Jump to content
Hundesonen.no

Håndtering av Vom & Hundemat


Recommended Posts

Hei hei,

Vi får valp i hus til sommeren og har undersøkt en del om hundemat og har falt på at vi kommer til å gi V&H. Ser mange valpevideoer på Youtube og mange sier det er lurt å gjøre matingen om til en liten treningsstund. Er vegetarianer selv så kan ikke så mye om rått kjøtt og lurer på om det er greit å plukke opp og mate V&H fra hendene til valpen når man skal trene sammen med de? Er det veldig viktig at skålen vaskes så snart valpen har spist opp/putte i oppvaskmaskinen og ha flere skåler tilgjengelig? Kanskje litt dumme spørsmål, blir takknemlig for svar :) 

Link to post
Share on other sites

Med V&H så blir det nok veldig mye gris :) konsistensen er som grov kjøttdeig. Da hadde jeg heller kjøpt noe annet til å bruke som belønning med trening, og gitt små måltider med V&H i tillegg. 

Men det som er kjekt med V&M er at du kan smøre det feks inni en kong, også fryse det ned, og gi til valpen når dere starter hjemme alene trening, eller bare vil aktivisere valpen litt med noe mens man vasker huset o.l. 

Jeg pleier å skylle skålene grundig etter bruk, eventuelt vaske de med salo. Bruker egen oppvaskbørste til hundeskåler :) 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
18 timer siden, Tilly skrev:

Hei hei,

Vi får valp i hus til sommeren og har undersøkt en del om hundemat og har falt på at vi kommer til å gi V&H. Ser mange valpevideoer på Youtube og mange sier det er lurt å gjøre matingen om til en liten treningsstund. Er vegetarianer selv så kan ikke så mye om rått kjøtt og lurer på om det er greit å plukke opp og mate V&H fra hendene til valpen når man skal trene sammen med de? Er det veldig viktig at skålen vaskes så snart valpen har spist opp/putte i oppvaskmaskinen og ha flere skåler tilgjengelig? Kanskje litt dumme spørsmål, blir takknemlig for svar :) 

Jeg ville nok vasket skålene daglig , når det er snakk om rått for mtp bakterivekst i varme omgivelser. 
 

Helt OT men jeg vil gi deg skikkelig applaus for at du ikke tenker på å gjøre hunden til vegetarianer! Hunder er omnivore og det er dyreplageri å tvinge et slikt dyr til å leve på vegetarkost. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Hei! Som sagt over ville jeg også valgt noe annent som trenings godis.Jeg er også vegetarianer og har fullforet på vom & hundemat i 3 år. Det går overaskende bra!😊Var svært skeptisk i starten men,det er ingen problem. Mi skal ha 500 gram dagen så kjøper pølsene som er 500 gram. Tiner den i kjøleskapet jeg synes den er best skjære i etter 4-6 timer for da er det fast. Slipper griseri😌Renhold er viktig. Jeg har ikke oppvaskmaskin. Bruker en fast kniv deler pølsa i 2 i 2 skåle,engangshansker og såklart egen oppvaskbørste. Hun får mat når jeg drar på jobb da blir jo skåla stående til jeg kommer hjem for vaske den men,det går bra. Når jeg er hjem vaskes den straks hun er ferdig spise. Fyller kong og tomme margbein med det og legger  i fryseren  er genialt også. Masse lykke til med valp! 

Link to post
Share on other sites
2 timer siden, Gåsa skrev:

Hei! Som sagt over ville jeg også valgt noe annent som trenings godis.Jeg er også vegetarianer og har fullforet på vom & hundemat i 3 år. Det går overaskende bra!😊Var svært skeptisk i starten men,det er ingen problem. Mi skal ha 500 gram dagen så kjøper pølsene som er 500 gram. Tiner den i kjøleskapet jeg synes den er best skjære i etter 4-6 timer for da er det fast. Slipper griseri😌Renhold er viktig. Jeg har ikke oppvaskmaskin. Bruker en fast kniv deler pølsa i 2 i 2 skåle,engangshansker og såklart egen oppvaskbørste. Hun får mat når jeg drar på jobb da blir jo skåla stående til jeg kommer hjem for vaske den men,det går bra. Når jeg er hjem vaskes den straks hun er ferdig spise. Fyller kong og tomme margbein med det og legger  i fryseren  er genialt også. Masse lykke til med valp! 

Jeg bruker heller en saks for å dele pølsene(bruker også 500 gram). Klipper først et hull i plasten, så deler jeg pølsa. Syntes det er lettere og mindre gris på den måten.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Råfôret havner her i enten en form for lickimat eller i kong etc. Jeg deler det enkelt i frossen tilstand, gjerne ute. Bruker en god arbeidskniv, gjerne en sånn som er laget for å slå på med hammer, så legger jeg bare kniven der jeg vil dele pølsa og hamrer løs. Eventuelt søl utenfor skjærebrett/underlag slikker hunden opp. Så er det lett og ta opp dagsrasjoner til tining. Skal jeg putte i kong etc for å fryse, så tar jeg opp hele pølser i kjøleskapet og lar det ligge over natta. Så stuffer jeg flere kong/slanger i samme slengen på morgenen og fryser igjen. Da rekker ikke fôret og tine fullstendig før det fryses igjen, men er tint nok til at man får stappet det. 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...