simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9,786
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Alt skrevet av simira

 1. Først og fremst ville jeg ikke latt de være alene sammen uten tilsyn før du vet du kan stole på de sammen. Særlig ikke med størrelsesforskjellen som kommer fort. La de være adskilt når de får mat, tygg og godbiter, og vær obs på å ikke la de ha ressurser tilgjengelig som kan utløse det. Parallellt kan du trene på bytting og slipp-kommando med valpen (du finner noen tråder om ressursforsvar her inne fra før), men i veldig stor grad ligger arbeidet her i forebygging og lære valpen at den får spise i fred, men må akseptere at den andre hunden er i nærheten. Det må være en gradvis tilvenning.
 2. Ja, bilder er lagret på forskjellige nettsteder der brukeren enten har gått ut, brukt opp plassen din, slettet bildene, osv. Fordeler og ulemper med å ha bildene lagret på selve forumet. (ulempen er at det er veldig plasskrevende, og ekstra arbeid om man allerede har bildene i et galleri et annet sted).
 3. Jo, et steg bakover er godkjent, per i dag. Neste år er det krav til at hunden skal tydelig rygge, da må ihvertfall alle fire poter flyttes minst et steg bakover. At hunden lener seg bakover er ikke godkjent så lenge den ikke flytter potene.
 4. Jeg tenker ikke nødvendigvis som en permanent løsning, men som en måte å finne ut mer om problemet på, og evt jobbe med dem separat videre. Sånn sett så er jo nå praktisk temperatur- og værmessig. Personlig tenker jeg jo at de har godt av å lære å være fra hverandre også, men om de ikke har vært det på 6 år så er det kanskje vanskelig å starte nå.
 5. Kan du ikke skille dem, eller blir det verre for dem å være alene hjemme da? Evt ta med en av dem og se hva som skjer da?
 6. Det er egne presentasjonstråder for mange av hundene her inne under Min hund.
 7. @Ganzie @Caroline
 8. Det betyr vel at det er stor variasjon da. Ridgeback får du også i 30-60 kg.
 9. Webkamera og filming tenker jeg. Hva skjer når du ikke er der?
 10. Vakthunder varsler, voktere gjør noe med saken.
 11. Duh, jeg leste IKKE vaktinstinkt. Nå skiller jeg også mellom vakt og vokt, og er ikke helt sikker på om jeg vil anbefale hoffe til TS i alle tilfelle.
 12. Jeg har inntrykk av de som relativt krevende og med en del vokt?
 13. Regnet med at du var opptatt med TALL. Det ordnet seg, jeg kjenner jo som sagt en håndfull mennesker som dukker opp på slike steder.
 14. Mette har vel nok med å styre showet, tenker jeg. Det kolliderer nok fort ja @JeanetteH, jeg tenkte på deg men om du skal gå både valpeshow og LP så blir det nok å tenke på. Jeg regner med at jeg finner noen, jeg har jo møtt en del av disse folka på rallystevner før... Jeg liker bare å være godt forberedt, og de fleste jeg VET kommer til å være der på det tidspunktet skal enten starte selv, dømme eller orge.
 15. Det kan jo være relatert. Men om det har kommet plutselig og han ikke har hatt problemer med det før så er det jo verdt å få sjekket.
 16. Noen som er på Eidsvoll kl 9 i morra og ikke skal starte helt med en gang, som kan filme Lisa og Odin for meg (start nr 5-ish i kl 3)? Siden Odin funker best med meg på en fotballbanelengdes avstand...?
 17. Jeg antar du har erfaring nok til å vite om det er analkjertlene?
 18. Tja, det kommer nok litt an på situasjonen. Odin er en varsler og lager mer lyd, mens Kovu jo er større og kan være mer skremmende i seg selv. Men det ville nok vært ganske avhengig av hunden. Og definitivt ikke en faktor for rasevalg.
 19. Uhm, akkurat av den grunn du beskriver over...
 20. Hvis du søker litt så finner du trådene til briardene her på forumet.
 21. Som i at disse lærerene opplever dette regelmessig av et vesentlig antall elever på hvert trinn? Eller at de alle har opplevd det en og annen gang? Om du sier at førstnevnte er tilfelle må jeg innrømme at jeg har vanskelig for å tro på det. Og at det ville vært dratt fram særlig nå i valgkampen i debatter rundt skolesystemet.
 22. Er dette ting du eller noen du kjenner som lærer opplever regelmessig? Faktisk? Hva definerer du som normalt her, og hvor har du disse tallene/målene fra? Noen normal tror jeg dette aldri har vært, men at det kan skje, definitivt.
 23. Se hva jeg fant i årets vinterkolleksjon! Her skal der hamstres! https://www.xxl.no/matt-knitted-fingerless-merino-glove/p/1119785_1_style
 24. Litt av poenget er at dette er et problem du ikke løser der og da, uansett hvordan du håndterer den gitte situasjonen. Jeg ville nok kastet en neve godbiter eller noe som er bedre enn griseøre litt unna døra i det gitte tilfellet. Problemet løser jeg senere, over tid, med trening.
 25. Det med plen er litt underlig... vi deler av en del i hagen om vinteren, fordi vi ikke gidder å plukke bæsj med en gang og da snør den ned, iser inn osv, og vi orker ikke å plukke i HELE hagen når våren kommer. Men det området som er avgrenset, altså der hundene fyker rundt og tisser om vinteren (de er ute i hagen morgen, kveld, og gjerne et par ganger i løpet av dagen) så er det mye frodigere i resten av hagen, ikke brunt i det hele tatt! Ellers er mine heldigvis ikke griser, men om en annen hund har markert på en søppelbøtte så må jo de også det (prøver å unngå det). Biler, porter, postkassestativ osv. holder vi oss også unna, men jeg har igrunn sjelden behov for å regulere det.