Gå til innhold
Hundesonen.no

Nytt innhold

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Treningsvillig hund nummer to/Toller v Springer

  Jaktgolden må nå i alle fall være midt i blinken. Tispene er sjelden over 25kg, hannene et par kilo mer, men som andre har nevnt så er det trappehysteriet sterkt overdrevet. Jaktlabrador bør vel passe akkurat like bra. Begge to er veldig tett beslektet med flat, og jeg tenker at det er umulig at dere ikke vil like dem. Jaktgolden er kanskje litt mer happy-go-lucky enn jaktlabradoren? Smak og behag. Eller rett og slett en ny flat siden dere liker dem. Toller er kjempefine hunder når de virker. Min oppfatning er et det er lengre mellom de som virker enn det burde være. En stor popularitetsbølge for noen år siden får ta skylden for det, det ble mye dårlig avl på kort tid. Når det er sagt, så er det slettes ikke sikkert det er verre å finne en god oppdretter der enn av andre raser (inkl golden og labrador), jeg har ikke undersøkt veldig nøye. Personlig opplever jeg flat, golden og labrador som mye likt når det kommer til stykket (ikke store nok forskjeller til at jeg klarer å finne en favoritt, men det er det folk som absolutt klarer), men toller er litt annerledes uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hva det er. Det kan også skyldes de eksemplarene jeg har truffet, og jeg har ikke truffet en som er avlet med fokus på bruksegenskaper. Litt reserverte kanskje? Men jeg har truffet en som var det motsatte også... Springer spaniel er jo i samme leia som retrieverene, men jeg kjenner dem egentlig ikke godt nok til å si så mye. Annet enn at det er en av rasene jeg kommer til å vurdere om jeg skal ha en hund til i framtiden. Angående trapper, valp og HD/AD så kan man selvsagt tenke seg at en hund som er disponert for det kan bli raskere dårlig om man ikke er tar spesielle hensyn. Men da er det ikke nok å tenke trapper ellers så vil den hunden bli dårlig uansett. Når man ser hva en liten valp finner på utendørs, så skjønner man raskt at den trappen er som en dråpe i havet selv om det kanskje er mykere underlag ute. Og så er det enorm forskjell på å la en valp løpe fritt opp og ned en trapp som den vil, og å gå rolig opp og ned en trapp når det trengs. Det første ville jeg ikke latt en garantert frisk valp gjøre heller, til det er sjansen for at den skader seg på andre måter for stor. Det siste kan jeg vanskelig se på som noe annet enn god eksentrisk trening som trener opp nøyaktig den stabiliserende muskulaturen som trengs for å kompensere for dårlige leddforhold - i alle fall når den er blitt så stor at den går ned hvert trinn og ikke må «tippe» seg ned, og det skjer rimelig fort.
 3. Det krever jo litt ja, jordsmonnet her er rimelig sensitivt så det krever litt ekstra pleie for å holde seg pent. Har hørt kokkosolje skal fungere fint, men har ikke testa det selv enda. Ellers hyppig utskiftning av redskaper, holde dem tørre mellom bruk og rene ikke minst.Å klippe med gresset, ikke mot, hjelper også. Sukkerskrubb etc har stort sett vært min go to løsning.
 4. Ja hun er rimelig omdiskutert. Jeg har helt ærlig ikke satt meg inn i hvordan hun faktisk gjør ting, men hun skal i det minste ha for engasjementet. Jeg er enig i mye av det Lene skriver. Genpoolen er også et punkt å tenke på, men skal ikke skyte seg selv i foten heller, sånn på lang sikt.
 5. I går
 6. Akkurat nå mars

  Da krysser jeg alt jeg har for at bivirkningene går over
 7. Blokkering på telefon

  Går inn på kontaktlisten og finner den du skal blokkere: Er ikke veterinæren jeg blokkerer altså bare et eksempel.
 8. Som eier av hund med separasjonsangst hadde jeg syntes det var fantastisk om det fantes slike "camper", gitt at det var moderne og gode metoder som ble brukt. Hadde gladelig betalt det. Eller betalt noen for å få nøkkel og drive med treningen i mitt hjem og passet den utenom. Fordi problemet med separasjonsangst er at det faktisk så og si ikke går an å få hverdagen til å gå rundt og samtidig trene hunden slik separasjonsangst må trenes. Det er så sinnsykt vanskelig at de færreste med et normalt liv med jobb eller skole har mulighet til å fullføre treningen, og man er egentlig i en håpløs situasjon dersom man får en hund som utvikler separasjonsangst med mindre man er hjemmeværende eller kan ha med hund på jobb.
 9. For risikabelt å importere valp?

  lurt hvordan da? økonomisk? helse? svindlet med uregistrert hund? det finnes mange gode polske oppdrettere i div raser og jeg ser ikke for meg at IM er noe annerledes der. Gjør deg opp et inntrykk av de du vurderer som best du kan på forhånd via ting du finner på nett, også ser du jo fort når du treffer evt valper hvordan de bor, om de er trygge /utrygge etc. Får du en dårlig følelse så drar du hjem uten valp.
 10. Damir og Iraia - Dogo Canario

  Jaa, får ta en roadtrip før de blir store pirajaer
 11. Dagens Middag

  Det er nok den, men jeg finner den ikke på Kiwi, rema 1000 eller Spar..
 12. Kan @Moderator flytte de innleggene som omhandler katter til den nye tråden om 'Katteieres ansvar , båndtvang o.s.v, slik at vi kan diskutere emnet uten for mye OT i denne tråden?
 13. Oooops... Eller "#¤%&/(&%¤!!!

  Tror ikke Kvitebjørn bli så kjempestor. Sorry derimot! Han veier ti kilo nå. Kommer til å bli diger! Tror kanskje jeg merker en hannhund, altså. Og i lys av denne tråden her så bør jeg definitivt ikke ha en hannhund og tre tisper! Og jeg er i mot kastrering av bekvemmelighetshensyn, så da er ikke det aktuelt heller.
 14. Det sikreste er helsveisede stålbur (ala kela osv.) eller aliminiumsbur (trønderburet, hercules, variocage ++). Plastbur kan splintre og skade hunden (det kan kraftigere bur også, men det krever en del mer trykk), men den sikrer jo i utgangspunktet at hunden ikke er løs i bilen ihvertfall. Ordentlige bilbur er dyrt, men en engangsinvestering. Du finner ofte en del brukt på finn, og her på forumet.
 15. Hårløs flekk i nakken

  Hm, det kan jo hende vaksinen har blitt satt akkurat der. Men kom pelsen tilbake på katten? For Rafiki har vært sånn ganske lenge nå.
 16. Krokhaug 's Wilhelmina 'Ariel' - cavalier

  Fineste lille rampekråka!
 17. Hva godtar/godtar du ikke i en hund?

  Det er mange ting som man tenker man ikke hadde orket med når man ser det på avstand. Men så sitter man plutselig der, med et hundehold som ikke ble helt slik man hadde forestilt seg. Det har jeg selv fått erfare, og da er det plutselig ikke så enkelt som å kvitte seg med hunden. Man blir jo glad i disse firbente familiemedlemmene da... . Jeg har fått en hund med mange "diller", og har måttet tilrettelegge mye for den. Å omplassere har aldri vært et alternativ. Men jeg ville aldri overtatt en slik hund jeg har fra noen andre. Til det hadde det vært for mange "dealbreakere" Jeg kunne aldri kvittet meg med hunden min fordi den ikke ble slik jeg ideelt sett ville den skulle bli. Å skaffe seg en hund er 'for life' for meg. Den eneste grunnen til at jeg hadde kvittet meg med hunden min, var hvis den hadde bitt noen med overlegg. Det hadde vært dealbreakeren for meg.
 18. Trekkhundtråden

  Nå har du kanskje fått testa litt selv, men svarer nå lell. Mitt har holdt fint til de to trekkgalingene jeg hadde, dog skal jeg ikke påstå at jeg følte meg helt komfortabel når den strikken ble dratt til maks, men den har altså holdt.
 19. Whippet drept i felle

  Jeg er enig med deg i det at man må hjelpe naturen der vår påvirkning gjør naturen i ubalanse. Men jeg er uenig i "the working means", man kan ikke ta livet av dyr på en "egentlig" grusom måte hvis de kunne stabilisert seg selv. Da er vi inne på et umoralsk felt hvor vår egoisme går foran det velbefinnende til andre individer, og da er det ugreit. Det er greit at vi bruker "grusomme" metoder om det direkte har påvirkning av resten av naturen, det vil si at naturen ikke kommer seg selv og vi må direkte inn og hjelpe (f.eks ta minken og katter ut for å hjelpe fuglebestanden). Altså: måten vi dreper på kan legitimiseres hvis det moralske grunnlaget er der. Men hvis naturen fint kunne gjort det selv, er det ikke riktig å bruke "feil" metode.
 20. Den store baby- og barntråden 2018

  Dere er ikke den eneste som må sjekke appen
 21. Kullstørrelse og adferd

  Vi har en hannhund, kjempe stabil og trygg som kommer fra et kull på 2. Også har vi ei tispe fra et kull på 7 som ikke er like trygg, lener seg litt på hannhunden vår, ressursforsvar. Også har vi en fra et kull på 9 som er kjempe trygg og sosial, ingen ressursforsvar. Så her er det litt hipp som happ. Første hannhunden fikk vi i mai og han hadde vi med oss over alt, i byn flere ganger i uken, spiste på resturanter med han under bordet. Mye miljøtrening etc. Tispen failet vi litt på sosialisering og miljøtreningsdelen, det merker vi desverre. Hun begynner heldigvis å bli mye bedre nå, som vi kan øke den delen. Novembervalp i bergen i blokkleilighet er desverre ikke noe å anbefale, spessielt ikke å bli gravid, miste, bli gravid igjen med bekkenløsning. Stakkars dyr Siste hannhunden er bare 16 uker
 22. Utsette løpetida

  Det skal jeg si i fra til henne om
 23. Ok! Takk for oppklaring. Føltes litt som en reklame
 24. Vet ikke om du har sett det, men det ligger en voksen tibetansk terrier hannhund til omplassering på finn.no, i Sykkylven
 1. Load more activity
×