Jump to content
Hundesonen.no

Valpen virker redd for å bæsje ute


Recommended Posts

Vi hentet valpen vår i helgen, og det går stort sett veldig fint. Han er trent til å tisse/bæsje på matte inne og det funker veldig bra, men vi vil jo trene ham til å gå på do ute. Tar ham derfor ut etter måltid og søvn osv. Bæsj kommer gjerne etter mat, men de gangene vi tar ham rett ut da, ender det med at han nekter å bæsje og heller oppfører seg veldig rart. I går begynte han å grave febrilsk på lekeplassen, og det var ikke mulig å "nå inn til ham". Et lite øyeblikk så jeg for meg at han kom til å grave opp et lik (litt mye krim på TV), og til slutt endte det med at jeg måtte bære ham forsiktig inn - og han løp rett til matta si og bæsja. Så vi ser jo tegnene hans på at han må bæsje, men han får det ikke til ute, og plages rett og slett. Ikke noe feil med konsistensen heller, ettersom det går helt fint når han kommer inn (og han får heller ikke kjeft for å bæsje inne, for å legge til det - heller ros).

Noen med erfaring på dette? 

Link to post
Share on other sites

Jepp, ulempen med å lære hundene å gå på do inne...

Ingen erfaring nei, men ville bare fortsatt å ta ham med ut når han må på do, og etter mat, aktivitet osv.

Hva med om dere er ute lenge, på besøk, tur osv?

Link to post
Share on other sites

Hva med å bære ham inn, sette ham ned på matta, og så plukke ham opp og gå rett ut igjen før han rekker å bæsje? Han vil slappe av litt i muskulaturen når han tror han skal få bæsje på matta, slik at han ikke greier å holde seg lenger når han kommer ut igjen. Mange har hatt hell med det med valper som ikke vil tisse ute, å bare gå inn og så snu i døra og gå ut igjen. Jeg ville bare prøvd det når han helt tydelig graver og er ukomfortabel, prøv ellers å bare få ham til å tilbringe tid ute og gjerne løpe litt rundt istedenfor å fiksere på gravingen. Lek og løping hjelper til det også.

Link to post
Share on other sites

Ja, vi får gjøre noen forsøk på det. Må kanskje først forflytte disse mattene litt nærmere døra, så det ikke blir så langt å gå med ham.

Å få ham bort fra gravinga i går var helt umulig. Jeg bar ham 20 meter vekk, men han dro bare tilbake og så helt vill ut. Jeg ble skikkelig redd. Håper ikke det der skjer igjen. Stakkars liten!

Takk for tips.

Link to post
Share on other sites

Mattene bør definitivt være ved døra ja. Og gå litt lengre unna huset enn rett utenfor når du prøver å få ham til å gjøre fra seg ute.

Har de vært noe ute og gjort fra seg hos oppdretter i det hele tatt?

Link to post
Share on other sites
Just now, Shlush said:

Har dere prøvd å legge matta ute? 

Ja, funker for tiss (men han tisser også rett på gresset). 

2 hours ago, simira said:

Mattene bør definitivt være ved døra ja. Og gå litt lengre unna huset enn rett utenfor når du prøver å få ham til å gjøre fra seg ute.

Har de vært noe ute og gjort fra seg hos oppdretter i det hele tatt?

Usikker. 

Har selvsagt plassert matta lengst vekk fra døra, så vi får vel flytte den litt og litt. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Sele som passer noen måneder med valp kommer du nok ikke til å finne, de første månedene er de i enorm vekst.  Jeg bruker kjøpe Dogman sine H-seler, gjerne på Coop Obs, for valper frem til de begynner å bli ferdig utvokst. Har holdt med to forskjellige størrelser til mine BC. De kan stilles i både hals, bryst, øvre og nedre stolpe. Ergo god justeringsmulighet og noe å vokse inn i. De er dog ikke polstret, som noen foretrekker.  Om du er helt ukjent med seler, så slenger jeg meg på anbefaling om å oppsøke kompetent utstyrsbutikk. Der finnes også informasjon fra en rekke produsenter på nett hvordan sele burde tilpasses Når hundene her er voksne og finner ut at å trekke er gøy, så får de nye, ordentlige seler som passer dem godt. Glad i Zero DC Short til tur, samt får de nome-/kombisele som sitter som støpt på dem til ski, spark, sykkel osv. 
  • Jeg har en spaniel, som i likhet med din labrador er laget for å bruke munnen. Han beit også enormt mye som valp, og bruker fortsatt munnen en del. Feks når jeg kommer hjem vil han gjerne «bite» meg i hendene, eller rettere sagt i våres tilfelle: holde noe. Så han har jeg lært å hente leke når jeg kommer hjem, eller besøk kommer😊 Kanskje dere kan prøve det? Alltid ha en leke tilgjengelig, lære hun å plukke de selv i situasjoner hun egentlig vil bite? Og ellers som nevnt, ta kontakt med atferdskonsulent og retrieverklubben!
  • Vi har superinnkalling (dvs hunden snur og kommer, skal ikke ofre en tanke på andre ting enn det) på fløyte. Gir da en liten boks med leverpostei, de du får i multipack. Har også en superinnkalling på stemme, sier «HIT», samme belønning da. Evt leke med draleke etterpå også😊 Jeg roper også både «kom» og navnene deres hvis jeg vil ha oppmerksomheten deres, men superinnkallingen(e) bruker jeg hvis det er absolutt nødvendig at de kommer med en gang. 
  • Leverpostei, ost på tube. kjøttboller. 
  • Her funker pølse bra til alt 😄 pølse eller ball med tråd i som vi leker drakamp med. er nok veldig stor forskjell fra hund til hund hva som fungerer. Men jeg pleier å feks droppe frokosten før en treningsøkt på dagen, for å få høyere motivasjon på mat. Men jeg tror det handler mer om helheten på treninga dere har sammen, kvaliteten og relasjon/samarbeid mellom hund og fører, enn akkurat hva slags type belønning man bruker 😊
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...