Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunder som må holdes adskilt i hus


Marlo
 Share

Recommended Posts

Hei.
Noen her som har erfaring med å ha to hunder som ikke kan være sammen i huset? 
Jeg har en 13 år gammel hann som ikke kan omgås andre voksne hanner. I utgangspunktet har jeg tenkt at han skal få leve sine eldre dager som eneste hund i hus. Men nå har det dukket opp en parring, som er så spennende at jeg ikke har klart å la være å i det minste vurdere tanken om (hann)valp. 


Jeg synes dette er et vanskelig dilemma. På den ene siden så er det kjedelig å gå glipp av det som sannsynligvis blir en fantastisk hund med upåklagelig stamtavle. Det dukker sjeldent opp parringer som denne. På den andre siden så merker jeg at jeg får en litt rar magefølelse/ dårlig samvittighet  mtp min eldre bestevenn.

Regner med det ville gått greit mellom hundene i minst noen mnd, og ville sørget for å ikke la den ivrige og lekne valpen bli for innpåsliten for den eldre hunden.

Men en dag modner valpen og hundene må skilles, og være i forskjellige rom. Det er dette jeg lurer på om noen har erfaring med? Den gamle hunden vil være 13,5 år når eventuell valp kommer i hus, og han vil jo ikke leve evig, så det blir uansett begrenset hvor lenge dette (sannsynligvis slitsomme) hundeholdet vil vare. 

Setter pris på å høre deres synspunkter og eventulle erfaringer.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt to hunder som må være separert flere ganger.

Nå har jeg et eget hunderom i første etasje hvor jeg har satt opp to "båser" med hundegårdselementer (på mindre hunder holder det sikkert med noe litt mindre voldsomt ?) Så har vi døra oppe inn dit, så den hunden som er der blir liksom ikke så isolert fra oss. I tillegg har vi to hundegårder og inngjerdet hage som gjør alt enklere. Det var ikke pannlagt å ha det sånn denne gangen, men noen ganger blir ting litt annerledes enn man hadde tenkt. Så vi gjør det beste ut av det. 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde aldri i livet utsatt min gamle hund for en valp i hus, synes det er utrolig dårlig gjort uansett hvor spennende kombinasjonen måtte være. Men nå er min veldig tydelig på at hun virkelig ikke liker valper, så det hadde blitt en utrivelig hverdag for alle involverte.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Wilhelmina takk for svar, og forstår godt ditt synspunkt. Jeg har tenkt som deg, men klarte ikke la være å begynne å tenke på hvordan det ville blitt i praksis. Min hund har ingen problemer med valper, han synes faktisk at de er artige. Men han har naturligvis ikke samme energinivå og lekenhet som en valp. Han slutter rett og slett å bry seg om sprellene dems etter relativt kort tid og fortsetter med sin greie. Grunnen til at jeg har tenkt han skal være gammel alene, er i grunn mest en tanke om at han fortjener å være bortskjemt på sine eldre dager, og at valpen blir voksen en dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har selv en hannhund som ikke går særlig godt med andre hannhunder. Men jeg endte opp med å kjøpe en hannvalp for noen år siden. Da var jeg klar over at det kunne godt være at jeg kunne ende opp med å måtte holde de adskilt. Men det har egentlig gått over en hver forventning. Den yngste er nå fire og et halvt, og de går helt fint sammen, jeg har ikke måttet skille de en eneste gang. De har hatt veldig godt språk seg i mellom hittil. Så jeg tenker at det nok er noe annet når den andre hannhunden kommer inn som valp. Men det kommer selvfølgelig an på hvordan begge hundene er. Det er jo ingen garanti for at de vil gå sammen. Når det blir så stor aldersforskjell, så tenker jeg også at man nok også bør regne med å skjerme eldste hunden fra en energisk valp.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...