Gå til innhold
Hundesonen.no

HJELP! Undervektig hund?


Guest Cavalier123
 Share

Recommended Posts

Guest Cavalier123

Cavaliertispe på 5 år. Foret de to siste mnd på mush (råfor), mistenker at hun har fått for lite. Prøvde å slanke henne litt, men tror ikke jeg gikk riktig fram. Byttet tilbake til tørrfôr nå. Passer på at hun spiser nok til hvert måltid. Men annet enn dette? Noen tips? Hvordan kan jeg gå fram? Noen som vet om det kam være noe galt med henne? Konsekvenser? Osv

Man ser det ikke direkte på hun at hun er undervektig. Men kjenner man på henne kjenner man ribbeina godt. Samt overgangen fra brystkasse til buk er veldig brå. Man kan kjenne de siste ribbeina som avslutter brystkassen, så er det på en måte et lite fall (ikke mye) til buken. Hun vil ikke hoppe opp i sofaen lengre, gjør d noen ganger. Og når vi går på tur eller hvis man løfter henne kan det være at hun plutselig bjeffer (som om hun har vondt, et lite pip). 

Elsker hunden min, takk for hjelp på forhånd hilsen en veldig bekymret matmor. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke du trenger å bekymre deg for vekta iallefall eller at det er noe problemer knyttet til underernæring om det var det du tenkte på. Høres ut som en hund i passelig hold som har pådratt seg noe annet, og det skjer jo innimellom.

Angående foring så er det jo bare å øke mengde om hunden blir for tynn/har gått ned nok. Anbefalinger av mengde ligger jo på 2% av ønsket kroppsvekt når man forer rått, men det er uansett bare et utgangspunkt. Mengde må alltid tilpasses behovet samme om man gir tørt eller rått. Blir de tynne gir man mer og blir de tykke gir man mindre. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg høres det unektelig ut som noe er galt, og hadde det vært min hund så hadde jeg tatt en grundig sjekk hos veterinær fra topp til tå. Og kanskje en runde hos fysioterapeut også. Blir min hund tynn, eller piper når man løfter henne, er det i hvert fall bra sikkert at noe ikke stemmer. Tror ikke hun hadde blitt undervektig om jeg så hadde sulta henne i flere uker. Og det er vel ganske gjengs for rasen at de heller har litt for mye enn for lite og er vanskelige å holde slanke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
    • Du kan prøve Kim Salomonsen på facebook. Det er den eneste oppdretteren av rasen i Norge. Det er en litt større rase i Sverige.
    • Hei og hopp, alle sammen! Nå trenger jeg hjelp av det såkalte "sonen-orakelet".  Noen som har erfaring med hund med artrose her? Hvordan utartet det seg hos din hund(er)? Hvilke tilskudd anbefales? Hva bør ett godt fortilskudd inneholde? Tenker da spesifikt tilskudd til ledd. Han får laksolje i maten hver dag, og får nå Fish4dogs laks  Jeg mistenker at Alvin har begynnende artrose i høyre framlabb. Mer spesifikt i de to mellomste tærne på høyre frambein. Jeg har sett at han har vært små-halt, av og på over en 7 - 10 dagers periode nå. Spesielt når vi går på vei med grus. Etter en helt ordinær, rolig morgentur i morges gikk han på tre bein, etter at han hadde slappet av på sofaen ett par timer. Jeg har klemt og strukket, massert og sjekka beinet/skuldra på nevnte bein, og det er først når jeg legger press på de midterste tærne, spesielt underfra og innimellom de to midterste tærne, han hyler i smerte..  Han fikk en tissetur i stad, og da gikk han så og si normalt. Når jeg prøvde å spre tærne på labben hylte han, og begynte med haltinga igjen.. Han brukte alle fire beina men halta tydelig.  For cirka tre uker siden begynte jeg å gå mye turer i skogen, noe som muligens ble en brå overgang fra årets vinter"dvale"? (han har vært i aktivitet gjennom hele vinteren, bare ikke turer i ulendt terreng). Kan disse turene utløst en eller annen infeksjon eller "starta" artrosen? Søndag for to uker sida gikk vi 15km tur i ganske heftig terreng og jeg så null tegn til at han hadde vondt.. På søndag gikk vi over 1km spor i ulendt terreng, merka ingenting. Han vil være med ut på tur. Spiser som normalt. Slikker seg ikke (annet enn rengjøring). Tygger ikke på beina. Roer seg fort på natta. Er ikke hoven i leddene.. Hva tenker dere dette kan være?  Alvin er en amerikansk bulldog, han blir ni år til høsten. Fri for AD/HD. Forholdsvis nylig operert i munn, trukket ut seks tenner. Sist operert 11.04.24. Ellers frisk og rask. Skal selvfølgelig kontakte dyrlege 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...