Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/14/20 in all areas

 1. 2 points
  Her må du nok ta selvkritikk... Dersom de hadde vist at tispa var drektig så hadde de jo spurt om eierskifte før dato for fødsel dersom det var det som var viktig... Helt ærlig hadde i blitt forbanna dersom det var jeg som tok over ei drektig tispe uten å ha fått beskjed 🤷🏼‍♀️ Bc-mix er jo ikke noe man blir rik på å selge og hadde det vært jeg som overtok tispa så hadde saken vært omvendt! Jeg hadde krevd at du dekte alle utgiftene i forbindelse med kullet 🤨 Du har omplassert en tispe som var tjuvparret... At de nye eierne evt ikke merket drektigheten er jo eventuelt ikke rart ettersom drektighet nok var utenkelig for dem... La tvilen komme dem til gode og ha en samtale med dem. Etter min mening bør du legge deg helt flat...
 2. 2 points
  Hvordan kan du beskylde dem for å ikke ha fulgt opp hunden dersom ingen visste det og hun ikke viste tegn til det? Det viktigste er jo at tispa har det bra nå, og at alt står bra til med valpene. Du kritiserer dem også for å ville ordne dette kjapt og beskylder dem da samtidig for å ville tjene penger? Eller er det du som vil tjene penger, med å hente dem hjem? Ser virkelig ikke problemet så lenge hundene har det bra og nå blir fulgt opp.
 3. 2 points
  Men vet du at de har vist det? Jeg må ærlig talt si at drektighet hadde vært langt nede på lista over ting jeg hadde tenkt på om jeg hadde hatt en ny hund her som evt la på seg. Jeg vet ikke hvor mye jeg hadde rukket å tenke over det i den forstand at jeg hadde mistenkt noe som helst annet enn overforing eller noe i de ukene det tar fra det er stor nok forandring til at man ser at det skjer ting og til det evt var tid for fødsel. Og det kan jo ingen klandres for. At de ikke har sagt fra er kanskje litt merkelig, men samtidig hva vet jeg. Kanskje de har vært redde for å ikke få hunden overskrevet til seg eller noe. Kanskje de anser det som sin hund siden de er fornøyd og vil ha henne, kanskje de har vært redd for at det har skjedd på deres vakt og er redd for konsekvensene eller kanskje de ikke forstår at det er en big deal med valper. Ikke at det er greit nødvendigvis, men ja, det er jo kun det å ikke varsle som er beviselig gjort med overlegg, resten er jo mer på deg enn på dem. Og jeg ser for meg flere mulige forklaringer på hvorfor de ikke har sagt noe, alt fra at de prøver å skjule det med vilje til at de bare ikke ser det på samme måte som deg og meg. Hvor et par av de ikke nødvendigvis gjør de til dårlige folk om man legger mer vekt på intensjon og viten enn hva man selv tenker at de burde gjort. Jeg vet jo heller ikke hvordan kommunikasjon har vært mellom dere eller om de kan ha noen grunn til å føle at de lett kan miste hunden de kanskje har blitt glad i og ønsker å ha hos seg. Men de kan selvsagt være kjipe folk og for alt jeg vet.
 4. 1 point
  Jeg holder med i forslaget om å be om å prøve smertestillende. Siden hunder er råe på å skjule smerter, vil det kanskje gi deg noen svar. Enten pga bedringen ved oppstart, eller pga forverring når behandlingen eventuelt stopper. Min erfaring er at når man begynner å lure på om man skal vurdere avliving, så er det en svært god grunn for det. Kan anbefale å skrive dagbok. Noter ned positive og negative ting, hver dag. Du ser fort hva det er mest av. Også greit å vise veterinær når behandlinger skal vurderes. Det er så fort å glemme ting man ikke noterer ned.
 5. 1 point
  Jeg synes vel egentlig at det høres ut som om hun har blitt gammel. Og det er lov å bli gammel. Alderdom i seg selv er ingen sykdom. Det er ikke uvanlig for gamle hunder å få små kuler og vorter her og der, og det er stort sett noe de dør med og ikke av. Hvis du virkelig føler at hun har vondt så kan du jo evt. høre med veterinæren din om du kan prøve å sette henne på smertestillende en periode og se om hun viser bedring av det? Hvis det ikke er noen respons så har hun kanskje ikke så vondt som du frykter...?
 6. 1 point
  Man krever vell ikke sprangpenger for en tjuvparring? 😳
 7. 1 point
  det har nok ikke noe å si om hunden ble overtatt gratis Hvorfor tror du at de nye eierene ikke er i stand til å finne nye, gode hjem til valpene? Kan du heller tilby deg hjelp til å finne nye hjem? Vær klar over at HVIS du tar hjem hunden, kan du selv risikere å måtte betale dem for hundepass og for ekstra utgifter i forbindelse med valpekullet. Det er jo ikke akkurat lite tidkrevende å ha et valpekull. Vanligvis får hannhundeier ved planlagt avl betalt en viss sum per valp, eller pris tilsvarende en valp avh av kullstrl. Tyvparring er jo noe annet egentlig da.
 8. 1 point
  @WelshenNemi ?
 9. 1 point
  beklager der leste jeg for fort. Det kan jo hende dette går begge veier. Uhell kan skje alle, men kan det hende de nye kjøperne tenkte at det var du som var den slepphendte og uansvarlige som sendte bort en tyvparret tispe? Nå fremstår det jo litt som om dunønsker den tispa du i utgangspunktet ikke ville ha lenger tilbake, fordi du ønsker å tjene penger på valpene. For meg som ikke kjenner saken, så ser det ikke særlig bedre ut. Om du har en OK tone med dem som kjøpte tispa skulle det nok gå an å komme til en enighet, men hunden er kjøpt og betalt. Din hannhunds "bidrag" kan du kreve noe for. Kontakt jurist.
 10. 1 point
  Våknet i natt av at en av hundene gikk ut i stuen. Hadde døren på gløtt for å slippe litt varme inn. Ganske sikker på at det var Milo som gikk i stuen, så jeg bare sov videre. Når jeg da våkner senere er det tiss to plasser i leiligheten og en fin gave av en bæsj i gangen🙈😂 Velvel, tror jeg skal holde den døren lukket. Andre gangen han bæsjer inne - rimelig sikker på han foretrekker å gjøre slikt ute! Ellers er lille fis 14 uker gammel. Bitingen er bedre, innkalling sitter veldig godt og vi startet på valpekurs sist uke. Alenetreningen går også veldig fint😍 Etter litt vurderinger er han alene sammen med Milo i stuen da han uansett ikke vil være lenger alene enn at han sover. Så igår var de alene i 20 minutter (bare soving) og 10 minutter senere mens jeg var på butikken - deilig!! Må jo bare innrømme at en blir veldig fastlåst og stuck hjemme med valp, så blir deilig med litt frihet etterhvert som han takler det☺️ Litt miljøtrening i Stavanger sentrum! Kosetid med storebror💘 Altså så peeeeen! Så noen bilder av valpetreff idag:
 11. 1 point
  Hvordan holder du båndet? Om du lar det henge slakt ned fra hunden (som på nederste bildet) kan det hjelpe å i stedet for holde det opp over hunden, hånden din bak nakken med pittelitt press på, og godbit foran nesen. Tren litt omvendt lokking med han først, så han blir vant til å se godbiten uten at han får den med en gang.
 12. 1 point
  Følgende er basert på at jeg så programmet med andre, som underholdning og hvordan jeg opplevde det der og da. Skal holde muligheten åpen for at om jeg tok på strengbrillene og det analytiske blikket så kan jeg se kanskje se noe annet. Jeg klarte heller ikke på noen måte å reagere på den innledende seansen med Iris. Jeg skjønte først egentlig ikke hva det var snakk om her i tråden. Så forskjellig kan man altså oppleve ting! Ikke følte jeg det ble presentert som en enkel løsning, ikke følte jeg det ble hoppet bukk over at andre ting var prøvd først og ikke så jeg noe særlig røsking i bånd (annet enn at det nødvendigvis ble holdt igjen og man kan diskutere om sele er et bedre valg). Målet var, slik jeg ser det, fremdeles positiv trening, men man trengte noe ekstra for å i det hele tatt få kontakt med hunden slik at den kunne belønnes. Tolket det overhodet ikke som noen som helst form for positiv straff. Det var et ørlite glimt helt mot slutten av programmet da jeg synes det så og hørtes voldsomt ut, men fikk overhodet ikke med noen kontekst - hva som evt ble sagt før eller etter. Situasjonene var åpenbart ikke gode for hverken hund eller eier, men slik har det jo vært siden hunden var noen måneder, og at det skjer noen ganger til for å prøve ut forskjellige verktøy er naturlig. Men det kunne vært interessant å høre noe om dette med avstand til påvirkningen og hvorfor det evt ikke førte fram. Ellers så jeg bedre problemet med schæferen i dag, fikk ikke med meg de gjetefaktene sist. Og så ser jeg absolutt at for et par av hundene er oppgaven med å endre adferden til eier den største bøygen Jeg ble litt usikker på hva som var greia med den hunden som ikke ville slippe ting. For jeg synes jeg så at det ikke bare dreide seg om et slags ressursforsvar, men også lek. Det var jo åpenbar drakamp/lek innimellom, slik jeg så det. Så de andre sidene også, altså, at det også var en konflikt. Kunne vært interessant å høre mer om. Blir spennende å se hvordan det går, kanskje spesielt med Iris hvor problemene er så store, åpenbart med en stor medfødt komponent og hvor alternativet neppe er omplassering. Samt forhistorien og hvordan dette har gjort denne hunden kanskje ekstra viktig for dem.
 13. 1 point
  @Linn85 jeg skjønner ikke helt hva som er problemet utover at de jo kanskje burde ha sagt ifra om at tispa faktisk har fått et kull med valper. Jeg hadde nå iallefall følt at det var naturlig å si ifra om uten at jeg vet hva jeg hadde forventet skulle skje derfra. Hva var avtalen deres ifht tispa? Har de noen gang ila denne perioden antydet at de ikke vil overta henne eller noe i den retningen? Har de tatt godt vare på tispa? Og isåfall, hvorfor skal avtalen ikke gjelde lenger? Hvorfor skal du gjøre noe som helst nå når det viser seg at det er kommet valper? Valper som du ikke viste om og som er blandinger fra en tyvparring? Er det da rett av deg å gjøre noe som helst? Om de tar jobben og kostnadene med valpene og du ikke har hatt noen utgifter ifbm dette hvorfor skal ikke de kunne følge med på "kjøpet"? Hva skal du med valpene? Spør fordi jeg lurer altså ikke for å kritisere. Jeg tenker at om de virker å være et godt hjem for tispa og ingenting har endret seg, sett bort ifra valpekullet, så hadde jeg ført over hunden som avtalt og vært glad for at de tar jobben med både oppvekst og finne nye hjem til de små. Det er jo ikke sånn at dette er noe de har vist om, eller planlagt eller er skyld i at skjedde, du var den som ønsket å finne et nytt hjem til hunden og dere har inngått en avtale om det, da bør de få beholde den og overta den om de kan og vil fortsatt tenker jeg. Med valpekullet. Bedre for alle parter at hunden kan få være i ro der den er😊 uhell skjer og det kan ingen lastes for, du har jo igrunn ikke tapt noe, men de kan jo absolutt tape noe, tenker da ikke økonomisk, men om de må gi fra seg hunden igjen. Så lenge du står som eier kan du jo selvfølgelig prøve å bryte avtalen, det kan jo hende det går, alt ettersom hva den gikk ut på, men det kan jo også bli en stor konflikt og en lang prosess, evt en stor kostnad også og ikke nødvendigvis garantert at du vinner.
 14. 1 point
  De hentet tispa i midten av november, og da hadde hun altså 6 uker igjen av drektigheten, og i tillegg har du besøkt henne to ganger, uten noen tegn? Jeg tenker at når du har omplassert en hund uten å vite at den var med valper så kan du ikke gjøre noe med det nå. Du har heller ikke hatt noe ekstra arbeid eller utgifter med dette. Det er de som eventuelt må ta dyrlegeregninger, miljøtrening av valpene, utvelging av kjøpere osv. Det er heller ikke vanlig å ta betalt for hannhunden ved tjuvparringer...
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×