Jump to content
Hundesonen.no

Helena

Medlemmer
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Helena

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvordan er disse hunderasene? Skal ha en hund til turvenn, trene lydighet, gå i skogen, kosehund, ja som en venn. Kommer til å gå tur på to timer og mere hver dag og er litt i hundeparken. Vil gå på noen hundekurs og kanskje litt utstilling. Ønsker en hund som også kan dra på kick bike eller spark så derfor jeg ser på større labbetuss hunder da jeg bare digger dem. Mye personlighet i dem og det liker jeg veldig godt og de er så sjarmerende og litt som en klovn.
 2. Oki. Lest om dem nå men det står lite om katalansk og portugisisk gjeterhund. Noen som vet noe om dem?
 3. Ingen som har kjennskap til rasene her? De er veldig sjeldne.
 4. Oki. Takk. Kan noen fortelle noe om hunderasene?
 5. Har katalansk, pyrenisk og portugisisk gjeterhund noen sammenheng?
 6. Har prøvd å lese og å søke mye om rasen på flere forskjellige steder og det står at den passer utmerket som en selskapshund.
 7. Takk for video. Er de sånn som briard er? Hvordan er en PON?
 8. Ja men det står på NkK sine sider om rasen. Og hvis oversettelsen er rar så kanskje man da kan forandre den eller kanskje ikke? Tror dere GOS er sånn brukshund som Briard er? Ligner jo veldig på en liten Briard.
 9. Er det noen som har noe erfaring med katalansk gjeterhund Gos her? Fra Nkk sin rasestandard står det: Pga størrelsen, den vakre pelsen og lojaliteten fungerer den utmerket som selskapshund. Hva har størrelse og en vakker pels om hunden fungerer utmerket som selskapshund med å gjøre? *klø seg i hodet*? Har lest mye om rasen på nett men hvis det står sånt i rasestandarden så hvordan kan jeg da vite om den fungerer utmerket som selskapshund? Lojaliteten er viktig men det andre?
 10. Og hvordan er det med snøklumper i pelsen? Snøballer på beina og på magen?
 11. Hvordan er pelsstellet til Puli? Er det å kun å dele snorene? Må man nappe vekk den løse pelsen mellom hver snor? Bades en gang i måneden og å tørke den godt med hårføner? Må man fjerne masse kvist og kvast i snorene etter hver eneste tur? Hvor lang tid tar dette? Eller detter dette av om hunden rister seg selv? De andre rasene jeg nevner er vell kun børsting hver uke. Og å vaske dem en gang om måneden? Detter det kvist og kvast ut av denne pelsen om hunden rister seg selv? Eller må man fjerne hver enkel kvist etter hver tur?
 12. Takk Susanne. Hvordan er pelsen til den polske? Har dem ganske lik pels som den nederlandske? Hvordan er forskjellen mellom disse to?
 13. Hvordan er det å ha en hunderase som puli i utstillingspels? Siden pelsen går helt ned til bakken og jeg er ofte i skogen og i kratt og busk men pelsstell regner jeg med at det blir mye av. Den polske og den nederlandske går ikke ned til bakken. Er det noe man må gjøre om man stiller ut med hunder med såpass mye pels som disse tre? Er også mye på fjellet både sommer og vinter. Det regner også mye på denne kanten der jeg bor og er redd det blir rått og vått inne i snorene på den ungarske?
 14. Takk for ett veldig bra og nyttig svar. Det blir ikke border collie. Hva er den største forskjellen mellom den nederlandske og puli og den polske? Det står så lite om de tre rasene og de er så veldig sjeldne. Border og bearded collie er det flere av så det er lettere da. Men de tre som jeg nevnte over står det ikke så mye om erfaringer. Tror både briard og old english utgår da jeg er redd de er mere på og mere driftige og brukshunder og kanskje mere krevende enn de mellomstore? Også ønsker jeg helst en mellom. Men er også åpen for andre. Ikke lett dette med å lete i en stor rase
×
×
 • Create New...