Gå til innhold
Hundesonen.no

Forum = nostalgi


Southpaw
 Share

Recommended Posts

Både canis og sonen hadde "i gode gamle dager" en tendens til å fremme "firkantede" holdninger og synspunkt. I forståelsen av at hvis du hadde meninger eller erfaringer utenfor "de vedtatte rammene" ble man utsatt for ikke bare hersketeknikker, men også mye kritikk. usaklig, personrettet. 
Diskusjonene kunne blitt mye mer fruktbare om brukerne hadde hatt en viss ydmykhet a la "gitt samme situasjon, med MIN hund, kunne følgende vært aktuell løsning/svar/forklaring for min del", i stedet for å høvle ned de som tok andre valg for seg. Det var tydelig at de fleste - på "begge/alle sider" glemte at vi er alle unike individer, med unike hunder, ulike erfaringer og må gjøre ting på sin egen måte. Innenfor de rammene man selv har. 
Og så kan man selvsagt være uenig om emner/tema, ideologier osv. Men å kategorisere andre som "umoralske", "slemme", "uvitende" osv fordi man tar andre valg, blir i mitt hode helt feilslått. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror også at noe aktivitet har gått ned på hundeforum generelt fra 'de gamle' da mange har blitt eldre og livet har tatt nye turninger. 

Jeg er iallefall veldig, veldig glad jeg har vokst opp fra den nokså naive, bastante og kunnskapsløse ungdommen jeg var under sonens 'storhetstid' (vell, som jeg husker den), og veldig glad jeg ikke var en del av Canis som enda yngre ungdom. Men mye kunnskap er absolutt hentet både herfra, gamle Canis-tråder, samt er det mange mennesker jeg har blitt kjent med og uten tvil fått mye trening i å være uenig med andre mennesker :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 9/20/2021 at 9:30 PM, maysofie skrev:

Jeg tror også at noe aktivitet har gått ned på hundeforum generelt fra 'de gamle' da mange har blitt eldre og livet har tatt nye turninger. 

Jeg er iallefall veldig, veldig glad jeg har vokst opp fra den nokså naive, bastante og kunnskapsløse ungdommen jeg var under sonens 'storhetstid' (vell, som jeg husker den), og veldig glad jeg ikke var en del av Canis som enda yngre ungdom. Men mye kunnskap er absolutt hentet både herfra, gamle Canis-tråder, samt er det mange mennesker jeg har blitt kjent med og uten tvil fått mye trening i å være uenig med andre mennesker :lol:

 

Expand  

Grøsser med tanken på ting jeg garantert skrev på canis back in the day. :lol: Og sikkert tidlig her inne også. Man lærer heldigvis så lenge man lever! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 9/20/2021 at 6:18 AM, QUEST skrev:

Det er nok mulig at vi leste med litt ulike briller ja :)  Jeg kan godt engasjere meg i mange tråder uten å ta det så veldig alvorlig , med mindre det dreier seg om dyrevelferd. Jeg syns  ‘temperatur’ kan være både fengende og engasjerende i en debatt men så spørs det hva man legger i begrepet ‘temperatur’ og hvilken tålegrense men har for selvsamme..

Dessverre opplevde jeg at endel lot til å ta all temperatur som personangrep , hersketeknikk og ufin debattkultur, enten de deltok i tråden eller ei. Å rapportere/klage på alt man er uenig i/ikke liker er også en hersketeknikk, det bør man ikke glemme. Det har utviklet seg en ukultur på diverse fora , der de ‘snille’ knebler meningsmotstandere med tildels veldig stygge metoder.  Å brunbeise alle som ikke er helt enige i egen oppfatning / mening er en velkjent metode. 
 

Direkte personangrep /karakteristikker som i f.eks. ‘du er idiot!’ er selvsagt ikke god debatteknikk og faller egentlig mest tilbake på ytreren. Trusler på PM på den annen side, (som nevnt lengre opp i tråden) har ingenting med temperatur eller debattteknikker å gjøre, denslags bør føre til anmeldelse. 

Expand  

Det uthevede er jeg veldig enig i, det er et viktig synspunkt å få fram. Det er selvfølgelig viktig at det ikke ender med overmoderering og at en gruppe hersker gjennom det, samtidig tror jeg kanskje slikt blir en bieffekt av en kultur der det er mye styr? (Da tenker jeg ikke på moderatorer som sensurerer alt som ikke er i tråd med eget syn, slik som skjer ofte i Facebookgrupper :rolleyes:). Terskelen for å slå ned på alt som kan være tvetydig blir kanskje lavere, bare for å hindre at konflikter utvikler seg.

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja ikke den største oppfinnelsen 😂 Men kanskje noen hadde erfaringer å komme med; kanskje de elsker det kanskje hunden ble dårlig i magen på det. Kanskje det er bløtere enn annen v&h, kanskje noen opplever å måtte fôre dobbelt så mye på det som på en annen variant. Kanskje noen var superfornøyd og andre missfornøyd. I want to know it all 😂
    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
    • Er en del med god helse og super mentalitet også? Vår golden var på ingen måte taus, han bjeffet forholdsvis mye. Cavalieren vår var helt ekstremt gneldrete med vakt som sin selvpålagte hovedoppgave. Mest savage villdyr jakt-, vakt- og trekkhund jeg har hatt. Understimulert.  Ingen lyd på finsk lapphund og chihuahua, som begge fikk over gjennomsnittet med oppmerksomhet og stimuli. Begge rasene kjent som gneldrebikkjer, begge individene så og si tause, i motsetning til de to kjent for å være verdens enkleste og greieste, som i bunn og grunn var veldig hundete hund på mange måter, bl.a. ressursforsvar. Såfremt en skal trene og aktivisere hunden er oppdragelse og aktivisering vel så viktig som rase og genetikk, tror jeg. En golden som kjeder seg er ingen plysjhund, den vil bjeffe og ødelegge ting. En spisshund som får tilfredsstilt behov og blir trent trenger verken lage lyd eller ugagn. Kan lyd handle vel så mye om hvordan ulike raser blir valgt av ulike typer hundeeiere til ulike typer hundehold? Hvilke raser vil ikke bli gneldrebikkjer om en ofte og lenge av gangen plasserer dem i en kjedelig hundegård alene, hvor de kan se/høre/lukte forbipasserende? En gjenganger med små, såkalte gneldrebikkjer av selskapsraser er at eierne verken forstår dem eller trener dem, og så retter det seg når de får hjelp til å tolke hunden og interaktere bedre med den.  Jeg har forøvrig hatt store problemer med LYD på riesenvalpen jeg har nå (ikke en rase for trådstarter). Ikke noe jeg forventet, og er pga generelt konsensus om bjefferaser usikker på om det er genetisk lyd eller om det i hovedsak er miljøpåvirkning fra den individuelle mammaen. Fra mitt eget anekdotiske erfaringsgrunnlag tror jeg egentlig det siste. Det har tatt to mnd å bli kvitt problemet hjemme, ved å forstå mer av hva han vil når det kommer lyd, og hvordan respondere på det. Ikke super lystbetont oppgave å jobbe med, for jeg forventet ikke det problemet.  Den personlige efaringen min er altså at rase is like a box of individuals i litt større grad enn mange andre mener.
    • En del lyd og dårlig helse og mentalitet på dem.
    • Hva med vanlig cocker? Eller amerikansk cocker? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...