Gå til innhold
Hundesonen.no

Kennel Wen-Ta-Ke-Ri planlegger australian kelpie valper vinteren 2017/18


Wentakeri
 Share

Recommended Posts

Australian kelpie valper planlegges mellom BH RL1 RL2 Evallens Red & Tan Orkanza Irja (SE58420/2013) og Evallens Chocolate Boycott (FI43780/09 - SE39622/2009). Forventet løpetid er november 2017. Innavlsprosent 0,0 %.

Helse: Begge har HD: A/A, AA: 0/0 og øyelyst UA 2016.

Begge har gjennomført MH.

Eier beskriver Boycott som en sosial, trygg og avbalansert hund. Han er skuddfast og reagerer ikke på fyrverkeri. Han har 2 lovende kull på kennel Bestseller i Finland. I følge oppdretter har disse arvet farens avbalanserte vesen. Han er stilt med følgende resultat: 2xCert, 1x CACIB og 1xBIM

Irja er en sosial, trivelig og heftig hund, som alltid er klar for å jobbe - uansett hva jeg presenterer henne for. Hun har gjennomført anleggstest for gjeting med følgende resultat: 5-5-5-3 (interesse – naturlig evne - mental utholdenhet – samarbeid/styrbarhet). Hun har godkjent NKK`s kåringsprøve og ferdselsprøve, konkurrerer i rallylydighet kl 3, NBF-spor kl D og trenes i gjeting. På utstilling har hun 2xCert, 2xBIR og 1x4. BIG som beste resultat.

Ta gjerne kontakt for mer info.

Liggende på Steinkjer.jpg

Boycot, portrett.jpg

Stamtavle for A-(ustralia)-kullet.PNG

Driving Mårtensby 2015, redigert2.jpg

Gjeting Mårtensby sept 2016.jpg

Bruksmetallen.jpg

Feltsøk påsken 2017.jpg

Spor 01.10.2016 - 1.jpg

sparktur.jpg

Sofakos.jpg

Boycot - 1.jpg

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Irja ble parret med AU CH Tomolga Poetry In Motion "Banjo" 15. og 15. oktober. I dag ble hun bekreftet drektig ved ultralyd. Det ble bytte av hannhund, da Boycott dessverre ble syk.

Banjo ble importert fra Australia i 2011. Han trenes i gjeting og er Australsk utstillingschampion. Han har kull både i Sverige og Finland.

Vi forventer aktive hunder med mye motor og høg motivasjon for å jobbe, samtidig som de har en god avknapp. Valpene selges derfor kun til eiere som vil trene aktivt, og gjerne konkurrere. Valpene vil passe til forskjellige hundesporter som gjeting, bruks, lydighet, agility etc

Ta gjerne kontakt for mer info.

 

Banjo-huvud.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Wentakeri skrev:

Han og Irja er ikke i slekt, i allefall ikke så langt bak som jeg har funnet i stamtavlen, og han gir veldig bra valper.

Hæ? Hvor langt bak har du gått? Det tok meg 2 sekunder for å finne ut at Irja har Ringbarka Wildn Windy OG Nellarou Home Run bak seg, som igjen er -begge- etter Kelpland Strike Me Lucky som også ligger på faren til dette kullet.  Hun har også Ringbarka Qlink som er etter Shearersmate Cherry H.i.t  (Som igjen har Wingdari og Butterbone som ligger på Kelpland linjene som far har!) som OGSÅ er mor til Ringbarka Wildn Windy... På farsiden der har hun Wyambene Rustic Beau som ligger back fade to black som denne hannhunden er sterkt innavlet på.

Altså, jeg skal ærlig innrømme at jeg elsker å lese stamtavler, og at det er en hobby- jeg skjønner at andre ikke synes dette er like spennende, men jeg synes det er veldig rart at som oppdretter til et kull man venter så har man ikke utforsket linjene mer. Dette tok meg 2 min på en ukjent rase... 

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Perfect Image jeg tror nok ikke dette er så uvanlig. Selv om jeg, som også er stamtavlenerd, hadde granska både hit og dit (ikke bare rett bakover) for alle mulige ting. Noe jeg sikker på du også gjør. Jeg har likevel møtt såpass mange som knapt nok vet hvem besteforeldra til hunden er, og noen så vidt hvem farens ganske kjente bror er osv, at illusjonen om at alle oppdrettere leser stamtavler har forsvunnet for lengst. 

Et eksempel fra en jeg snakket en del med (kullet er født for flere år siden) bruke en import hann på en import tispe = ikke så nært beslektet var jo tenkt. I dogweb ble det jo heller ikke sååå galt, for der står det jo bare 4 generasjoner. Når jeg analyserte stamtavlene i eget program og tok med 8 generasjoner (som jeg alltid gjør) så ble innavlsgraden på over 26%. Det er ganske mye! 
Det sagt så ble valpene helt alrighte de, og det er bare én av dem som har gått videre i avl i Norden (og en i importenes hjemland). Selv hadde jeg aldri avla så tett. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...