Jump to content
Hundesonen.no

Poters adventskalender - 16. desember


Recommended Posts

16. desember

Øvelse: Rulle seg inn i pledd

Det er jo kaldt nå og hunden har jobbet som en helt, så nå fortjener den å pakke seg inn i et godt og varmt pledd og slappe av!

Hunden må kunne rull rundt og apport/holde fast gjenstand.

Som med rull rundt, må hunden være godt varmet opp og underlaget må være sklisikkert og gjerne mykt.

Repeter apport. La hunden gripe og holde enden av pleddet, klikk og belønn for det.

Legg pleddet på gulvet. Legg hunden på pleddet (enten frivillig ligg eller at du lokker den ned). Repeter rull rundt noen ganger. Gi hunden enden/hjørnet av pleddet. Kommander rull rundt eller om den er klikkerklok: vent til den ruller rundt selv. Kan den kjeder går dette veldig fint!

Når hunden har lagt seg på pleddet, vent og la den apportere hjørnet selv og deretter på eget initiativ rulle seg inn i pleddet. Du må antakelig hjelpe den litt i starten ved å gi den hjørnet lengre og lengre ned mot gulvet og til slutt fjerne hjelpen helt.

Vanskelighetsgrad:

 • Frishape alt
 • Ingen kommandoer

God natt og sov godt! 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Dabber dere litt av? Fra og med lørdag av blir det litt annerledes triks, tenker jeg :)

Eine kan ikke gjøre denne heller pga skaden, men jeg tror han hadde likt å lære seg å rulle seg selv inn i pledd, kosegrisen :ahappy: En av våre forrige hunder kunne det og han var så nusselig når han gjorde det, var ofte bare en logrende hale som stakk ut bak og en liten, sort snute som stakk ut foran :wub:

Link to post
Share on other sites

Jeg tenker også det er litt for avansert for schæferen tross god bakbeinskontroll så er hun litt "guttete" og sliter med å gjøre to ting samtidig :drool: og spesielt når det handler om å holde noe samtidig som man gjør noe annet :P

Men jeg har ikke gitt opp helt, så vi har tatt en par rulle rundt i kveld. Føler den må bli bedre først :)

Edited by Avani
Rettet skrivefeil
Link to post
Share on other sites
Guest *Kat84*
1 time siden, Artemis skrev:

Vi jobber med saken. ☺️ Måtte jo lære å rulle rundt først!

 Her er en start i alle fall. :)

Så flink :D  

Video var helt umulig for vår del. Han ble bare liggende å sprelle med labbene i været, og det var vanskelig å holde mobilen i ro :lol: 

Men her kommer i hvert fall litt bilder av forsøkene våre. 
Han holder fortsatt ikke i ting selv, for bitelyst har han ikke over hodet. *Klapp på skulder til meg for meget god trening på det* 

Jeg la teppet litt over ham for å tilvenne det. Men det var grusomt i følge ham :lol: 

20161216_232548.jpg20161216_232559.jpg

Og videre prøver han å reise seg opp, riste det av, og rive det av. Da var det littegrann bitevilje der :aww: 

20161216_232605.jpg20161216_232615.jpg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Så må jeg skyte inn at som nybakt mor, kan det være overveldende på mange måter. Så det kan være at ting kan gå seg til. Første gang vi fikk barn valgte vi å redusere antall hunder, og da vi fikk barn igjen var det en periode hvor jeg seriøst vurdere omplassering (hadde til og med annonse på finn), og jeg er glad for at jeg tok tida til hjelp og ikke omplasserte. Vanskelig situasjon. Ønsker deg lykke til!
  • Uff, her er det vanskelig å gi gode råd. Det er en vanskelig situasjon når hunden har hatt slike opplevelser og blitt aggressiv i etterkant. Jeg har selv hatt det, og det er mye jobb. Det vil også være vanskelig å få omplassert en slik hund. Er det et argument mot henne at hunden da kanskje må avlives? En annen ting er jo at dere har tatt på dere denne hunden og levd med den i fire år. Selv om dere har opplevd vanskelige situasjoner så har dere tatt på dere et ansvar for et dyreliv. Jeg vet ikke hvor sterkt/viktig dette er for deg, om du kan bruke argumentet at om du finner ut om noen år at du ikke vil være far, så blir det slik? (en vesensforskjell altså, og ikke et argument jeg ville brukt selv) Er det et alternativ å finne et avlastningshjem? Kanskje ikke noe enklere enn omplassering, men om dere kan finne noen som kan ha hunden i perioder, så kan dere også kjenne litt på hvordan livet uten hund/den hunden er? Er hun redd hunden skal skade barnet? Det er lite sannsynlig, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre for barn enn å vokse opp sammen med en hund. Ingen gode råd dessverre, bare masse sympati herfra.
  • Hei. For 2 måneder siden ble jeg far for første gang. Jeg har vert så lykkelig, men i dag ble jeg skikkelig satt ut. Min samboer / kone i 10 år sa at hun ikke ville ha hund lenger. Hunden vår er 4 år gammel og det var en avgjørelse vi tok sammen å få hund, men jeg var mer gira en henne da jeg har vokst opp med hund mens hun ikke har hatt noe særlig forhold til dyr. Hun sier at hun mer og mer det siste året har følt et ubehag ved å ha hund heller en glede og trives ikke med det lenger. Jeg tror også hun er ganske lei av å være ekstra påpasselig hele tiden da vi har en ganske kraftig liten plugg. Vi har en engelsk Staff som inntil for 2 år siden var snill mot alt og alle, selv aggressive hunder. Men etter to episoder med løse hunder hvor han ble angrepet er han blitt skeptisk til noen hunder, særlig hvis de viser litt tegn til agresjon, spesielt hann hunder. Skal sies at jeg har trent på deeskalering så jeg klarer stort sett å plukke opp og avvepne situasjoner som kunne ført til knurring og bjeffing selv når den andre hunden bjeffer i vei. Men nylig så var det en episode hvor kona ammet den 2 måneder gamle sønnen vår og hadde bundet hunden vår til et tre (kort bånd), men så kom en løs hund og det ble et basketak. Det var over ganske raskt, men hun ble ganske satt ut. Jeg er nå ganske fortvilet for uansett hvor mye jeg sier at jeg skal redusere lasten på henne å ha hund (stell, turer, rengjøring hjemme) så har hun sagt at hun bare ikke vil ha hund i hjemmet lenger.    Det gjør meg ganske fortvilet da jeg er villig til å snu livet mitt opp ned for å beholde hunden som jeg ser på som et familiemedlem, noe hun desverre ikke gjør lenger.    Kunne trengt noen gode råd...
  • Er det ellers ro rundt valpekassa?  Så lenge hun gjør det hun skal så tror jeg at jeg kanskje ville sørget for ro rundt kassa, minst mulig påvirkning fra dere som kan stresse eller påvirke på noe sett. Og se om det går seg til? Er det riktig temperatur der osv?  Jeg er ikke så godt på avel, bare "tenker høyt" 😊
  • Fra 2016-2018 ble om lag halvparten av alle registrerte corgis i Finland røntget, og kun ca 10% av cardigan og ca 20% av pembroke var fri, resten har HD. Jeg kjenner jeg er skeptisk til påstanden om at de ikke plages av sin diagnose og at dvergveksten gjør det vanskelig å lese bildene, all den tid man hører om hunder av rasen som har blitt avlivet pga. nettopp HD. Jeg ville nok sett til Sverige eller Finland om jeg var deg, og jeg ville nok ikke kjøpt dersom jeg ikke fant et kull med godt kartlagte linjer som har en relativt pen HD-statistikk.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...