Jump to content
Hundesonen.no

Radii - Jack russell terrier


Recommended Posts

På lørdag flyttet en 1år gammel Jack russell tispe inn hos oss. Hun het Lilli hos tidligere eier, men siden jeg ikke var helt komfortabel med det navnet så bestemte jeg meg for å bytte navn. Hun heter nå Radii 🙂
Hun virker som en veldig snill frøken. Veldig sosial, men litt skeptisk og forsiktig til nye ting. Hun hadde aldri hilst på katt før hun kom til oss, så det var noe av det jeg var mest spent på. Vi har to kattunger, så vi er litt avhengig av at de kan bo sammen. Foreløpig har det gått kjempefint! Kattene er vant med hund, så de er veldig avslappet. Radii synes de er veldig interessante, og hilser fint på de. Men så blir de litt skumle om de kommer løpende og lekende mot henne.

Vi har jo ikke blitt så veldig godt kjent enda, siden hun ikke har vært her så lenge enda. Men tenkte det var greit å bare lage en egen tråd her allerede, så kan jeg oppdatere litt om hvordan det går fremover.

Hun har brukt en del tid på å roe seg ned i nytt hjem. Men merker at hun nå er mere åpen for å ta imot godbiter, og hun virker mer "med". Hun er ikke noe glad i at vi går fra henne, da står hun og klynker. Har bare vært alene mens vi har vært på do osv til nå. Har passet på å gå inn igjen når hun er stille. Håper det også går seg til etter hvert. Hun var vant til å være alene fra før, men alt er jo nytt nå. Tenkte å få kjøpt et kamera så jeg kan se hvordan hun er når hun må være litt mer alene.

Ellers har vi allerede klippet klør, og det gikk fint. Hun takler håndtering veldig bra. Jeg må derimot jobbe litt med teknikken, da det var veldig uvant å klippe klør på en så liten hund 😂 Hun må også slankes en del, da hun er ganske så rund.

Hun hadde aldri vært løs ute før, så den neste tiden er planen å trene masse innkalling. Har langline, som jeg tror hun vil sette pris på å få løpt litt med. Håpet er at hun vil kunne gå løs på tur etter hvert, men det får vi bare se an.

Slenger med noen bilder, selv om jeg ikke har fått tatt så mange enda. 

IMG_20210918_201253.jpg

IMG_20210918_201449.jpg

IMG_20210918_221158.jpg

IMG_20210919_113409.jpg

IMG_20210919_113538.jpg

IMG_20210919_125559.jpg

 • Like 9
Link to post
Share on other sites

WOW! Den roen med kattene!

Det at hun ikke har gått noe løs betyr kanskje at hun ikke har noe erfaring med å stikke av også? Har du virkelig funnet gull her?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
43 minutter siden, simira skrev:

WOW! Den roen med kattene!

Det at hun ikke har gått noe løs betyr kanskje at hun ikke har noe erfaring med å stikke av også? Har du virkelig funnet gull her?

Ja, det ser lovende ut med kattene. Hadde forventet at hun var mer gira på de.

Det var min tanke også mtp å gå løs, så jeg krysser fingrene 🙂 Vil heller ha en som aldri har lært seg å stikke av, enn en hund som har lært at det lønner seg å stikke av. Skal ta på langline på henne i morgen tenkte jeg, så hun kan få løpt fra seg litt i hagen. Vi har dessverre ikke noen inngjerede områder her (bare en liten hageflekk), men hun får hvertfall mulighet til å løpe litt med langline. 

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Hun begynner å bli litt modigere med kattene nå. Litt interessert i å løpe etter når de løper, men fremdeles veldig rolig. Tør ikke slippe henne helt løs sammen med de enda. 

Ellers har vi vært ute i hagen med langline på i dag. Så da har hun fått løpt litt, og vi har testet et par innkallinger. Veldig bra foreløpig 🙂 Ikke noe særlig forstyrrelser her, men en plass må man jo starte. 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

I morgen er det en uke siden vi hentet Radii. Hun virker fremdeles veldig snill 😍

Hun sliter dog en del med å finne roen og slappe av. Hun har måtte være litt alene, og da veksler hun mellom å stå og ule og å slappe av. Også når vi er hjemme så sliter hun veldig med å finne roen, da er det full fart hele tiden. Må fysisk holde henne for at hun skal slappe sånn noenlunde av. Håper det går seg til etter hvert. Jeg har sovet på sofaen med henne hver natt, men i natt vil jeg prøve å sove i egen seng. Krysser fingrene for at hun klarer å sove. Samboeren vil ikke ha hund på soverommet, så da må hun etter hvert klare å ligge alene i stua. Skjønner jo at alt er nytt og skummelt, men jeg krysser fingrene for at vi finner ut av det snart. Veldig stressende for henne også å være så på hele tiden. 

Og ellers har hun vært på do inne noen ganger. Hun er ikke den enkleste å få til å gå på do ute. Tror nok det henger sammen med at hun er litt engstelig av seg, og det virker som hun helst går på do på samme plass hver gang. Så selv om vi går tur i en times tid så går hun ikke på do. Av og til går hun utenfor når vi kommer hjem, men hun har også da gått på do inne etter tur. 

Så ja, utfordringene kommer nok mer frem når vi blir bedre kjent... Men tror absolutt at begge disse tingene vil gå seg til ettersom hun blir tryggere, og med litt mer tilvenning. 

IMG_20210922_124807.jpg

IMG_20210923_185406.jpg

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Har dere startet alenetreningen fra scratch? Jeg tenker jo at når en såppas ung hund, og i tillegg forsiktig av seg, bytter hjem, så kan man med fordel det. Så kan man heller gå fortere frem hvis det viser seg å gå bra?

Link to post
Share on other sites
25 minutter siden, simira skrev:

Har dere startet alenetreningen fra scratch? Jeg tenker jo at når en såppas ung hund, og i tillegg forsiktig av seg, bytter hjem, så kan man med fordel det. Så kan man heller gå fortere frem hvis det viser seg å gå bra?

Vi har prøvd å starte forsiktig, men så ble det plutselig et par timer torsdag og fredag pga jobb. Men vi skal bruke neste uke nå på å trene mer på det, at vi bare forsvinner ut i korte perioder. Så håper jeg vi ikke har ødelagt for mye med at hun måtte være alene. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Begynner å gå seg til mtp å roe seg ned nå. Hun finner mye lettere roen nå, og virker også mindre stressa. Var med meg ned på syrommet i dag, hvor jeg egentlig ikke forventet at hun ville finne roen med det første. Tok med senga hennes ned. Men hun la seg ned og slappet av hele tiden mens vi var der 😀

Hun blir mer og mer venn med kattene. Så nå leker de sammen, sover innimellom sammen og vasker hverandre. Hadde virkelig ikke trodd at det skulle gå SÅ bra! 😍 

Hun har ikke være alene noe i helga, utenom når vi selv er på toalettet eller i dusjen. Det er uling og bjeffing med en gang. Hun virker også stressa når vi går ut døra, da smetter hun ut så fort hun kan. Virker som hun da er redd for å bli alene. 

I morgen tenker jeg at jeg får begynne å trene litt mer på den biten. Både at man ikke trenger å smette ut døra når den åpnes, samt at jeg kommer tilbake selv om jeg går ut. Aldri trent slik med en hund som reagerer så mye på å bli alene før. Men jeg håper vi får det til! 

Ellers har vi truffet på noen folk som vil hilse på henne ute på tur. Det synes hun bare er stas, og hun blir kjempeglad for litt ekstra kos 🙂

https://youtube.com/shorts/h9emGFLNzU4?feature=share

 

Snapchat-144311338.jpg

IMG_20210926_152802.jpg

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

Jeg er på jobb i dag, så Radii er litt alene hjemme. Eller, samboeren min er hjemme, men han sover fremdeles. Hun fikk en fylt kong når jeg gikk, så hun var underholdt litt. Så når den ikke var interessant mer kom det et par ul før hun la seg ned og slappet av. Hun slapper fremdeles av 🙂 Midt på stuebordet 😂

Ellers har jeg endelig begynt å sove i min egen seng. Hun hadde med seg et bur, så nå har hun sovet i det ved siden av sengen min et par netter. Det går veldig fint. Jeg er egentlig ikke noe glad i bur, så målet er at hun kan sove uten det etter hvert, men uten å komme opp i senga. 

Har ikke trent så mye enda, har fokusert mer på å lære seg å være rolig. Har hatt noen få korte økter med sitt og ligg-trening. Også trener vi litt innkalling når vi er ute. Prøver å alltid ha med noe belønning på tur, sånn at vi kan trene litt innkalling underveis. Hun er stort sett veldig flink! 🙂 

1633158223825.jpg

IMG_20210927_125634.jpg

IMG_20210928_130132.jpg

IMG_20210929_190150.jpg

IMG_20210929_221500.jpg

IMG_20210930_154251.jpg

 • Like 9
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

I dag har meg og Radii vært på vår første trening med hundeklubben sammen. Mest for å se hvordan hun ville oppføre seg i et slikt miljø med andre hunder. Har jo ikke trent noe særlig hjemme, annet enn sitt, kontakt og innkalling. Hun mister fort fokus hjemme i hagen, så jeg hadde ikke de største forventingene. Men jeg synes det gikk overraskende greit. Stort sett lett å få kontakt med. Øvelsene tar vi nok litt i eget tempo. Jeg har ikke helt motivasjonen enda for å trene inn alle lysighetsøvelser. Men tenker det er godt for henne bare å lære å være rolig og holde kontakt selv om det er andre rundt oss 🙂

Oppdaget blodflekker på gulvet idet vi skulle reise på trening. Tydeligvis løpetiden som har startet. Vet ikke om dette er hennes første eller om hun har hatt en før. 

IMG_20211010_185648.jpg

IMG_20211010_190145.jpg

IMG_20211010_185836.jpg

IMG_20211018_120244.jpg

 • Like 9
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Det går bedre og bedre i hverdagen her synes jeg 🙂 Hun har vært alene noen arbeidsdager, og det har stort sett gått veldig fint. Hun er flinkere til å slappe av, og hun begynner å høre mer etter på oss. 

Har kjøpt flexi bånd som vi nå går med på de fleste turer, og det funker veldig greit for oss. Aldri vært noe fan tidligere. Men nå får hun mye mer frihet, pluss at vi kan trene innkalling på de daglige turene, uten å måtte drasse på langlina. Merker at hun utnytter de 8 meterne også, så hun løpet frem og tilbake og får mye mer mosjon enn om hun måtte gå i kort bånd. Vi bor jo landlig til også, så det er ikke så mange vi møter på tur. Hun er stort sett flink på innkalling også, men jeg har ikke turt å slippe henne helt. Usikker på reaksjonen om vi f.eks hadde truffet på rådyr og hjort på nært hold. 

Ellers fikk vi besøk av en elghund på tur ene dagen. Hun har jo løpetid og lukter godt, også for jakthunder. Hun tok det fint, og han hunden var snill. Og eier dukket opp etter en liten stund. 

Neste løpetid så tror jeg nok vi prøver ut truse... Hun er ikke noe flink på å vaske seg, så det har vært mye blod rundt på gulvene og sofaen (har dekket til med tepper). Hadde håpet at hun ble bedre etter hvert ut i løpetid en, men hun er ikke så veldig opptatt av å vaske seg. 

IMG_20211030_232043.jpg

IMG_20211030_112401.jpg

IMG_20211030_112239.jpg

IMG_20211030_091909.jpg

IMG_20211025_212916.jpg

IMG_20211025_090316.jpg

IMG_20211020_165515.jpg

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
7 timer siden, simira skrev:

Hun virker så fin, og jeg elsker å se henne sammen med kattene. I wish!

Ja, det går kjempebra. Blir mye bilder og videoer av de sammen 😂 Må hele tiden passe på da, for hun blir fort litt voldsom når de leker. Ho katten sier ifra når nok er nok, og går unna. Men hannkatten er så bedagelig og grei, så han legger seg bare ned og maler selv om Radii står og tygger på han 😂❤️

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Her er dagene veldig forskjellig, og jeg jobber 100%. Jeg har en korthåret hollandsk gjeterhund. Jeg har med vilje vendt henne til at vi har rolige dager hvor det ikke skjer noen ting innimellom. Jeg er ikke av de som går to timer tur hver dag. Går ikke en times tur hver dag en gang. 😅 Men! Jeg bruker henne på andre mer effektive måter. Vi sykler, hun trekker kjetting, hun går med vektsele, eventuelt løper løs i sandbakken eller skogen. Vi trener mot IGP, så det blir også en del spor, lydighet og bitearbeid. På sommerhalvåret kan vi ha dager hvor jeg har fri som vi først sykler på morgenen, så trener lydighet og spor på ettermiddagen. Og vi kan ha andre dager hvor vi kun får trent bitearbeid og gått en kort tur på ettermiddagen pga jobb.  Det som er viktig for meg er at hun får skikkelig brukt seg enten fysisk eller mentalt gjevnlig, men ikke nødvendigvis hver dag. Og dette funker gull hos oss, hun er alltid rolig og enkel å ha i hus.  Så lenge det er snø på vinteren blir det mye mindre mental trening og ikke sykling. Så da prøver jeg å være flink til å bruke kjetting trekk eller gå litt lengere turer de dagene jeg har tid, og å trene litt lydighet inne eller på parkeringen ol innimellom. 
  • Her varierer det en del ut i fra årstiden, og koronaen har også ført til ganske store endringer i hverdagen her så akkurat nå føles det som vi er i en slags "venteperiode" før vi kan ta fatt på en normal hverdag igjen. Når det gjelder fysisk aktivitet er vinteren vanskelig, for min hund vil ikke gå tur på snø (og hun vil i hvert fall ikke ha på sokker). Heldigvis er det oppvarmede fortau i stor deler av sentrum her, så nå for tiden går vi stort sett tur i byen. Da slipper hun kuldekrampe i labbene, og en ekstra bonus er at det lukter utrolig spennende overalt så hun får brukt hodet litt også. Når det er barmark går vi i snitt 5 mil i uka, fordelt på skog og fjellturer. At det blir mindre på vintertid er absolutt ikke ideelt, men det får jeg ikke gjort så mye med. Jeg orker faktisk ikke å tvinge en seniorhund ut på tur i middels snøstorm når hun ikke vil. Heldigvis har vi svømming som et alternativ da, og hun svømmer vanligvis én gang i uka. For min hund er mental aktivisering utvilsomt det viktigste, og her har koronaen virkelig gjort det vanskelig for oss. Før gikk vi jevnlig på kurs og var på fellestreninger i hundeklubben et par ganger i uka. I tillegg konkurrerte vi med jevne mellomrom, stort sett i Sverige. Så det ble en del langturer og møter med nye miljøer. Sist vi var på kurs var februar 2020, og etter det har det stort sett vært dødt både med tanke på kurs, fellestrening og konkurranser. Vi trener nosework ca. daglig uansett, men hun blir jo ikke spesielt sliten av det hjemme på stua liksom...  Min hund er sjelden alene. Hun var ikke veldig mye alene før koronaen heller, men nå er det nesten aldri.
  • Jeg har en såkalt brukshund. En rase som kan jobbe hele dagen, og som ville ha elsket det. Men sånn er det ikke hos meg. Jeg er i full jobb, har familie så tiden jeg har kan ikke bare brukes på hund (som for de fleste av oss). For tiden har vi ikke trent på noe som helst, har litt treningsfri en måneds tid tenker jeg. Så da blir det "bare" tur. I går var dette dagen hans: Morgen Tissetur (max 5 minutter), En liten luftetur ved lunsjtider (hadde hjemmekontor i går) ca 15-20 minutter. Så tok guttungen han med på en tur som varte i ca 30 minutter. Da min arbeidsdag var over gikk vi ut på tur til en skog i nærheten hvor han kan gå løs. Han løper og leker fint alene, og koser seg veldig med å være løs. Turen varte nesten i 1 1/2 time. (Mistet votten min da, så jeg måtte sende han ut for å finne den. En veldig liten feltsøk-økt ) En stille og rolig dag, som på ingen måte sliter han ut. Ofte går vi tur med andre hunder, det gir han også mye glede (og litt mer trim 😁) Ellers trener vi i LP, RallyLP, bruks og agility. Når vi først kommer i gang med å trene igjen vil det bli flere økter i uka, Men inntil videre tar vi oss litt fri nå etter en travel høst hvor vi har konkurrert masse.
  • Rabies vaksinen kan ikke valper få før de er...12 uker? Usikker, men det er senere enn vanlig hentedato, i allefall. Revens dvergbendelorm har de også i Danmark, tror jeg. Og jeg mener man må varsle mattilsynet med mindre det er fra Sverige, men det er jeg usikker på. Jeg ville nok kontaktet dem for å være på sikre siden, dersom du ikke finner svar på siden deres.
  • Hvorfor må han øve på at du går rundt i huset uten han? Så unge valper har et stort behov for nærhet og fellesskap, og det å bli stengt borte fra eier samtidig som han ser at du er der kan være veldig frustrerende. Siden valpen din reagerer som han gjør på ignoreringen er det tydelig at han ikke håndterer det bra, og det eneste som skjer er at han bjeffer så mye at terskelen til bjeffing blir lavere. Å bli ignorert av eier er en "straff" som brukes aktivt av oss pølsetanter, eller hva vi nå kalles i disse dager. Den mest effektive metoden å trene bort valpebiting, masing på mat (som du nevner) og hopping er nettopp å snu ryggen til og ignorere helt til valpen oppfører seg. Det er en mild, men effektiv straff på grunn av de sosiale signalene det gir valpen. Og det er nettopp den "straffen" jeg ville anbefale på matlangingsproblemet. Når mine valper har hoppet eller bjeffet på mat, så har jeg stoppet matlagingen, tatt et skritt unna, snudd meg fra valpen, krysset armene og sett i taket. Umiddelbar og veldig tydelig respons. Etter kort stund ble det nok å bare ta et skritt tilbake fra benken, og adferden forsvant noen få dager. Dersom han har holdt på med det en stund kan det ta litt lengre å avlære.  Borrelås-perioden for valper er veldig nyttig, og de lærer masse av å følge etter. En av tingene den lærer er at mesteparten av det du gjør er kjedelig, så etterhvert som den ikke har så stor behov for nærhets så kan den slappe av mens du rydder. Og den nærheten som bygges med borrelåsvalpe er også supert å bruke til trening på å være løs + innkalling.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...