Jump to content
Hundesonen.no

sheltiemamma

Medlemmer
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sheltiemamma

 1. Vår valp er nå snart 5 mnd. De første mnd hos oss sov han i kjellerstua utenfor vårt soverom, noe som medførte dårlige netter for oss (skraping på dør/terskel midt på natta til vi åpnet). Nå den siste uka har han sovet oppe i stua, og da sover alle mye bedre. Ikke et pip fra ham hele natta og jeg får faktisk sove helt til 7 i helga ? Soverom har vært utelukket sovested pga vegg til vegg-teppe.
 2. Valpen vår er nå snart 4 mnd. Mye begynner å gå seg til, men en ting som er frustrertende er at morgenen starter 5.30. ? Det kan hende det er katten som er medskyldig i å vekke ham, evt er det bre hans morgentid. Har forsøkt å ta ham opp i sofaen med meg for å sove videre der, men det funker bare kort tid også må han på do. Går vi rett ut med ham, blir han så våken at det er full rulle i lang tid, så ingen håp om mer søvn. Er det noen her som har hatt samme problem og som har hatt effekt med ett eller annet triks?
 3. Messi er nå 3 mnd. Han er nå 2t hjemme alene. Vi har to uker ferie igjen, og jeg vurderer å dele opp min i to, slik at jeg jobber halve dager i to uker. Han takler veldig fint å være alene, så vi kommer til å intensivere treningen neste uke. Opp til 4-5t. Men uhell blir det jo, selvsagt. Har egne matter som han tisser på når han er hjemme alene/om natta. Jeg var også mest stresset i forhold til dette, men vi har sørget for 7 uker totalt ferie sammenhengende og det ser ut til å fungere.
 4. Det har vi testa før. Det funka dessverre ikke ?
 5. Som oftest prøver vi i hagen, ja. Men han kan holde seg lenge når vi er ute, tydeligvis... ?
 6. Good to know. Denne gangen falt det seg naturlig da han valgte å legge seg på trappa og lukke øynene... Da tok jeg ham heller inn. Men skal nok øve på forskjellige tidspunkt fremover ?
 7. Valpen har vært ute en god stund nå på morgenen. Maten er for lengst inntatt, aktivitet unnagjort, men så burde han ha tisset... Vi skal også trene på alene hjemme-tid. Er det viktigst at hjemme alene-treninga starter på tidspunktet vi vanligvis må reise hjemmefra om morgenen, eller er det viktigst at han får tisset først. Han er ganske sta når det gjelder tissing og velger aller helst training pad inne fortsatt. Så vi kan bli ute en stund, for å si det sånn...
 8. Dette syns jeg er det "skumleste" med valpetreningen. Det stresser meg en del. Vi har tre uker igjen med ferie heldigvis, Messi er 12 uker, og vi er forholdsvis godt i gang med treningen. I dag var han alene rett over 1 time og kunne nok vært det lenger, men da kom katten med et bytte i munnen, så jeg rømte inn før hun kom til døra ? (jeg satt ikke ved døra før de siste 10 minuttene). Vi prøver på å jobbe inn treningen som del av morgenrutinen. Det er jo det som blir mest vanlig fremover. Samtidig er det litt vanskelig når noen i huset har ferie... Jeg har et håp om at min siste fe
 9. Ja, funker for tiss (men han tisser også rett på gresset). Usikker. Har selvsagt plassert matta lengst vekk fra døra, så vi får vel flytte den litt og litt.
 10. Ja, vi får gjøre noen forsøk på det. Må kanskje først forflytte disse mattene litt nærmere døra, så det ikke blir så langt å gå med ham. Å få ham bort fra gravinga i går var helt umulig. Jeg bar ham 20 meter vekk, men han dro bare tilbake og så helt vill ut. Jeg ble skikkelig redd. Håper ikke det der skjer igjen. Stakkars liten! Takk for tips.
 11. Vi hentet valpen vår i helgen, og det går stort sett veldig fint. Han er trent til å tisse/bæsje på matte inne og det funker veldig bra, men vi vil jo trene ham til å gå på do ute. Tar ham derfor ut etter måltid og søvn osv. Bæsj kommer gjerne etter mat, men de gangene vi tar ham rett ut da, ender det med at han nekter å bæsje og heller oppfører seg veldig rart. I går begynte han å grave febrilsk på lekeplassen, og det var ikke mulig å "nå inn til ham". Et lite øyeblikk så jeg for meg at han kom til å grave opp et lik (litt mye krim på TV), og til slutt endte det med at jeg måtte bære ham fors
×
×
 • Create New...