Jump to content
Hundesonen.no

Første bad


Recommended Posts

Med en langhåret hund som er med i stallen hele dagen (jobber og bor i stallen), ser jeg at jeg kommer til å ha behov for å kunne «hive henne» i dusjen uten noe stress og kamp. Vil derfor høre deres beste råd og om dere har noen spesielle tips og triks til å gjøre dusjing til en positiv og hverdagslig greie for valpen. Vi har en veldig åpen og innbydende dusj som hun allerede har hoppet frivillig inn i flere ganger når hun har fått være med inn på badet.

Hvordan starter man - sette i gang vannet mens hun er der inne, la det renne litt vann på henne eller bare kjøre på med full sjamponering første gang? 

Fikk tips om å smøre litt peanøttsmør på veggen i dusjen så hun har noe å drive med i mens, noen tanker om det eller idéer om andre dusjvennlige godbiter?

Link to post
Share on other sites

Eg diller minst mulig :) Tar hunden/valpen inn i dusjen, dusjer gjerne på beina først, før eg tar kroppen og tar på sjampo. . Mine synes det er digg å bli tørket i håndkle etter dusj, så det blir superbelønningen etterpå. De får ingenting mens de er i dusjen. Alle her har godtatt det fint, selv han som var importert fra Ungarn og knapt hadde sett vann før han kom til Norge. 

Link to post
Share on other sites

Puttet bare Lykke i dusjen og begynte å dusje henne. Full runde med shampo og alt. Første to gangene hylte hun som en gris men jeg bare overså det, nå har hun skjønt at det ikke hjelper og står pent. Hun er også stallhund så hun må dusjes jevnlig :P 

Link to post
Share on other sites

Det første jeg gjorde(type innen 10 minutter at jeg kom inn døren hjemme :lol: ) etter å ha hentet siste valpen var å dusje ham. Han luktet. :P Jeg hiver valpen i dusjen og setter i gang. Null dilling. Sørger selvsagt for at vannet ikke er kokvarmt eller iskaldt, og det er det. Som Wilhelmina sier, det er den naturligste ting i verden som de bare må finne seg i. Nå har jeg en hund som automatisk går inn i dusjen og venter der når vi har kommet inn fra tur, så jeg tror ikke han tok skade av den brå starten. :lol: 

Har ikke gjort noe spesiell tilvenning for noen av hundene vi har hatt, og det har aldri vært noe problem. :) 

Link to post
Share on other sites

Sier meg enig med alle andre som har svart. Min er ikke superfan av å dusje, og hvis hun aner ugler i mosen så stikker hun og gjemmer seg? bærer henne inn på badet og lukker døra bak meg. Da vet hun at hun ikke har noe valg og går inni selv når jeg peker på dusjen. Det verste er igrunnen etterpå når hun får superraptus og biter seg fast i buksebeinet mitt:sleep:

Link to post
Share on other sites

Gjør heller ikke noen greie av det. Om jeg kommer på det (eller det tilfeldigvis blir behov for å.spyle bena bare) så kan jeg godt ta noen ganger med bare spyle ben først, men dusjing er egentlig ikke noe vi tenker på så veldig ofte her uthuset så for de fleste har det nok blitt rett i dusjen med sjampo og alt med en gang. Tar det litt med ro bare, starter på bena og lar hunden få venne seg litt til det før vi har kroppen. Har som regel med noe pølse eller noe og stikker i dem en gang i blant, men inn i dusjen blir de bare plassert og dusje skal de. Aldri hatt noe problem med dusjing. Noen har syntes det er helt ok, andre hadde vell helst sett de fikk slippe, men de står nå der å finner seg i det uten noe tøys eller kamp.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg bare lurte på om det er rart om en kennel har en hannhund selv og parrer alle tispene sine med den samme hannhunden?  
  • Søt valp da!  Tror du bare skal ignorere han eieren. Nå har han fått tilbud og takket nei.
  • Hei, har en unghund på 1 år Virker som hun har kommet i spøkelsealderen..  Vi har trent i på ustillingstrening siden hun var 5 måneder gammel, nå er hun 14 måneder gammel og har plutselig begynt å rygge fra dommeren, når vi løper mot dommeren da starter hun å rygge ca 1 meter fra dommeren og rygger bare bakover i båndet.. Noen ganger følger hun på, men lener seg kloss inntil meg når hun blir «tatt « på, dette har aldri skjedd før. Hun godtar at dommeren tar på hun og sjekker tenner, men hvis jeg ikke holder i halsbåndet hennes , rygger hun seg fra dommeren.. vet ikke om dette er pga spøkelsealderen eller om det er fordi hun bare er STA og ikke vil dette? noen som har opplevd lignende? Hva har dere isåfall gjort?  Og hvordan skal jeg snu dette, slik at hun følger meg frivillig når vi går mot dommeren? Hun er godt sosialisert med alle aldersgrupper, og hunder så det er ikke noe problem. Men hun er veldig sta men kan være forsiktig av seg når hun sjekker ut nye mennesker, men er bare er snill. 
  • "Vi eier en to år gammel blandingshund som gikk i løpebånd i vår egen hage"   1april - 20 aug er det båndtvang. di hadde nok ikkje bra nok tilsyn over tispa, men di har ho i bånd. Så om hannhunder var i bånd så ville dette aldri skjedd. Hvis dette blir tatt opp i retten, så vinner di med tispa, uten tvil.. det er faktisk uforsvarlig  
  • Hvor lenge før valpen kan være alene en hel arbeidsdag? Det er individuelt, men jeg mener man bør ha absolutt minimum en måned, helst mer. Ridgebacken vår trengte tre måneder mener jeg å huske, og da jobbet jeg femtimers-dager. Hvis du skal ta god tid på at valpen er trygg ville jeg prøvd å få til to måneder (du har vel fem uker ferie ihvertfall uansett?) og så en backup med nabo eller andre som kan stikke innom og lufte hundene i løpet av dagen ved behov. Det hjelper at du har en hund fra før, ihvertfall hvis den er trygg alene hjemme. Så kan du jo spørre oppdretter hvordan foreldrehundene er på det.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...