Jump to content
Hundesonen.no

Hunden napper


Recommended Posts

Hei, jeg har Nora, en snart fem år gammel Alaskan Husky. Som regel snill og fin å ha med å gjøre, men hun har en uvane der hun napper etter hendene på gjester når vi kommer inn. Har aldri opplevd at hun har bitt noen eller vist noen form for agressivitet, men både jeg og gjestene syns jo dette er litt ekkelt.

Hun gjør aldri dette mot meg eller folk hun kjenner godt. Er det noen som har noe tips til dette? Jeg syns det er litt vanskelig siden hun aldri gjør dette mot meg, slik at jeg kan trene det bort.

Link to post
Share on other sites

Det er litt vanskelig å si uten å kjenne hunden og se situasjonen, men mest sannsynlig er det enten overslagshanding av glede, eller usikkerhet/forsvar. Eller en kombinasjon.

Den enkleste løsningen er å ikke la henne være i nærheten akkurat når gjestene kommer inn. Lær henne å ligge på plassen sin (men gjerne et sted hun kan se hva som skjer) til hun får lov å reise seg og gå og hilse. Du kan også gi henne noe å ha i munnen, enten en leke om hun bryr seg om det, eller et tyggeben, eller kaste noen godbiter utover gulvet så hun er mer opptatt av dem.

Du kan fint jobbe med dette utenom når det skjer, ved å lære inn en god "legg deg"-kommando. Håndtarget kan også være fint, slik at du lærer henne å legge snuten i håndflaten din (eller andres) med lukket munn.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Her funker pølse bra til alt 😄 pølse eller ball med tråd i som vi leker drakamp med. er nok veldig stor forskjell fra hund til hund hva som fungerer. Men jeg pleier å feks droppe frokosten før en treningsøkt på dagen, for å få høyere motivasjon på mat. Men jeg tror det handler mer om helheten på treninga dere har sammen, kvaliteten og relasjon/samarbeid mellom hund og fører, enn akkurat hva slags type belønning man bruker 😊
  • Det er mange gode seler. Selv liker jeg Rogz, Haquihana, Hurtta og Ruffwear, for eksempel. Det viktige med sele til en valp er at den er mest mulig regulerbar, ihvertfall rundt hals og mage. Gjerne på brystet også. Ta med valpen til dyrebutikken, de kan hjelpe deg å finne en sele som sitter ok og som kan reguleres.
  • Ønsker å kjøpe sele til valpen min jeg får om 1 uke. Engelsk Setter. Jeg har NULL peiling på sele og har aldri brukt det, men har lest at det skal være best flere steder og av folk jeg stoler på vet tingene sine.  Men.. hvilken? Merke er bra? Hvilket design er best?  osv osv osv... Kan noen tipse meg om en god sele til valp (engelsk setter) som tåler en del, er bra, som jeg har mulighet til å ha ivertfall noen måneder til hun blir større. Gjerne med link til nøyaktig hvilken du anbefaler så jeg ikke må lete og finner feil. Takk på forhånd
  • Jeg har vurdert fløyte flere ganger, men endt med å droppe det. Det krever at du alltid har den med deg, og at du og eventuelle andre som håndterer hunden bruker den noenlunde likt. Som en tilleggsting kan det såklart funke. Det er ganske individuelt hva som er best belønning for en hund. Min elsker gulrot. Noen er ikke interessert i mat i det hele tatt, men foretrekker leker. Andre er ikke interessert i noen av delene, da har du en utfordring og må bruke fantasien. Det viktigste tenker jeg er at valpen oppdager verdien i å komme inn til deg når du roper, enten du bruker tørrfòr, en kvist, deg selv, eller noe annet som belønning. Vi bruker "hit!" som en "absolutt" innkallingskommando, da SKAL hunden komme helt inn til oss. "Kom /her" blir så fort misbrukt av alle som tror de skal kontrollere hunden, jeg bruker det mest som en "følg med nå skal vi gå videre"-kommando.
  • Er nysgjerrig på hva dere bruker som spesiell belønning! Har tenkt å gi valpen min (som skal hentes i juli) noe ekstra godt når han kommer på innkalling slik at han forhåpentligvis kommer til meg hver gang jeg ønsker 😅 Har også tenkt å kanskje bruke en fløyte til innkalling, eller et spesielt ord som ikke brukes så ofte så det ikke mister "verdi," hva er deres tanker om dette? 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...