Jump to content
Hundesonen.no

Shokata

Medlemmer
 • Content Count

  898
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Shokata last won the day on August 2 2019

Shokata had the most liked content!

Community Reputation

922 Excellent

About Shokata

 • Rank
  Pirrevirr

Contact Methods

 • Website URL
  www.hoppedill.weebly.com

Profile Information

 • Hunderase
  Hoppedill

Recent Profile Visitors

2046 profile views
 1. Shokata

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Golden retriever, hannhund, født juni 2019 ... søker "parringspartner". Annonsen er fjerna nå, men den sto der og glitra en stund 😛
 2. Shokata

  Vanskelig å vite når nok er nok!

  Jeg holder med i forslaget om å be om å prøve smertestillende. Siden hunder er råe på å skjule smerter, vil det kanskje gi deg noen svar. Enten pga bedringen ved oppstart, eller pga forverring når behandlingen eventuelt stopper. Min erfaring er at når man begynner å lure på om man skal vurdere avliving, så er det en svært god grunn for det. Kan anbefale å skrive dagbok. Noter ned positive og negative ting, hver dag. Du ser fort hva det er mest av. Også greit å vise veterinær når behandlinger skal vurderes. Det er så fort å glemme ting man ikke noterer ned.
 3. Shokata

  75 savnede hunder på nyttårsaften

  Har opplevd akkurat dette, for mange år siden. Feiret nyttår (ikke fest, men familiegreie) med folk som ikke har hund, og som åpna dører uten å se seg for. Noe stressende å løpe ut i rakettbraket etter en noe oppjaga hund, som heldigvis ble mer satt ut enn redd. Null problemer med å skjønne at uhell kan skje.
 4. Som hundeeier må det være ekstremt stressende å observere. Jeg tror en del vil kunne løses med en fornuftig forvaltning. Ikke alt, men noe. Kanskje mer enn man tror? Og jeg personlig vil heller ha denne forvaltningen enn en total utrydding i Norge.
 5. Jeg skjønner at en ting jeg skrev kanskje ble uklart. Med å gå på ulven mener jeg at den muligens går seg på (tipper fokuset er på dyret som spores, og at drivet på dette kan finne på å være så stort at hunden ikke bryr seg med lukt av ulv? Ikke en påstand, men en tanke. Noe jeg lett kan se for meg at hund som er litt robust mentalt kan finne på)
 6. Jeg er ikke uenig i at man skal forvalte også rovdyr, og jeg mener også at ulven bør være sky. Men idioter som vi er (mennesker), så har vi en fantastisk tendens til å lokke til oss vilt (fordi det er stas!!!), og så blir de plagsomme så det holder når de vaser rundt i nabolaget (vi har noen fordømra rådyr boende nedenfor verandaen. De er bråkete og hører hjemme i skauen, og jeg skulle gjerne sett at de ble tatt ut, helt ærlig. Elgen virrer tidvis rundt her også, og i dag gikk vi tur med en rev foran oss 😛 ). Poenget med denne tiraden er vel egentlig at jeg tror vi ofte legger opp til at de skal komme nærmere, mens vi kanskje egentlig ikke tenker konsekvens med det. Samtidig tror jeg at jakthundene snur for sent, tidvis. Det er for sent når du får ulven etter deg. Jeg er klar over at hunder har prøvd å stikke av fra ulv, men det det da koker ned til er om hunden gikk på ulven eller omvendt? Jeg holder en knapp på hunden. At den ikke spiller etter samme regler som ulven, og derfor blir det konflikt. Dette kan hverken hund eller ulv for, i såfall. Det er vi som må finne en god løsning da. Og løsningen er ikke alltid å ta ut rovdyrene. I noen tilfeller er det løsningen, men altså ikke alltid. Jeg er heller ikke glad for at jakt blir vanskelig, all den tid jeg synes jakt og fiske er fornuftige sysler, som gir god mat på bordet.
 7. Jeg tror at på lik linje som en i kommentarfeltet sier; at ulven må lære seg å sky mennesker (og dennes hund), så må også jakthundene lære seg å skygge unna når de kommer for tett på rovdyr. Da kan man kanskje spare noen for å komme hjem med tomt kobbel. Har jakthundene mer mot enn vett og instinkter? Kan det være en medvirkende faktor?
 8. Shokata

  Instagram! ?

  https://www.instagram.com/hoppediller/?hl=nb Hverdagen vår. Litt opp ned og litt attåt
 9. Shokata

  Akkurat nå, november

  Vi trener innimellom utenom også, så det er fint mulig å få avtalt noe i gruppa (eller pr pm etc) Er bare å skrike ut, så ordner det seg helt sikkert
 10. Shokata

  Akkurat nå, november

  Siden jeg er svært glad i treningsgruppa jeg er i, så drister jeg meg til å anbefale deg å ta med hunden på en trening med Oslomarka Trekkhundklubb Åpent for alle (alle typer hund, alle nivåer osv osv), og mulig å låne utstyr for å prøve Vi trener på torsdager klokka 19 Du finner masse info i gruppa på facebook https://www.facebook.com/groups/561349914374885/
 11. Shokata

  Akkurat nå, november

  Synes ikke den er vanskelig å kjøre. Første gangen hadde jeg for kort strikkline, så rakk ikke reagere, og moste styret i fjeset. Takk til hunden som tok grøfta 😛 Gikk bra, forsåvidt. Denne gangen smalt jeg nedi et hull, i litt vel stor fart, og stupte. Gikk bedre denne gangen Slapp å sy noe Så lenge hundene går der de skal, og man ikke treffer noe i veien, så er det null stress Mye moro! Har tenkt meg over på trehjuling nå da. Beholder sparkesykkelen, men orker ikke kjøre to eller flere med den. Fint til en hund
 12. Shokata

  Akkurat nå, november

  Hei alle Siden jeg aldri ble en del av AN-opplegget før det store frafallet, er det litt snålt å skrive her nå Men får vel bidra litt når jeg nå først sveiper inn her Venter på snø! Den kan ikke komme fort nok, og jeg er ufattelig lei av regn. Fint med regn også, men flere uker i strekk er kjedelig. Siden jeg er særs god på å tryne på kickbike, er denne parkert til våren nå. Må ha nytt hjul foran. Hele pakka, med felg og alt! Og ny hjelm 😛 For tiden kjører jeg en del vogn med ei jeg trener sammen med. Kliner sammen femspannet vårt og lar det stå til Meget moro!
 13. Jeg er veldig spent på hva andre synes om innsatsen til de forskjellige deltakerne, og hva de formidlet. Har gjort meg opp noen tanker, og min første reaksjon, mens jeg fulgte streamingen, var at NKK fremstår veike og svært lite engasjerte. De ser ut til å ha problemer med å si annet enn at NKKs oppdrettere er seriøse, og "jobber med saken", til enhver problemstilling dagens raseavl måtte ha. Jeg har fulgt med på en rekke diskusjoner, over lang tid, hvor bl.a. Dyrebeskyttelsen blir rakket rimelig godt ned på. Her fremstår representanten fra Dyrebeskyttelsen så vanvittig mye mer fornuftig og konkret enn representanten fra NKK, at jeg faktisk sliter med å skjønne hvordan man kan motsi argumentene. Synes det er litt trist at NKK påstår at de har stort fokus på andre hundeaktiviteter enn utstilling, når utstilling er hva hvermansen forbinder med NKK, og utstilling også er aktiviteten man lettest finner info om på deres egne sider (Dogs4All som eksempel: det er lett å finne utstillingsresultater, mens man må lete litt etter lydighet og rally). Hva synes dere? Hvor ER egentlig dagens renrasede avl på vei? Blandingsavl spiller ingen rolle i denne sammenhengen, slik jeg ser det, da de i beste fall kan NOX-regges. De faller dermed litt utenom FCI og NKK. Anbefaler å se dette, for de som ikke har fått gjort det
 14. Shokata

  Nye hundehalsbånd UNDERSØKELSE

  Det første dere bør gjøre er å endre tittelen. Den gir absolutt ingen mening ifht undersøkelsen. Deretter bør betalingsvilligheten kanskje rettes litt på (200-400 kræsjer med 300-400, og rent egentlig holder det med bare første og siste alternativet). Hvis dere har en tanke om materialvalg, så kunne dere kanskje fått det med et sted? En innledende tekst? Jeg ville feks ikke betalt en hel masse for bærekraftig skrot Det er behov for kvalitet på utstyret, all den tid jeg har liten lyst til å miste hunder pga dårlig utstyr. Så noe om kvalitet hadde kanskje vært greit å ta med? Dere har forøvrig fått masse gode tilbakemeldinger allerede, så med noen tilpasninger vil dere kanskje kunne få skikkelige svar som kan gi dere en formening om dette er et prosjekt dere kan satse på. Lykke til!
 15. Shokata

  Håndtering - tvang eller frivillighet? Tanker?

  Fordi jeg oppriktig lurer på dette; hvordan utfører man kloklipp på hunder som ikke vil/vegrer seg/ er skvetne/er redde etc. KUN positivt? Dette tar ofte mer enn ei uke eller to med trening, vil jeg tro? Alt ettersom hva problemet til hudnen er, og hvordan den responderer på treningen. Har selv opplevd at det har tatt svært lang tid å få til en ok kloklipp på en hund, og jeg måtte altså ta et valg underveis ifht om hunden fikk gå med lange klør eller ikke, over tid. Så hva gjør man, mens man trener positivt, uten form for tvang? Går man til veterinær og sederer hunden hver gang klørne treffer bakken i lengde, eller klipper man selv (da med noe tvang, vil jeg tro?) Er det en god løsning? I såfall, hvorfor? Hvorfor ikke? Igjen; jeg foretrekker alltid å trene og håndtere uten tvang og ubehag, men stell og pleie av nødvendig art må nesten utføres. Hvordan trener dere konkret, dere som ikke bruker tvang? Ikke holder labben til hunden, eller holder hunden etc. Og hvor lang tid tar denne treningen når hunden er redd?
×