Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye tid på pelsstell bruker du?


Annemone
 Share

Recommended Posts

Korthåret Collie, ca ingenting. :lol: Bader med shampoo før utstilling eller ved behov, tar vel rundt 15minutt toppen vil jeg tro. Ved røyting så tar jeg en runde med furminator for å få av det værste. Og så gir jeg b vitamin også i røytinga. 
Spyler av eventuell skitt/sand/saltvann med rent vann ved behov, og tørker over henne når vi har vært på tur i regnet. 

Beaglen jeg hadde før var det mer jobb med iom han ikke røytet i sykluser, han røytet like mye hele året. Selvom pelsen er like kort på begge raser. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dachshund.

Korthår: Børster med gummihanske i perioder med mye røyting, men finnes ikke noe nødvendig pelsstell med dem. Spyler av søle og annet. De slipper litt hår hele året.

Strihår: Bruker rundt 4 timer, kanskje, 2-4 ganger i året på å nappe helt ned. Dette er tungt for hendene og langtekkelig for hunden, så jeg gjør denne jobben over flere dager. Ellers går det noen minutter i stuss av skjegg og poter, hvor ofte avhenger av hvor kort det skal være og hvor mye pels hunden har, men maks 1 gang i måneden. Spyles om den er skitten og trenger ikke børsting. Røyter knapt, med mindre du har den veldig langpelset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinscher, ingen ting. Bader med shampo bare en gang i året etter han ble voksen med mindre blitt ordentlig skitten (aka rullet seg i noe), skyller ellers bare med vann ved behov. Merker egentlig ikke til at han røyter mer noen perioder i året, litt jevnt hele tiden bare, så børster heller ikke.

Endret av Stjerneskinn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Papillon, nokså mye. Ved løs mage dusjes bakpart etter dobesøk. Bør børstes ca annenhver dag, men tar ikke mer enn ca 10-15 minutter. Ikke vært gjennom røyting enda, men børster hver dag så er ikke så bekymra for det uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Groenendael - børstes kjapt over samtidig med kloklipp, så kanskje hver 10-14 dag. Klippes under poter, haser og faner kanskje en gang i måneden. Dusjes med såpe ca hver tredje måned. 

Min nåværende hannhund har veldig god pelskvalitet. Forrige groenendael måtte børstes 1-2 ganger i uken, og det tok ca 1 time hver gang + dusj minimum annenhver måned. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gordon setter.Fram til hun var 3 år børstet jeg kun ørene en gang i uka?Da fikk hun masse pels så nå børster jeg hele kroppen en gang i uka. Hun røyter jo jevnt og trutt(perioder med mindre) men,er ikke sånn som hos mange hunder at det faller av hår når klapper de. Kommer ikke et hårstrå og nesten ingen på børsta eller så børster så pelsen ikke skal bli flokete. Bades 2 ganger i året,kloklipp hver 4-5 mnd(sliter selv), jeg har sakser selv men,er ikke noe flink. Så 2 ganger i året( vinter/sommer) leveres hun på hundesalong hvor hun i hovedsak nappes. Bildet under fra  siste gangen var der ser ikke så mye da. De to,siste bildene er samme hund og vekt men, 2 år mellom ganske fasinerende?

2423CDE8-070E-4E5A-B7E3-A64BD8007188.jpeg

341A676F-6960-4D13-8889-457A37B9F172.jpeg

D26745A0-7A14-4C9D-8E11-8E2D863E27F4.jpeg

Endret av Gåsa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

whippet - bader kun når det trengs, ikke mer enn maks et par ganger i året. Går over med furminator av og til for å få av en del hår, men siden han slipper litt hår hele tiden gjør det lite forskjell om jeg børster ham eller ikke syns jeg. 

Bruker mer tid på kloklipp enn pelsstell på dyret ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...