Gå til innhold
Hundesonen.no

Gjeter vannslange


Tuva93
 Share

Recommended Posts

Har en 7 mnd gammel border collie som vi nå skal starte å trene på sau. Hun har allerede begynt å gjete noen andre ting, og det vi sliter mest med er vannslangen. Hun bjeffer mye og biter litt etter vannet, men hun biter mest i beina våre. Dette er uakseptabelt, men vi er usikker på hvordan vi skal håndtere det på best mulig måte. 

Noen som har erfaring på dette området? Det funker selfølgelig å ta henne vekk slik at vannslangen er ute av syne, men vi ønsker en hund som kan være med på det som skjer. Vi er også redd for at denne gjetingen kan utvikle seg slik at hun begynner å gjete og bite etter andre ting/mennesker. Bør vi være streng og si bestemt nei eller vil dette føre til mer usikkerhet for hunden? Vil sladremetoden funke i denne sammenheng? Har brukt sladremetoden på både støvsuger, kost, mopp og biler (mest forebygging) og det har fungert veldig bra. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette høres mer stressrelatert ut, enn gjeting. Men uansett, så ville jeg fortsatt med metoder dere har forsøkt tidligere og hatt suksess med på andre områder, som feks. sladretrening. Om det holder å gi en korreksjon, så er jo det easy-peasy, men det er sjeldent det spiller godt ut med høyt stress.

Med alt border tulling-relatert så handler det om å være føre-var og konsekvent - det er sjeldent vi får regulert stressnivået hos en unghund om de først har gått opp. Og om man ikke klarer unngå det, så er det bedre å fjerne dem fra situasjonen og gi dem andre oppgaver/forstyrrelser, som feks godissøk, trening eller andre gjøremål osv. :)

Det sagt, jeg har 1 av 4 BC som gjerne herjer med vannslangen, hun har lært seg å holde seg på avstand med å få beskjed om å gå vekk. Det plager i grunnen ikke meg stort om hun står forventningsfull og venter når jeg fyller vann til sauene, men da forventer jeg også at hun holder seg såppas at jeg får gjort mine oppgaver først og fremst.

Endret av maysofie
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Mange. Hva definerer du som "ekstra store"? Generelt sett er det spisshunder og vokterhunder som har litt lyd. Vokterhunder bjeffer sjelden mye, men de kan si fra når det er noen på døra/tomten/veien etc. Puddel og noen gjeterhunder kan også ha noe lyd, særlig i arbeid. Retrievere, fuglehunder, mynder, de store spanielene for eksempel.
    • De aller fleste hunder kan være familiehunder, det er få raser som ikke egner seg til det blant dagens brukshunder. Det handler mer om kapasitet og aktivisering i hverdagen generelt.
    • Hvilke større hunderaser over 15 kilo har ikke så mye lyd? Må også ikke være blant de som er ekstra store. 
    • Hvilke brukshunder kan også være familiehunder blant gruppe 1 ? Gjetere.
    • Da sitter jeg her og klyper meg i armen, fordi Edeward ga meg både utgangsstilling og flere meter med fot gjennom tre vendinger og flere stopp med sitt uten å ha forventninger om verken lek eller godis for det. Hadde ingenting fremme, og attituden hans tilsa at han gjorde det bare for interaksjonen og noe å gjøre sammen. Kanskje er metoden effektiv - han har begynt forbinde handlingen i seg selv med noe bra? Det er den faglige forklaringen. ..men ved å antropomorfisere kan det også ha vært for å belønne meg for å ha vært flink mams og servert ham rikelig med vom for å sitte pent og vente mens jeg kaster "apporten" - som jeg sliter med å kommunisere hvordan jeg ønsker levert. Det er vårt nye problem for tiden. Han blir forbanna fordi jeg ikke tar imot når han bare slipper den foran meg og begynner kjefte på meg fordi jeg krever å få den i hånden før jeg serverer noe. Vi har hatt mange sånne runder nå, og jeg forstod endelig at vi må tilbake noen skritt og trene på å holde apporten igjen. Gått altfor fort og klønete frem.  Ellers har Jokke kommet tilbake. Antar det er fordi testikkelen som ikke har kommet ned i pungen vokser i størrelse og er ukomfortabel der den sitter. På gjerdet om å fjerne den, fordi jeg er usikker på om jeg vil fjerne bare den ene som ikke har kommet ned, eller kastrere ham fullstendig. Har på følelsen av at den avgjørelsen blir tatt litt uti puberteten ^^ Det er vanskelig, altså. På den ene siden virker den ballen på feil sted ubehagelig for ham, og det er en fare for kreft i den. På den andre siden er kirurgi kirurgi. Fordi den har vært jojo, nede i pungen i perioder og ligget utenfor kanalen, i lysken, så er det stadig en sjanse for at den kommer helt ned. Da er det dumt å utsette ham for kirurgi unødvendig. Hormonene har flere effekter på helse og humør, er ikke bare der for forplantning. Noen av effektene vil en helst være foruten, men å fjerne dem kan også medføre uønskede helse- og adferdsendringer. En kan vel tilføre hormoner kunstig dersom det blir et problem. Et mindre onde enn testikkelkreft. ..men fjerne en eller begge, og når?  Antakelig er han 8 år og har fått en kreftdiagnose innen jeg klarer bestemme meg.   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...