Gå til innhold
Hundesonen.no

Shokata

Medlemmer
  • Innholdsteller

    934
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    10

Shokata last won the day on 6. November 2020

Shokata had the most liked content!

Contact Methods

  • Website URL
    www.hoppedill.weebly.com

Profile Information

  • Hunderase
    Hoppedill

Nylige profilbesøk

3,121 profilvisninger

Shokata's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

953

Nettsamfunnsomdømme

  1. Er man sammen med hunden ute, så holder sikkert/kanskje 150. Jeg antar dere tenker at dere skal ha det høyest der hunden eventuelt skal stå også uten tilsyn Det enkleste er ofte å kjøpe hundegårdselementer, og sette opp en hundegård med tak. Om hunden ikke klatrer, så trenger man ikke tak. Om hunden graver, så trenger man enten heller eller å grave ned netting. Men det er ikke sånn at alle klatrer eller graver. Jeg har ei som ikke gjør noen av delene og ei som i stor fart klarer å lage meget store hull. Dere er ikke dårlige eiere om dere ikke har støpt grunnen med armeringsjern, og laga huskyvarianten av Alcatraz før dere i det hele tatt har fått dere hund. Det er bare greit å være forberedt på en del ting, og det virker det jo som dere er Jeg tenker det er viktig å vite at hunden kan finne på å trekke, mye og hardt. Og at man gjerne kan jobbe med å gå pent, men det er urettferdig å få seg trekkhund for kun å tusle fot i nabolaget med pen hund. Det er også viktig å vite at selv om den kan gå løs som valp (ikke alle kan det engang), så betyr det ikke at hunden ikke kan finne på å brått jakte og ta dyr. Og hvis man tenker at man fint kan ha båndhund, som trekker og har lyst å ete nabokatta eller hva det måtte være, så kan man få seg en sabla fin hund
  2. I utg.pkt. ser jeg ikke noe som skal være farlig, men klart, har hunden allergi mot noe, så kan det jo gi en reaksjon. Som med alt annet man er usikker på, så gi litt å se. Potensielt kunne ostepopen og baconosten gitt en reaksjon også.
  3. Tenker at om man kan gi hunden en ostepop iblant, så kan man bruke crabsticks som godbit Jeg har brukt både pølser, tørket blodpølse (uten rosiner seff) og tørket lungemos som godis. Det er krydder i, men det er jo ikke sånn at jeg fôrer på sånne ting. Og ja, siden nevnt... jeg har også gitt hundene ostepop
  4. Så lenge man gir hunden det den trenger for å ha en god hverdag, så er huskyer finfine hunder å ha Jeg personlig hadde ikke orka å hatt husky og små barn (i alderen "oi, skulle jeg lukke døra, sa du?"). Hvertfall ikke om det ble nødvendig at hund og unge(r) skulle vært sammen, alene hjemme (typ etter skolen litt osv). Mitt inntrykk av sh er at de er langt mer sedate enn ah, med mindre du kjøper fra løpslinjer. De jeg har møtt fra rene løpslinjer trekker godt og er elegant samlet i hodet. Nedpå. En del trekker ikke. Du får ah av det kaliberet også, dessverre. En del trekker ikke alene (noen er gode spannhunder, men mangler lyst og motivasjon til å trekke alene). Jeg ville vært veldig forsiktig med å ha hunden løs. Noen ser du jakt i fra de er knøttsmå, og hos andre skrur bryteren seg brått på senere. Å sikre hunden bør være pri 1 om man bor oppi masse beitedyr eller vilt. Mine klarer seg veldig greit med det som er skissert; 2-3 timer tur daglig, trening minst 3 dager i uka. I perioder er det mer trening, i perioder er det mer tur. Legger inn en og annen dag med null, niks, nada også. De har kapasitet til langt mer enn jeg har trent dem til De får mer på vinteren enn på sommeren, selv om vi er aktive hele året. Jeg oppsøker inngjerdede steder for løsslipp ved behov, gjerne sammen med venner. Gjerne på tider andre ikke henger der (er ikke der for å sosialisere med fremmede, men for at hundene skal få løpt fritt litt). For meg er ikke husky krevende For meg er samtlige hunder som krever mye hjernetrim langt mer krevende (jeg misliker lydighetstrening osv). Liker man å bevege seg, og i tillegg gir andre oppgaver (selv jeg finner på ting de kan bryne hodet på ), så vil nok de fleste huskyer ha det kjekt. Rett type hund til rett menneske, så er det ikke så slitsomt og krevende.
  5. Jeg har gjort meg en tanke om at når man begynner å lure på om det nærmer seg, så gjør det mest sannsynlig det. Jeg har dratt noen hunder for langt (sykdom, ikke alder, dessverre), og det er jo nettopp fordi man så gjerne vil ha dem så lenge man kan. Når det er sagt, så betyr det ikke at jeg mener du skal beine til veterinær nå, men at du kanskje skal begynne å lage en oversikt over gode og dårlige dager. Sånn at du har et verktøy til å hjelpe med avgjørelsen. Når hunder ikke har et snev av livsgnist igjen, så mener jeg vi har dratt dem altfor langt. Det er lov å få sovne mens man enda har et snev av verdighet igjen. Men dette er altså mine refleksjoner, etter å ha eid flere syke hunder, som jeg har måtte la gå i altfor tidlig alder.
  6. Styr unna Sparebank1 (nå Fremtind). Sist jeg sjekka hadde de fremdeles dårligere vilkår enn de fleste andre tilbydere. Du bør lese gjennom vilkårene meget grundig hvertfall. De er gode på andre forsikringer da.
  7. Whippet Enkle, sammenleggbare små fininger ❤️ (min planlagte pensjonisthund, om jeg ikke orker å ha huskyer da )
  8. Det finnes ingen register for blandinger å registrere avlssperre i. For å være sikker på å ikke gå på en smell ifht gyldighet av kontrakt, så ville jeg nok heller ha latt en advokat se på kontrakten, for å vurdere hvorvidt dette vil gå under avtalefrihet. Drøbak ser jo ut til å slippe unna med tilsvarende kontrakt på sine mikser (doodles, eller cobberdog som de brått begynte å hete), så mulig de har funnet en formulering som er holdbar rettslig. Hvorfor noen ønsker å kjøpe seg hund man ikke har råderett over er forbi min fatteevne, men når det er sagt, så synes jeg færrest mulig mikser som kun er laga for utseendet bør avles frem, så den avlssperren kan jo muligens begrense videre avl noe.
  9. Ingen oppdretter kan sette avlssperre og siden oppheve den, om hunden er renraset. Antar derfor at det er snakk om en puddelmiks. På generelt grunnlag; styr unna!
  10. Denne her har laga et lass med sånne valper før... Pene valper da, så sikkert lettsolgte ?
  11. Jeg bare vet det eksisterer. De hadde ikke vareprøver på D4A det året jeg fant dem på stand der, så derfor ikke testa det.
  12. VOM active, med og uten laks som måltid, og så står det fremme en skål med Apetitt Extreme som de fritt forsyner seg av (vinterhalvåret). På sommeren og under løpetid er tørrfôret ikke fritt tilgjengelig, da aktivitetsnivået er lavere, og under løpetid driver de og lagrer noe så voldsomt... Ellers er de flinke på å regulere inntaket selv, og spiser tørt etter behov. Gir diverse kjøtt, bein og innmat også, når jeg får tak i noe til ok pris. For tiden får de en del tørrfisk, fordi det har vært prisdropp på dette. Har også vært fornøyd med Robur Active Performance.
  13. https://kaisa-hundefor.no/
  14. Skulle hatt skambank med en halvråtten fisk! FOLK!!! Huskypoo.. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=193471087
  15. Innenfor helse ville jeg isåfall vurdert helsesekretær fremfor f.eks. fagutdanning som helsefagarbeider (eller ev. høyere utd. som sykepleier). For å unngå å herpe kroppen. Det kan være vanskelig å få heltidsstilling, men vil tro de aller fleste kan jobbe fullt på en deltidsstilling eller som vikar. Jeg har valgt vekk å gå for vernepleie som videreutdanning, fordi jeg ikke synes det lønner seg økonomisk. Det har så langt hjulpet meg med erfaringen jeg innehar, ifht å skifte jobb. Skulle jeg utdannet meg videre nå, så hadde jeg nok gått for vernepleie fremfor sykepleie, selv om jeg tror det er flere jobber for sykepleiere (og også flere om beinet).
×
×
  • Opprett ny...