Gå til innhold
Hundesonen.no

Turb

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Turb last won the day on 25. Januar 2018

Turb had the most liked content!

2 følgere

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Der det er flatt og lett å gå seg bort...
  • Hunderase
    skvælpi

Nylige profilbesøk

7,215 profilvisninger

Turb's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Very Popular Rare

Recent Badges

5.2k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Landbruksdepartementet har uttrykt at det har kommet svært få innspill på endring av hundeloven. Hvis det kommer for få innspill risikerer vi at det ikke skjer noen endring. Jeg oppfordrer derfor alle, både privatpersoner, raseklubber, foreninger mm til å sende inn høringssvar innen 20 desember. Vær så snill skriv! La oss få en endring! https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/landbruks--og-matdepartementet-holder-innspillsmote-til-gjennomgang-av-hundeloven/id2677957/
  2. Noen som vet noe om bakgrunnen til at de nå krever ferdselsprøve først?
  3. Jeg kjøpte zero dc til nettopp slike turer. De er ikke gode trekkseler til mine. Hvis de først begynner å trekke hardt så hveser de. Men til suse, tisse, vandre, lukte, hundseturer fungerer de utmerket.
  4. Gå med i gruppen Planera din hundträning på facebook. Positiv gruppe med masse gode tips.
  5. Jeg synes kanskje han skal tenke på hva han liker i en hund. Det er ganske stor forskjell på en jaktcocker og en terv feks. Og hvilket ambisjonsnivå han har i agility. Hvis han bare vil holde på litt så kan han jo gjøre det med alle de rasene som er listet opp - så da går det på hva han liker i en hund, men hvis han vil satse så kommer han ikke så langt med feks en terv eller en golden. Helsemessig og mentalitetsmessig så er det som nevnt over hos kelpien - for å sjekke hjertet må det tas dopplertest hos godkjent veterinær, det er ikke alle som gjør. Kelpien er ellers veldig intense hunder hele tiden alltid alltid og jeg opplever at alt går veldig treigt med en bruksschäfer sammenlignet med en kelpie. Men med tanke på agility så får han nesten garantert en liten largehund. Mitt råd er å møte hunder av de aktuelle rasene og finne hva han liker i de og hvilket nivå han vil legge seg på i de ulike sportene, det vil naturlig utelukke en hel del raser tror jeg.
  6. Spør om å få dyrket bakterieprøver fra såret.
  7. Jeg blit provosert også over at de fremstiller alle antitrekkseler som dårlige for hunden. Antitrekkseler er treningsredskap, på samme måte som grime feks er det. Det er ikke noe man bare bruker og bruker og bruker, men et fint redskap for å lære hunden å ikke trekke i bånd. Det optimale for hunden er så klart å gå løs, men hunder kan ikke gå løs overalt. Noen hunder er betraktelig vanskeligere å lære å gå pent i bånd enn andre og da kan både antitrekkseler som gjør at hundene ikke får brukt full kraft fremover og grime være et godt redskap i den treningen. Feil bruk av utstyr eller dårlig tilpasset utstyr kan være skadelig uansett.
  8. @Tonje litt sent, men valpetiden har gått veldig greit. Han er generelt en veldig grei liten fyr. Nå har han bestemt seg for å spise alt... absolutt alt... men ellers er han ganske så enkel å ha med å gjøre i hverdagen.
  9. Spock har allerede rukket å bli fem og en halv måned gammel, helt uvirkelig. Nå er alle valpetennene ute og han han jobber hardt med å få voksentennene på plass.
  10. En vennines hund hadde dette. Hun fikk i perioder kortison for å dempe betennelsen, i tillegg fikk hun syrenøytraliserende ved måltider og også kvalmedempende i perioder. Anbefaler å ta kontakt med Ellen Skancke på veterinærhøyskolen, hun er dyktig på dette. Det er også lønnsomt å sette hunden over på hydrolysert for tidlig istedet for å prøve seg frem med ulike andre dietter. Lykke til.
  11. Jeg synes mange av dem blir stuttjukke jeg... men avhenger så klart av rase... Tror dessverre deling blir mer og mer vanlig. Bare se hvor vanskelig det er å få beholde brukskrav for cert og championat på de fleste raser. Folk har ikke tid og behov for krevende hunder - og det er jo en ærlig sak, problemet er når de vil ha en rase som er krevende åkke som...
  12. Jeg synes at forumet har endret seg siste 6 mndene. Mange debatter jeg er interessert i og føler jeg har noe å bidra i, blir det til at jeg ikke kommenterer i for jeg orker ikke tonen i diskusjonene. Retorikken er aggressiv og man blir tillagt meninger man ikke har. Det blir tatt opp meninger fra andre tråder eller tidligere tråder, og det gjør debattene lite konstruktive. Jeg håper at moderatorene kan få klarere regler for hva som er greit og ikke og moderere deretter. Jeg synes flere kan gå litt i seg selv og holde en mer nøytral tone i debatter og kanskje følge kardemommelovene litt mer. Jeg er for høy takhøyde, men sånn det har vært i enkelte tråder blir det ikke morsomt å være her inne. Jeg liker sonen kjempegodt og har fått veldig gode venner her inne. Kjenner en del irl og en del ikke. Men sonen har endret seg til det verre i den siste tiden. Og jeg savner de som har gått ut.
  13. Turb

    Akkurat nå mars

    Små Iddikinser kan nå rapportere at de nå er underernærte og ikke får mat lenger og blir tvunget til å dra sin tjocka matte på ski og forsøkt druknet (ikke hør på ham, han elsker å svømme) og og og... hva hendte med "mer å ta i, mer å være glad i?"
  14. Så egentlig så kan man sende ut hunden og så lenge den holder så lavt tempo at den ikke overskrider 25 meter før du kaller den inn så er det greit?
  15. Jeg trodde de måtte holde en fast avstand til deg. Sende raskt ut og når de kom på 15 m fra deg så skulle det være 15 meter mellom deg og hunden helt til du kalte inn. Det går jo ikke om de glir fram. Men om de bare ikke må overskride 25 meter så skjønner jeg at gli fram holder i lassevis... Måtte teste på veien isted og gli fram får han til helt fint, det er full fart og temposkifte som vi ikke får til.
×
×
  • Opprett ny...