Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Rav kom til oss 8 uker gammel, og nå har hun allerede blitt 8 måneder, så det er på tide med en presentasjon ☺️

Meningen er at hun skal bli en redningshund, om alt går etter planen. Vi trener foreløpig bare grunnleggende, og lite målrettet mot akkurat redning, men vi har god tid. Siden jeg allerede har en godkjent hund i Ivo, og jeg ikke trenger to godkjente hunder samtidig, så jeg bruker heller litt god tid på å jobbe med et godt og bredt grunnlag. 

Hun har vokst mye på disse drøye 6 mnd jeg har hatt henne, og er nå rundt 30 kg. Veldig driftig og arbeidsvillig, og største utfordringen blir å styre galskapen. Hun går på med dødsforakt på alt, og har veldig lite sperrer og impulskontroll. Blir en spennende tid fremover!

3E007C31-4492-4FBA-90DF-7BCD5D2FFFAA.thumb.jpeg.d566b3fb4956c95f33b4c9e6ed275ddd.jpegA5228FF5-11DC-4D4E-A110-83A61067DEEE.thumb.jpeg.da99614cf057196d90f299f775e52be1.jpegD559C763-FBE4-42F7-B8A9-7C62AD3E358B.thumb.jpeg.f1fc359936b938a656b30bfb1d03af68.jpegEED4E9A9-9149-4B5E-82DB-B6C0D7B6881F.thumb.jpeg.eb547de86150ccd5bf0a3d5743dc560a.jpeg

 • Like 12
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Noen videoklipp fra hva Rav og jeg har gjort frem til nå. Hun er nå 10 måneder, og vi har lagt et lite grunnlag til videre utdannelse. 

Søk og markering på små fertbilder:
https://youtu.be/fOhBkuwozvY

Overværsøk og meldingstrening med løsbitt:
https://youtu.be/UTwSv5aaLZE

USAR (urban search and rescue) Søk i vanskelig miljø
https://youtu.be/mMxAOnRZG3k

Litt lydighet:
https://youtu.be/JcenPSVO_A4
https://youtu.be/-9Id4yG9npE

Frisøk med melding på gjenstand:
https://youtu.be/wKU2yKnWstA

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
17 minutter siden, Ekko skrev:

Hvorfor belønner du inne hos deg? Hva blir da verdien av å vise frem hvor gjenstand ligger? 

Fordi det er en ren meldingstrening, jeg venter med påvis til meldingen sitter bedre. Påvis er lett å legge til i ettertid, og da begynner jeg med påvis på figuranter og ikke gjenstander. 

Link to post
Share on other sites
13 timer siden, HHH skrev:

Fordi det er en ren meldingstrening, jeg venter med påvis til meldingen sitter bedre. Påvis er lett å legge til i ettertid, og da begynner jeg med påvis på figuranter og ikke gjenstander. 

Min erfaring er at en del har brent seg på akkurat DET. Og at det blir en omveg som krever ekstra jobb. 

Link to post
Share on other sites
20 minutter siden, Ekko skrev:

Min erfaring er at en del har brent seg på akkurat DET. Og at det blir en omveg som krever ekstra jobb. 

Uansett hvilken vei man velger, så er det en overgangsfase man må jobbe med, og jeg har erfart motsatt av deg. Jeg har tatt mitt valg, og jobber ut fra det. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Her er ihvertfall en lignende tråd: https://hundesonen.no/topic/88274-jaktgolden-vs-toller Retrieverene er alle generelt omgjengelige og allsidige hunder. Tolleren er litt mindre, og er også kanskje den minst sosiale. Der kan det være litt utrygghet på noen hunder. Jaktvariantene av golden og lab er ganske høytflyvende saker, men det høres ut som dere har planlagt å være rimelig aktive. Jeg har ingen egenerfaring, men har omgåttes flere av begge rasene gjennom trening og kurs. Inntrykket mitt er at labrador kanskje generelt er litt bedre og mer fokusert på jaktbiten. Men ta det med en klype salt. Jeg ville oppsøkt jaktmiljøet og de hundesportene dere ser for dere, og se hvilke jaktvarianter som brukes der og hvordan de gjør det. Ellers er det ikke veldig stor forskjell på de to, så med mindre dere har veldig høye ambisjoner i konkurransemål så tipper jeg dere vil bli like fornøyd med hver av dem.
  • Hei! Vi hadde egentlig bestemt oss for toller, men mens vi har snakket med oppdrettere og eiere av ulike raser samt undersøkt så har jakt golden dukket opp og det samme har jakt labrador. Men siden vi har brukt mest tid på toller så vet vi mest om den, ikke så mye om de andre to. Når vi googler og prøver få litt oversikt over forskjellene blir vi egentlig ikke sånn 100% klokere på hva vi burde velge som førstegangseier av retriever.  Mye av grunnen til at vi ville ha toller var at det er en stor hund i litt mindre format. Den kan brukes til mye mentalt og fysisk, vi ønsker å ha turkompis men også hobby som involverer en eller annen form for søk, smeller, nosework, retriever jakt eller lignende. Når vi blir flinke nok på skudd ser vi for oss å bruke den i praktisk jakt på fugl og kanskje småvilt hvis den egner seg for det. Vi har et stort ønske om å arbeide med hunden, men vil veldig gjerne at den skal være litt sosial og omgjengelig type også. Vi har forstått det sånn at de fleste av bruksrasene trenger litt trening på ro inne for å ikke være for stressa også. Vi er forberedt på mye kursing og har planene klar for valp, grunnkurs, hverdagslydighet og introkurs for å finne hvilken aktivitet vi ønsker å satse på.    Er det noen som har erfaring fra en eller flere av disse rasene som kan komme med noen råd? eventuelt en beskrivelse av hvordan du opplever personligheten og arbeidslysten til den rasen du har erfaring med?     
  • Hei. Jeg har hørt at pris på slik fjerning av lipomer, kuler eller cyster varierer veldig. Vi har hatt slike på to hunder tidligere, men blitt anbefalt av vet. å la de være. Bare av ren nyskjerrighet, noen som har erfaring med hva slike operasjoner koster?
  • https://www.agria.no/globalassets/no/vilkar/hund/vilkar-hund-2021.pdf   Her er den nye. I tilfelle andre også vil lese. Jeg tror at forsikringa nå gjelder uansett hva hoftene til foreldrene er. Bra det🙂
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...