Gå til innhold
Hundesonen.no

Hannhunder som sloss


Lucifer
 Share

Recommended Posts

Har noen tips eller erfaringer om dette?

mine to hannhunder har vært gode venner helt til nå. den ene er 5 år og den andre er litt over 1 år (akkurat kommet i den verste fasen) hatt han siden han var valp. de har begynt å fly på hverandre daglig og biter hverandre til blods. Er veldig usikker på hva det kommer av. Kan skje både inne, i hagen og på tur. Starter med at de setter øynene i hverandre og stivner helt. Aner ikke hva jeg skal gjøre lenger. Skiller dem så klart hver gang. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først og fremst må de ikke så muligheten. Å skille dem når de har røket sammen er for sent. De må aldri være sammen uten nøye tilsyn, og adskillelse ved det minste tegn til konflikt.Bånd på tur. Også unngå alle konfliktsituasjoner der de kan sloss om ressurser som mat, kos, oppmerksomhet, godbiter, leker osv.

Det kan være, men slett ikke sikkert, at det går over når nr 2 har blitt voksen.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke alltid at to (hann)hunder går sammen, men det merker man jo ikke til før de er voksne. Som nettopp den yngste er blitt nå, oppdaget at han også er "mann", med en stemme. Jeg er enig med Simira, unngå absolutt alle konfliktsituasjoner. Også jeg ville jeg kanskje ha satt munnkurv på begge når de er sammen, OM de skulle fly på hverandre har de da ikke sjansen til å verken henge seg fast- eller skade hverandre. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, Lucifer skrev:

Takk for gode svar :) sant som du sier kristiin, er jo ikke alle som går sammen rett og slett. Så jeg får bare gjøre alt jeg kan for å unngå alle mulige situasjoner som kan skape konflikt og krysse det jeg har for at de finner ut av det og blir venner igjen. 

Det er ikke meningen å være negativ, men jeg ville ikke hatt sånn veldig store forhåpninger om at de blir venner igjen. Kan hende de kan lære å omgås hverandre uten å lage bråk, men om de ryker i sammen så ofte som jeg får inntrykk av så er nok slaget litt tapt. Jeg ville også hatt munnkurv på dem så de ikke får skadet hverandre om de ryker sammen og også sterk vurdert å omplassere den ene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde to tisper som ikke tålte trynet på hverandre etter de hadde en fight i fjor en gang, og som gikk inn for å drepe hverandre om muligheten bød seg. Det tok 4 mnd etter den fighten å få de til å gå sammen igjen uten å bare fly rett i synet på hverandre uten grunn. Ute på tur hadde jeg på munnkurv, en hund i hver hånd, de fikk gå på hver sin side og oppføre seg. Hvert minste lille tegn på bråk ble slått ned på å stoppet av meg med en gang, og ettersom de hadde munnkurv så ble det jo aldri noe fight før jeg fikk stoppet det. 

De turene tror jeg var avgjørende for at de i det hele tatt fungerte litt sammen, hadde jeg skilt de og bare gått med en og en så hadde nok problemet bare vedvart/blitt verre. Med tid å stunder ble det gradvis bedre og ettersom det ble bedre fikk de og mer og mer frihet tilbake, gå i langt bånd, gå i sele og til sist av med munnkurv. De ble såpass av de fint kunne leke sammen og var seg selv igjen etter 6-8 mnd ca(men jeg hadde aldri kommet til å la de være hjemme alene løse i samme rom feks). Dessverre så hadde de en ny fight senere fordi de fikk leke med halsbånd på seg og den ene hunden hektet fast kjeven i halsbåndet til den andre og det smalt når vi kom bort å skulle løsne dem. Det ble ikke like dårlig stemning etter denne fighten, men ikke helt toppers heller, i tillegg måtte de være adskilt i nesten en uke mens jeg var på sykehuset og det hjalp ikke på forholdet dem imellom. De gikk fortsatt greit over ens, jeg var ikke redd for at de skulle sloss bare fordi, men det var en setting som trigget og det var når den ene fyrte seg opp litt på joggere/syklister e.l. så gikk den andre på den som trigget, i en allerede opphetet situasjon så kunne nok dette blitt slåssing. Ettersom vi nettopp har fått barn så ble valget her å avlive(ingen av dem egnet seg til omplassering), da jeg ikke kan gå med to slike hunder og barnevogn, det går liksom bare ikke. Det er mulig det kunne gått seg til igjen, men med nevnte barn så har jeg ikke den kapasiteten akkurat nå, samt at disse hundene hadde andre issues også.

Poenget, det er godt mulig at det kan gå bra, om du greier å unngå slåssing nå fram til den unge er helt voksen og ferdig med pubertet og tull (altså det neste året eller par årene). Så er det godt mulig det roer seg og går bedre av seg selv, men det kommer antagelig til å kreve en god del jobb og du har selvsagt ikke noen garanti. Men det er også viktig at du ikke holder hundene hver for seg, de trenger å gå tur sammen osv så de opprettholder båndet seg i mellom og flokkfølelsen. 

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har to hanner som ikke alltid går over ens, i hverdagen går det fint, de er ikke løse sammen alene annet enn helt korte perioder, men kan ha dem sammen i stua og på tur. Avogtil smeller det fremdeles, og da gjerne uten at jeg skjønner hvorfor det smalt akkurat da, men stort sett løser de det greit med å banne til hverandre, og gir seg av seg selv eller når jeg bryter inn. Men dette har gått seg til over tid. De begynte å slåss da yngste ble rundt året, og hadde perioder der jeg var helt sikker på at de skulle drepe hverandre og de var skilt inne mer eller mindre konstant. Ute har det sjelden vært problem hos oss, så de har alltid fått turer sammen og kunne være løse sammen ute. 

Det aller viktigste i en sånn situasjon er å forebygge slåssingen. Hver eneste slåsskamp gjør situasjonen verre. Hos oss så har også atskillelse gjort det verre, som malamuten er inne på. Det beste for oss når de slåss er å skille dem kjapt, og så tvinge dem sammen igjen - under streng kontroll - med en gang. Jo lengre de er separert på ordentlig, jo mer spenning bygger det seg opp og spesielt den ene blir veldig usikker og spent når de kommer sammen igjen. 

Det der er en jobb jeg ikke vet om jeg ville tatt igjen, jeg var innstillt på det siden jeg fikk to hanner med kort mellomrom i alder, og det har aldri vært aktuelt å omplassere så lenge vi får hverdagen til å fungere så godt som den gjør, jeg angrer ikke og vi har definitivt normalt greit samspill mellom gutta. Men jeg er ikke sikker på om jeg orker en gang til, så får jeg flokk som ikke fungerer senere så kan det nok hende det ender med omplassering. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Daldorf skrev:

Lurer på en ting; Kan løsningen være å kastrere den yngste? (ett-åringen)

Eller løser det ingen problemer vedr. slåssing?

Tror det er veldig individuelt. Vi hadde en elghund som ble kjemisk kastrert (pga. kronisk stress med løpetisper), han gikk fra å være verdens triveligste og mest mentalt solide hund til å bli en utagerende og aggressiv drittsekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så herlig at ferien din har begynt, og at du og hunden din skal nyte den sammen! Det høres ut som dere kommer til å få masse kvalitetstid sammen, noe som er så viktig. Når det gjelder naboene og hundevennen din, det er jo flott at de har så mye tillit til deg, men jeg skjønner godt at du ikke vil overta flere hunder! Det er jo en stor forpliktelse, og det er viktig å kjenne sine egne grenser. Håper dere får en fantastisk ferie sammen, du og hunden din! ❤️
    • Odin var også dement mot slutten, og det var tøft. Han hadde ikke samme uroen, han var bare forvirret, og ville være inntil oss hele tiden (nok en kombinasjon av døvhet/blindhet også). Vi fikk Eldepryl hos Renate Nydal, det hjalp litt en stund på uroen, men ikke store forandringer. Kan være verdt forsøket.
    • Du kan ta pulsen ved å kjenne på blodåren som går ned på innsiden av låret.
    • Frøkna her begynner å bli dement, og det er utrolig vanskelig å forholde seg til. Så snart det er "dødtid" hjemme begynner hun enten å vandre frem og tilbake, eller å gå i ring. Hvis jeg avbryter henne og tar henne med ut på tur eller trening "våkner" hun og er seg selv igjen, men hun må altså ha mental input hele tiden for å ikke gå inn i disse tvangshandlingene. Jeg antar at det i stor grad skyldes kjedsomhet og uro, men ettersom hun har en ødelagt skulder er det ikke mulig å gå lange turer med henne heller. Lite fysisk aktivitet bidrar helt sikkert til problemet. Hun går på Karsivan, men synes ikke det hjelper så veldig. Det er ikke noe særlig til livskvalitet sånn som hun har det nå, men jeg kan jo ikke underholde henne konstant. Er det noen som har hatt dement hund som har noen tips til hva jeg kan gjøre for henne? Andre typer medisiner som hjelper?
    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...