Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemme alene i bur?


WillyWonka
 Share

Recommended Posts

Valpen på 4,5 mnd er hjemme alene sammen med kattene når vi er på jobb. Det har alltid gått fint. Vi fjerner ting fra bord/benk, har en snor på badedøren slik at kun kattene kommer seg inn dit til kassen si.

I går når vi kom hjem har de åpnet døren til gjesterommet som er under oppussing. Fant kniven til sambo i gangen, ødelagte blomster, knust blomstervase i stuen slik at det lå glass all over...

Hun har ett stort bur på 106 x 75 eller noe sånt.

Hva tenker dere om å ha henne der når vi er på jobb?

Da blir hun på en måte alene siden hun ikke kan leke med katten, men hun kan ikke skade seg på kniver, glass osv. Det gikk fint i går, men hun kunne ha skadet seg...

Sent fra min E5603 via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi har tekt litt på gangen, men gangen er på en måte midtpunktet i huset slik at der går det dører inn til alle rom. Gjesterommet var lukket, men både hun og den ene katten åpner dører. Til kjøkkenet er det ikke dør. Badet har vi sikret med et tau slik at kattene kommer seg inn der (doen deres står der). Stuedøren må jo være åpen for kattene sin del. hunden kan bli voldsom og da må katten ha muligheten til å komme seg opp i høyden. Vi har katteluke i den døren, men den er det visst bare hunden som bruker -,-
Vi har forsøkt med barnegrind, men hunden vår kan hoppe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ikke valpen og kattene være i gangen, alle dører være lukket/låst bortsett fra den med snor til badet og kjøkkenet som ikke har dør? Så kan mat til kattene også stå på badet også kan kattene gå inn dit hvis valpen blir voldsom. Kniver etc er vel ikke noe problem hvis det ligger gjemt i skuffen. Trenger de da å ha tilgang til stuen? Hvis det er en standard-katteluke så kan du kanskje låse den? Får valpen en skikkelig tur og mat i forkant av at den er alene hjemme? -Og har den tilgang på tygg og leker som kan avlede den fra ugang? 

Enig med de ovenfor. Bur er siste alternativ :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 10/12/2016 at 9:03 AM, Siri skrev:

Steng inn kattene da... eller ha dem i bur :aww: 

Neida, jeg blir alltid bare så overrasket over at det alltid er hunder som må stenges i bur, og aldri katter som kan stenges inne for å eliminere et problem. 

Expand  

Nå er det riktignok noen år siden jeg hadde katteoppdrett, men da var det i alle fall ikke tillatt (ifølge NRR) å ha katter i bur. Mener å huske at minimum oppholdssted skulle være noe sånt som 6 kvadrat gulvflate, minst 1.80m høyt samt at det skulle være flere nivåer.
 
Jeg er dessverre ikke det minste overrasket over at mange ser ut til å vurdere hund i bur som en lettvint løsning når problemer oppstår, men jeg synes jo det er uendelig trist at burbruk i hjemmet er blitt såpass normalisert. Det sier litt om at holdninger til dyrevelferd er en smule ute å kjøre, synes jeg. Kanskje på tide å sende noen blikk over til Sverige, der er det jo ikke lov til å ha hunder i bur i det hele tatt og de klarer åpenbart å løse problemer på andre måter.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde min uhyre kreative labradorvalp i bur når den var alene hjemme fra 4,5 måneder til rundt 10-11 måneder. Har absolutt null dårlig samvittighet for det, da dette sparte både meg og valpen for utallige veterinærbesøk, operasjoner for å få ut tresplinter, spiker og you name it i fra tarmene - og gjorde hunden min habituert til at "når man er alene, så ligger man i ro".
Jeg gjorde det altså fordi valpen kunne finne på å gnage på vegger, lister og alt annet mens den var alene. Hvis det er slik at valpen kun er i fare for seg selv pga kattene, ville jeg vurdert å finne en måte å skille de på. Hvis det gir "problem solved" så er det jo den enkleste og beste måten.

 

Forøvrig vil jeg bare si at mitt møte med Sverige er at denne "loven" er mer som en retningslinje, og hva folk gjør hjemme kan ingen vite. Det er svært mange grusomme dyretragedier her i Sverige, ifht Norge, hvor hunder og katter hoardes i bur ala Amerika. Så loven har ikke hindret noen andre enn de som er "religiøse" burmotstandere i å fortsette ufortredent i sin lei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 10/12/2016 at 11:23 AM, Kangerlussuaq skrev:

Forøvrig vil jeg bare si at mitt møte med Sverige er at denne "loven" er mer som en retningslinje, og hva folk gjør hjemme kan ingen vite. Det er svært mange grusomme dyretragedier her i Sverige, ifht Norge, hvor hunder og katter hoardes i bur ala Amerika. Så loven har ikke hindret noen andre enn de som er "religiøse" burmotstandere i å fortsette ufortredent i sin lei.

Expand  

At det i det hele tatt finnes en lov sender jo signaler om at dette ikke er greit, i motsetning til her i potetlandet der bur nærmest er en del av valpepakka. Det skjer selvsagt mye rart "bak lukkede dører", men det gjelder jo alt av lover og retningslinjer så det blir egentlig litt på siden av saken synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan kjøpe sånne barnegrinder på IKEA til å ha i døråpninger? Fest den sånn at du får lukka døra selv om grinda står i. Da har du ekstra sikring i tilfelle noen av de åpner dører til der de ikke får gå. Alternativt kan du jo sette tråd i de dørene som dyra ikke skal få komme inn, sånn som du har gjort til badet? Bare enda mindre åpning slik at ikke kattene heller kommer inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 10/12/2016 at 8:09 AM, WillyWonka skrev:

Jeg har ikke muligheten til å låse alle dørene, og problemet blir jo at kattene må jo få komme seg rundt til maten og kattesanden sin..

Expand  

Så kattene må ha tilgang på mat og kunne gjøre fra seg vekk fra der de sitter/ligger, men hunden skal ikke ha den muligheten? 

Hunden din er 4,5 mnd, litt svinn må man regne med. Du skriver at det har gått fint helt til nå og mest sannsynlig så vil det fortsette å gå helt fint det, men en liten tabbekvote synes jeg hunder fortjener, spesielt valper. Fortsett som før og ikke la det bli et problem før det trenger å bli det. 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slapp av. Det er ikke sånn at jeg har LYST til å sette hunden i bur. Hver fiber i kroppen sier at det ikke er greit og trenger derfor andre løsninger. Åsette hunden i bur over så lang tid er ingen enkel løsning for.meg. Og skulle det mot all formodning være at det var eneste løsning, ville jeg også funnet en løsning slik at hun får tilgang til både mat og vann når vi er borte.

Den barnegrinden vi kjøpte er sånn med en stang nederst som en form for dørstokk. To av denne i høyden gjør det vanskelig for oss å passere til det vanlig. :) men to grinder i høyden har jeg vært inne på, så om noen vet om andre typer barnegrind enn den som er på biltema, så kom gjerne med tips.

Kattene må ha tilgang til stuen for der er stativet deres slikt de kan komme seg opp i høyden om nødvendig. Hunden er valp og har ikke lært ennå at den er større, sterkere og tyngre enn kattungen, så den må få lov å søke dekning innimellom. Vil ikke skille dem da de ellers har god selskap i hverandre. Leker, koser og sover sammen.

Det at hunden (og/eller kattungen) har ødelagt ting er ikke ett problem. De er barn og hat masse å lære, men min jobb er jo å passe på at de ikke skader seg.

Sent fra min E5603 via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes vel mange barnegrinder uten en sånn terskel, for eksempel denne, som vi har: http://www.mimmis.no/basson-trappegrind-extending-60-97cm

Jeg ville kanskje festet en kompostgrind på toppen av barnegrinden i stedet for å ha to barnegrinder.

Men kan dere ikke bare rydde stuen og kjøkkenet og låse de andre rommene (med kroker hvis de ikke kan låses med nøkkel)? Dere trenger vel ikke ha kniver og glass og slikt fremme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
    • Er en del med god helse og super mentalitet også? Vår golden var på ingen måte taus, han bjeffet forholdsvis mye. Cavalieren vår var helt ekstremt gneldrete med vakt som sin selvpålagte hovedoppgave. Mest savage villdyr jakt-, vakt- og trekkhund jeg har hatt. Understimulert.  Ingen lyd på finsk lapphund og chihuahua, som begge fikk over gjennomsnittet med oppmerksomhet og stimuli. Begge rasene kjent som gneldrebikkjer, begge individene så og si tause, i motsetning til de to kjent for å være verdens enkleste og greieste, som i bunn og grunn var veldig hundete hund på mange måter, bl.a. ressursforsvar. Såfremt en skal trene og aktivisere hunden er oppdragelse og aktivisering vel så viktig som rase og genetikk, tror jeg. En golden som kjeder seg er ingen plysjhund, den vil bjeffe og ødelegge ting. En spisshund som får tilfredsstilt behov og blir trent trenger verken lage lyd eller ugagn. Kan lyd handle vel så mye om hvordan ulike raser blir valgt av ulike typer hundeeiere til ulike typer hundehold? Hvilke raser vil ikke bli gneldrebikkjer om en ofte og lenge av gangen plasserer dem i en kjedelig hundegård alene, hvor de kan se/høre/lukte forbipasserende? En gjenganger med små, såkalte gneldrebikkjer av selskapsraser er at eierne verken forstår dem eller trener dem, og så retter det seg når de får hjelp til å tolke hunden og interaktere bedre med den.  Jeg har forøvrig hatt store problemer med LYD på riesenvalpen jeg har nå (ikke en rase for trådstarter). Ikke noe jeg forventet, og er pga generelt konsensus om bjefferaser usikker på om det er genetisk lyd eller om det i hovedsak er miljøpåvirkning fra den individuelle mammaen. Fra mitt eget anekdotiske erfaringsgrunnlag tror jeg egentlig det siste. Det har tatt to mnd å bli kvitt problemet hjemme, ved å forstå mer av hva han vil når det kommer lyd, og hvordan respondere på det. Ikke super lystbetont oppgave å jobbe med, for jeg forventet ikke det problemet.  Den personlige efaringen min er altså at rase is like a box of individuals i litt større grad enn mange andre mener.
    • En del lyd og dårlig helse og mentalitet på dem.
    • Hva med vanlig cocker? Eller amerikansk cocker? 
    • Eurasier, og sannsynligvis pyrineer, er ikke hunder jeg vil anbefale om man har noe ambisjoner i hundesport. Bichon utgår på bjeffingen. Det er (heldigvis!) forskjell på raser, og det er en grunn til at noen raser går igjen, på godt og vondt. Av gruppe 1 har du jo colle, lang- og korthår. Det har vært noe mentale svakheter på dem, men jeg har inntrykk av at det bedres. Det er himla mye røyting og børsting. Og så vil jeg generelt sett fraråde sports/jaktvarianter av rasene. Alle disse er aktive bruksraser som tåler å brukes en god del uten å være hypervarianten. Noen av jaktvariantene har mye stress og dårligere mentalitet. Det er ikke alle som får dem til, og jeg synes helt ærlig at de bør være hos noen som jakter, eller minimum satser mye på hundesport.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...