Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  11700
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  71

Everything posted by simira

 1. simira

  Papillon/yorkshire terrier/schipperke

  Ja, jeg tenker på Dyrevelferdsloven §6 om at barn under 16 ikke skal ha eneansvar for dyr. Det er ikke mange år sidene en liten hund ble drept av en annen i nabolaget her da husets tiåring gikk tur med den. Det for barnet å ha ansvar for hunden i dette tilfellet, uansett om det var den angripende eller drepte hunden, må ha vært en utrolig tung opplevelse. Det er selvfølgelig ikke slik at man skal forvente at en hund kan bli drept eller angripe og drepe en annen hund på tur, men det illustrerer at barn skal slippe å vurdere og forholde seg til ulike situasjoner som kan oppstå med ansvaret for et levende dyr. Det er selvfølgelig forskjell på en 8-åring og en moden 14-åring også, men dette er ihvertfall i følge loven. De kan selvfølgelig holde båndet og gå tur med hunden sammen med voksne.
 2. simira

  Papillon/yorkshire terrier/schipperke

  Alle de tre alternativene er varslere, som vil lage lyd når det kommer folk. Jeg regner med at dere også er klar over at barn under 16 ikke har lov til å gå tur med hund alene, og at dere har tenkt over dette med små barn og hund. En større hund vil nok ha mye lettere for å forhånde seg til barna og tåle mer fysisk, mens små hunder lettere blir tråkket på og herjet med. Ingen raser skal være skeptiske til fremmede. Noen raser kan være reserverte, som betyr noe helt annet. Hvis du opplever at en oppdretter omtaler skeptisk til fremmede som en normal egenskap så ville jeg vært forsiktig med å kjøpe derfra. Forskjellen ligger i at skepsis er en usikkerhet hos hunden, mens reservasjon er bare at de ikke er supersosiale og opptatt av fremmede. Du har nok rett i at yorkien er den som kan være mest krevende å trene i hundesport. Har dere vurdert dvergpuddel, eller bichon-rasene? Personlig har jeg veldig sans for papillon, de er sosiale og trenbare, men de røyter jo. Schipperken er også supre til agility og hundesport generelt, men MYE lyd og pels.
 3. simira

  Valpeskolen

  Haha! Mye bra fra @borderenher. Men hvordan i huleste har de to gutta, som ringte 40(!?) steder for å spørre om hundemat, unngått å få med seg at sele er litt mer skånsomt enn halsbånd? 😂
 4. simira

  Oppkast pga stress.

  Hva mener du med avstresset? Det er ikke uvanlig at hunder kaster opp iblant. Så lenge det ikke er noe som skjer ofte, eller flere ganger på kort tid, så er det sjelden noe å bekymre seg for. Du bør selvfølgelig informere eier så de kan være obs på om det skjer igjen. Om hunden generelt er stresset så er det noe som eier må ta tak i og jobbe med, det er lite man kan gjøre med en hund på en dag i uken.
 5. simira

  Symbolsk sum ?

  Ok, du skriver at hun har betalt nødvendig dyrlegebesøk. Likevel tenker jeg at dette er forventede kostnader ved å eie en hund. Har dere ikke en skriftlig avtale rundt dette? Hvis ikke så tenker jeg uansett at det er naturlig at hun får overta hunden, men du kan jo spørre om hun er villig til å betale det litt for det. Men at du ikke har involvert deg i hunden du delvis eier er jo ikke hennes ansvar.
 6. simira

  Hund etter liten operasjon

  Det er nok forskjellig fra hund til hund, men så lenge han takler å ha på body og skjerm så han ikke får tilgang, så går det nok bra.
 7. simira

  Symbolsk sum ?

  Hvis hun har hatt alle utgiftene så ser jeg igrunn ikke at det nødvendigvis skal koste noe annet enn eierskifte/omregistrering å ta over hunden. Det er ganske normalt ved fôrvertavtaler at fôrvert overtar hunden vederlagsfritt etter x antall år, om det ikke har blitt noe kull/hunden ikke kan/skal brukes i avl.
 8. simira

  Akkurat nå - januar

  Jeg vet ikke, jeg liker å kunne velge hvilke sko jeg skal bruke mtp. føre og temperatur. Det kan være glatt i en ganske stor temperaturvariasjon.
 9. Hva slags materiale er halsbåndet? Har han ingen reaksjon der?
 10. simira

  Akkurat nå - januar

  Brodder?
 11. simira

  Valpegjengen 2021

  Stakkars mamman som har båret på alle de der! 😂
 12. simira

  Valpegjengen 2021

  Ni! Wow, det er stort kull for springer, og i det hele tatt egentlig. Jeg vil på valpebesøk.
 13. simira

  Valpeskolen

  I tillegg så er det et underholdningsprogram på tv, ikke et utdanningsløp for profesjonelle hundetrenere... Nå er jeg en av dem som reagerte en del på et par av tilfellene i forrige serie som etter min mening var overflødig og langt fra positiv trening. Samtidig var det verste problemet (den reaktive bc-en) ganske tydelig fremstilt med at dette bør man ikke gjøre som første forsøk. All halingen og draingen i stakkars Anton får nå være så, det er vel uansett ikke det vanligste problemet for folk flest. 😅 Det med at det er enkelt og få metoder er jo et viktig fokus når det skal vises for så mange. Det er nok ting her jeg ville gjort annerledes avhengig av hund og situasjon, men det betyr jo ikke at det som vises nødvendigvis er dårligere eller ikke virker. Eller at "mine" metoder ville gitt mening for nabokjerringa med sine tre gneldrete papillon. De har en god utfordring der, å vise riktig og nok til at folk plukker opp nytten av det. Og så viser de lite nok til at de som er over snittet interesserte kan plukke det fra hverandre basert på antagelser rundt resten av treningen. Det eneste jeg savner er en litt mer krevende/utfordrende hundetype. Terven kan jo være det, men er også det nærmeste man kommer en noe krevende hund der. Skulle hatt en staff, mastiff, jaktretriever eller noe sånt.
 14. simira

  Akkurat nå - januar

  Det kommer an på hvor ofte du låner bil. Og om du har råd til å betale ekstra for automat når du skal kjøpe bil, eller leie.
 15. simira

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Og så har de ikke hatt vett til å kalle dem pompadoo en gang? Jeg tipper at minst en av disse er pretenders som prøver å snakke fornuft til folk. Eller bare er ironiske. Men ja, for mye tragisk avl, absolutt.
 16. simira

  Valpegjengen 2021

  Haha, jeg tenkte lenge "hvem er den sobel stakkaren som ikke får være med?" - Katten...
 17. simira

  Akkurat nå - januar

  Litt i dyreste laget synes jeg, da er den ca. like gammel som vår (2011) og har gått omtrent like langt (vi er på 165000 nå). Ville sjekke litt prisforhold mellom firhjuls og vanlig, men enig i at firhjuls er praktisk å ha, jeg savner det. Kan jo også prute litt da, starte på 70 k og lande på 80?
 18. simira

  Akkurat nå - januar

  Hvor langt har den gått og hvilken årsmodell er det? Har den hatt alle servicer (dokumentert)? Vi betalte 120 000 for vår Berlingo Multispace for ca 5 år siden, da hadde den gått 95 000 km og var fem år gammel. Alle service dokumentert.
 19. simira

  Hvordan håndtere bjeffing inne?

  Hun om hund postet om akkurat dette på instagram i går, hvis du bruker det.
 20. simira

  Hvordan håndtere bjeffing inne?

  Om du ser hun begynner å bjeffe for å få belønning så er det bare å slutte eller be henne legge seg i de tilfellene, tenker jeg. Ellers så gjelder det nok å være litt på vakt, følge med, og prøve å forebygge eller avlede disse episodene. Selv om det er en fase så er det viktig å ikke la det vokse seg inn i en uvane. Men tenk forebygging og alternativ adferd. Hvis dere har en godt nok innarbeidet "legge seg på teppet/plassen" så kan du begynne å gi den kommandoen etter noen godbiter på gulvet, så kan du kanskje få en hund som går og legger seg når den hører lyder.
 21. simira

  Hvordan håndtere bjeffing inne?

  Spøkelsesalder, kalles det. Har hun hatt løpetid enda? Kan også fort komme i forbindelse med det. Jeg har ikke mye erfaring med det problemet selv, men har blant annet sett foreslått å kaste noen godbiter på gulvet hver gang hunden bjeffer. Jeg antar hun er ganske matmotivert, som retriever. Da får hun noe annet å tenke på, mat/tygging er beroligende, og forhåpentligvis vil hun ta kontakt med deg når hun blir usikker på lyder heller enn å bjeffe. I verste fall lærer du henne å bjeffe for å få godbiter.
 22. simira

  Når kan vintervalper grad ut?

  Du ser vel fort om de fryser. Så lenge det er plussgrader og de er i aktivitet så bør det gå bra tenker jeg
 23. Vent til han er bra igjen ja. Det kan også være noe selen har dratt med seg fra dyrebutikk, kanskje en hund med noe i huden har vært i nærheten e.l. Hvis selen er ny da, vet ikke hvor lenge dere har gått med den?
 24. simira

  Hvilket oljetilskudd bruker dere?

  Ga ikke noe før de tippet 10 år, men nå har de faktisk en del stivheter og artroser i kroppen, så da får de det fysio anbefaler.
 25. simira

  Akkurat nå - januar

  Vi varmet oss foran peisen, kledde godt på oss, og ruslet den vanlige runden i -10 uten problemer faktisk. Veldig deilig, jeg elsker Michelinmann-jakka mi! Men, det særeste av alt! Jeg skal ikke prøve å gjenfortelle de sære drømmene mine, men i natt innebar de blant annet et sted der noen hadde to valpekull, et cairn terrier og et dachs, tror jeg det var (ikke at rasen var relevant på noe vis, med unntak av at det var kommet en dsg-valp i cairn-kullet). Når jeg ligger i senga og prøver å våkne om morgenen sjekker jeg gjerne nyhetene på NRK, og i feeden der lå Marens siste program, Valpeskolen. Nå er jeg ikke nødvendigvis enig i alt hun gjør, men det er en super jobb for å få mer positiv trening inn i norske husholdninger! Har ikke sett første episode enda, men blir nok i løpet av dagen.
×