Jump to content
Hundesonen.no

Har hunder fantasi?


Pingeling
 Share

Recommended Posts

Nå er det sikkert noen som tenker menneskelig-gjøring av hund, men jeg satt å funderte litt på dette før i dag. Jeg tenker selvfølgelig ikke at hunder har et rikt fantasiliv sånn som vi mennesker har, men kanskje har de en mye enklere versjon?

Jeg satt å så på valpen min som lekte. Hun la fra seg bamsen sin på gulvet og hoppet rundt den i lekestilling, logret med halen, og oppførte seg som den var levende og litt skummel...en liten stund. Så tok hun den med seg i kurven og lå og tygde på den. Dette er jo bare vanlig lek, hun gjorde det fordi bevegelsene og følelsen er gøy, men samtidig vil jeg jo si at hun latet som om at bamsen var noe annet enn den er. Å det å late som at et kjent objekt er noe annet er jo en slags fantasi? Som et barn som leker at en stein er et dyr?

Hadde vært gøy å høre andres tanker om dette. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker det ikke er usannsynlig, når man tenker over det så er det jo på en måte fantasi når dyr som helt unge leker med hverandre der instinkter til deres kommende egenskaper øves på, før de har noen som helst erfaring med den reelle situasjonen. Og dyr drømmer jo, det er sanseinntrykk som bearbeides, men livlige drømmer er vel en form for fantasi?

Det jeg synes er hysterisk er at hunden min har en egen form for humor, f.eks later han som om han skal bite av sambos nese ofte når de koser (og han gjør dette bare på han). 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker at det ikke er bare mennesker som har enerett på slike evner (og følelser). Vi er tross alt «bare» ett pattedyr vi også. Dog veldig forskjellig fra en hund! Men jeg tviler ikke på at hunder også fantaserer, siden det er en egenskap som er til nytte for dem. Som i ditt eksempel: de bruker sin fantasi til å gjøre en død leke om til et bytte, og kan dermed «trene» på å ta det.

Noen sier at hunder ikke kan føle sjalusi. Hvorfor skal ikke de også ha et slikt følelsesspekter? De føler jo glede, sinne, sorg, frustrasjon, kjedsommelighet osv….

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...