Jump to content
Hundesonen.no

Syk unghund- god nok livskvalitet?


Recommended Posts

Hei, jeg trenger å lufte tankene rundt vår familiehund og tar gjerne i mot gode råd.

Vi har verdens snilleste unghund på 2 år. Dessverre har han hatt helseutfordringer helt siden vi fikk han som valp. Dette på tross av seriøs oppdretter og friske foreldre. Han har blant annet navlebrokk, kronisk øyebetennelse, magesår, diare, oppkast, IBS og til slutt nå også eksem, som gir han sår i huden og mister flekkvis mye pels. Utover dette har han også veldig høyt stressnivå og er nervøs i mange settinger.

Han er tett fulgt opp med dyrlege hele veien, og kan trygt si at dette har blitt den dyreste hunden vi noensinne har hatt. Han har hele veien gått på medisiner og spesialfor.

Vi er jo uendelig glad i hunden, men jeg tenker oftere og oftere på om hunden har god nok livskvalitet. Hvor går den grensen på når en hund bør få slippe? Er redd for at han ikke har det godt nok og at jeg blir blindet av hans unge alder og ikke minst hvor glad vi er i han.

Link to post
Share on other sites

Dette høres slitsomt ut. Og jeg tenker at når du selv har tenkt tanken så har det gått ganske langt.

Hvordan er han i hverdagen? Får han/greier han aktiviteten han trenger? Har han apetitt og livsglede?

Du skriver "han har blant annet"... er det mer enn det du lister opp der? Jeg tenker slik at om hunden må gå på dyr og krevende behandling resten av livet for å ha det ok så er det kanskje ikke verdt det. Og da tenker jeg ikke bare på pris, men livskvalitet både for ham og dere.

Diaré og oppkast kommer vel fort av IBS, som han aldri vil bli frisk av, men som kan stabiliseres med riktig behandling. Kronisk øyebetennelse er gjerne nettopp det, kronisk. Eksem kan kanskje holdes i sjakk, men må alltid følges med og behandles ihvertfall i perioder, hvis det ikke var utslag av noe spesifikt. Høyt stressnivå og nervøsitet vil forverre diagnoser som IBS og eksemen hvis den er kronisk.

Dette er noe dere og dyrlege må vurdere i samråd, men jeg tenker at det er greit å gi slipp når hunden har såppas mye så tidlig i livet.

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Og selges hos fellesbonden Det står på sekken at en liten hund 16-20 kg trenger 205 -245 gram om dagen så da varer sekken omlag 30 dager hvis den veier 16kg Eller ca 24 dager hvis hunden,veier 20kg  Eller 8måneder for til de minste og det er en 50lapp pr mnd = 1 redbull til deg sjøl på tappen..

 

Eksemen forsvant totalt med dette foret, og teksten på sekk skriver at mange ting er fjernet,men jeg vet dessverre ikke om teksten kun er en produktreklame. Men antar at for høye eller for lave verdier skal kunne sjekkes som vi, mennesker finner ut av med en blodprøve.. 

C596C323-5F5A-4ECD-A631-409891E4484E.jpeg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Nå er ikke blandingsavl så veldig populært på forumet her, men ikke ulovlig. Når det er sagt ville jeg nok opplyst om hvilke helsesjekker han har og hvordan helse og gemytt er på søsken og foreldre. Ikke som i at "de er friske og snille", men om de er sjekket for typiske plager for de små rasene som øyesykdommer, albueledd, hofter osv. Hvis foreldrene er registrerte i NKK er det også relevant. Selv om din hund er både søt, snill og frisk så er det ikke gitt at valper etter han vil bli det, det kommer an på hvilke gener han bærer som kanskje ikke vises så godt. Hvis det er sykdom lengre bakover så kan det slå ut hos valpene.
  • Matti en en 4 år gammel maltepoo, og kan gjerne bidra med å lage fine valper om noen ønsker. Han bor i Trondheim, og er ca 5 kg. Hans mor er malteser og pappaen er en dvergpuddel.  Matti bor i en familie på 5 mennesker og han får mye positiv oppmerksomhet, trening og sosialisering. En veldig fin familiehund, som er glad i mennesker. Barnevennlig. Allergivennlig og røyter ikke. Godt lynne og veldig søt:-) Ta gjerne kontakt om du ønsker å vurdere om han kan være egnet;-)  Hilde:-) hildanorway@hotmail.com 41211822 
  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...