunktet at man tar halv valpepris for en unghund/voksen, men at man fint legger på litt for en hund som er helsetestet (og frisk). Stort pluss for at det ikke er en problemhund (da spiller ikke helsetester og premieringer like stor rolle, for min del). Premieringer på utstilling kan man kanskje ta noe ekstra for (men der tenker jeg mer på titler). Hvor mye utstyr som følger med kan også gjenspeiles i prisen. Jeg har absolutt ingen fasit på dette...
 3. Har akkurat vært borti lignende... Min valp (7 mnd.) ville ikke ha middagen sin forrige mandag. Utover ettermiddagen kasta hun opp et par ganger. Gress osv. Ikke noe som bekymra meg da. Spyinga tok seg opp gjennom natta, men hun drakk greit. På morgenen spruta det blod ut bak. Hun var inne hele dagen hos veterinær. Starta med å røntge buken (uten funn) og ta blodprøver. Crp på 100 og forhøyede leververdier. Ingen feber. Slapp og i dårlig form. Lå på drypp (væske og antibiotika) til stenging (kveld), ble tatt UL (uten funn) og var hjemme på natta. Var på klinikken dagen etter også. Begynte sånn smått å få i henne mat igjen, samt fikk mer AB og væske. Neste kveld ble det tatt kontrollprøver. Crp nede på 35 og leververdier midt på treet. Fikk AB frem til i går, samt Andapsin (smører slimhinnene. Venter på svar på avføringsprøvene (ble sendt til Tyskland). Aner altså ikke hva som utløste dette, men det ga stygge symptomer. Håper prøvene forteller noe. Hun var veldig dårlig første dagen... Virker bra igjen nå. Spiser skånemat (og inventar )
 4. Er tilsatt smak, ikke lukt. Jeg bomma Vet ikke hvor man ellers får sånne, men jeg mener det er på Pets jeg har sett sånne i fysisk butikk. https://animail.no/nylonben-vanilj.html https://animail.no/nylonring-vanilla-14-5-1.html
 5. Sånne tyggebein av vinyl (eller hva det nå er) som er tilsatt lukt? Kjøpte en snål "pinne" (skulle være en tryggere form for trepinne, laget av tre og noe kunstig) som min syntes var morsom noen minutter innimellom. Den ble bare kjøpt fordi den var prisdumpa Tipper sånne ting som lukter er kulere (men sjekk om det er ok å gi, eller om de potensielt herper diettopplegget)
 6. Helt ærlig så er det lite som provoserer meg mer enn de som prøver å omplassere allergihunden(e) sin(e). De mener det nok godt (for hundens del), men det er så forb... egoistisk å dytte dette over på andre. Dessverre ser jeg fra tid til annen folk som har gitt opp. Enten pga økonomi eller fordi de ikke klarer å tilpasse seg hunden. Og det er greit. Det er helt, helt greit å ikke klare å stå i det. Noen tilfeller er faktisk så krevende at det er helt innafor å gi opp. (Dog vært borti et tilfelle der eier mente det ikke var noe annerledes enn å redde en gatehund, så derfor var det visst ok å tilby, for penger, en hund som helt klart var sjuk, men ikke engang ferdig utredet). Jeg kan garantere at INGEN som vet hva det går i ville tatt mot en sånn hund, og da gjenstår faktisk bare de som ikke skjønner omfanget. Og det er søren meg så urettferdig å la disse menneskene få oppleve det, selv om de bare vil hjelpe, og hopper i det med begge beina og glorie på slep.
 7. Den "liker"-knappen skulle vært bytta ut med en "jeg forstår"-knapp... Store lass med sympati til alle dere som har allergihunder. Det er tungt, det er slitsomt, det er trist og leit, og jeg unner ingen å slite med dette. Ikke minst er det forferdelig for hundene. @Tuvane Jeg skjønner virkelig ikke at folk får seg til å gjøre dette med vitende og vilje. Det hjelper søren så lite med vakre hunder (eller gode bruksemner), om de klør seg halvt forderva Man får aldri utnytta det potensialet likevel, så å avle på allergi med gluggene vidåpne er renspikka idioti
 8. Det der med "å bo" hos veterinær tror jeg de færreste klarer å sette seg inn i... Er jaggu ikke sikker på at jeg hadde opphold på så mye som tre måneder engang Det er så slitsomt at jeg ikke har ord
 9. Da min hund fikk påvist atopi (husstøvmidd og lagermidd) i tillegg til fôrallergi, moppa jeg gulvet daglig. Droppa vaskemidler og brukte eddik i vannet (det har jeg fortsatt med fordi gulvene føles ufattelig mye renere). Etterhvert holdt det med et par ganger i uka. Støvsuging droppa jeg fordi det virvler støvpartikler rundt når man støvsuger. Skifta på senga flere ganger i uka (valgte dette fremfor å prøve å hindre hund i senga, et valg jeg ikke ville gjort på nytt). Pga at fôrallergien var kjip kunne jeg ikke fôre rått. Tørrfôret bodde i fryser, og ble tatt opp porsjonsvis. Gikk altså fra råfôring til tørt pga allergier. Min klarte seg på immunterapi og medisinsk shampo (i perioder måtte hun dusjes flere ganger i uka, og jeg hater intenst å stå i dusjen med hund og stoppeklokke...). Allergier kan eskalere, og nye kan utvikles. Noen er hardt rammet, andre kan fint leve med dem, både med store og små tilpasninger. Hadde ikke overtatt allergihund under noen som helst omstendighet. De tilpasningene og tilretteleggingene man venner seg til når hunden blir syk er ikke noe jeg ville VALGT. Oppstår de er saken en annen, men det kunne ikke ramla meg inn å overtatt hund med kjente allergier. Man overtar potensielt en hel masse sorg og bekymringer, og også av økonomisk art.
 10. Håper jo det er noe så enkelt
 11. Nerdefaktorer er fint Det eneste jeg fikk beskjed om var at leververdiene var "rare" (ingen utdyping jeg husker noe av, men ble sagt at det kunne være innenfor hennes normal), og at korttidsblodsukkeret var høyt (langtidsen var normal). Jeg har mista så mange at jeg fint klarer å snakke om ting, så jeg setter pris på rett frem kontra innpakka. Legge til: En av symptomene i forrige uke var tykt, hvitt skum i halsen, samt væske som bobla ut av nesa. Det bare forsvant av seg selv over helga.
 12. Det gir mening (og takk <3 )
 13. Uff Får helt vondt i meg av å lese dette.
 14. Tusen takk for at du svarte. Og jeg synes det er nitrist å lese (klump i halsen, og medfølelse i lassevis!) Sitter og venter på svar på prøver nå... Rare symptomer og ingen svar på utredning så langt. Starta med diffuse symptomer fra hals/munn, som gjorde at jeg bestilte tannrens, i tilfelle tull med tenenr (de var fine nok i sommer, men hvem vet...) Ba om sjekk av hals, og ble henvist videre etter en klinisk undersøkelse (tannrensen ble avlyst og fikk anbefalt å få tatt rtg av lunger m.m.) Vært inne to runder nå. Røntgen viste innsnevret luftrør og at lungene var for lyse på bildet. Bildene sendt for avlesning eksternt. Svar om at man skulle sjekke for lymfekreft pga at en "masse" trykket på luftrør, og det var tydeligvis godt mulig lymfe... Blodprøvene viser ikke en skit. Ingen unormale verdier som kan gi en pekepinn, men likevel rødhet bl.a. i halsen (uten noen funn ellers) og under tunga, der spyttet kommer ut, mens spyttkjertlene er helt fine). EN hoven lymfe i halsen, og på motsatt side er mandelen hoven. Tatt prøver av begge. Hun sliter med å puste når hun utagerer (hurra for liten tullevofs som føler for å skrike på andre hunder på tur...), ellers ser hun liksom på en måte ut som vanlig. Hun bare oppfører seg roligere (ble brått "gammel" på en måte). Jeg håper jo at hun bare har en infeksjon, men føler liksom ikke helt at veterinæren (eller dyrepleieren) tror det sånn helt. Jeg gjør igrunn ikke det selv, men jeg HÅPER!
 15. Dere som har hatt kreftsyke hunder; hvilke symptomer opplevde dere at hundene hadde, og var det lett å finne svar på hva som var galt på blodprøver, røntgen eller andre undersøkelser?