Jump to content
Hundesonen.no

Ekko

Medlemmer
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Ekko

 • Rank
  Nykommer
 1. Å ikke trekke betyr ikke det samme som "søndagstur-tempo". Det betyr bare "ikke trekke". Med sele får de trekke, UNNTAK da er etter kommandoen "bak" i bratte nedoverbakker i fjellet. Da må de luske bak meg, rett og slett for å unngå at jeg skal snuble/falle om de skulle dra for hardt til et ugunstig øyeblikk til fjells.
 2. Greia er: Utenom båndtvangen MÅ du ha kontroll på hunden din. Og I båndtvangen må du ha den i bånd. Der er plenty muligheter til å la hunden får utfolde seg innenfor disse rammene. Men hvis du har fokus på alt hvermansen ikke ønsker at hunder skal gjøre, det være seg naboen eller lydighetsprogramet man ev streber etter, så blir begrenseningene store. Man må finne balansen. Mine hunder lever ganske gode liv tror jeg. Selv under båndtvangen. De er på lange turer i skog og mark, de får snuse og lese avisa. De trener i ulike hundesporter, de får søke etter leker,godbiter, kong. Og jeg
 3. Jeg vil ha kontroll. Så de ikke finner på ting, med fugler, frosker eller andre hunder. Og min erfaring er at når de har høy forvnetning inn til meg, så er innkalling lett. De gangene noe oppstår, der de er 10 - 15 meter unna meg. De GÅR jo ikke klin inntil knærne mine nonstop. Men de har høy forventning til den posisjonen.
 4. For meg betyr "gå pent i bånd" at hunden ikke trekker. Med mindre den har trekksele på. Og derfor trener jeg på det fra de er 8 uker gamle. Ved å ha fokus for alt som er godt, alle belønninger, ved knærne mine, helt inntil meg. De fleste er innlært ved 2,5 - 3 års alder. Og forstår da forskjell på halsbånd og sele. Passering av "noe vanskelig" er noe helt annet enn å gå pent ved fot. Men etterhvert som hunden får økende forventning til eiers kne/fot, vil slike forstyrrelser få mindre verdi. Og øvelsene sklir da over i hverandre.
 5. Der er en del interne konflikter, personlige, inad i NKK. I de store og sterke organisasjonene underlagt NKK. Og dette er del av årsaken. Men ingen vil ha det opp på bordet eller vedkjenne seg hvor problemene egentlig ligger. Helt nye kluter bør inn. Noen som ikke har del av "gammel historie", eller har personlige agendaer. Som så altfor mange har i dette systemet.
 6. Og hva er vitsen med å ha den i bånd om du ikke holder i båndet? Når de andre alternatiene er å ha den "forsvarlig inngjerdet eller innestengt".... Der er grenser for hvor langt man kan tolke en forskrift. Holder du ikke i båndet er hunden per definisjon løs. Det er ikke kobbelet som avgjør om den er "i bånd" eller løs. Det er hvorvidt eier holder fast i kobbelet som er koblet til hunden. Og båndtvangen er der for å beskytte vilt og fugl som hekker på bakken. En hund som er løs - men med langline hengende etter seg, kan gjøre mye skade.
 7. Der står: (sitat): § 6. Sikring av hund ved båndtvang m.m. I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2003-07-04-74
 8. Til 700 kr. https://www.nkk.no/rs-2020/informasjon-fra-hovedstyret-om-forslag-til-grunnkontingent-for-2021-article179316-1382.html
 9. Begge trener belønningsbasert. Positive metoder.
×
×
 • Create New...