simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9,938
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Alt skrevet av simira

 1. Nå er jeg heldigvis ikke alene, men det var et par år gubben hadde en del langtidsreiser. For meg som også har dårlig helse er det dette med å ha eneansvaret for hundene hver eneste dag, ikke en anledning til å ligge halve dagen i senga, ikke en eneste friettermiddag. Når det er sagt så er voksne, erfarne hundepassere gull verdt! Hvorfor ikke ta på deg hundepass? Da kan du få litt betalt for å ha hund, og selskapet attpåtil.
 2. Haha, svigermor vil ha seg hund igjen, og gubben foreslo kanskje en sånn dere terrier. De er jo fine. Sånn kampundterrier. Så jeg viste ham bildene. Menneh... hun skal ha en enkel og sosial hund som kan gå løs overalt og går overens med alt og alle, så jeg har nedlagt forbud mot noe staff (ikke hun som har sagt hun vil ha det heller, heldigvis).
 3. Ja, vi snakker lang tid med konsekvent trening av hundene enkeltvis før du kan regne med å ha dem sammen uten å bråke. Også fordi de påvirker hverandre. Om du har tre som går fint og stille og den fjerde bråker så er sannsynligheten stor for at den drar med seg resten. Da vi fikk nr 2 var den første hunden fortsatt tidvis utagerende i bånd, og vi gikk ikke med hundene på tur sammen før den yngste var 6 mnd, og ikke regelmessig før han var et år gammel. Etter det har det vært mye trening med de å gå sammen, siden det er en ny setting de må håndtere og hvor de påvirker hverandre. De kan forsåvidt fortsatt finne på å utagere mot en og annen hund (nå er yngste 7, så vi har jobbet med det en stund...), men er ikke hver uke.
 4. Yaikes! For et eventyr, og ikke nødvendigvis av den gode typen! Jeg tror jeg hadde snudd og tatt første fly hjem lenge før det der... Men, hvilken bilforsikring har du? Vi har droppet NAF fordi bilforsikringen dekker alt det de gjør og enda litt mer. Greit å vite om ihvertfall. Reiseforsikring kan også dekke noe sånt når man er i utlandet. Lykke til! Og gratuerer!
 5. "Hmm, men kanskje jeg kommer til å ville bruke den selv?" Nei, den har stått i bokhylla i flere år nå, og er ikke åpnet... 200kr? Husker ikke hvor du holder til, om du vil plukke den opp i Oslo eller om jeg evt skal sende?
 6. Jeg bruker BOT både på gamlehunden og meg selv, og for å være ærlig tror jeg ull gjør mye av den samme nytten. Men jeg har ihvertfall BOT på ham i bilen når vi drar ut på trening eller for å gå tur et annet sted, og rett etter tur og trening. Nå har han ikke noe særlig problemer i utgangspunktet så vanskelig å si hvor mye effekt det har, men holder ham ihvertfall litt varm.
 7. Jeg synes han er veldig god og trygg tatt i betraktning den leveringsalderen! Make it ten!
 8. Det kan jo hende. Kan du sende meg en pm eller minne meg på det her på mandag, så kan jeg dobbeltsjekke at den fortsatt står i bokhylla? Er ikke hjemme i helga.
 9. Rolig oppvarming og nedtrapping etter aktivitet er ihvertfall viktig, og holde hunden varm etter aktivitet. Ha på dekken en stund etter tur når kroppen stivner etter aktiviteten. Får hun noe tilskudd?
 10. Generell kontakt, innkalling og grunnlydighet/kontroll er uansett en fordel. Handling og nybegynnerkurs kan man starte med ganske tidlig.
 11. Jeg gikk over til fiskefôr for mine semi-gamlinger (da 6 og 10) sist vi byttet fôr, med tanke på litt ekstra olje og sånt. Nå er bette (ridgeback på 7 og dsg på 11) på seniorfôr. Ingen av de virker særlig gamle av seg og er like spreke som før, men seniorfôr skal visstnok (ifølge en fôr"ekspert" jeg kjenner, jobber ikke for noe produsent) inneholde tilskudd som forebygger noe av plagene og slitasjen de får som eldre, f.eks. glucosamin osv. Selv om de virker unge og spreke så tenker jeg at det skader ikke.
 12. Jeg tenker også forebygging. Ikke gi henne muligheten. Går det an å avgrense en periode? Men klart, her må man være mer kreativ enn hunden, spørs om hun finner på noe nytt da. De er søte når de får for seg slike ting da.
 13. Jeg sitter og vurderer litt på om jeg skal anbefale språkseminarene Lundqvist i Rælingen. Det vil kreve en del tid og jobb, men det vil det jo uansett. For å gå språksminaret TROR jeg du må gå grunnkurset der først i såfall, men det kan jo være nyttig uansett. De har en obligatorisk teoridag som går godt inn på adferd og læring hos hund, og et gjennomført kurssystem. På språkseminaret, som varer i én dag (kjøres et par ganger i året og hunden din kommer nok til å måtte delta på flere for å få noen fordel ut av det. Det er en mulighet for at de kan hjelpe deg å jobbe mellom dem). Da er det først et par timer teori før man slipper to og to hunder løse sammen og filmer. Etterpå går man gjennom filmene, stopper og kjører sakte film og ser på signaler og situasjoner. Hundene matches da etter behov, slik at din f.eks. vil slippes med en rolig, språksterk hund som ikke lar seg vippe av pinnen. Det hender en sjelden gang det smeller, men ikke ofte (ikke hvert seminar), de går for at hundene skal få en god opplevelse. Det er noen hunder som har deltatt på flere slike seminarer og blitt veldig gode og språksterke etter det. Selv har jeg lært nye ting om hundene mine de to gangene jeg har vært med.
 14. Kult, greit å vite. Er litt lei av fastlegen akkurat nå, men om de nye vinterstøvlene ikke gjør susen så blir det neste steg. Jeg er vanligvis ganske oppmerksom på hva man kan få av hjelpemidler, men dette tenkte jeg ikke på. Takk for tips!
 15. Er det noen som kan anbefale varmesåler som funker, og som ikke må ha nye batteri for hver gang? Jeg kjøpte varmesåler på Clas i fjor, de funket ikke og ble returnert. Er det noen som kan anbefale varmesåler som funker, holder 2-3 timer minst, og ikke koster en middels formue?
 16. Uavhengig av diagnose? Nå har jeg uansett konstatert at varmesåler er for tykke til at skoene blir komfortable å ha på, og har investert i et par (angivelig) supervarme vinterstøvler. Så får vi krysse fingrene og se.
 17. Jeg er supertravel fram til stevne neste helg, etter det skal ukedagene ihvertfall være rimelig frie. @Lunatic Jeg har alltids en hund å låne bort. Har en vi trenger ny fast hundepasser til også...
 18. Jeg håper og regner med at en del hundefolk reagerer på denne testen og svarer VG. Og så er det jamen bra jeg bestilte 3 kg frolic har om dagen, da har jeg noe å fôre på til jeg kan få tak i en sekk av litt størrelse. Er vel bare å bytte nå. (jeg har faktisk vurdert å teste å fôre hundene på billig butikkfôr, frolic eller noe, over en måneds tid bare for å teste. Men jeg er ikke helt sikker på om hvor stygt gjort det er mot hundene)
 19. Jeg ville uansett tatt hunden til dyrlegen for en grundig sjekk etter denne glefsingen, det kan være tegn på smerte. Og kontaktet en adferdsekspert som kan komme og se på hunden og hvordan dere gjør ting. De har erfaring i å lese hund og kan kanskje se situasjoner eller ting hos hunden som kan utløse problemene.
 20. Hvor gammel er hunden? Og er du helt sikker på at den andre glefsingen mot naboen var uten forvarsel? Hva gjorde hunden og naboen rett før det skjedde? Kom hunden rett fra tur/lek? Det er ofte mange signaler vi ikke ser. Først bud er uansett å sjekke om hunden er frisk. Og ikke la unger herje med hunden. Ingen hunder er "plutselig voldelig". Slike reaksjoner kommer av en årsak, enten hunden er usikker på situasjonen, i høyt stress/jaktmodus, smerte, redsel, forsvarer noe... Noe kan ha ligget lenge og "murret" hos hunden før det vises utad, og ofte har hunden vist signaler vi mennesker ikke har oppfattet før den viser det så tydelig at vi ikke kan overse det. Det viktigste er uansett å ikke sette ham i situasjoner der det kan skje, og prøve å avklare hva som er årsaken. Og så gjøre noe med det, såklart.
 21. Har du tid på dagtid? Jeg går mye tur da, gjerne på Solemskogen, Årvoll og i Maridalen.
 22. Men mener du det er et problem at den er der lengre?
 23. Det får være grenser for hvor mange tanker man skal ha i hodet samtidig. Jeg mente 8 uker, og har ikke hørt noe om at det er mer normalt med 10 uker, nei.
 24. Det er veldig delte meninger om dette, og hovedregelen for de fleste er 8 uker. Jeg tenker at så lenge oppdretter gjør en ok jobb med sosialisering og tispa er trygg og grei så har valpen ingen skade av å være der to uker lengre. Vi fikk av praktiske hensyn forrige valp ved to uker, og han er god og trygg i de aller fleste situasjoner. Det er mange som får hunder senere enn det også, pga. tilbakeleverte valper som selges osv. Og selv om det kan være problematisk med en ung hund som har fått en dårlig start så er jo ikke det tilfelle her, forhåpentligvis. Edit: Endret fra 10 til 8 uker som hovedregel. Les hva jeg tenker, ikke hva jeg skriver!