Gå til innhold
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,401
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Alt skrevet av simira

 1. Hundepelsstell

  Langhårede hunder er vel typisk børsting. Belger, collie, golden og toller retriever, osv.
 2. Hjelp! Dverg silke kyllingene mine dør..

  Jeg tror nok dere har en god sak her om dere går videre med dette. Om oppdretter driver profesjonelt så kan kanskje forbrukerrådet hjelpe?
 3. https://www.nrk.no/ho/hund-jaget-og-drepte-seks-lam-og-ei-soye-1.14071950 Mye fokus på båndtvang, MEN i dette tilfellet var det ikke bevisst brudd på båndtvangen men en hund som hadde rømt fra en hytte (hvorvidt hunden gikk løs utenfor hytta og eventuelt uten inngjering/line vites riktignok ikke). Artikkelen sier også at de regner med at hunden blir avlivet. Dersom jeg hadde vært uheldig og en av hundene hadde stukket av og drept sau - jeg hadde definitivt erstattet sauene. Men er det rimelig å forlange en hund avlivet som man faktisk vanligvis har i bånd og det aldri har vært meningen at den skulle være løs i utgangspunktet?
 4. Sverige-tur og ormekur

  Minimum 24 timer, maks 28 dager. Men neste tablett må da tas før du skal inn igjen i Norge (evt før du reiser), og så må hunden ha en til når dere kommer tilbake.
 5. Uling ved hjemkomst eller dørklokke

  Og det ble de født med, eller? Generell rotrening/betinging av dørklokka ville jeg jobbet med her. @Malamuten er inne på gode tips når dere kommer hjem. Ellers kan dere jobbe med å ringe på dørklokka (gjerne med fjernkontroll om mulig) og lære hunden å legge seg på plassen sin når det ringer på (eller døra går opp). Det er en del jobb og krever at man er konsekvent, og at man tar tiden til å få hunden til å legge seg der hver gang (heng lapp på døra om at det kan ta tid å åpne!). Men det funker. Og så må man opprettholde det litt av og til, så det ikke glir helt ut igjen, slik det har gjort her.
 6. Alt om hund: https://eileenanddogs.com/
 7. Kjæresten liker ikke hunder

  Dette høres litt "skummelt" ut i mine ører. Jeg tror ikke det er sjalusi, så mye som frykten for de restriksjonene hundehold har med seg, og de er jo reelle. Hvis han ikke kan akseptere at du må tidlig hjem fra byen pga hund, eller at hunden er med på besøk så ser jeg det som problematisk i et forhold. Det kan være jeg tar helt feil nå, jeg kjenner jo overhodet ikke denne fyren, men kanskje han tenker at hvis han greier å få deg til å utsette nå så kan dere ta den kampen igjen senere, og at han fortsatt håper å overtale deg til å ikke ha hund?
 8. Du har ikke mulighet til å ha ham med på jobb, eventuelt få noen til å stikke innom i løpet av dagen? Odin har også blitt en del mer klengete og misliker mer å være alene - men jeg er så "heldig" at jeg er ufør og bare jobber 20%, så han er jo nesten ikke alene heller. Har du fått en skikkelig sjekk hos vet, og gir du noe tilskudd for kroppen?
 9. Det var ikke så mye info der enda så jeg tipper det er Work in Progress.
 10. Av en eller annen grunn så jeg bare filmen, og ikke infosiden. Men er hjertet faktisk større problem en syringomyelia?
 11. Blir spennende å se mer av dette - og reaksjonene. Mon tro om jeg skal sende denne til min kusine som ønsker seg "en slik pug, for de er så søte".
 12. Jeg tror at hvis man tar med en haug hunder og selger i Norge så blir det fort kommersiell import. Men sannsynligvis vanskelig å påvise, dessverre. Systemet er fortsatt ikke ideelt, fordi det vil koste alt for mye ressurser. Men et steg på veien er det ihvertfall.
 13. Det betyr jo "bare" at man må bo i utlandet et halvt års tid. Og hva betyr "eie og kontroll"? Kan jeg adoptere meg en gatehund og få kusina mi i Barcelona til å passe den et halvår tro? Jeg tviler ikke på at det er mulig å få det til, men absolutt en langt høyere terskel!
 14. Kjæresten liker ikke hunder

  Oi, har ikke fått med meg at Tinka er borte. Fikk såvidt med meg at hun var dårlig (jeg leser ikke Akkurat nå). Så trist å høre, selv om hun ble en fin gammel dame. En av de få hundene Odin faktisk kunne leke med. Jeg synes du skal skaffe deg hund. Jeg vet akkurat hva du føler når du sier det du gjør rundt å være uten hund. Vil det bli lettere å få seg hund når dere har bodd sammen en stund tror du? Har du vært helt tydelig på at det ikke er noe spørsmål om hvorvidt du skal ha hund eller ikke? Mannen min var mindre motvillig enn kjæresten din - men slett ikke overbevist om at dette var en god idé. Jeg gjorde det klart at det ikke var et valg, og nå har vi to. Men om kjæresten din virkelig ikke vil ha hund, hvordan vil det da bli lettere å skaffe hund etter at dere har bodd sammen en stund, og han har gjort leiligheten til sin også? Selv om hunden vil bli 100% ditt ansvar så må han jo leve med den, som et minimum, og enten man vil det eller ikke så påvirker jo hundehold en hel del ting i hverdagen, og ikke minst rundt ferier og sånt. Jeg er selvfølgelig inhabil fordi jeg elsker dyr, men jeg ville nok skaffet meg hund, og latt forholdet utvikle seg med den forutsetningen. Gi ham den tiden og la ham bli vant til at du kommer med hund på kjøpet.
 15. Kontakt og jakt/lure coursing

  De typiske LC-rasene er vel uansett rimelig vanskelig å få god innkalling på når det gjelder vilt?
 16. Test av bilbur og -seler

  Variocage var med: https://www.naf.no/forbrukertester/test-av-utstyr/test-av-hundebur-for-bil/kleinmetall-variocage-hundebur/
 17. Test av bilbur og -seler

  Nesten litt rart når det er NAF som tester at de ikke har med det som er mest populært på det norske markedet egentlig? (Aluconsult, Trønderbur, Kela, og selene som er nevnt over)
 18. Høres veldig ut som Odin. Han har heller aldri bitt, men lager et himla leven og knørver de i bakken. Jeg tenker at om det er alternativet når en eier ikke har kontroll på hunden sin, og det er min eller hans hund (strengt tatt går det ut over begge), så får det bli slik.
 19. Test av bilbur og -seler

  Bra med en ordentlig test! Og ikke minst en henvisning til bur vs. sele. Når det er sagt så vil alle disse oppfylle funksjonen ift. å holde hunden i ro for å ikke forstyrre føreren fysisk under bilkjøring, som sannsynligvis er en større risiko enn en stor kollisjon. Men jeg likte vinnerburet.
 20. Lastestropper for bil er ihvertfall solid nok. Jeg ville eventuelt spurt på en bilforretning, ala Torshov bilrekvisita o.l.
 21. Og du kan ikke slippe en av dem? Jeg unngår så langt som mulig å slippe Odin, rett og slett fordi han ikke trenger flere negative opplevelser og fordi det er et alternativ. Kovu er ikke usikker overhodet, så jeg slipper ham, og går min vei med Odin. Kovu sjekker ut, sørger for at hunden/e ikke kommer bort til Odin, og kommer til meg når han er ferdig.
 22. Om du ikke vil slippe hunden har du ikke noe særlig annet valg enn å ta med deg hunden og gå i motsatt retning til den begynner å ta godbiter. Kampen om den situasjonen er allerede tapt, og det er treningen utenom som har noe å si.
 23. Råfôring - hvorfor?

  Som sagt, jeg sier ikke at alle tørrfôr er bra. Eller at alle råfôr er dårlig. Det er bra at folk har blitt mer bevisst på innhold i hundemat. Men å være religiøs på det ene eller andre blir for meg helt feil. Spørsmålene dine om hvor ingrediensene kommer fra og hva som tilsettes er like gyldige for rått som tørt. Det er ikke noe mer kvalitetssikring eller kontrollorganer for rått hundefôr. Og nettopp fordi det er rått kommer det andre faktorer inn i bildet også. I tillegg er det flere varianter som selges som rått, ferskt og mer kjøttholdig fôr som er varmebehandlet eller frysetørket. Det er bare ikke så enkelt som å si at det ene er bra eller det andre er dårlig. For ordens skyld er det heller ikke noe enklere eller vanskeligere for meg å hente opp en kopp med Provit av fryseren enn en kopp med tørt fra tønna.
 24. Råfôring - hvorfor?

  Jeg er fullt klar over hvor lang tid det tar med fôrbytte. Når jeg sier at vi råfôret "en stund" så snakker jeg om år. Burde ha gått seg til da. Hvis du sjekker litt rundt på nettet @Enlivan finner du flere diskusjoner rundt hunders kosthold. Det har faktisk gjort noe med hundene at de har vært domestiserte ganske lenge nå. På samme måte som at menneskers kosthold og tåleevne og behov har endret seg vesentlig siden steinalderen, og da snakker jeg ikke bare om McDonalds. Det er også kommet stadig flere tørrfôr med høyere kjøttinnhold og mindre billig fyllstoff. Mais og korn er definitivt ikke hovednæringen til hunder, men de har ikke noe problem med mindre mengder av det. Nå er det også slik at hundene ikke får alt de trenger av ren råfôring heller, det må enten tilsettes vitaminer og mineraler, eller man må sørge for å gi dem grønnsaker eller andre tillegg selv. Det er mange bra og dårlige fôr til hunder, og det er ingen tvil om at mange hunder hadde hatt fordel av annet fôr enn det de får. Men at ethvert tøffrôr er synonymt med dårligere og et hvilket som helst råfôr synonymt med det beste skal jeg se ganske grundig forskning for å la meg overbevise om.
 25. Råfôring - hvorfor?

  Det diskuteres vel fortsatt hvorvidt hunder er kjøtteter eller alteter. Jeg råfôret fullt en stund, men gikk av ulike årsaker tilbake til tørrfôr. I motsetning til mange andre her ser jeg ingen vesentlig forskjell i pels, hold og avføring. Det vil si, den ene hunden får litt problemer med avføring når vi fôrer rent rått. Og ikke er det billigere enn tørt heller, selv om vi skulle kjøpt 20 kgs blokk av VOM, kontra kortreist tørrfôr av god kvalitet som vi fôrer med per i dag (Robur). Jeg har ikke lest forskningsrapportene det vises til over her, men det at enkeltpersoner opplever at "hunden fungerer bedre på det fôret" er lite verdt. Det er folk som har hunder som går helt utmerket på Pedigree fra Kiwi også, liksom. Veldig mange subjektive oppfatninger over her som dessverre (heldigvis?) er verdiløst i forskning og fagsammenheng uten backing i systematisk forskning. Det har kommet flere rå- og ferskfôr på markedet, og at de er heller ikke alltid kortreist. Og det varierer hva som er tilsatt av vitaminer og andre ting som hundene trenger. Det tenker jeg er et viktig punkt, for her opplever jeg stor variasjon mellom fôrene. For meg er det viktigere med kvalitet og miljøbevissthet enn rått eller tørt, og rått er ikke alltid nødvendigvis det beste.
×