Jump to content
Hundesonen.no

Forhåndsregler for å beskytte egen hund?


Recommended Posts

Skal hente et lite nurk i sommer og kjenner jeg er utrolig spent, men også litt nervøs. Den første hunden jeg hadde ble filleristet av en husky som var løs, noe som var utrolig traumatisk for både den lille og meg. Etter den hendelsen taklet han ikke andre hannhunder. Dette er over 10 år siden, men jeg blir fortsatt helt skjelven i knærne og får hjertebank hvis en annen hund er aggressiv mot min hund. 

Jeg har lest meg opp på hvordan man best kan beskytte sin egen hund i skumle situasjoner med andre hunder, men tror nok man lett kan få panikk i øyeblikket det skjer... Hvilke forhåndsregler tar dere (spesielt på åpne plasser når det ikke er båndtvang) og har dere noen gode råd? Har for eksempel sett ei som snakket om at man kan ta med seg en liten boks som lager høyfrekvente lyder for å avlede hvis noe skulle skje. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Det er nok ekstremt sjelden at hunder plutselig dukker opp og angriper uten videre. Det skjer, og det er tragisk, men jeg tror ikke man kan leve etter at det muligens skal kunne skje (da bør man også unngå å kjøre bil, gå i trafikken, fly osv.).

Hvis det er en liten hund og den andre faktisk er aggressiv og vil angripe kan man løfte opp og stille seg med ryggen til den andre hunden. Evt. brøle og om nødvendig jage den andre hunden selv, så får man ta seg av sin egen hund etterpå.

Det viktigste jeg mener man kan gjøre er å lære seg å lese hunders signaler så godt som mulig, og dermed være bedre til å rustet til å vurdere situasjoner. Selv om hunder kan oppføre seg aggressivt så er det ekstremt så som aktivt går inn for å skade andre hunder, det aller meste av aggressiv oppførsel er for å jage andre bort (og når de ikke kan komme seg unna er det et problem), eventuelt jaktinstinkt ved små hunder.

Link to post
Share on other sites

Bråsnu når du ser løse hunder uten kontroll og jobb med å holde fokus hos egen hund når det ikke går,  og alltid ha med godbiter i godbitlomme foran er mitt råd, godbiter kan du evt kaste fra deg til møtende hund eller bruke for å holde fokus hos din hund i forbipasseringer.
Bråk skjer som oftest når det blir anspenthet mellom begge, om hunden altså holder fokus på eier som går i bånd er det langt mindre sannsynlig for at det oppstår en konflikt. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jeg har opplevd at andre hunder kommer løs og gir signaler om å ønske å «ta» min hund. De gangene løste det seg fordi mine var voksne og trygge på mitt lederskap så jeg satt dem i «sitt» og gikk mot den andre hunden og «hoiet». Dette stoppet/fortumlet dem nok til å holde seg unna til eier rakk å fange dem inn.

Jeg skal selv få en liten hund nå og på sikt ønsker jeg å kunne gjøre det samme dersom situasjonen skulle tilsi det, men pga den fysiske underlegenheten vil jeg ha en plan B slik som Simira nevner ved å løfte opp. 
 

Link to post
Share on other sites

Hvis jeg anser situasjonen og kroppspråket til den løse hunden som truende, så prøver jeg først å dytte mine bak meg mens jeg går foran og tar ut et bein - kan fint finne på å brøle også til den andre hunden😅 Når jeg bare hadde Milo var plan B å plukke han opp, men med to stk funker ikke det. Som regel backer hunden vekk og eier kommer for å ta den. Noen ganger ser jeg situasjonen slik at jeg bare slipper mine, spesielt hvis jeg ikke har tid til å få de bak meg ol. Veldig ofte er det ei søt tispe eller en ung kjekk kar som vil hilse, så vi har vært heldig når vi har møtt løshunder. 

Edited by Miloficent
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...