Jump to content
Hundesonen.no

Hund med "visent" ben etter operasjon


Recommended Posts

Heisann! 

Jeg var et aktivt medlem her på hundesonen en gang for 10 år siden. 

Nå er jeg tilbake for å spørre om noen har noen erfaringer å komme med. 

Min sheltie gutt på 11 år var så uheldig og gled på stuegulvet forrige søndag. Han skrek intens av smerte og tisset på seg😔.

For å gjøre en lang historie kort så ble han operert for hofteleddsluksasjon (hoftekula ute av ledd) sist onsdag. 

Han klarer fortsatt overhode ikke stå på denne foten, han legger ingen vekt på den, den bare henger der. Når foten kommer ned i bakken så står han ofte på knoken sin. 
Han har også endel ødem i hasen. 

Jeg har snakket med veterinær og kirurg nesten hver dag. De sa noe om at nerven kan ha fått seg en trøkk under operasjon.  

Noen mer erfaring fra denne operasjonen? 

Link to post
Share on other sites
1 minutt siden, simira skrev:

Det høres litt skummelt ut synes jeg. Sier de ingenting om dette er noe som går over av seg selv, eller bør gjøres noe med?

(Velkommen tilbake!)

kirurgen sa at det kunne være en skadet nerve. Og at det forhåpentligvis gikk over av seg selv.

Jeg synes det er så sykt skummelt. Benet bare henger der, han sleper det nesten etter seg. 😞Det er absolutt ingen forbedring fra før operasjon

Link to post
Share on other sites

Har ingen erfaring med dette så jeg tenker bare høyt nå, men hva med å få en fysioterapeut til å se på det? Kanskje det finnes noen øvelser eller behandlinger som kan hjelpe til med å få førligheten tilbake. Laser kanskje? Svømming?

Edited by Wilhelmina
Link to post
Share on other sites
10 timer siden, simira skrev:

Uff, det høres fælt ut. Jeg tror jeg ville dratt til en annen veterinær for en sjekk og second opionion, og spørre om noe kan gjøres. Lykke til!

Takk

nå har han sluttet å spise og bare ligger der. Skal til veterinæren igjen i dag :( 

Dette går så sykt dårlig...

 • Sad 2
Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Tulipan said:

Takk

nå har han sluttet å spise og bare ligger der. Skal til veterinæren igjen i dag :( 

Dette går så sykt dårlig...

Lykke til ❤️ 

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Nå har vi vært hos veterinæren igjen..

Tok ultralyd, røngen og blodprøver. Han har en kraftig infeksjon. Så nå får han antibiotika og håper at det vil hjelpe. 

Ang benet så viste røngen at hofta ligger fint på plass. Han hadde ikke npe svar på hvorfor ikke han har følelse i benet enda. 

Link to post
Share on other sites
27 minutter siden, Tulipan skrev:

Nå har vi vært hos veterinæren igjen..

Tok ultralyd, røngen og blodprøver. Han har en kraftig infeksjon. Så nå får han antibiotika og håper at det vil hjelpe. 

Ang benet så viste røngen at hofta ligger fint på plass. Han hadde ikke npe svar på hvorfor ikke han har følelse i benet enda. 

Håper det går bra med hunden fremover ❤️

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Nå går det veldig dårlig igjen... Han er nærmest livløs. Vi har kjørt han til vet og han er innlagt igjen, antibiotika fungerer tydligvis ikke som det skal. 

Jeg lurer på hvor mye lidelse jeg skal la min bestevenn gjennom 11 år gå igjennom... Skal hans siste dager bestå av så mye smerte, redsel og ubehag? 

 

Link to post
Share on other sites

Hvil i fred vår elskede skatt! 

alt som kunne gå galt gikk galt... til slutt sviktet organene og bulspyttkjerter sprakk. Vi gjorde alt vi kunne og han kjempet så hard. Men til slutt var det ingen vei tilbake. 

Nesten 11 år fikk vi sammen. Vi var sammen døgnet rundt og han var min sjelevenn. Min klippe i livet

Nå spiser sorgen meg opp innvendig! 

Hvordan komme seg igjennom dette...

4537117B-EBB9-4915-8B2A-F627BEA11B8D.jpeg

 • Like 4
 • Sad 8
Link to post
Share on other sites
9 timer siden, simira skrev:

Så trist! Håper du greier å fokusere på de gode minnene og at du gjorde alt du kunne!

Vi gjorde alt vi kunne!! heldigvis! ellers hadde det plaget meg noe voldsomt nå i ettertid. 

Men jeg klarer ikke fokusere på gode minner enda, jeg er bare fylt av sorg, sinne og et stort savn. 

Hvordan skal jeg verden gå videre uten han i mitt liv.. 

Jeg har to små barn og full jobb, men han var det eneste som GA meg energi, alt annet tar energi! 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Heisannsveisann, liten stund siden nå det var noe lyd fra oss. Jeg tenker titt og ofte på det, men finner liksom ikke helt tiden altid til å skrive å være så aktiv. Er så mye som skjer i livet og merker at tiden med mye PC-sitting liksom er forbi, hehe. Siden sist har vi vært på sommerferie, roadtrip på Sørlandet. Da hadde vi med oss bare Kiska og Haru, og lot Logi være hjemme på pass. Det ble slik litt av ulike årsaker i år, ettersom det er begrenset med plass i bobilen, Haru som var valp og krevde en del samt at Kiska er en hund som rett og slett også krever en del. Neste år satser vi på at alle 3 kan være med! Men Logi led ingen nød og storkoste seg hos "besteforeldre". Ellers går mye av tiden til oppussing. Jeg bor i et gammelt hus og vi totalrenoverer stua, så det krever sitt (+ enkel oppussing ellers i huset), og jeg får ikke gjort så mye alene heller (noe selvsagt) så det tar litt ekstra tid fordi det må passe for de som hjelper og. Men ja, da er det ikke så mye tid å ta av igjen, haha. Jeg og Haru jobber med grunnleggende øvelser imellom slaga, samt det hverdagslige som må trenes på selvsagt. Han har rukket å bli 7 måneder nå, og tiden går fort! Blitt en real pøbel også, så er veldig spent på tenåringsfasen kjenner jeg, nå den kicker inn for fult.  Nå går det jo fort mot jul, men etter nyttår skal vi legge inn mer gir på treningen også, så 2024 tror jeg blir et bra hundeår - jeg gleder meg! Deler noen bilder fra den siste tiden: Haru på tur i sommer hvor han fikk smake på bringebær og blåbær:   Her er vi på tur i sommer og går Tømmerrenna i Vennesla: Også fra i sommer hvor vi gikk en relativt kort men noe småkrevende tur opp til et utsiktspunkt ved Månafossen. Kiska poserer! Haru og Logi går godt overens og deler gjerne plass: Haru med bestevennen sin Olli (Finsk Lapphund) som er 1,5 måned yngre enn han. Her fra da Olli var på overnattingsbesøk, til deres store glede! Har har også blitt så stor nå at han har arvet det gamle halsbåndet til Elvis, min gamle hund. Med sin egen navntag selvsagt. Litt for stort enda sånn sett, men nå drukner han ikke helt i den hehe. Han kler den veldig godt også! Og veldig fint å kunne la slikt gå i arv og kjenner jeg.
  • Okei da skal jeg prøve på det å se om det funker bedre 
  • Så lenge han ikke er tynn så får han i seg nok mat. Men da ville jeg heller redusert mengden han får til hvert måltid.
  • Små trolla nærmer seg to år med stormskritt ❤️ Ela, Jøss og Nano er alle 3 øyelyst fri som voksene ❤️ og med det håper vi at både Jøss og Ela kan gi meg valper senere ❤️
  • Nei han er ikke tynn. Akkurat passe vill jeg si. Vi mater han bare 2 ganger om dagen da 3 og 4 ble alt for ofte for hannes del så funket bedre med 2. kan vere at det er for mye mat men han skulle jo ha spist mere enn bare 2 tugger per måltid? Jeg bruker å ta bort maten etter ei stund åsså får han ikke før neste måltid på kvelden men da kan han også spise di to tuggene som han spiste på morgen, av og til rører han det ikke i det hele tatt 😅
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...