Jump to content
Hundesonen.no

Parring


Jumbho
 Share

Recommended Posts

Hei, vi er nå på dag 12 iløpetiden, og har både tispa og hannen i hus (vi eier begge) rottweilere. Begge første gang. Begge på 2år og litt over. 

Hannhunden har ikke vært noe spesielt intr tidligere, kun snust hvor hun har tisset og vært av og til bak for å snuse, ellers vært kun vanlig lek.. De har gått sammen hele tiden utenom om natten og når vi ikke er tilstede. Tispa har ikke stilt seg frem, ikke til vår hannhund men har vrikka litt på rompa når vi har møtt på hannhunder på tur, senest todager siden stilte hun seg veldig frem til en men vi lot de jo ikke gjøre noe.. Hun tar halen til siden.

Men nå inatt ble plutselig hannhunden helt i iver, gikk å peip, og har siden imorrest prøvd å jokket og går etter henne konstant, piper og viser tydelig at han vil parre (noe han ikke har gjort tidligere, hun bryr seg ikke så mye at han står å jokker men jager han unna når han kommer for nærme med tissefanten .. Tror dere det er for tidlig? I og med at hun jager han, eller vil hun rett og slett ikke ha hennes utvalgte ? ? Vi oppdaget blod den 24.Feb så regner med at løpetiden startet denne dagen.

Noen tips?

Link to comment
Share on other sites

Jeg forstår det slik at dere ønsker at hundene skal parre, ikke å unngå det? Og får inntrykk av at dere kanskje ikke har mye erfaring med avl siden dere spør om dette? Jeg tenker i utgangspunktet at å bruke kombinere to hunder der ingen av dem har hatt kull før er sjelden lurt, hvis dere ikke har noen bestemt tanke bak det. Det at begge er uerfarne kan også være noe av problemet, eller det kan være bare at tispa ikke er klar.

Har dere en oppdretter i ryggen som kan hjelpe dere og gi råd kanskje?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker at tispa mest sannsynlig ikke er helt klar enda. Dag 12 er tidlig for noen, tispa mi lot seg ikke parre før dag 16 - men hannhunden var mer enn klar nok før det. 

Og hun hadde ikke hatt skrupler med å la hannhunden hun bor sammen med parre henne, når hun er i de riktige dagene. Forrige tispe derimot, viste aldri tegn til å ville stille seg opp for hannhunden (men vi skilte dem tidlig uansett, siden det fort kan snu). 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
  • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
  • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
  • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
  • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...