Jump to content
Hundesonen.no

Woola

Medlemmer
 • Content Count

  240
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

250 Excellent

About Woola

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Bedlington Terrier

Recent Profile Visitors

1741 profile views
 1. Hvorfor sitter han i hundegård eller bur når du er hjemme?
 2. Woola

  Kerry blue terrier

  Nei, det tror jeg ikke vil fungere ?. I hvert fall ikke hvis du tenker fuglejakt som i å ta stand osv. Jeg tror jeg ville tatt en titt på puddel, og undersøkt oppdrettere og linjer, det er kanskje det nærmeste du kommer.
 3. Labrador, helt klart! Jakthunden og ESS er sikkert safe også, men jeg foretrekker Lab, så derfor kom den først ?
 4. Woola

  Terrier rasene

  Det er mange forskjellige raser. De har en god del felles egenskaper, men er blitt avlet i mange forskjellige retninger slik at de ikke kan dras over en kam som f.eks Retrievere. Det er en god idé å begynne å lese seg opp på Norsk Terrierklubb. OBS: ikke tro på reklame som «en mild terrier» eller «rolig terrier. Det er ikke noe som kan sies om spesifike raser, det avhenger veldig av individet .J
 5. Wheaten er en terrier, og å få et «mildt» ekesemplar er mulig, men ikke noe du kan satse på. Mange jakter og har problemer med andre hunder, mest av samme kjønn. Min første tanke var Collie, helt klart! Mild, familievennlig, og tilfreds med vanlig mengde aktivitet. Men det kan være issues med nervositet, redsler osv, så sjekk evt oppdretter og linje nøye. Det er også en del mer lukt enn hos puddel og Whippet, men det er mest i forbindelse med våt hund. Jeg bare nevner lukt siden du selv nevnte det. Jeg er ekstremt var på hundelukt, til tross for at jeg har hatt hunder i en
 6. Det er nok mange flere likheter enn ulikheter. Men min personlige erfaring (hadde lab før mens «resten av slekta» hadde Golden) var at det nok var mer futt i labbene de første årene. At labradoren rett og slett var mer vilter og all-over-the-place.
 7. Jeg snakket ikke om klyping, jeg nevnte berøring. Og jeg er uenig at hunden slutter å dra når han blir berørt fordi det er ubehagelig, klart det kan være det, men det kan like godt være at man ved å ta på hunden «snapper den ut av» situasjonen. Slik at den har noe annet å fokusere på og man får kontakt med hunden igjen. Jeg er bare så lei generalisering- i begge retninger. Både de som mener at man må banke bikkja og bruke Natoløkke, og de som mener at hunden ikke bør høre et nei, ikke gå med halsbånd i frykt for at den dør ved et uventet rykk og at man omtrent aldri skal nærme seg de
 8. Når blir berøring på bakparten «skade» eller frykt? ? Mulig jeg er heldig som har terrier, men han tåler nå heldigvis en god del mer enn det. Det å ta han på bakparten førte til at han konsentrerte seg på meg, på samme måte som min gamle collie lærte det når jeg kremtet. Hos terrieren skal det mer til enn kremting/stemmebruk, ergo berøring. Djeez, folk må ta seg en bolle ass.
 9. Hvis du synes det er greit med pelsstell i form av klipping, så er vel storpuddel ganske match på de øvrige kriteriene dine?
 10. Må bare understreke viktigheten av det @Mari skriver: pelsen tåler så å si ikke vann overhodet. Dette bildet illustrerer det veldig godt. Pelsen blir rett og slett borte når den blir våt. Dette er ikke en outdoor type hund, da må man i så fall ha med full bekledning og varmepose og regndress osv. Men for min betyr det at han hater å gå ut i regnvær og tar svære omveier rundt enhver sølepytt, så det passer meg bra ?.
 11. Bedlingtonpelsen er noe alvorlig herk *ærlig*. Men de kan maskinklippes over hele, og når pelsen er veldig kort er den lettstelt. I motsetning til puddelpels er den ekstremt myk og tynn, og floker som bare det. Jeg har aldri sett en maskinklippet Wheaten, innbiller meg at den pelsen stusses med saks. Dessuten har de skjegg som jo også må ha stell.
 12. Jeg synes ikke en nedklippet Bedlington ser ut som en puddel. Jeg har hatt rasen i mange år nå og har vel bare opplevd en håndfull ganger at noen trodde det var en puddel. Pelstype og farge er veldig forskjellig. Sånn apropos så tror jeg det er mye lettere å holde en Bedlington kortklipt enn en Wheaten, siden du da bare bruker maskin over hele. Det er virkelig fort gjort. Fant bilder på nett, omtrent sånn ser min ut:
 13. Jeg har Bedlington og kan godt svare på spørsmål hvis det er noe du lurer på. Kjenner ikke så veldig mange wheaten annet enn gjennom trening osv, og opplever også at Wheaten er mye mer krevende over hele fjøla. Når det er sagt så er Bedlington en ekstremt lite krevende rase, så jeg sier ikke at Wheaten er en krevende rase, bare mye mer krevende enn Bedlis.
 14. Bedlington Terrier er liten og røytefri, og jeg har aldri møtt et individ som var usikker på barn. Tvert imot- de jeg har møtt som har blitt vant til barn fra tidlig alder er veldig barnevennlige, og vår ville beskyttet barna i familien fra hva som helst. De har jevnt over få diller og issues, men er gjerne ikke så voldsomt glad i hunder av samme kjønn, da kan de hisse seg opp ganske bra. Men jevnt over veldig greie fine hunder som takler det meste på strak arm. De er lite nervøse, noe som gjør at barn og hund som regel fungerer veldig bra. Bedlingtonen må klippes, men absolutt
 15. Det virker som om de «ryddet opp» veldig når forbudet kom, og i en kort tid etter. Jeg tror ikke dette har vært i fokus de siste årene. Men det er godt mulig politiet vil gjøre en innsats igjen hvis disse blandingshundene sprer seg veldig og blir brukt på samme måte som amstaffene ble brukt før forbudet.
×
×
 • Create New...