Jump to content
Hundesonen.no

Ekko

Medlemmer
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Ekko

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

144 profile views
 1. Se litt på spaniel - de er sosiale, lettlærte og enkle hunder. Der anbefaler jeg engelsk springer, noe pelsstell, men overkommelig. Welsh sliter med mye separasjonsangst og krever mer enn engelske. Mellomstore, tisper rundt 50 cm i skulderhøyde, hannhundene litt høyere.
 2. Der er mange mellomstore hunder som kan passe, men dere bør ha en formening om hva dere vil og ikke vil ha av egenskaper. Hvor aktiv skal hunden være? Hvor mye mosjon kan dere gi hunden? Hvor mange turer, hvor lange turer, annen type aktivisering? Hvor mye pelsstell orker dere? Klipping, børsting eller kun børste av støvet etter turer? Hvor mye bjeffing/lyd kan dere tolerere? Naboer? Hvor tett bor dere andre? Hvor mye vokt/varsling? Hvor sosial - elske alle mennesker, eller foretrekke kun familien? En del raser har hundeaggresjon, og disse bør ikke luftes alene av
 3. Både canis og sonen hadde "i gode gamle dager" en tendens til å fremme "firkantede" holdninger og synspunkt. I forståelsen av at hvis du hadde meninger eller erfaringer utenfor "de vedtatte rammene" ble man utsatt for ikke bare hersketeknikker, men også mye kritikk. usaklig, personrettet. Diskusjonene kunne blitt mye mer fruktbare om brukerne hadde hatt en viss ydmykhet a la "gitt samme situasjon, med MIN hund, kunne følgende vært aktuell løsning/svar/forklaring for min del", i stedet for å høvle ned de som tok andre valg for seg. Det var tydelig at de fleste - på "begge/alle sider" glemte
 4. Utfra kriteriene dine hadde jeg enten gått for en labrador til, ev en korthårscollie. Labrador kjenner du. Korthårscollie er enkle og greie hunder, uten altfor mye drift eller jaktlyst, de fleste er fornøyd med den type aktiviteter du skisserer. Ukompliserte familiehunder, noen KAN ha litt stress. Men velger du oppdretter med omhu burde det gå greit.
 5. Springer spaniel er fuglehund. Kjenner flere som har renska litt opp i hønsegården…..
 6. Jeg har sittet på hendene mine.... Jeg er en av de som var aktiv på canis for mange mange år siden. Og som fikk med meg det meste av det som skjedde der. Og som fulgte med på sonen og så hva som skjedde her. Problemet var aldri verken uenighet, eller at noen var "krasse", men at enkelte "100 % positive" mente seg å ha fasiten og sannheten også om andre forumbrukere. Og som bedrev direkte hets, enten åpenlyst eller bak i kulissene. Og så noen da, som jeg ser fremdeles er aktive på sonen og som mener seg å "vite" mye om andres tilnærming til hund, selv om de overhodet ikke kjenner de
 7. Pt retriever jaktvariant. Beste og verste: Matdriften.
 8. Da er det jo ekstra trist at inntrykket av rasen, generelt, er så dårlig.
 9. Nei, ikke mindre variabel. Men utvalget og populasjonsantallet er større, så dermed større sannsynlighet for å finne en "god" hund.
 10. Hvor stødig, sosial og førerorientert en portis er, er veldig variabel. Er min erfaring. Jeg treffer en del. Har sett en del «rart» på portis: ressursforsvar, hundeaggresjon, dårlig gemytt. så jeg tror belger fra god oppdretter er mye sikrere kort på alle plan.
 11. Jeg kjenner oppdretter som gav syk valp sin egen morsmelk, (pumpet seg og gav på flaske) etter råd fra veterinær. (Ikke mulig å gi melk fra tispemor). Iflg dennes veterinær er menneskemelk ganske lik hundemelk. Forøvrig: valpen kviknet til igjen og ble frisk under behandlingen med menneske-morsmelk.
 12. Man bør i hvert fall like å enten løpe en lengre tur i marka (feks) hver dag, ikke synes at det å gå over dørstokken er tungt, og tenke at en tur på 5 - 10 kilometer (1 - 2 timer ute) er et minimum (i tillegg til 2 - 3 kortere turer ute). Det å rusle rundt i nabolaget er ikke "fysisk aktiv". I hvert fall ikke over gjennomsnittet. Mindre enn 1/3 av Norges befolkning er i moderat aktivitet mer enn 150 minutter per uke... i snitt ca 34 minutter per dag. Hvilket ikke er mye å rope hurra for hvis man skal dekke behovene for en aktiv hund.
 13. At unghunder som er aktive kan trenge litt hjelp til å "lande", (hva man nå enn legger i et slikt begrep) er ikke det samme som at de ikke er enkle hunder å ha i hus. Og så er mye opp til eier. Der er mange som driver aktivt med hundesport som ikke evner å få til lydige og samarbeidsvillige hunder i hverdagen. Uavhengig av rase og type. Jaktlab og jaktgolden har mye motor, mye driv og er aktive hunder. Så de må ha nok mosjon og nok hjernetrim. Får de nok mosjon i hverdagen, og får en konsekvent dressur (siden de er så matstyrt er det ganske enkelt), er de enkle hunder.
 14. En del vanlige labradorer og golden er dessverre avlet så fysisk "kraftige" (altså - de er ikke bare fete), at høy aktivitet blir raskt en belastning med alderen. Kneartroser, i tillegg til en del HD. Så er man over gjennomsnittet fysisk aktiv, utgår disse, utfra mine både erfaringer og observasjoner.
 15. At jaktvariantene av golden og labrador er "høytflyvende" er tull. De er aktive, vil jobbe, men har i aller høyeste grad evnen til å fokusere, konsentrere seg og lære adferder. Er man en aktiv person, som feks går/løper lange turer hver dag er jaktlab en flott hund å ha med seg. Den vanlige labben blir oftest for tung til høyt aktivitetsnivå. Der er en del ymse på toller. Der er stor variasjon i indivdene både ift arbeidslyst, stressnivå, fokus osv, så det er vanskelig å få akkurat hva man ønsker. I så måte er jaktlab/jaktgolden et mye tryggere valg for en aktiv person.
×
×
 • Create New...