Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hva er forskjellen på en bilsele og en vanlig sele?

Hvis jeg fester sikkerhetsbeltet til selen og bilfeste er ikke det like sikkert? Eller har en godkjent bilsele en annen funksjon som gjør den sikrere?

Link to post
Share on other sites

Hvis du fester sikkerhetsbeltet til selen kan den skli, og skade hunden. Jeg vil tro at ihvertfall "godkjente"/testede bilseler er mer solide enn vanlig sele. Men om du har en solid sele så får du også kjøpe bilsele-fester med krok til vanlig sele.

Link to post
Share on other sites

En bilsele er vel også laget i samme stoff som bilbelter, og sydd nogenlunde likt, slik at de ikke rakner ved bråbrems. Regner med at festepunkt og punktet der det festes til bilsele er forsterket også. 

Link to post
Share on other sites

Selv de beste bilselene til hund gir dessverre ganske lite sikkerhet, og de fleste på markedet er ikke trafikktestet. Det finnes dessverre ingen krav som hundeseler/bur må møte før de kan markedsføres som beregnet til sikring i bil.

Allsafe selen er den eneste jeg vet er TUV godkjent (men det er lenge siden jeg var oppdatert på seler). Legger ved bilde. Selve selen er laget i samme materiale som bilbelter, og som du ser er det ingen deler som er laget av plast. Sømmer og plast er det som vanligvis ryker i en kollisjon. Den er også kraftigere enn vanlige seler i samme størrelse.

Selen har padding i brystet, og det er 2 fester på ryggen. Ett av dem skal brukes i bil, og den andre kan brukes på tur, dersom du ønsker det. Husker ikke hvilken, men det er sikkert samme prinsipp som trekk-seler: man vil ha trykket på rett sted for å ikke skade hunden. 

Så ja, en krasjtestet bilsele er noe helt annet enn an vanlig sele, men de fleste selene som selges som bilseler er ikke krasjtestet. Hvis man kjøper en Trixie bilsele, så vet jeg ikke om den er bedre enn vanlige gåseler.
Allsafe Sikkerhetssele

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...