Gå til innhold
Hundesonen.no

Turb

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,101
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Turb last won the day on 25. Januar

Turb had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

5,216 Excellent

5 følgere

Om Turb

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Der det er flatt og lett å gå seg bort...
 • Hunderase
  skvælpi

Nylige profilbesøk

5,769 profilvisninger
 1. Tips til brukshundrase med "mildt" gemytt

  Jeg synes kanskje han skal tenke på hva han liker i en hund. Det er ganske stor forskjell på en jaktcocker og en terv feks. Og hvilket ambisjonsnivå han har i agility. Hvis han bare vil holde på litt så kan han jo gjøre det med alle de rasene som er listet opp - så da går det på hva han liker i en hund, men hvis han vil satse så kommer han ikke så langt med feks en terv eller en golden. Helsemessig og mentalitetsmessig så er det som nevnt over hos kelpien - for å sjekke hjertet må det tas dopplertest hos godkjent veterinær, det er ikke alle som gjør. Kelpien er ellers veldig intense hunder hele tiden alltid alltid og jeg opplever at alt går veldig treigt med en bruksschäfer sammenlignet med en kelpie. Men med tanke på agility så får han nesten garantert en liten largehund. Mitt råd er å møte hunder av de aktuelle rasene og finne hva han liker i de og hvilket nivå han vil legge seg på i de ulike sportene, det vil naturlig utelukke en hel del raser tror jeg.
 2. Hva er dette?

  Spør om å få dyrket bakterieprøver fra såret.
 3. Sele er værre enn halsbånd!

  Jeg blit provosert også over at de fremstiller alle antitrekkseler som dårlige for hunden. Antitrekkseler er treningsredskap, på samme måte som grime feks er det. Det er ikke noe man bare bruker og bruker og bruker, men et fint redskap for å lære hunden å ikke trekke i bånd. Det optimale for hunden er så klart å gå løs, men hunder kan ikke gå løs overalt. Noen hunder er betraktelig vanskeligere å lære å gå pent i bånd enn andre og da kan både antitrekkseler som gjør at hundene ikke får brukt full kraft fremover og grime være et godt redskap i den treningen. Feil bruk av utstyr eller dårlig tilpasset utstyr kan være skadelig uansett.
 4. Valpegjengen 2018

  @Tonje litt sent, men valpetiden har gått veldig greit. Han er generelt en veldig grei liten fyr. Nå har han bestemt seg for å spise alt... absolutt alt... men ellers er han ganske så enkel å ha med å gjøre i hverdagen.
 5. Valpegjengen 2018

  Spock har allerede rukket å bli fem og en halv måned gammel, helt uvirkelig. Nå er alle valpetennene ute og han han jobber hardt med å få voksentennene på plass.
 6. En vennines hund hadde dette. Hun fikk i perioder kortison for å dempe betennelsen, i tillegg fikk hun syrenøytraliserende ved måltider og også kvalmedempende i perioder. Anbefaler å ta kontakt med Ellen Skancke på veterinærhøyskolen, hun er dyktig på dette. Det er også lønnsomt å sette hunden over på hydrolysert for tidlig istedet for å prøve seg frem med ulike andre dietter. Lykke til.
 7. Jeg synes mange av dem blir stuttjukke jeg... men avhenger så klart av rase... Tror dessverre deling blir mer og mer vanlig. Bare se hvor vanskelig det er å få beholde brukskrav for cert og championat på de fleste raser. Folk har ikke tid og behov for krevende hunder - og det er jo en ærlig sak, problemet er når de vil ha en rase som er krevende åkke som...
 8. Jeg synes at forumet har endret seg siste 6 mndene. Mange debatter jeg er interessert i og føler jeg har noe å bidra i, blir det til at jeg ikke kommenterer i for jeg orker ikke tonen i diskusjonene. Retorikken er aggressiv og man blir tillagt meninger man ikke har. Det blir tatt opp meninger fra andre tråder eller tidligere tråder, og det gjør debattene lite konstruktive. Jeg håper at moderatorene kan få klarere regler for hva som er greit og ikke og moderere deretter. Jeg synes flere kan gå litt i seg selv og holde en mer nøytral tone i debatter og kanskje følge kardemommelovene litt mer. Jeg er for høy takhøyde, men sånn det har vært i enkelte tråder blir det ikke morsomt å være her inne. Jeg liker sonen kjempegodt og har fått veldig gode venner her inne. Kjenner en del irl og en del ikke. Men sonen har endret seg til det verre i den siste tiden. Og jeg savner de som har gått ut.
 9. Akkurat nå mars

  Små Iddikinser kan nå rapportere at de nå er underernærte og ikke får mat lenger og blir tvunget til å dra sin tjocka matte på ski og forsøkt druknet (ikke hør på ham, han elsker å svømme) og og og... hva hendte med "mer å ta i, mer å være glad i?"
 10. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Så egentlig så kan man sende ut hunden og så lenge den holder så lavt tempo at den ikke overskrider 25 meter før du kaller den inn så er det greit?
 11. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Jeg trodde de måtte holde en fast avstand til deg. Sende raskt ut og når de kom på 15 m fra deg så skulle det være 15 meter mellom deg og hunden helt til du kalte inn. Det går jo ikke om de glir fram. Men om de bare ikke må overskride 25 meter så skjønner jeg at gli fram holder i lassevis... Måtte teste på veien isted og gli fram får han til helt fint, det er full fart og temposkifte som vi ikke får til.
 12. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Hvordan skulle det fortydliges? Kan hunden gå hele veien foran deg? Eller trave hele veien foran deg (om du er litt raskere til beins)? Eller må du ta den igjen i galopp (noe som jo kan bli underholdende)?
 13. Bridges of Madison county... The talented Mr Ripley (eneste filmen jeg har sovnet til...)
 14. Akkurat nå, februar

  Kan si at jeg har opplevd det samme i bil... en pølse må ha rullet ut av posen med vh pølser når jeg kjøpte de og rullet under passasjersetet midt på sommeren... jeg skjønte virkelig ikke hvorfor bilen luktet død... kan si at jeg hadde griseflaks og den hadde eksplodert på en plastpose, så det var mulig å få ut all gøgget fra under setet og vaske ned... men all sympati sendes...
 15. Akkurat nå, februar

  Jeg har ikke store benkeplassen heller, når man har åpen kjøkkenløsning i små leiligheter så er det mer komplisert, ergo er det veldig kategorisk å komme med uttalelser om hvordan folk er skrudd sammen... jeg gjør så godt jeg kan med den plassen jeg har. Jeg får ikke stengt hunden ute fra kjøkkenet og jeg har ingen bod eller andre rom der jeg kan oppbevare ting på. Glass/metall oppbevares allerede på soverommet og jeg orker ikke å ha mer søppel der inne.
×