Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva anbefaler dere som godbiter?


Grønn
 Share

Recommended Posts

Valpen vår på 9 uker får Eukanuba valpefor. Jeg har bruker det som godbiter også til å begynne med. I tillegg fikk vi med en pose med et annet valpefor fra oppdretter, dette har litt mindre biter og jeg har begynt å bruke dette som godbiter nå etter noen dager. Men jeg bør vel finne noe som er enda bedre når vi skal  på kurs og "ut i verden".

Noen som har tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer jo helt an på hunden, egentlig. Jobber hun bra på tørrfôr så er det ingen grunn til å ikke bruke det. Da blir mer smakfulle godbiter bare en enda bedre forsterker til innkalling og andre viktige ting.

Jeg varierer mye. Nå for tiden går det mye i kjedelige myke "minibones", fordi vi ikke trener aktivt lengre. Men minsten elsker gulrot, så jeg bruker ofte små biter av det, pølse, rent kjøtt, smøreost på tube, og ulike varianter av tørre godbiter fra dyrebutikkene når vi trener og er på kurs. Eller Frolic. Jo mer vi skal trene (helgekurs, for eksempel), jo nøyere er jeg på kvaliteten på godbitene. To fulle dager på frolic er ikke bra for magen. Og reduserer måltidene noe, såklart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til vanlig bruker jeg egentlig hva som helst jeg har liggende... Har med tiden fått et ganske bra utvalg av tørrfór og godis vi har vunnet her og der, som jeg bruker som belønningsgodbiter litt om hverandre. Jeg er egentlig ikke så prippen på hva jeg bruker, bare plukker noe fra skuffen. Hundene mine har vært altetende og jobbet for hva som helst.

Men med valp på kurs eller lignende har jeg alltid brukt noe ekstra snadder. I hovedsak grillpølser delt opp i små biter, men også slike ting som fiskepudding, kjøttboller og lignende som er ekstra godt og lukter mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå som vinteren kommer vil jeg virkelig anbefale noe på tube så slipper dere å bli våte og dermed kalde på fingrene. Jeg har brukt både baconost og makrell i tomat på tube, det finnes også leverpostei o.l. på tube som er laget for hund. Bruker ikke MASSE baconost eller makrell i tomat siden det blir mye salt, men som en ekstra god belønning innimellom. Av de som er beregnet på hund kan jeg finne på å bruke ganske mye i løpet av en trening, men det er ikke sånn at de bør leve av det heller.. 
Ellers bruker jeg en del ost (Jarlsberg er favoritten), tørka kjøtt av ulike typer, og diverse ferdigkjøpte godbiter. Alpha spirit har et semi moist fullfôr i små biter som vi bruker mye som godbiter, tror faktisk den finnes i valpeversjon også - da er det veldig enkelt å beregne hvor mye man bør droppe av måltider. 
Viktigst for min er likevel variasjon - hvis han får tørka lever hver eneste gang, så faller verdien etterhvert. Pleier å blande flere typer godbiter med passelig god kvalitet så det er tilfeldig hva som kommer, og der kan jeg godt blande inn tørrfôr også. Også har jeg alltid belønning av veldig høy kvalitet som jeg har separat fra de andre så jeg styrer når den kommer. 

Endret av trill
Typo
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllingkjøttdeig, potetmel og vann. Lag farse i kjøkkenmaskin og smør ut på bakepapir. Stek til den har satt seg, kutt opp i små biter, stek til den har fått en skorpe på de kantene.

Så kjøle ned og fryse i bokser/poser.

billigere enn å kjøpe. Koster deg noen timer, men økonomisk og sunt. Fint for å unngå salt, samt at godbiter med fuktighet er bedre enn tørre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...