Gå til innhold
Hundesonen.no

Den der rotreningen...


Miloficent
 Share

Recommended Posts

Okei, så jeg trenger litt tips og innspill angående ro-trening. Tenker fortrinnsvis ute, men også gjerne inne på besøk ol. 
Tar man virkelig bare med seg et teppe eller det du vil hunden skal slappe av på, går ut og sitter stille til valpen sovner? Det forutsetter jo selvfølgelig at valpen har fått det den trenger for å falle til ro. Han er flink inne og sovner kjapt etter aktivitet (han er nå rett over 4 måneder), og hvis ikke legger jeg han i sofaen/valpebingen så sovner han. Vi prøvde oss på en cafè med litt trafikk av folk forbi, men det tror jeg ble for mye. Han slappet ikke av. Jeg tok også med godbiter å ga han mens han lå stille, men det ble jo feil siden han ble bare liggende å vente på godbit. Jeg ønsker jo han skal slappe av fordi han selv kjenner han kan. Hadde en "økt" utenfor døren her nå, og da la han seg faktisk ned med hodet å bare kikket. Kan jeg (når han var så flink) løse han ut med litt lek eller noe? Eller evt godbit for den saksskyld. Hvis ikke - hva gjør man da for å belønne dette og vise hunden at "Ja! Dette vil jeg ha mer av!"? 

Jeg ønsker å ha mye fokus på det nå når han blir mer aktiv og full av energi - drømmen er å ta han med på cafè eller ut for en øl en sommersdag og han ligger å slapper av. Har ikke et krav om at han må sove, men vertfall legge seg ned å finne roen. Med han eldste i hus fokuserte jeg aldri på dette, og han graver hvis vi setter oss ned i skogen f.eks. eller tusler rundt. På cafè kan jeg si legge seg ned og han ligger - men fordi jeg ba han om det, og ikke fordi han selv ville slappe av. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den kan være litt vanskelig. Jeg ville ikke belønnet eller utløst med energiske aktiviteter, siden du da øker forventningen og det kan bli vanskeligere.

Har du teppe i valpebingen. Jeg tenker at selv om han sovner lett hjemme så ville jeg vendt ham til å legge seg å sove på et teppe, slik at det er lettere å overføre ut. Når han får beskjed om å være på teppet = "ok, da kan jeg bare legge meg og slappe av". Tyggeting kan funke, det er jo beroligende også. Og kos, klapp og massasje, f.eks.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, simira skrev:

Den kan være litt vanskelig. Jeg ville ikke belønnet eller utløst med energiske aktiviteter, siden du da øker forventningen og det kan bli vanskeligere.

Har du teppe i valpebingen. Jeg tenker at selv om han sovner lett hjemme så ville jeg vendt ham til å legge seg å sove på et teppe, slik at det er lettere å overføre ut. Når han får beskjed om å være på teppet = "ok, da kan jeg bare legge meg og slappe av". Tyggeting kan funke, det er jo beroligende også. Og kos, klapp og massasje, f.eks.

 

Jeg ser bare at hvis jeg belønner med godbit blir han liggende å vente på den hele tiden. Hvis jeg ikke har godbit så ser han seg om og legger seg ned etterhvert. Men han reiser seg fort igjen - så vil jo gjerne belønne den delen hvor han faktisk slapper av??‍♀️ 
Han sover på teppet i valpebingen, men han er der veldig sjeldent nå siden han selv finner roen på gulvet, i sofaen eller inni buret. Jeg har tatt med teppe som ligger i bilburet (det har jeg jo med overalt uansett pga bilen) og trent med bare det teppet. Tyggeting funker ikke så lenge, det gjelder også inne forøvrig? Blir litt frustrert med både fryst kong & tyggebein.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke ha belønnet med godbit, det kan føre til at han "later som" han slapper av, mens han egentlig ligger i spenning og venter på belønningen. Jeg ville heller ikke løst ut med en energisk øvelse, det også kan føre til at forventningen øker og det er jo motsatt av det du vil oppnå. I det hele tatt ville jeg ikke gjort noe nummer ut av det, annet enn et rolig "bra" (eller hvilket ord du bruker) når han legger seg ned og sukker eller du ser han slapper av. Nå framover er det jo en fin tid å trene på. Gjør det til en vane å sette deg ned på tur og ros rolig han når han setter seg til å begynne med og etterhvert bare når han legger seg. Min måtte jeg begynne på steder uten mye forstyrrelser og gradvis øke vanskelighetsgraden, men etterhvert skjønte hun greia med at når jeg satte meg skulle hun slappe av. Jeg valgte å ikke be henne legge seg, men lot henne gjøre det selv. Og vi gikk videre når hun slappet av, til å begynne med ikke så lenge, men etterhvert varierte vi hvor lenge det var. Å bruke et eget teppe kan være praktisk fordi hunden vil forbinde det med å slappe av, men ikke en nødvendighet heller. 

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt noen runder hvor jeg rett og slett har «tvunget» valpen på en rolig og bestemt måte til å ligge på fanget rolig. Både på besøk hos folk og hjemme. Og de sovner alltid til slutt. ? Selv om det noen ganger er en stor tålmodighetsprøve ? Det har også funket å binde fast valpen et sted hvor den er i nærheten av meg og lett ser meg, men ikke får kommet bort til meg, eller noen andre. Om jeg har oversett da så har se roa seg ganske fort. Da har de selvfølgelig hatt teppe å ligge på. 
 

og som du sier, dette er da selvfølgelig etter tur eller trening eller annen aktivitet, og jeg vet at valpen egentlig er klar for å sove, den bare klarer ikke roe seg selv. 

Endret av jma
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker belønningen for å bli rolig blir å slippe å måtte være rolig. Har trent masse sånn med Isak. Han syntes det var kjeeeedelig å vente, men jeg hadde på den tiden ikke bil, og da vi feks hadde teori på kurs hadde jeg han med meg inn, i bånd. Etter en stund koblet han at mamma som sitter rolig og meg i bånd = jeg må slappe av.  Jeg hadde trent mye på å bare sette meg ned med hunden i bånd, og når han viser tegn til å begynne å slappe av, reis deg og gå videre. Etter hvert kan du øke kravene på hvor avslappet hunden skal være før det skjer aktivitet. Isak har nå lært seg å "mase" ved å legge seg på stuegulvet foran meg. Før bjeffet han, men jeg ventet han ut til han satte seg ned før jeg reiste meg. Så kunne jeg vente til han la seg ned, og til slutt ventet jeg til han sovnet før jeg feks reiste meg og gjorde noe huarbeid (han ville ha meg i gang).

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...