Gå til innhold
Hundesonen.no

Den der rotreningen...


Miloficent
 Share

Recommended Posts

Okei, så jeg trenger litt tips og innspill angående ro-trening. Tenker fortrinnsvis ute, men også gjerne inne på besøk ol. 
Tar man virkelig bare med seg et teppe eller det du vil hunden skal slappe av på, går ut og sitter stille til valpen sovner? Det forutsetter jo selvfølgelig at valpen har fått det den trenger for å falle til ro. Han er flink inne og sovner kjapt etter aktivitet (han er nå rett over 4 måneder), og hvis ikke legger jeg han i sofaen/valpebingen så sovner han. Vi prøvde oss på en cafè med litt trafikk av folk forbi, men det tror jeg ble for mye. Han slappet ikke av. Jeg tok også med godbiter å ga han mens han lå stille, men det ble jo feil siden han ble bare liggende å vente på godbit. Jeg ønsker jo han skal slappe av fordi han selv kjenner han kan. Hadde en "økt" utenfor døren her nå, og da la han seg faktisk ned med hodet å bare kikket. Kan jeg (når han var så flink) løse han ut med litt lek eller noe? Eller evt godbit for den saksskyld. Hvis ikke - hva gjør man da for å belønne dette og vise hunden at "Ja! Dette vil jeg ha mer av!"? 

Jeg ønsker å ha mye fokus på det nå når han blir mer aktiv og full av energi - drømmen er å ta han med på cafè eller ut for en øl en sommersdag og han ligger å slapper av. Har ikke et krav om at han må sove, men vertfall legge seg ned å finne roen. Med han eldste i hus fokuserte jeg aldri på dette, og han graver hvis vi setter oss ned i skogen f.eks. eller tusler rundt. På cafè kan jeg si legge seg ned og han ligger - men fordi jeg ba han om det, og ikke fordi han selv ville slappe av. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den kan være litt vanskelig. Jeg ville ikke belønnet eller utløst med energiske aktiviteter, siden du da øker forventningen og det kan bli vanskeligere.

Har du teppe i valpebingen. Jeg tenker at selv om han sovner lett hjemme så ville jeg vendt ham til å legge seg å sove på et teppe, slik at det er lettere å overføre ut. Når han får beskjed om å være på teppet = "ok, da kan jeg bare legge meg og slappe av". Tyggeting kan funke, det er jo beroligende også. Og kos, klapp og massasje, f.eks.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, simira skrev:

Den kan være litt vanskelig. Jeg ville ikke belønnet eller utløst med energiske aktiviteter, siden du da øker forventningen og det kan bli vanskeligere.

Har du teppe i valpebingen. Jeg tenker at selv om han sovner lett hjemme så ville jeg vendt ham til å legge seg å sove på et teppe, slik at det er lettere å overføre ut. Når han får beskjed om å være på teppet = "ok, da kan jeg bare legge meg og slappe av". Tyggeting kan funke, det er jo beroligende også. Og kos, klapp og massasje, f.eks.

 

Jeg ser bare at hvis jeg belønner med godbit blir han liggende å vente på den hele tiden. Hvis jeg ikke har godbit så ser han seg om og legger seg ned etterhvert. Men han reiser seg fort igjen - så vil jo gjerne belønne den delen hvor han faktisk slapper av??‍♀️ 
Han sover på teppet i valpebingen, men han er der veldig sjeldent nå siden han selv finner roen på gulvet, i sofaen eller inni buret. Jeg har tatt med teppe som ligger i bilburet (det har jeg jo med overalt uansett pga bilen) og trent med bare det teppet. Tyggeting funker ikke så lenge, det gjelder også inne forøvrig? Blir litt frustrert med både fryst kong & tyggebein.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke ha belønnet med godbit, det kan føre til at han "later som" han slapper av, mens han egentlig ligger i spenning og venter på belønningen. Jeg ville heller ikke løst ut med en energisk øvelse, det også kan føre til at forventningen øker og det er jo motsatt av det du vil oppnå. I det hele tatt ville jeg ikke gjort noe nummer ut av det, annet enn et rolig "bra" (eller hvilket ord du bruker) når han legger seg ned og sukker eller du ser han slapper av. Nå framover er det jo en fin tid å trene på. Gjør det til en vane å sette deg ned på tur og ros rolig han når han setter seg til å begynne med og etterhvert bare når han legger seg. Min måtte jeg begynne på steder uten mye forstyrrelser og gradvis øke vanskelighetsgraden, men etterhvert skjønte hun greia med at når jeg satte meg skulle hun slappe av. Jeg valgte å ikke be henne legge seg, men lot henne gjøre det selv. Og vi gikk videre når hun slappet av, til å begynne med ikke så lenge, men etterhvert varierte vi hvor lenge det var. Å bruke et eget teppe kan være praktisk fordi hunden vil forbinde det med å slappe av, men ikke en nødvendighet heller. 

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt noen runder hvor jeg rett og slett har «tvunget» valpen på en rolig og bestemt måte til å ligge på fanget rolig. Både på besøk hos folk og hjemme. Og de sovner alltid til slutt. ? Selv om det noen ganger er en stor tålmodighetsprøve ? Det har også funket å binde fast valpen et sted hvor den er i nærheten av meg og lett ser meg, men ikke får kommet bort til meg, eller noen andre. Om jeg har oversett da så har se roa seg ganske fort. Da har de selvfølgelig hatt teppe å ligge på. 
 

og som du sier, dette er da selvfølgelig etter tur eller trening eller annen aktivitet, og jeg vet at valpen egentlig er klar for å sove, den bare klarer ikke roe seg selv. 

Endret av jma
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker belønningen for å bli rolig blir å slippe å måtte være rolig. Har trent masse sånn med Isak. Han syntes det var kjeeeedelig å vente, men jeg hadde på den tiden ikke bil, og da vi feks hadde teori på kurs hadde jeg han med meg inn, i bånd. Etter en stund koblet han at mamma som sitter rolig og meg i bånd = jeg må slappe av.  Jeg hadde trent mye på å bare sette meg ned med hunden i bånd, og når han viser tegn til å begynne å slappe av, reis deg og gå videre. Etter hvert kan du øke kravene på hvor avslappet hunden skal være før det skjer aktivitet. Isak har nå lært seg å "mase" ved å legge seg på stuegulvet foran meg. Før bjeffet han, men jeg ventet han ut til han satte seg ned før jeg reiste meg. Så kunne jeg vente til han la seg ned, og til slutt ventet jeg til han sovnet før jeg feks reiste meg og gjorde noe huarbeid (han ville ha meg i gang).

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...