Jump to content
Hundesonen.no

Ekko

Medlemmer
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About Ekko

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

316 profile views
 1. Ekko

  Krevende hund

  Jokking handler om stress. Fysisk kastrering vil neppe hjelpe mot det, heller tvert imot. Kjemisk kastrering KAN hjelpe en periode fordi hormonene i chipen virker dempende. skaff deg time hos en som kan mye om hundeadferd og få tips til hvordan du kan trene hunden din fremover. Stress kan ha mange årsaker, så viktig at treningen tilpasses hunden din. Og alder 18 mnd ca og rundt der, er den alderen da det meste er verst ift hromoner og adferd. Tren videre, ikke gi opp, få hjelp. Og du kan etterhvert få en hund du vil ha glede av i mange år fremover.
 2. Det var det med bruken da. Som ofte er vettløs. Bare å observere de som lar bikkja henge i flexien, og gjerne slipper ut ekstra når de passerer andre med hund. For å kjøre bil må man i hvert fall ha sertifikat og gjennomgått grundig opplæring. Kreves lite fornuft, eller kunnskap om noe som helst for å kjøpe hund.
 3. Ene benet ble skåret av - av flexilina som surra seg rundt benet på hunden.
 4. Flexi: har sett stygge skader på både folk og hunder. I betydning: trenger legehjelp. Og hos hund endt med avliving. Pga skadeomfang.
 5. Kan anbefale kennel Mi-Mio til dine preferanser. Gode hunder. Superhyggelig oppdretter.
 6. Og ingen gjeter med gjeternes medfødte motoriske mønstre.
 7. Og hva slags rase har du? Der er store genetiske forskjeller mellom rasene, og hvilke adferder som er genetiske motoriske mønstre. Som er det jeg snakker om. Ikke uvaner/dårlige vaner.
 8. Det "trene bort", "legge lokk på", "få kontroll over" instinktive adferder, som er så forankret i det som kalles fikserte spesifikke motoriske mønstre (som er et fagbegrep innen dette fagfeltet), er som nevnt over som å prøve å trene bort jaktinstinktene hos en jakthund. Noen jakthunder har mindre av jaktlyst enn andre. Noen gjetere har lavere grad av denne driven, ift gjeting enn andre. Men mange har ganske mye av gjeterinstinktene intakt. Ja, man kan trene en jakthund lydig, men å tro at den kan gå løs i settinger der jaktlyst kan trigges, eller tro at man kan trene bort trangen til å se
 9. Jeg anbfaler deg å lese deg opp på siste årenes forskning innen hundeadferd, på dette området. Den viser hva jeg forsøker å forklare. Genetiske motoriske mønstre lar seg ikke trene bort. De kan håndteres til en viss grad med lydighet. Men vil dukke opp stadig vekk i pressede situasjoner.
 10. Det er stor forskjell på å motbetinge en trigger som ikke er genetisk betinget (som hos whippet i folmen) og gjeting hos en gjeterrase. Genetisk betinget betyr at det virkelig er grunnfestet i adferden. Det er ikke noe hunden "velger". Det ligger der, del av hundens totale "pakke". Å la hunde-eiere tro at man kan trene bort slik adferd er å lure folk.
 11. Ekko

  Akkurat nå - Mars

  Sikler veldig på disse lekene. Har en del leker fra før, men det blir liksom aldri nok 😆
 12. Gjeting hos gjeterhunder er en genetisk betinget adferd, med sterke genetiske spesifikke motoriske mønstre som i liten grad kan trenes bort. At du tidligere har hatt to stk BC uten gjeting betyr heller at de to du har ikke har arvet disse rasetypiske motoriske mønstre. Eye-fokus hos BC avhenger av bevegelse til byttet. Mangel på bevegelse bla fører til at hunden ikke evner å opprettholde eye, dette gir gjerne alternative adferder som bjeffing/lekebue. Eye-adferd (og annen gjeteradferd) er selvbelønnende - så det er vanskelig å trene bort adferden ved eksponering til triggere. D
 13. Kanskje noen er ærligere enn andre?
 14. Vet ikke så mye selv om rasene du nevner, men dette blogginnlegget fra en blogg jeg leser skriver litt om mellompuddel.
 15. Det ble brukt strup på valper. Under 6 mnd gamle. Og i mitt hode: må man bruke strup på valp har man resignert som hundetrener....
×
×
 • Create New...