Jump to content
Hundesonen.no

Båndtvang


Miv
 Share

Recommended Posts

Hei! Nå er det jo selvfølgelig båndtvang periode, men jeg har et spørsmål til dere som går turer hvor og når det ikke er båndtvang.

Hunden min er ganske selektiv på hvilke hunder han har lyst til å ha noe med å gjøre. Dessuten har jeg ikke lyst til at fremmede hunder skal komme bort til oss på tur, spesielt når han er i bånd. 

Regner du med at hundene som er uten bånd er såpass trent at de ikke går bort til din hund?
Hvis du har hunden din uten bånd og den liker å hilse på andre hunder, tenker du at andre hunder som går på stien synes det også er greit?

Gikk et par ganger på en sti uten båndtvang, men nesten alle vi gikk forbi hadde hunden sin i bånd uansett. Noen tok på båndet så snart de så oss, som jeg synes var veldig greit.

Link to comment
Share on other sites

Det er selvsagt ikke greit at hunden oppsøker andre. Selv om man er i et område som er fritatt båndtvang gjelder fortsatt hundeloven, og den sier at man skal ha kontroll på hunden. Har man ikke det kan man faktisk aldri ha den løs uten å bryte loven.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kobler alltid min hund dersom vi møter andre hunder, uavhengig av om de er løse eller ikke. Jeg antar at eier av den andre hunden har god nok kontroll på sin løse hund frem til det motsatte er bevist (det blir ofte motbevist :) ).

Jeg har i utgangspunktet ikke noe imot å la min hund hilse på møtende hunder, men jeg vil at eier spør først, slik at jeg kan gi min hund signal om at den får lov å hilse om den vil, og koble av båndet. Hvis eier bare slipper bort sin hund uten å si noe ødelegger det jo for treningen vår, som er litt kjipt. 

Edited by bie
Link to comment
Share on other sites

Her inne har nok de fleste nok interesse og kunnskap om hund til at de tar hundene i bånd hvis de kan finne på å gå bort til andre. Men jeg ville aldri tatt det som en selvfølge, jeg er alltid forberedt på at passerende hunder kan komme bort, selv om jeg ikke ønsker det.

Om ikke eier har kontroll eller vil stoppe hunden avhenger strategien litt både av hunden og mine egne. Hvis jeg ikke kan unngå møtet ved å gå unna eller avledning vil jeg ihvertfall slippe mine i hilsesituasjonen uansett, så det ikke blir mer anspent enn nødvendig. Heldigvis er det tett nok med folk og dyr i området her til at de som ikke har kontroll får beskjed ganske raskt.

Link to comment
Share on other sites

Kommer an på. Dersom jeg går i et område som uformelt er et frislipp område hvor "alle" vet at hunder går løs, så forventer jeg at så og si alle hundene hilser på hverandre, akkurat som i en hundepark. Der er det litt det som gjelder: hundepark regler. Når kommunen ikke har råd til å lage hundepark, så oppstår den gjerne av seg selv ute i det fri og uten gjerder. Går man der med bånd, så ber man om bråk.

Dersom jeg går på en vanlig tursti med mye folk, så forventer jeg at løse hunder er relativt godt trent på å la andre være i fred.

Dersom jeg går på en sti midt utti gokk hvor sannsynligheten for å møte andre er veldig lav, så forventer jeg hilsehund den ene gangen vi faktisk møter noen. Oversosiale hunder som vanligvis ikke får gå løs får gjerne gjøre det i områder hvor ingen andre vanligvis går.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...