Jump to content
Hundesonen.no

Hund som knurrer til mann og barn (5 mnd)


Sommer80
 Share

Recommended Posts

Har en blandingshund på 5 mnd (mellompuddel/cocker spaniel 75/25), som i det siste har begynt å knurre mot familiemedlemmer. 

Vi opplevde det første gang i jula (da var han 4 mnd) og da hadde han fått et griseøre. Knurret når vi nærmet oss, og vi hadde da aldri opplevd ressursforsvar. Vi forsøkte da "bytteleken", og gi han noe som han syns var bedre. Det har vi fortsatt med og han slipper da det han har uten problem og tar imot det nye. Men knurrer da like mye når han har fått en ny ting. 

I det siste har han begynt å knurre/glefse mot min mann - og det er gjerne uprovosert. 

Dette synes jeg er bekymringsfull oppførsel som jeg tenker at vi må få bukt med så snart som mulig. 

Hunden er naturlig nok veldig knyttet til meg da jeg har vært mest hjemme og har mest med han å gjøre, men han har ved flere tilfeller glefset mot meg også. 

Han kommer gjerne i fanget for å tygge bein (som han selv tar med seg og hopper opp i fanget), men i det siste opplever jeg at han knurrer og glefser mens han ligger i fanget. Da har han hoppet opp på eget initiativ, men blir helt stiv i kroppen når jeg tar i han.

 

Langt innlegg, men tar imot råd og betraktninger med stor takknemlighet ❤️

Link to comment
Share on other sites

Du vil sikkert få noen gode råd her, men først og fremst må hunden til veterinær for å utelukke fysiske plager som kan føre til dette. Er alt i orden fysisk er dette noe dere bør snakke med en hundetrener som er god på atferd. Har ingen råd ift hvordan dere bør håndtere det, eller å ikke la han være i sofa, seng osv. Ha en egen plass til hunden, hvor han kan få ligge og får være helt i fred når han ligger der. Ressursforsvar kan i seg selv være veldig forsterkende, så frem til dere finner ut av ting sørg for at det er færrest mulig situasjoner hvor hunden kan begynne å knurre og glefse. 

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Veterinær først! Sånn adferd kan komme av smerte eller dårlig syn/hørsel, osv. Kan til og med være "små" ting som ørebetennelse, men det kan også være i forbinnelse med tannfellingen. Greit å få utelukket det fysiske først.

Ellers er det helt umulig å si noe om trening uten å se han eller situasjonene. Prøv å kartlegg litt selv. Skriv ned hver gang det skjer, hvem som er der, ressurser som muligens voktes, osv. Du sier han glefser uprovosert mot din mann, men hvor og når? I sofaen? På gulvet? Når mannen din går forbi, eller når mannen din tar kontakt med hunden, vil klappe han, løfte han, leke? 

Når det gjelder tressursforsvar, så unngår jeg å gi hundene mine ting som jeg vil måtte ta i fra dem, enten det er bein, leker eller liggeplass. Selv hunder som ikke har ressursforsvar i andre settinger kan reagere med knurring dersom de får bein som ikke kan spises opp med en gang, og når du ser den tendensen så ville jeg sluttet helt med det.

 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...