Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Rav kom til oss 8 uker gammel, og nå har hun allerede blitt 8 måneder, så det er på tide med en presentasjon ☺️

Meningen er at hun skal bli en redningshund, om alt går etter planen. Vi trener foreløpig bare grunnleggende, og lite målrettet mot akkurat redning, men vi har god tid. Siden jeg allerede har en godkjent hund i Ivo, og jeg ikke trenger to godkjente hunder samtidig, så jeg bruker heller litt god tid på å jobbe med et godt og bredt grunnlag. 

Hun har vokst mye på disse drøye 6 mnd jeg har hatt henne, og er nå rundt 30 kg. Veldig driftig og arbeidsvillig, og største utfordringen blir å styre galskapen. Hun går på med dødsforakt på alt, og har veldig lite sperrer og impulskontroll. Blir en spennende tid fremover!

3E007C31-4492-4FBA-90DF-7BCD5D2FFFAA.thumb.jpeg.d566b3fb4956c95f33b4c9e6ed275ddd.jpegA5228FF5-11DC-4D4E-A110-83A61067DEEE.thumb.jpeg.da99614cf057196d90f299f775e52be1.jpegD559C763-FBE4-42F7-B8A9-7C62AD3E358B.thumb.jpeg.f1fc359936b938a656b30bfb1d03af68.jpegEED4E9A9-9149-4B5E-82DB-B6C0D7B6881F.thumb.jpeg.eb547de86150ccd5bf0a3d5743dc560a.jpeg

 • Like 12
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Noen videoklipp fra hva Rav og jeg har gjort frem til nå. Hun er nå 10 måneder, og vi har lagt et lite grunnlag til videre utdannelse. 

Søk og markering på små fertbilder:
https://youtu.be/fOhBkuwozvY

Overværsøk og meldingstrening med løsbitt:
https://youtu.be/UTwSv5aaLZE

USAR (urban search and rescue) Søk i vanskelig miljø
https://youtu.be/mMxAOnRZG3k

Litt lydighet:
https://youtu.be/JcenPSVO_A4
https://youtu.be/-9Id4yG9npE

Frisøk med melding på gjenstand:
https://youtu.be/wKU2yKnWstA

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
17 minutter siden, Ekko skrev:

Hvorfor belønner du inne hos deg? Hva blir da verdien av å vise frem hvor gjenstand ligger? 

Fordi det er en ren meldingstrening, jeg venter med påvis til meldingen sitter bedre. Påvis er lett å legge til i ettertid, og da begynner jeg med påvis på figuranter og ikke gjenstander. 

Link to post
Share on other sites
13 timer siden, HHH skrev:

Fordi det er en ren meldingstrening, jeg venter med påvis til meldingen sitter bedre. Påvis er lett å legge til i ettertid, og da begynner jeg med påvis på figuranter og ikke gjenstander. 

Min erfaring er at en del har brent seg på akkurat DET. Og at det blir en omveg som krever ekstra jobb. 

Link to post
Share on other sites
20 minutter siden, Ekko skrev:

Min erfaring er at en del har brent seg på akkurat DET. Og at det blir en omveg som krever ekstra jobb. 

Uansett hvilken vei man velger, så er det en overgangsfase man må jobbe med, og jeg har erfart motsatt av deg. Jeg har tatt mitt valg, og jobber ut fra det. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er ikke sikkert hun har for mye energi eller får for lite aktivitet, det kan jo være at hun bare er ekstra glad i folk. Det høres ut som hun er veloppdragen nok, så er det så farlig om hun blir litt full av lopper når det kommer folk? Det er såklart greit å lære henne å legge seg og slappe av etterhvert ved besøk og sånt, men det er ikke sikkert at hun noen gang blir like rolig som de andre du har hatt, hunder er forskjellige de også.
  • Tja. Jeg tenker jo det kommer veldig an på hva du jobber med, hvor, og ikke minst hvor i landet og hvordan smittetrykket er der. Ikke alt helsepersonell er nødvendigvis noe mer utsatt enn mange andre yrker som er i nærheten av folk. Overflatesmitte er også et langt mindre problem enn luftsmitte, så det skal nok litt til.
  • I disse dager med munnbind og håndsprit, er det egentlig innafor å gå på shopping i arbeidsklær når du er helsepersonell? Var på et stort kjøpesenter i dag og ble overrasket da jeg så ei ung dame i hvite arbeidsklær, med søsterur og alt, som rusla rundt med handleposer fra tre forskjellige klesbutikker og hadde god tid... Jeg er ihvertfall ganske sikker på at jeg selv ville brukt privatklær uansett om jeg nettopp var ferdig på jobb eller skulle på jobb etterpå.
  • Hei, Jeg har en Gordon Setter tispe på 5 år. Hun er ekstremt energisk spesielt rundt andre mennesker, samt når noen kommer og går hjemme. Jeg sykler, løper og står på ski med henne nærmest hver dag for å hvertfall dempe denne adferden noe. Vi har hatt to Gordon Settere før som var helt like, men som roet seg når de passerte 4 år. Er det noen som har gode tips eller erfaringer for å roe henne ned? Det er generelt veldig høyt energinivå på henne hele døgnet.  Hun hopper ikke på andre, spiser aldri på ting og er veldig sosialisert, men har veldig høyt energinivå.
  • Det er som nevnt aldri noen som har leker eller godbiter i hundeparkene. Der løper hundene sammen.  Er ikke noe problem å gi godbiter til andre hunder samtidig som hun vet at hun også får (før eller etter). Vanskelig å forklare dette i ord ser jeg. Verken jeg eller andre som kjenner henne synes at noe av dette er et "problem" foreløpig. Men vil være i forkant og unngå at det skal utvikle seg til det. Skal teste ut det du foreslår. Tusen takk for utfyllende svar!  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...