Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpepriser - kan de forsvares?


Sprettballen
 Share

Recommended Posts

Just now, Kangerlussuaq said:

Useriøse kan ikke sko seg om ikke prisen stabiliserer seg høyt. Hvis alle tar 10,000 for en hund, så kan ikke en useriøs dust ta seg 18,000 og tjene masse masse ekstra på det. Ingen ville kjøpt disse valpene. Men det blir som med bensinprisene, når alle går høyere og høyere, så fyrer man hverandre opp. The sky seems to be the limit. Jeg synes det er helt ekstremt hvor hardt prisen har gått opp på Labrador siden 2008, og jeg finner overhodet ingen grunn til å forsvare dette utover at samfunnet virker å være villig til å bruke pengene - og oppdrettere er villige til å ta den inntekten med åpne armer. Det åpner for enda flere kynikere, og enda mer drittavl.

Ikke? Fortell det til DHH da, så kanskje de slutter. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 236
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nei, det skjer ikke ofte. 6 hunder på 12 år. Om mange finner ut at de ikke vil ha hundene så gjør ikke jeg en god nok jobb å bør finne på noe annet Det er en ganske vanlig garranti på brukshunder. De

Jeg betalte 12.000 for Aiko i 2009, Imouto fikk jeg gratis i 2010. Nå koster shibaer 16.000, trur jeg. Jeg synes rasehunder burde koste 12.000 kr. Det er en stor nok sum til at folk må tenke på det, o

Jeg har virkelig sperrer på hvor mye jeg vil betale for noe jeg virkelig vil ha. Om det er for dyrt etter min mening, så dropper jeg faktisk å kjøpe det jeg virkelig vil ha. F eks synes jeg det er hår

Just now, QUEST said:

Jeg hinter overhodet ikke.. Jeg sier rett ut og står fast på, at en hel del driver oppdrett av andre grunner enn altruistiske.. Det betyr ikke at jeg mener at ALLE som driver oppdrett er drevet av mammon først og fremst. 

Da kjenner heldigvis ikke vi de samme oppdretterne :) De fleste jeg kjenner har valpekjøpere som både kjøper valper av dem igjen og anbefaler de til andre, inkludert min egen oppdretter (vi har faktisk to hunder fra den oppdretteren, fra to forskjellige linjer, og er strålende fornøyd med begge. Det er sånt man får når man går for kvalitet). 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Kangerlussuaq skrev:

Useriøse kan ikke sko seg om ikke prisen stabiliserer seg høyt. Hvis alle tar 10,000 for en hund, så kan ikke en useriøs dust ta seg 18,000 og tjene masse masse ekstra på det. Ingen ville kjøpt disse valpene.

Tja, nylig lå der et kull av min rase for salg, 17500kr skulle de ha for valpene som var av fin farge. På en internasjonal side lå der et kull med litt uvanlig farge, 21000kr skulle de ha for de spesielle valpene, resten av kullet ble solgt for 9000kr. Folk kjøper, helt klart at folk kjøper! Legger ut i dyre dommer for å få den hunden de vil ha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om valpeprisene kan forsvares? Vel, vi betaler jo det oppdrettere krever for en valp, så da kan de vel bare øke og øke prisen da? Jeg har aldri prutet på en valp. Er de for dyr lar jeg heller vær å kjøpe den. 

En jeg vet om lever av å avle frem "perfekte familiehunder" (heldigvis er de alle det :blink:) Mellom 40-50 valper i året. Han eier mange tisper som får hvert sitt kull, og bruker sin egen hannhund på alle tispene. Hannhundene blir skiftet ut etter noen år, etter ca 150 - 200 valper pr. hannhund.

Hjemmet hans er tilrettelagt for alle disse hundene, med hundegårder, hundehus osv, Så utgiftene han har på hvert kull er ikke stor. (utgifter fordeles over mange kull/valper)

Om kjøperne er fornøyd med disse "perfekte familiehundene" vet jeg ikke. Men de kjøper og han produserer. Og det er pga prisen/fortjeneste han kan holde på på denne måten. Ikke helt heldig for rasen da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg selger "billige" hunder sammenlignet med andre (13500,-). Da med tanke på hvor mye flere utgifter jeg har pr hund både av helse, mentalt og konkurranse for å føre fram hunden til avlshund. I tillegg så må jeg reise for å finne hanhund uten at det blir innavl/sykdom osv osv. Og når jeg også ser på X antall avlsmateriale og spermimport som har gått i dass så går jeg faktisk i null om jeg er heldig. Jeg tør ikke vise samboer det totale regnskapet igjennom tidene.. Senest i år gikk lommeboken 30000,- i minus på en hund som ikke ble avlshund. Og når jeg sier at jeg totalt har importer 4 hunder som var regnet som avlshunder og ikke avlet på (pga JEG har høye krav, ikke pga registreringskrav. Eller ting bare gikk til *******) så sier det seg jo selv at dette går i minus. Men selvsagt, oppdrettere går jo alltid i pluss etter ett kull og jeg kunne tjent penger ved å avle på de 4 hundene. Men er det oppdrett å avle på rubbel og bitt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine kosta 12 000 i 2009 og 2010. Nå er normalen 15-16 000 tror jeg, flere tar mer hvis valpene er øyelyst (noe jeg fikk med helt gratis i 2010, 2009 valpen var ikke øyelyst) i rasens hjemland koster de fortsatt rundt 7000-9000 kr.

Blå koster opp til 25 000 her i landet (hos "useriøse" vel og merke)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefalt valpepris for cavalier er 15.000,-. Helt innafor tenker jeg. Nylig var det en som prøvde seg på 16.000,- og da ble det ramaskrik i miljøet... Personlig tenker jeg at man gjerne må ta både 16 og 20k så lenge man for helv... helsetester grundig! Å markedsføre oppdrettet sitt med at man "følger anbefalt valpepris" når man ikke tester for noe som helst utover det latterlig lave kravet til raseklubben (selv min kunne gått i avl der liksom) synes jeg er direkte patetisk. Pris er faktisk ikke det viktigste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 hours ago, Line said:

Ikke? Fortell det til DHH da, så kanskje de slutter. 

 

9 hours ago, maysofie said:

Tja, nylig lå der et kull av min rase for salg, 17500kr skulle de ha for valpene som var av fin farge. På en internasjonal side lå der et kull med litt uvanlig farge, 21000kr skulle de ha for de spesielle valpene, resten av kullet ble solgt for 9000kr. Folk kjøper, helt klart at folk kjøper! Legger ut i dyre dommer for å få den hunden de vil ha.

Altså, jeg kan ikke huske at jeg skreiv noe annet - men sånn siden dere virker å tro det så får jeg altså spesifisere at jeg snakker om helt vanlige labradorer som er svart/hvit/brune. Ingen farger er spesielle, brun er kanskje litt mer sjelden men ikke noe som skaper prisforskjell. 

Hvis alle tar 10,000 for en svart labrador, kan ikke en kyniker ta 18,000 for den samme svarte labradoren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En oppdretter kan jo ta akkurat det han vil så lenge folk betaler, og det viser jo seg gang på gang at bare man presenterer noe som spesielt og annerledes så betaler jo folk idiotiske summer. Ok, kanskje de ikke fortsetter med svart labrador, men hey, da blander man jo bare med litt puddel og tar enda høyere pris. Folk som har som mål å tjene penger på valpene klarer det uansett. Jeg klarer ikke å forstå at det kan føre til mer seriøs avl for noen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja oppdrettere kan godt tjene brukbart på å drive oppdrett og det er de også klar over. ( sånn innerst inne, ikke at de vil innrømme det.. ;) ) For som jeg har nevnt i tidligere tråder, det er jo litt interessant at oppdretter NN som har drevet i mange år med rase X og som reiser hyppig på utstilling, plutselig får øynene opp for rase Y når  denne blir populær og salgbar.. Det er jo forunderlig at de aldri har 'fått med seg' rasens eksistens før.. Like forunderlig er det at oppdretter NN slutter med rasen omtrent samtidig som rasen faller i popularitet.. :P Det kan jo være tilfeldigheter men.. Hadde man bare sett ett eller to slike eksempler, så hadde det vel vært troende.. 

Jeg har ingenting i mot at folk tjener penger, det som er bekymringsverdig er hvorvidt det er pengene som avgjør om en potensiell hvalpekjøper er 'bra' nok eller ikke. For det må da retterlig være vanskeligere å finne 20 bra hvalpekjøpere hvert år, enn 5 ? 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som vel litt er problemet her er at de seriøse, som legger tid og arbeid i å stille ut, konkurrere, reise langt for parring osv., tjener så mye mindre enn de useriøse som kjøper en billig omplasseringshund av hvert kjønn (eller en omplassert tispe og lar en tilfeldig nabohund kose seg litt). Er du ufør i tillegg og ikke har noen tapte inntekter pga fri fra jobb (og bemerkelsesverdig mange oppdrettere ser ut til å være helt eller delvis ufør, og kanskje særlig enkelte som har MANGE kull i enkelte raser jeg har lagt merke til, dette er ikke et sleivspark mot visse sonenoppdrettere), og holder deg til en vanlig vetsjekk på valpene, så står du igjen med en fin slump hvis det blir noen valper.

Det er vanskelig, men jeg tror dessverre at å justere prisen enten opp eller ned ikke er noen løsning. Blir den for høy går folk etter billigere blandingshunder, og blir det for lavt skaffer (enda) flere seg hund som kanskje ikke burde det, og flere produksjonsmaskiner til valpefabrikker.

Holdningsarbeid og arbeid internt i raseklubber og NKK tror jeg er en viktig faktor. Og aksept for at det alltid vil finnes kjipe folk.

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er oppdrettere som tjener gode penger på oppdrett, og det er oppdrettere som kun gjør det for pengene. Men det er ikke majoriteten, jeg vil ikke en gang gå med på at det gjelder mange.

For å komme med tall framfor synsing, så gjorde jeg en opptelling for min rase i 2016. 49 kull fordelt på 34 oppdrettere. 11 oppdrettere hadde to eller flere kull. Av disse 11, så er det noen som ikke har kull hvert år, men av ulike grunner kunne ha to kull i fjor. 

Det er ikke slik at markerte oppdrettere står for den samlede valpeproduksjonen, i hvert fall ikke i min rase, de fleste kullene fødes og "forsvinner" i mengden. Aktive utstillere og suksessrike oppdrettere må ikke bety storproduksjon. 

Så, med andre ord, det er få som tjener store penger på oppdrett i min rase. Det er ikke derfor vi har en relativt høy valpepris - den ser ut til å ligge stabilt på 15-16 nå. Den var på 12 for ti år siden. 

Jeg lagde et budsjett til mitt første kull, som i de papirene gikk i null ved fem komma et-eller-annet valper (jeg fikk tre, med keisersnitt natt til lørdag). Men folk bruker jo også ulike beløp og investeringer i drektighet og valpetid. Jeg vet ikke om andre oppdrettere i min rase som betaler for MH, men jeg gjør det fordi det er viktig for meg, og viktigere enn at de er på utstilling - som jeg vet noen har kontraktsfestet son valpekjøpers forpliktelse. Så jeg "taper" økonomisk på å dekke dette, men jeg opplever det som en berikelse for mitt avlsarbeid. 

Det er alltid noen som klarer å tjene penger på hobbyen sin, om det er salg av strikkede sokker, tippe på fotballkamper eller konkurrere i rævkrok. Jeg opplever pris og prisstigning som rimelig edruelig i min rase. Vi har aldri hatt noen popularitetspeak som for eksempel st bernhardshund, det er rimelig jevn etterspørsel. Vi har hatt tilnærmet lik valpefabrikker, som hadde tosifret antall kull på tispene og helt klart tjente godt på dette. Heldigvis tilhører de gamle dager, men jeg vet hvordan det er når markedet oversvømmes av useriøst oppdrett. 

Jeg kan vel i nyere tid komme på ett kull i rasen som jeg vet sikkert ble solgt til litt høyere pris, og oppdretter forsvarte det med unik stamtavle på hannhunden som ikke fantes i landet. Jeg tenker jo at det er en grunn til at ingen andre brukte ham :-P 

Jeg kommer i hvert fall til å "tjene" mer på det valpekullet min hannhund er far til (om alle valpene sett på UL kommer ut som de skal) enn på de kullene jeg har hatt på egne tisper. Jeg har dog sagt nei eller ikke nå til mange, mange tisper for ham, jeg eier åpenbart ikke økonomisk sans :-D (Så har jeg tatt helsetester på ham kun for avlsøyemed, så en investerer jo i en avlshannhund også. Han har ikke vært stilt i Norge på et halvt år, og i den perioden har ingen nordmenn spurt om å få bruke ham, så en må også "markedsføre" det en har, selv om jeg primært stiller fordi det skal være morsomt og givende for meg. Hadde jeg kun tenkt marketing, så hadde jeg ikke droppet de siste seks rasespesialene.)

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 minutter siden, simira skrev:

Det er vanskelig, men jeg tror dessverre at å justere prisen enten opp eller ned ikke er noen løsning. Blir den for høy går folk etter billigere blandingshunder, og blir det for lavt skaffer (enda) flere seg hund som kanskje ikke burde det, og flere produksjonsmaskiner til valpefabrikker.

Det er vanskelig men det er ingen tvil om at høye hvalpepriser motiverer mange til å drive oppdrett. La oss si at NN har en populær miniatyrhundrase. Hver tispe får i snitt tre hvalper og oppdretter har fem tisper som får ett kull i året. ( slett ikke uvanlig) Hvis hvalpeprisen er 18 000,- så sitter oppdretter igjen med en brutto inntekt på 270 000,-.. Man skal jammen være kreativ med bokføringen om man skal gå i null..

Så denne ikke ubetydelige inntjeningen fører dessverre til at det fødes for mange hvalper. Hvilket det er hundene som får lide for. Interessant at skattemyndighetene ikke viser større interesse for dette.. De er da ellers svært oppmerksomme på om folk tjener noen 'uregistrerte' kroner..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, QUEST said:

Det er vanskelig men det er ingen tvil om at høye hvalpepriser motiverer mange til å drive oppdrett. La oss si at NN har en populær miniatyrhundrase. Hver tispe får i snitt tre hvalper og oppdretter har fem tisper som får ett kull i året. ( slett ikke uvanlig) Hvis hvalpeprisen er 18 000,- så sitter oppdretter igjen med en brutto inntekt på 270 000,-.. Man skal jammen være kreativ med bokføringen om man skal gå i null..

Så denne ikke ubetydelige inntjeningen fører dessverre til at det fødes for mange hvalper. Hvilket det er hundene som får lide for. Interessant at skattemyndighetene ikke viser større interesse for dette.. De er da ellers svært oppmerksomme på om folk tjener noen 'uregistrerte' kroner..

Jeg tror ikke så mange skal holde på slik veldig lenge før det blir et mettet marked. For ikke å snakke om at hvis de holder på med dette uten å bruke penger på helsetesting og ordentlig arbeid så vil det etterhvert gå galt. For ikke å snakke om at småhunder koster penger de også.

Det er ikke tvil om at noen driver slik, men jeg tror det er unntaket heller enn regelen. Oftere er det nok enkelte som har et kull i året eller så og kjenner noen titusener på det. Og slik tror jeg det er med alt man kan tjene penger på i gråsonen. Ulempen her er at det dessverre går utover levende dyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

48 minutes ago, simira said:

Er du ufør i tillegg og ikke har noen tapte inntekter pga fri fra jobb (og bemerkelsesverdig mange oppdrettere ser ut til å være helt eller delvis ufør, og kanskje særlig enkelte som har MANGE kull i enkelte raser jeg har lagt merke til, dette er ikke et sleivspark mot visse sonenoppdrettere),

Det er ikke bemerkelsesverdig, det er logisk. Vi uføre har ikke jobb som opptar tiden vår. Jeg planlegger 2-3 kull til neste år, det ene er egentlig @Belgerpia sitt, men hun har jobb, så hennes valper er her til hun kan ta ferie. Jeg hadde ikke kunne gjort det sånn om jeg hadde hatt en jobb. Jeg kan gjøre det sånn fordi jeg er hjemme hele dagen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

41 minutes ago, QUEST said:

Det er vanskelig men det er ingen tvil om at høye hvalpepriser motiverer mange til å drive oppdrett. La oss si at NN har en populær miniatyrhundrase. Hver tispe får i snitt tre hvalper og oppdretter har fem tisper som får ett kull i året. ( slett ikke uvanlig) Hvis hvalpeprisen er 18 000,- så sitter oppdretter igjen med en brutto inntekt på 270 000,-.. Man skal jammen være kreativ med bokføringen om man skal gå i null..

Så denne ikke ubetydelige inntjeningen fører dessverre til at det fødes for mange hvalper. Hvilket det er hundene som får lide for. Interessant at skattemyndighetene ikke viser større interesse for dette.. De er da ellers svært oppmerksomme på om folk tjener noen 'uregistrerte' kroner..

Da kan jeg bare konstatere at du kjenner helt andre oppdrettere enn meg, for jeg kjenner ingen som har så mange kull med ett unntak - og jeg vil faktisk si at jeg kjenner eller vet av ganske mange oppdrettere. (Dette unntaket er heller ikke noe jeg på noen måte vil kalle et seriøst oppdrett, da disse faktisk lever av det.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde valpeprisen vært ennå høyere enn den er i dag, hadde jeg faktisk revurdert kjøpet. Uansett hvor seriøs jeg er eller hvor viktig er det er med hund, så kommer det alltid til et punkt hvor man må ta realistiske avgjørelser ift økonomi. Hilsen aleneforsørger i deltidsjobb. 

Betalte 15 k for forrige hund, det er 3 K mer enn i 2009. En helt grei økning og en helt legitim pris. Når det drar seg mot 20 K og mer syns jeg det begynner bli drøyt. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, 2ne said:

Det er ikke bemerkelsesverdig, det er logisk. Vi uføre har ikke jobb som opptar tiden vår. Jeg planlegger 2-3 kull til neste år, det ene er egentlig @Belgerpia sitt, men hun har jobb, så hennes valper er her til hun kan ta ferie. Jeg hadde ikke kunne gjort det sånn om jeg hadde hatt en jobb. Jeg kan gjøre det sånn fordi jeg er hjemme hele dagen. 

Det jeg mente var at jeg ikke regnet f.eks. deg for en av de som masseproduserer valper for pengene. Det er jo forståelig at valpefabrikk (registrert eller uregistrert...) er en grei ekstrainntekt for mange uføre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Line skrev:

Da kan jeg bare konstatere at du kjenner helt andre oppdrettere enn meg, for jeg kjenner ingen som har så mange kull med ett unntak - og jeg vil faktisk si at jeg kejjer eller vet av ganske mange oppdrettere. (Dette unntaket er heller ikke noe jeg på noen måte vil kalle et seriøst oppdrett, da disse faktisk lever av det.)

Når jeg gikk gjennom 2016, så er det ingen oppdretter som har fem kull hos oss heller. En eneste har fire, to har tre, åtte har to, og 23 har ett kull hver.

Ikke at det er en fasit, men det er neppe sterkt avvikende fra normalen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, simira said:

Det jeg mente var at jeg ikke regnet f.eks. deg for en av de som masseproduserer valper for pengene. Det er jo forståelig at valpefabrikk (registrert eller uregistrert...) er en grei ekstrainntekt for mange uføre.

Jeg skjønte hva du mente, og jeg ble ikke fornærmet eller gikk i forsvar, jeg bare forklarer hvorfor jeg ikke syns det er bemerkelsesverdig at mange helt eller delvis uføre har mulighet til å ha flere kull i året. 

Det er ikke bare det at det er en grei ekstrainntekt for mange uføre, men sånn for min del (som rett nok ikke har vært ufør lenger enn et halvt år) som har vært hjemmeværende i et tiår, så har hundeaktiviteter blitt det jeg har av sosialt liv og som fyller litt tid utover det å sitte og synes synd på meg selv. Jeg tipper jeg ikke er unik i så måte. Når du ikke har noen jobb, med det det fører med seg av tidskonsum, sosiale forbindelser og følelsen av å utføre noe med litt mening i, og da blir fort hund en litt oppslukende hobby. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, 2ne said:

Jeg skjønte hva du mente, og jeg ble ikke fornærmet eller gikk i forsvar, jeg bare forklarer hvorfor jeg ikke syns det er bemerkelsesverdig at mange helt eller delvis uføre har mulighet til å ha flere kull i året. 

Det er ikke bare det at det er en grei ekstrainntekt for mange uføre, men sånn for min del (som rett nok ikke har vært ufør lenger enn et halvt år) som har vært hjemmeværende i et tiår, så har hundeaktiviteter blitt det jeg har av sosialt liv og som fyller litt tid utover det å sitte og synes synd på meg selv. Jeg tipper jeg ikke er unik i så måte. Når du ikke har noen jobb, med det det fører med seg av tidskonsum, sosiale forbindelser og følelsen av å utføre noe med litt mening i, og da blir fort hund en litt oppslukende hobby. 

Klart, men der varierer det nok veldig. Jeg er "bare" 80% ufør, men tror ikke jeg hadde hatt kapasitet til å ha noe valpekull. Jeg greier knapt nok å ta vare på de to hundene jeg har... sånn sett blir jeg imponert (og misunnelig, ja) over hva en del uføre greier når det gjelder hundeaktivitet, men det er jo avhengig av hvilke begrensninger man har, og en helt en annen diskusjon.

Nå har jeg heldigvis en mann med ok inntekt og har ikke veldig stort behov for å tjene ekstra på kull, men om det noen gang blir dårlig stelt så skaffer jeg meg nok heller enn hanhund eller tre og leier ut. Mye mindre jobb! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror vel at de som i utgangspunktet er ansvarlige og oppegående folk også er ansvarlige og oppegående oppdrettere, og er i stand til å sette bort/få hjelp til det valpene trenger om man selv føler at man ikke strekker til, uansett årsak. Og så har vi sånne som oppdretteren til min hund, som ser på det som en inntektskilde. Hun er ufør og får valpekull for å spe på trygda, det har hun sagt selv. Kullet jeg hentet valp fra var preget av at hun nok var i en dårlig periode helsemessig men ikke så at det gikk utover hundene, de var knapt utenfor plastbingen i stua hennes i de 8 ukene de var hos henne. Når man ikke gjør noe mer med valpene enn å bytte tissepads og gi dem mat og vann når de blir gamle nok + den obligatoriske turen til vet, koster det heller ikke så mye å ha valper. Når man da tar 15000 pr valp og lar være å betale skatt på inntekten, får man motivasjon til å gjøre det samme flere ganger.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, simira skrev:

Jeg tror ikke så mange skal holde på slik veldig lenge før det blir et mettet marked. For ikke å snakke om at hvis de holder på med dette uten å bruke penger på helsetesting og ordentlig arbeid så vil det etterhvert gå galt. For ikke å snakke om at småhunder koster penger de også.

Tja.. Det ser da vitterlig ut til at det selges endel chi enda, selv om det vel ikke er like stort marked nå, som i den verste Paris Hilton perioden.. Men blandinger med chi har blitt fryktelig populært da.. Småhunder koster penger de også men beholder du to-tre tispehvalper fra eget oppdrett, så har du avlstisper..

35 minutter siden, SFX skrev:
43 minutter siden, Line skrev:

 

Når jeg gikk gjennom 2016, så er det ingen oppdretter som har fem kull hos oss heller. En eneste har fire, to har tre, åtte har to, og 23 har ett kull hver.

Nå har jeg aldri hatt B S men jeg ser for meg at det er bittelitt mer krevende på flere måter med BS kull enn f.eks på chi? Det skal vel litt mer til for å ha fem kull på BS med mindre man har de i kennel( finere ord for fjøsdrift) enn fem kull på chi. Menne for de som er 'bekymret' for at det skal fremstå som man  har for mange kull..registrer en eller to på barn/ektefelle og vipps så er det ikke ' ditt' oppdret..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

29 minutes ago, simira said:

Klart, men der varierer det nok veldig. Jeg er "bare" 80% ufør, men tror ikke jeg hadde hatt kapasitet til å ha noe valpekull. Jeg greier knapt nok å ta vare på de to hundene jeg har... sånn sett blir jeg imponert (og misunnelig, ja) over hva en del uføre greier når det gjelder hundeaktivitet, men det er jo avhengig av hvilke begrensninger man har, og en helt en annen diskusjon.

Jeg hadde ikke hatt den kapasiteten jeg heller om jeg var alene om det, men her er hele familien engasjert, og da kan det være en mulighet å ha tre kull på en gang :) 

29 minutes ago, simira said:

Nå har jeg heldigvis en mann med ok inntekt og har ikke veldig stort behov for å tjene ekstra på kull, men om det noen gang blir dårlig stelt så skaffer jeg meg nok heller enn hanhund eller tre og leier ut. Mye mindre jobb! ;)

Det er ikke behovet for å tjene ekstra med penger som er min motivasjon. Hadde det vært det, ville jeg som nevnt produsert doodler og poos, uten helsesjekker av foreldredyr, mentalbeskrivelser, registreringsutgifter og vaksine/pass, ville overskuddet vært langt større. Da hadde det heller ikke vært noen garantier, for alle veit jo at blandingshunder er så ****** mye sunnere enn hva vi pengegriske oppdrettere produserer :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, 2ne skrev:

Det er ikke behovet for å tjene ekstra med penger som er min motivasjon. Hadde det vært det, ville jeg som nevnt produsert doodler og poos, uten helsesjekker av foreldredyr, mentalbeskrivelser, registreringsutgifter og vaksine/pass, ville overskuddet vært langt større. Da hadde det heller ikke vært noen garantier, for alle veit jo at blandingshunder er så ****** mye sunnere enn hva vi pengegriske oppdrettere produserer :) 

Får jeg forslå chipoo? :sleep: Små og lettsolgte hunder. Ser helt ut som dvergpuddel ( de jeg har sett) og her slipper du jo unna med masse unødvendige helsetestinger osv.. Så søte atte og friskere enn begge opphavrasene.. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...