Kennel XO

Medlemmer
 • Innholdsteller

  753
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

1 følger

Om Kennel XO

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag 08/13/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kennelxo.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Melhus
 • Hunderase
  Schäferhund

Nylige profilbesøk

5,612 profilvisninger
 1. Jeg tror mange konflikter når det kommer til foravtaler er at kavene til forvert blir for store og de får for lite igjen i forhold til den jobben de gjør. Jeg betaler mine forverter når jeg bruker hunden i avl. Med kull på over 4 valper får de prisen av en valp. Min erfaring både fra meg selv og andre med lignende avtaler er at det sjeldent blir problemer med å få ha kull med slike avtaler. Alle parter tjener på det. Jeg får linjen videre i avl og forvert får kompensasjon for den gode jobben den har gjort.
 2. Min erfaring er også at schäferhunder ikke lukter mye. De lukter jo litt når de er våte feks og hanhundene lukter litt når det er løpetid i hus. Noen tisper kan også lukte litt under løpetid. Men bortset fra under røyting synes jeg schäfer har perfekt pels. Det skal mye til for at de fryser, pelsen er rimelig selvrensende, de tørker temmelig fort (kortpelset) og pelsen krever lite til ikke noe stell. Jeg bader mine når de røyter for å få fortgang i røytinga og børster de når de røyter ellers så har jeg ikke noe pelsstell. Jeg har også Hollandsk gjeterhund som har samme lettstelte pelstype, men med noe mindre underull. Her er minuset at de fryser ufattelig mye fortere enn en schäferhund og vi har måtte gå til innkjøp av klær.
 3. Om man ser på regnskapet til det ene enkelt kullet kan man fort gå med overskudd. Jeg fikk et kull på 10 valper med en Norsk hanhund en gang og det kullet gikk selvfølgelig med stort overskudd. Men om jeg setter opp regnskap for de 12 årene jeg har holdt på og tar med alle kull med få valper som har gått i underskudd (3 kull), de kullene med få valper som går i null (2 kull) de kullene som har gått tomme som man alikevel har utgifter på reising, progestrontester, ultralyd for å sjekke om det ER valper, overnatting, sprangpenger til hanhundeier etc ( 4 parringer), de tispene som er satt ut på for som ikke blir avlet på ( 3 stk), den innkjøpte tispen som ikke ble god nok for avl ( 1 stk) osv, da går mitt oppdrett i et klart minus.
 4. Jeg tror det du beskriver her er temmelig vanlig for oppdrettere å oppleve. Jeg har selv vært til Tyskland og parret tispe som har gått tom. En annen gang fikk jeg kun 3 valper og da hadde jeg leaset tispen i tillegg. Jeg tror ikke de fleste oppdrettere legger inn i regnestykket sitt de daglige utgiftene man har på hundene. Men om man setter ut ei tispe på for og hun ikke blir avlet på regner jeg inn det som tap. Jeg tar også med merritering for avl som jeg normalt ikke ville gjort om den ikke skulle gå i avl. DNA tester, avlskåring osv.
 5. Nei, det skjer ikke ofte. 6 hunder på 12 år. Om mange finner ut at de ikke vil ha hundene så gjør ikke jeg en god nok jobb å bør finne på noe annet Det er en ganske vanlig garranti på brukshunder. Det er selvfølgelig litt styr når vi får en hund i retur, ofte krever de noen måneder med jobb. Bonusen er at jeg har kontroll på hvor hunder fra mitt oppdrett er og slipper å finne de på finn.no til omplassering
 6. Glemte å svare på det første. Så fremt ikke eier har påført hunden en skade eller sykdom tar vi hunden i retur og returnerer penger.
 7. Returhundene blir som oftes hos oss i en periode. En hund som ikke egner seg i tjeneste kan ofte med litt jobb egne seg til redning eller konkurranse. Noen blir familiehunder.
 8. Om hunden ikke står til forventningene når det kommer til mentalitet og bruksegenskaper. Om hunden ikke går igjennom mentaltest til politi eller forsvar feks. Eller om man ikke trives med hunden. For mye hund eller for lite hund.
 9. Jeg har vært oppdretter siden 2005. Jeg har på de årene hatt 12 kull - i snitt 1 kull i året. Vi startet i 2005 med en valpepris på 12.000,- nå er prisen 14.000. I snitt har vi hatt 6 valper pr kull. I hvert kull setter jeg ut ei tispe på for eller beholder en selv for videre avl, fordi hvert kull er med tanke på videre generasjoner og fordi jeg ønsker å avle på de beste kombinasjonene. Vi reiser ofte langt for å parre så prisen av 1,5 til 2 valper går bort i parringsavgift og reise til parring. Prisen av 1 valp går bort til registrering, chipping, vaksinering og helse attest. Så har man foring av valper, ultralyd, progestrontest, valpepakker, refusjoner pga feil, hunder i retur ( vi kjører 2 år garanti) og prisen det koster å gjøre en hund klar for avl. For et par år siden satte jeg opp et regnskap for alle kull og kom da i et marginalt pluss, om jeg hadde gjort det samme nå hvor jeg inkluderer de siste kullene tror jeg at jeg ville gått i 0. MEN jeg lager mine egne hunder og jeg slipper å betale for egne hunder. Hadde jeg hatt en rase hvor man ikke trengte like mye meritering å hadde kjørt på med 3-5 kull i året tror jeg kanskje regnskapet ville sett annerledes ut.
 10. Samme erfaring har jeg også. Veldig mye fett i den med storfe og nesten ikke noe fett i den med reinsyr
 11. Ja, jeg har gitt kun dette i perioder, med kanskje litt tørrfor til frokost. Jeg har ikke tint det først men brukt bajonettsag meg sagblad for kjøtt. Litt jobb er det, men det har gått greit. Jeg ser mine hunder blir lett litt tykke om de får for mye av dette om sommeren, derfor gir jeg mest på høst og vinter. Vi trimmer hardere når det er kaldere
 12. Jeg forer også i perioder med reinsyrkjøtt fra stensås reinsdyrslakteri. Jeg bruker da vitaminpulveret til provit for å være sikker på at de får i se alt de trenger https://www.hundsomhobby.no/provit-vitamintilskudd.html?gclid=CjwKCAjwmK3OBRBKEiwAOL6t1JCG5CZDO7hdph8JjWryzXevhP2si53G3s592GCQ4v8bTVusIC9QoxoCO38QAvD_BwE
 13. Hva med reinsdyrkjøtt? Få hunder som reagerer på vilt. Stensås reinsdyrslakteri selger hundemat og leverer flere plasser både i Trøndlag og på østlandet. Sjekk ut leveringssteder på hjemmesiden. http://stensaas.no/produktkategori/annet/
 14. Høres ut som en normal malle,men uten spesielt god hverdagslydighet. Er det energien eller ulydigheten som egentlig er problemet...? Om den er lydig på trening og lyder 100 % der ville jeg lagt ned like mye trening i hverdagslydigheten og lært hunden hvordan den skal opptre i møtesituasjoner og i bånd. Slå "to fluer i en smekk", gi den hjernetrim og mentale utfordringer ved å bruke tur til rolig og fornuftig lydighetstrening. La den også blåse ut med å feks løpe med sykkel, trekke i sæle. En fysik og mentalt sliten malle er en fornøyd malle
 15. Nidaros BHK arrangerer Ferdselsprøve og utholdenhetsprøve 14.juni